Jump to content

blogging @ myphone.gr: Δώστε μου ένα Nokia 8210 παρακαλώ


skatzivas
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

12 χρόνια. Τόσο πάνω-κάτω ασχολούμαι με τα κινητά και γενικά την τεχνολογία που περιφέρεται γύρω από αυτά. Δώδεκα χρόνια εδώ στο myphone.gr, με ατέλειωτο διάβασμα, συζητήσεις, παρακολούθηση στο φόρουμ κάθε χρόνο όλων των ναυαρχίδων, με «φιλονικίες» ποιο είναι το καλύτερο κινητό. Με τρελή ανυπομονησία για την επόμενη επαναστατική συσκευή. Κρατήστε την φράση επαναστατική, γιατί εγώ έχω χρόνια να την ακούσω.

 

Η καινοτομία μιας άλλης εποχής

 

Θυμάμαι ακόμη τη χαρά που είχα όταν συνάντησα κάποιο μέλος μέσω του Buy & Sell πριν πάρα πολλά χρόνια και αντάλλαξα μια συσκευή με το Sony Ericsson P800! Ήταν κάτι εντελώς απίστευτο! Το πληκτρολόγιο τότε, το πενάκι, πράγματα πρωτόγνωρα. Πολύ ωραία η αίσθηση που έχεις ότι πιάνεις στο χέρια σου κάτι πραγματικά καινούριο, κάτι πραγματικά καινοτόμο. Δεν γίνεται να ξεχάσω το Siemens Sx1 ή το Sl45! Την πρώτη επαφή με το Symbian! Το θεϊκό Nokia 7110, το 8210 ή αργότερα τα πρώτα Nokia από τη σειρά Ν! Το Motorola Startac! Ωραίες εποχές για έναν myphonακια δεν συμφωνείτε; Συσκευές που σε κάνανε να υπογράφεις συμβόλαιο να τις πάρεις πιο φθηνά, σε τρέλαιναν και κάθε τόσο κάτι καινούριο έσπαγε τα όρια! Αχ, όταν βγήκε το Sony Ericsson T68i! Τι ομορφιά ήταν αυτή! Τα πρώτα χρώματα, η πρόσθετη κάμερα ...

 

Με αυτά και με αυτά, τα χρόνια πέρασαν, η Nokia είναι παρελθόν όπως την ξέραμε, η Ericsson σαν κινητή απορροφήθηκε από την Sony, βγήκε το iPhone και φτάσαμε στο 2016 και δεν έχουμε απολύτως τίποτα να ερωτευτούμε. Κάτοχος λοιπόν κι εγώ μιας περυσινής ναυαρχίδας με Android, δεν θα πω, δεν έχει σημασία αυτό, θέλω να μοιραστώ τις σκέψεις μου μαζί σας και να σας πω αυτό που προβληματίζει τον τελευταίο καιρό.

 

Θεωρώ δεδομένο ότι όλοι όσοι συμμετέχουμε σ' αυτή την κοινότητα μοιραζόμαστε την ίδια «τρέλα» για τα smartphones και την τεχνολογία. Με βάση λοιπόν και αυτή την παραδοχή θα ξεκινήσω γράφοντας ότι η ναυαρχίδα που κρατάω στα χέρια μου είναι αποτέλεσμα αγοράς μόλις τριών μηνών και ήδη την έχω βαρεθεί. Φταίει το λειτουργικό; Η συσκευή; Δεν ξέρω ακριβώς τι μπορεί να φταίει. Σίγουρα όμως υπάρχει κάτι βαθύτερο πίσω από όλα αυτά γιατί όποια ναυαρχίδα και να κρατούσα στα χέρια μου θα τη βαριόμουν το ίδιο γρήγορα.

 

Παίρνεις μια συσκευή που έχει Android, την σετάρεις, βάζεις τον λογαριασμό σου και σχετικά σύντομα είσαι έτοιμος. Αυτά και τέλος. Δεν υπάρχει κάτι να σου εξάψει τη φαντασία, να ασχοληθείς με το κινητό σου παραπάνω. Έχει χαθεί ο έρωτας, αυτό το πράγμα το παραπάνω που θα σε κάνει να έχεις «αρρώστια» με το κινητό σου, δεν υπάρχει πια αυτή η προσμονή. Όποια ναυαρχίδα και να κάτσει στα χέρια σου, από όποια εταιρεία κι αν είναι, μιλάμε μόνο για το λειτουργικό Android μέχρι τώρα, είναι σαν να έχεις το ίδιο ακριβώς πράγμα. Όποια συσκευή και να πάρω, είναι αποδεδειγμένο θα βαρεθώ γιατί δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτα. Δεν υπάρχει αυτή η παλιά αγωνία του καινούργιου. Βέβαια παλιότερα υπήρχαν πολλά πράγματα που «περίμεναν» να ανακαλυφθούν θα μου πείτε, ήμασταν παρθένοι εντελώς. Αυτό όμως δεν αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν και τώρα άλλα, ότι δεν υπάρχει το μέλλον και ότι δεν πρέπει να γίνει ένα επόμενο τεχνολογικό άλμα που θα μας συνταράξει.

 

Στασιμότητα και ... εικονική εξέλιξη

 

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι τα τελευταία χρόνια είμαστε στάσιμοι. Μπορεί φαινομενικά να εξελισσόμαστε, αλλά η εξέλιξη είναι εν μέρει εικονική. Ας πάρουμε το SoC Snapdragon. Πριν λίγο καιρό είχαμε τον 801. Μετά μας ήρθε ο 810, φέτος ο 820 και του χρόνου καλά μαντέψατε ο 830 κ.ο.κ. Το ίδιο και με την Adreno στα γραφικά, με τις κάμερες, με το design. Δεν τα ισοπεδώνω όλα και αντιλαμβάνομαι την εξέλιξη στα ανωτέρω, όμως η εξέλιξη είναι προβλεπόμενη για κάθε χρονιά. Αυτό είναι που με έχει κουράσει προσωπικά. Αν συμφωνείτε ή αν διαφωνείτε σκεφτείτε το εξής: Τι θα έχει η ναυαρχίδα της Samsung τον επόμενο χρόνο; Το SoC Snapdragon 830; Την επόμενη Adreno; Τα 6 GB RAM ίσως; Ίσως και καλύτερη κάμερα.

 

Πάνω κάτω ξέρουμε όλοι τι θα έχει και αυτό είναι πρόβλημα. Είναι όλα τόσο προβλεπόμενα που θυμίζουν λόμπι έτσι όπως παρέχονται με το σταγονόμετρο, αλλά δεν γίνεται κάποιο τεχνολογικό άλμα. Σίγουρα σωρευτικά όλα μαζί μας φθάνουν στις τρομερές συσκευές του σήμερα, που κάνουν τη ζωή μας, την εργασία μας, την διασκέδασή μας πολύ πιο εύκολη και καλύτερη. Το γνωρίζω και δεν είμαι αχάριστος. Αλλά. Υπάρχει αυτό το αλλά. Μπήκα πρόσφατα σε μια γνωστή αλυσίδα να δω το Samsung Galaxy S7. Τρομερό και μαζί με το V10 ότι καλύτερο για εμένα. Εκεί είναι που σκέφτομαι όμως ότι άντε και το πήρα. Άντε και το έστησα και έπαιξα μαζί του δυο τρεις μέρες. Μετά; Μετά όμως η καθημερινότητά μου δεν αλλάζει δραματικά. Ότι κάνω θα μπορούσα να το κάνω και με την περσινή ναυαρχίδα μου. Δεν έχω λόγο να αλλάξω. Εδώ τελειώνει το παιχνίδι για μένα...

 

Το παρελθόν είναι παρελθόν και πέρασε. Μετά ήρθε το iphone και άλλαξε τον κόσμο, ήρθε το Note με το πενάκι που ακόμη δεν το έφτασε κανείς, ίσως και κάτι άλλο να ξεχώρισε και να μου διαφεύγει. Παραλίγο να το ξεχάσω, το LG G-Flex με την κυρτή οθόνη και το Blackberry Passport! Τι άλλο όμως; Υπάρχει κάτι; Η απάντηση για μένα είναι όχι. Γιατί όποια συσκευή ή ναυαρχίδα διαλέξεις πάνω κάτω τα ίδια θα κάνεις. Χάθηκε η μοναδικότητα, η καινοτομία κύριοι. Να λες έχω ένα smartphone μοναδικό, όχι τόσο ίσως σε design και ματαιοδοξία αλλά σε λειτουργίες.

 

Ίσως να είναι ένας κακός συνδυασμός στασιμότητας εκ μέρους των κατασκευαστών και λειτουργικού για μένα. Εντάξει το Android έχει προχωρήσει πάρα πολύ σε σχέση με το ό,τι ήταν στο παρελθόν, αλλά μήπως αυτή η παραμετροποίηση και η «ελευθερία» οδηγεί στο να γίνεται το λειτουργικό βαρετό και αναξιόπιστο; Στην καθημερινή χρήση αν προσμετρήσεις μόνο τον παράγοντα ποιότητα, τελικά ποιος απολαμβάνει περισσότερο την συσκευή του; Εγώ με το Android ή κάποιος με άλλο λειτουργικό όπως το iOS; Αν προσθέσω και την αποτυχία της Google να νικήσει τον κατακερματισμό που υπάρχει στο Android και το ότι κάθε αναβάθμιση σου φτάνει μετά από λίγους έως αρκετούς μήνες, αρχίζω και σκέφτομαι μήπως τελικά το Android δεν είναι αυτό που υπόσχεται ότι θέλει να είναι.

 

Παραβλέπω το γεγονός ότι άπειρες συσκευές δεν παίρνουν ποτέ αναβάθμιση, επώνυμες και μη. Δεύτερον συνειδητοποιώ ότι η Nokia άφησε ένα τεράστιο κενό. Άφησε ένα τεράστιο κενό γιατί καινοτομούσε, θα πείτε ναι τότε υπήρχε μεγάλος χώρος για καινοτομία, αλλά πάλι αυτό δεν το δέχομαι γιατί πάντα, μα πάντα υπάρχει χώρος για καινοτομία. Όπως πάλι πιστεύω ότι πάντα, μα πάντα υπάρχει χώρος στην αγορά για να μοιραστεί η πίτα εκ νέου και να μπαίνουν νέοι παίκτες. Τρανό παράδειγμα η Apple. Μπήκε, καινοτόμησε για την εποχή της, κάλυψε το κενό που άφησε η Nokia και από το πουθενά ξαναμοίρασε την πίτα και μετά όλοι τρέχανε να την φτάσουν. Μέχρι και η Google άλλαξε το κινητό με Android, όπως έχει η ίδια παραδεχτεί.

 

Ωστόσο και η Apple δεν πάει πίσω. Τα τελευταία χρόνια θεωρώ ότι βλέπουμε να δίνει τεχνολογία με το σταγονόμετρο, χρονιά με τη χρονιά. Απλά δίνει τεχνολογία σωστά φτιαγμένη και στημένη, που δουλεύει στο 99,9% απροβλημάτιστα. Έχει χάσει κι αυτή την καινοτομία που είχε. Το μόνο που έχει αξεπέραστο είναι το τρομερό marketing, που έχει καταφέρει να την εδραιώσει στην παγκόσμια αγορά.

 

Επίλογος

 

Είμαι λοιπόν με την περσινή μου ναυαρχίδα η οποία δουλεύει απροβλημάτιστα, αλλά δεν μπορώ να την πουλήσω γιατί έχει χάσει πολύ από την αξία της και μόνο τα iPhone και τα Note κρατάνε καλή τιμή μεταπώλησης, κάνω τη δουλειά μου σε βαθμό 99,9%, αλλά είμαι άρρωστος και θέλω να αλλάξω, θέλω να δοκιμάσω κάτι καινούργιο, θέλω κάτι να μου καλύψει την δίψα για τεχνολογία και δεν βρίσκω. Δεν βρίσκω κάποιο smartphone να με κάνει να πάω να βάλω δόσεις στην πιστωτική, να θέλω να χρεωθώ για να το πάρω. Δεν υπάρχει η μοναδικότητα.

 

Η δε Google σπρώχνει την αγορά με τις πράξεις της προς την Apple. Μετά και την ανακοίνωση του iPhone SE, πλέον η Apple καλύπτει όλες τις ανάγκες. Μικρή, μεγάλη οθόνη, ότι θες το έχουμε. Πάρε το μικρό iPhone που σου στέρησα και σε τιμή προσιτή επιτέλους για πολλούς. Είναι πολύ δυνατό, όχι τόσο όσο η ναυαρχίδα μου όμως ... .

 

Το ότι είναι κλειστό λειτουργικό δεν ενδιαφέρει κανέναν σε παγκόσμια κλίμακα. Όλοι αγοράζουν από την Apple την ησυχία τους, την ομορφιά, την καλή λειτουργία, το σέρβις. Αγοράζουν αξιοπιστία και πολύ καλή μεταπώληση και...ολίγον από τη δόξα της. Τελικά η ελευθερία που μου δίνει το Android είναι όντως τόσο χρήσιμη ή αν είχα πάρει ένα iPhone 6, θα ήμουνα λίγο περισσότερο ξένοιαστος μιας και θα το έδινα πανεύκολα του χρόνου που θα βγει το 7; Υπάρχει ελπίδα να δούμε κάτι νέο ή θα συμβιβαστούμε αναγκαστικά με ό,τι μας σερβίρουν χρόνο με το χρόνο;

 

Πότε θα βγει το επόμενο smatphone που θα «γκρεμίσει τα τσιμέντα»; Πότε θα δούμε άραγε ένα νέο T68i; Ένα Ν80;

Edited by Mythozz
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 77
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

απο τον τιλτο νομιζα οτι ξεκινας την διακίνηση ναρκωτικων :lol:

 

οντως εχει καταντησει βαρετο. αγοράζεις ενα σωμα λιγο διαφορετικο και ισως και καποια πολύ μικρα καινουργια features που θα χρειαστεις μια φορα το μήνα. το "μεσα" μετα απο 10 λεπτα ειναι ακριβως το ιδιο και στα δυο λειτουργικα. ειδικα οταν επιλεγεις απο συνηθεια να περασεις τον γνωριμο launcher σου εχεις παλι το παλιο σου τηλεφωνο με αλλα ρουχα.

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως αλλάζω κινητό γιατί απλά το βαριέμαι και όχι γιατί δεν δουλεύει καλά πια ούτε με νοιάζει ιδιαίτερα αν έχει την τελευταία έκδοση λογισμικού αρκεί να είναι σωστό.

Το ίδιο όμως θέμα είχα και παλιότερα. Είχα αρκετά Nokia, το startac και το πρώτο μου touch ένα Sony erricson g900. Όλα μα όλα μου άρεσαν πάρα πολύ αλλά δεν αναπολώ το παρελθόν στο ότι δεν με συγκινούν τα σύγχρονα τηλέφωνα.

Γουστάρω τρελά το τηλέφωνο που έχω και ξέρω ότι σε κάνα πεντάμηνο αν τα καταφέρω οικονομικά θα το έχω βαρεθεί για να πάρω το επόμενο που θα μου κάνει κλικ. Βασικά το έχω βρει ήδη.

Ευτυχώς με λίγα λόγια για μένα βρίσκω ακόμα αυτό το κάτι στο επόμενο κινητό μου για να με κερδίσει για όσο καιρό πάρει.

Practice what you preach
Link to comment
Share on other sites

Καιρό είχα να διαβάσω τόσο καλό άρθρο... Συμφωνω απόλυτα με τα γραφόμενα.

aka Αντώνης

Motorola Moto G32 6/128

TCL 20L+

TCL 10L

TCL TAB 10s WiFi

Google Nexus 7 2013 LTE by Asus

Samsung Galaxy Tab Pro 10.1 Lineage OS 14.1

Link to comment
Share on other sites

Αχ ωραια χρονια. Εγω βεβαια ειχα το 8310 αλλα ενα φιλαρακι μου το 8210. Και τα 2 αφησαν εποχη

OnePlus 6 Midnight Black 128 SC & 8GB RAM

OnePlus 3T Gunmetal

Link to comment
Share on other sites

Πολύ ωραίο κείμενο και με βρίσκει σύμφωνο ως επί το πλείστον. Αναπολώ την περασμένη δεκαετία στο θέμα των κινητών. Πιάνω τον εαυτό μου να ψάχνει στο ebay (και αλλού) για κινητά παλαιότερης τεχνολογίας που είχαν κάτι το ξεχωριστό. Κι ας ξέρω ότι είναι ξεπερασμένα πια και δεν έχει νόημα να πάρω κάποιο. Η μήπως έχει; Πλέον δεν με εντυπωσιάζει τίποτα όπως π.χ. το πρώτο κινητό που αγόρασα με ενσωματωμένη κάμερα (S.E. K500i) η το εξαιρετικό Nokia N8 που ήταν το τελευταίο κινητό το οποίο μου κράτησε το ενδιαφέρον για 2+ χρόνια! Πλέον η τεχνολογία τρέχει με τέτοιους ρυθμούς που παρότι δεν δίνει κάτι το επαναστατικό σε κάνει να θες να αλλάζεις συνέχεια για να πάρεις κάτι πιο καινούργιο. Καταναλωτισμός σε καιρούς δύσκολους. Κινητά όπως το 8210 συνδέονται με εποχές που εκτός από καινοτομία είχαν και κάποια ξεγνοιασιά. Πάνε αυτές οι εποχές δυστυχώς...μεγαλώσαμε!!
Link to comment
Share on other sites

Κακά τα ψέματα, αλλά έχουν κορεστεί τα πάντα πλέον.

Πριν ένα χρόνο διαπίστωσα ότι το galaxy s1 που είχα δεν μπορούσε πλέον να κάνει άνετα βασικά πράγματα που ήθελα, όπως πχ άμεση πρόσβαση στο email της δουλειάς και οι νεότερες εφαρμογές είχαν πνίξει το μονοπύρηνο επεξεργαστή και την ελάχιστη ram 512mb που είχε.

Έχοντας μικρό budget κατέληξα να αγοράσω περί των 130€ το LG L90 τότε, περισσότερο ως κάτι για να κάνω την δουλειά και βλέπουμε παρά ως το κινητό που θα ήθελα (αν μπορούσα να πάρω αυτό που ήθελα θα είχα πάρει lumia 1020 και βασικά αν είχα αργήσει να ψωνίσω 1 μήνα ακόμα θα είχα πάρει το 535).

 

Το λοιπόν τώρα, έχει περάσει τόσος καιρός (1,5 χρόνος κοντά) και δεν νοιώθω την ανάγκη να το αλλάξω, ότι και να δω στην αγορά δεν μου λέει κάτι, δεν πιστεύω ότι να πάω να πάρω κάτι άλλο ακόμα και ακριβότερο, θα κερδίσω κάτι. Και αυτό είναι αλήθεια κατά κάποιον τρόπο, αφού όλα είναι ίδια εξωτερικά και τα εσωτερικά πλέον είναι όλα επαρκέστατα για τις περισσότερες εφαρμογές.

Η μόνη μικρή αναλαμπή με το condinum της microsoft για τα Lumia, αλλά και πάλι κάτι που είναι μόνο για την ναυαρχίδα για την ώρα και με πολύ περιορισμένη χρήση (ούτε καν στο desktop δεν έχω Office, δουλεύω με Libre office, πόσο μάλλον να τσιμπήσω συνδρομή για το 365).

 

Αν κάποια μέρα δούμε αυτό που οραματίστηκε το ubuntu phone, να έχεις 1 κινητό που μόλις το βάλεις στο dock σπίτι να έχεις πλήρη σταθερό υπολογιστή (και όχι το half backed, condinum) με κανονικές εφαρμογές και τα ρέστα, τότε ναι, εδώ είμαστε, θα έχω λόγο να μην πάρω ποτέ ξανά και laptop καλά καλά.

MS βγάλε νέο lumia!
Link to comment
Share on other sites

Σχετικα με το θεμα θα ηθελα να πω οτι κατοχος τοτε του 6600 (ισως το πρωτο με υποστηριξη themes, θυμαμαι εξαχνα την στερεοφωνικη εκδοση, 6601 λεγοταν αν δε κανω λαθος, αλλα κυκλοφουσε μονο στην αμερικη και φυσικα δε λειτουργουσε με τα ευρωπαικα δικτυα οποτε αρκεστηκα σε εκεινο) και SX1 (με τον απιστευτο ηχο) τα πρωτα δε θα πω symbian αλλα τα πρωτα εξυπνα κινητα (εννοωνας οτι μπορουσες να βαλεις πραγματα extra απο αυτα που ειχε). Θυμαμαι που εψαχνα να βρω πως θα βαλω παιχνιδια και οταν πρωτοεβαλα το πρωτο μου javaki, τα αισθηματα δε περιγραφονται.

 

Και ναι νοιωθω οτι τα πραγματα απο τοτε μοιαζουν καπως στατικα. Τοτε εβλεπες ενα κινητο και ελεγες αυτο ειναι αυτο το μοντελο. Σημερα ολα μοιαζουν ιδια (ειδικα μεταξυ μοντελων της ιδιας εταιριας) ενω τοτε δεν ηξερες πραγματικα πως θα ειναι και τι θα προσφερει το νεο μοντελο της εταιριας. Κατα την αποψη μου, οι εταιριες πλεον ρισκαρουν λιγοτερο κρατωντας το εξωτερικο και αλλαζοντας με το σταγονομετρο (οπως χαρακτηριστικα αναφερθηκε στο πρωτο post) το εσωτερικο. Επισης για εμπορικους λογους πλασαρουν τεχνολογια η οποια την στιγμη της κυκλοφοριας εχει ηδη ξεπεραστει απο τις παρουσες ανακαλυψεις στον τομεα.

 

Παντως για να λεμε και του στραβου το δικιο τοτε δεν υπαρχαν τοσες εταιριες κινητων οπως σημερα και ενα μεγαλο ποσοστο δεν ειχε κινητο οποτε οι εταιριες ειχαν μεγαλυτερο περιθωριο ρισκου.

Edited by aristotelhs2060
Ωρα να δοκιμασω κατι νεο!
Link to comment
Share on other sites

έχω ένα w810 στο συρτάρι.. το ανταλλάζεις με το flex 2;;; :P :P

 

και εμένα το άρθρο με βρίσκει σύμφωνο.

νομίζω ότι εκτός από τα smartphones αυτά καθαυτά, παίζουν μεγάλο ρόλο και οι πολλές διαρροές μήνες πριν τις επίσημες παρουσιάσεις. Ξέρεις τι θα δεις, συμβιβάζεσαι με την ίδεα, το θεωρείς αυτονόητο, ακούς ότι άκουγες εδώ και μήνες και δεν σου κάνει καμία εντύπωση...

Link to comment
Share on other sites

2004-2005 αλλάζω το 3310 που είχα με ενα νοκια 6230 σήμερα 12 χρόνια μετα Ακόμα δεν μπορώ και δεν έχω νιώσει τα συναισθηματα που ένιωσα πιτσιρικάς με το 6230. Ναι εχουν περάσει απο τα χέρια μου υπέροχα κινητά ναι εχω ενθουσιαστεί πολυ Αλλά τα συναισθήματα που ένιωσα τότε και Όπως έχεις χαραχτεί στην μνήμη μου το συγκεκριμένο κινητό δεν το έχει ξανα καταφερει συνέχεια και θα συμφωνήσω απόλυτα ότι τα τελευταία χρόνια αλλάζω κινητό Όχι γιατί το παλιό Δεν κάνει δουλειά αλλά Γιατί με τρώει το μικρόβιο της αλλαγής κατα τ'άλλα τα ίδια και τα ίδια.
Συσκεύες: lg optimus l7, sony xperia z2, lenovo a806, samsung galaxy s3, samsung galaxy s4 black edition, samsung galaxy s6 Gold Platinum 64g,
Link to comment
Share on other sites

Οι εταιρίες δίνουν στους πελάτες τους αυτά που θέλουν, άρα δεν βρίσκω λόγο να αλλάξουν τακτική, μιας και είμαστε ισχυρή μειοψηφία και πάντα θα μας δημιουργούν ανάγκες:

 

Η λύση για την διάρκεια της μπαταρίας είναι η αγορά ενός power bank, το οποίο το φτιάχνουν οι ίδιες κατασκευάστριες εταιρίες. Η λύση για την "λίγη" ram είναι η αύξηση της ram στις συσκευές γιατί προφανώς κοστίζει λιγότερο από την έρευνα για μικρότερη κατανάλωσή της, όπως και πολλά άλλα.

 

Η μάζα πάντα θα αγοράσει το iphone s100 με το ios 1000.3, το samsung s100 με την έκδοση kopsidia 100.0.2 κ.ο.κ. Άλλες εποχές εκείνες με την έγχρωμη οθόνη των 16 χρωμάτων (!!!!) κι άλλες τώρα. Η νεολαία (όχι ότι εμείς σκουριάσαμε, αλλά όσο γρήγορα εξελίσσεται η τεχνολογία άλλο τόσο φαίνεται και η διαφορά ηλικίας-νοοτροπίας) αυτά θέλει και δεν θα κάνει πίσω

Link to comment
Share on other sites

Ίσως να πέτυχα την "εξέλιξη" την κατάλληλη εποχή, αλλά αν και τότε όντως άλλαζα τηλέφωνα πολύ συχνά για το "κάτι καινούριο" πλέον είμαι απαιτητικός και πολύ συγκεκριμένος στο τι χρειάζομαι.

Με το NOTE4 ήταν η πρώτη φορά που "συμβιβάστηκα" με και κάτι λιγότερο σε κάποια πράγματα από το NOTE3 (θερμόμετρο, πενάκι ως στήριγμα) και δεν το ξανακάνω.

Ναι φυσικά θέλω κάτι πραγματικά καινούριο αλλά με την "απλή"εξέλιξη σε ταχύτητα/κάμερα/software/αυτονομία είμαι πολύ ικανοποιημένος.

Ήταν ωραίες εποχές αλλά προτιμώ την τωρινή κατάσταση χωρίς δεύτερη σκέψη.

Εξαιρετικό το άρθρο πάντως, αγγίζει μια "τεχνολογική" χορδή που έχουμε αφήσει σκονισμένη πολλοί από μας :-)

Gh174 G-500 768 GD-70 8210 Z-5 SL45 8310 515 T68 T68i 7650 P800 T600 gd-87 SL 55 GX20 3650 P900 GX30 410i 7610 V902 8020 K750i N73 N95 Kaiser II N95 8gb, N85 E55 E52 SGS SGS2 SGS3 NoteII Note3 Note4 SGS7e Note8 P20pro  P30pro Pixel6Pro VivoX60Pro Iphone14ProMax ...Keep on Spending!

Link to comment
Share on other sites

Η απάντηση στο άρθρο είναι απλή!

Έχει να κάνει με την ηλικία που έχει κάποιος, όπως και εγώ που και που χαζοκοιταω το ebay να πάρω μια συσκευή παλιά από τα μετασχολικα μου χρονια(ετος 2000) και όλο αυτό από την νοσταλγία για τις τότε συσκευές! Έτσι και μετά από 15 χρόνια οι τωρινοι 20αριδες θα κοιτάνε τα σημερινά και πάει λέγοντας....

Οποτε λογικό οι σημερινές συσκευές να μην σου λένε αυτό το κάτι σε σχέση με τις περσινες-προπερσινες,έχω ήδη το note 2 3,5 χρόνια σχεδόν και με βλέπω να το κρατάω και αλλο, τι να πάρω και γιατι αφού με καλύπτει, ίσως μόνο κάποιο Ericsson t28-39 ή Nokia 8210-7650 απλά για να το έχω και να κάλυψω τον καταναλωτισμο μου!

Link to comment
Share on other sites

Αλλες εποχες...Τοτε δεν ειχαμε app store για να κατεβαζουμε εφαρογες και ψαχναμε στο internet για να κατεβασουμε κατι που θα εκανε το κινητο μας να ξεπερναει τα ορια του.Ακομα θυμαμαι εφαρμογες που δεν ειχαν οριο 15sec στο βιντεο η σου "ανεβαζαν" τα mp στην καμερα :lol::lol::lol:.Αν εχει μεινει κατι να θυμιζει το παρελθον ειναι το XDA και οι πατεντες που βρισκεις εκει για να μενει το κινητο σου "φρεσκο".Οποτε ευχαριστω αλλα apple δεν θα παρω ποτε ;)
Link to comment
Share on other sites

Κινητά που άφησαν εποχή.

Ψάχνω να αγοράσω ενα Nokia 8800 η 8850 η 8810 μήπως εχει κανένας ρε παιδια;

Το θέλω για δεύτερο και το ειχα μεράκι απο παλιά κάτι τέτοιο

Nokia 8800 Scirocco
Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ ανοησία να αλλαζει κάποιος συσκευή αν έχει περσινή η ακόμα και προπερσινή ναυαρχίδα , το μόνο που μπορώ να δεχτώ είναι να αλλάζει λειτουργικό σύστημα.

 

Φίλος έχει το S6 Edge Plus και θέλει να το αλλάξει ... Το βαρέθηκε λέει ... Θέλει άλλο Android ... Δεν καταλαβαίνω ... Τι το διαφορετικό θα βρει σε ένα άλλο Android ...

Δγιαδόσται !!!11! :https://www.thepressproject.gr/
Link to comment
Share on other sites

Ωραίες εποχες απο το ericsson T28 με το κουμπάκι ο πρώτος που ειχα στο σχολείο τοσο μικρο κινητο , η το Νοκια Ν81

Που συμπιεζα τα σήριαλ. Σε 240χ320 για να τα βλεπω με υπότίτλους γιατι ποτε δεν ημουν σπιτι η κατεβασμα παιχνιδια η gps στο windows 6.κατι ! Τηλέφωνα παντα με δυνατότητες τωρα !

Link to comment
Share on other sites

σαν πορωμενος με τα κινητα απο το 2003 και εχωντας φαει χιλιαδες ευρω για την τρελα του ολως τυχαιως με τα ιδια κινητα με τον bloger(π800 ,sx1 νοκια 7710,qtek 9000,qtek 9090 ,samsoung omnia plus,motorola mpx 220 ,dell streak ,lg 2x ,galaxy nexus kai tora λθμια 535).Συμφωνο σε ολα με τον φιλο δεν υπαρχει κανοτομια πλεον
Link to comment
Share on other sites

καλό το άρθρο αν και διαφωνώ σε αρκετά από αυτά που γράφει ,η τεχνολογία στους υπολογιστές τσέπης με τηλέφωνο είναι σε καλό σημείο σε κάνει να μην αλλάζεις της συσκευές ανά 3μηνο αλλά κάθε περίπου 2-3 χρόνια εκτός αν έχεις κόλλημα και αλλάζεις ανά 2μηνο ,δόξα το Θεό ξεφύγαμε από το τρυπάκι να πάρεις κάποιο άλλο κινητό γιατί το δικό σου δεν κάνει το "τάδε" ή να κουβαλάς 2ή3ή4 συσκευές και δεν εννοώ κινητά αλλά φωτογραφικές,gps,αριθμομηχανές κ.α. σαν βλάκας σε κάθε δουλεία που πας ,ναι έχει χαθεί η αποκαλούμενη "μαγεία" αλλά το ίδιο ισχύει για όλα τα αντικείμενα

είτε είναι τηλέφωνα είτε αυτοκίνητα και αυτό έχει να κάνει με το συναίσθημα και όχι την πραγματικότητα πχ.τα είχες με μια γκόμενα που είχε ένα matiz και σε έφτυσε ,αμέσως αγαπημένο σου αυτοκίνητο έγινε το matiz....

τα κινητά και όλα τα άλλα αντικείμενα είναι αυτό αντικείμενα το κρατάς ,το δουλεύεις,και το αλλάζεις όταν έρθει η ώρα του ,δόξα σε όλα τα λειτουργικά που έχουν εφαρμογές και έτσι δεν με νοιάζει η "Μαρκα"

http://th828.photobucket.com/albums/zz209/junnie23/th_superman-logo-pic.jpg
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα και απο εμενα . Πολυ καλο το αρθρο τον ιδιο προβληματισμο εχουμε . Ενιωσα με προσμονη για κινητο οταν ειδα το Μ7 .....

Οταν το πηρα οκ μετα απο λιγο καιρο......Εψαχνα για το επομενο το κρατησα δυο χρονια . Η καρδια σκιρτησε με το passport.... To εχω

ενα χρονο τελειως διαφορετικο απο το android που δουλευα τοσα χρονια . Βλεπεις εγω εφυγα απο ενα λειτουργικο για να δω κατι αλλο.

Και τωρα πιανω τον εαυτο μου μιας και η ΒΒ καβαλαει το αρμα του android να σκεφτεται για επομενη κινηση το μηλο νουμερο 7. Νομιζω

αυτος ο κορεσμος ειναι γενικος απο τον βομβαρδισμο πληροφοριας και κατασκευαστων συσκευων .Πως να βρεις κατι το ιδιαιτερο?

Link to comment
Share on other sites

Σε μεγάλο βαθμό συμφωνώ με τον πυρήνα του άρθρου. Το Android έχει καταντήσει βαρετό. Παντού το ίδιο. Μονότονο, μονόχρωμο μονοδιάστατο.

Πριν 2 χρόνια ήθελα tablet. Κάθε φορά που πλησίαζα στην αγορά η ίδια σκέψη: "θα το πάρω και; ίδιο με το κινητό είναι. τι να το κάνω" Τελικά κατέληξα σε windows tablet με το αποσπώμενο πληκτρολόγιο και δεν το μετάνιωσα.

If it isn't Amstrad, it isn't good enough

Amstrad CPC 6128, Zilog Z80, 4 MHz, 128 kb RAM, 64 kb ROM, 27 colours (16 on screen) 3+1 sound channels, Disk Drive 3" 178k, AMSDOS-CP/M

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω τι φταίει. Πραγματικά θελω κάτι να μου κάνει το κλικ και δεν βρίσκω. Ποια samsung, ποια lg, ποια Apple και ποιοι Κινέζοι.

Η νοκια άφησε κενό, ίσως μόνο ψυχολογικό ή όντως ποιοτικό και καινοτομίας, αλλά άφησε.

Link to comment
Share on other sites

Τα ίδια έχω πάθει κι εγώ και κάθε τόσο ζορίζομαι ξεζοριζομαι τσουπ καινούριο κινητό, καθαρά για ψυχολογικούς λόγους, είναι αυτό που λέμε δεν..μαμάς που δεν μαμάς, δεν πας για ψάρεμα, ε εγώ πάω Σκρουτζ και mall, κάνω το unboxing μου μόνος μου με ιεροτελεστία, παίζω μερικές μέρες, αγοράζω κι όλα τα αξεσουάρ που υπάρχουν και πάμε γι'άλλα...βάστα γερά καρτούλα μου!!
samsung galaxy tab s 10.5 lte, nokia lumia 730, lenovo vibe shot, nokia lumia 930, motorola moto x style, iphone 6s plus, samsung note 9, iphone xs max...
Link to comment
Share on other sites

νομιζω πως καπου ειναι χωρις νοημα η συνδεση της τοτε εποχης με την τωρινη.

Το κινητο τοτε ηταν απλα τηλεφωνο και μονο τηλεφωνο.

Τωρα εκτος απο τηλεφωνο ειναι υπολογιστης, συσκευη μουσικης, συσκευη βιντεο, φωτογραφικη μηχανη, παιχνιδομηχανη κλπ κλπ.

Ισως πολλοι απο μας και μαλιστα μικροτερων ηλικιων το τελευταιο πραγμα που κανουν σ ενα smartophone ειναι να το χρησιμοποιουν ως τηλεφωνο

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...