Jump to content

Web camera για παρακολούθηση

lek88
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σε βρίσκω λίγο επιθετικό ή μου φαίνεται ? Γιατί ? εκτός από fannboys της Apple έχουμε τώρα και fanboys της Xiaomi ? :D

Και για να σε προλάβω, όχι ! δεν είμαι hater της Xiaomi... άλλωστε η χθεσινή αγορά μου (Stratos) το αποδεικνύει, χώρια το mi band, το κινητό της γυναίκας μου κ.λ.π

Έχεις ένα δίκιο ότι εδώ συζητάμε για κάμερες και τις εφαρμογές τους αλλά αναφερόμενος στα άλλα ήθελα ακριβώς να αναφερθώ στα προβλήματα τόσο στους servers (που προφανώς επηρεάζουν την λειτουργία ) της Xaiomi όσο και της app.

Για το αν έχω άποψη για το τι ισχύει για το μενού πέφτεις πολύ έξω αφού το δουλεύω σχεδόν καθημερινά...

Λοιπόν, Κινέζικα υπάρχουν τόσο στην app όσο και στο μενού της κάμερα (ελάχιστα μεν, υπαρκτά δε...)

Capture-2019-07-15-20-11-11.jpg

Capture-2019-07-16-10-29-20.jpg

Capture-2019-07-16-10-29-20.jpg

Το ότι ανέφερα ότι πολύ συχνά η κάμερα είναι offline το παρέβλεψες τελείως... (υπόψη ότι η κάμερα απέχει <2 μέτρα από το ρούτερ)

Capture-2019-07-16-10-32-39.jpg

Τεσπά, δεν θα ασχοληθώ άλλο... αν εσένα όλα σου δουλεύουν άψογα απλά σου εύχομαι να συνεχίσουν έτσι... ;)

Καθόλου fan boy. Έχω και ΧΙΑΟΜΙ, και Huawei και Oneplus κινητό κλπ.

Αλλά όταν γράφει κάποιος πράγματα τόσο γενικά ότι και καλά ισχύουν για όλους, ενώ προφανώς ο ίδιος έχει κάποια προβλήματα που δεν ισχύουν για όλους, τότε πρέπει να ξεκαθαρίζει λίγο η κατάσταση.

Γράφω μόνο πράγματα στην πράξη. Έχεις κάτι άλλο να σχολιάσεις από την λειτουργία της εφαρμογής και όχι για τόνο ή κάτι άλλο προσωπικό; Γιατί και εγώ θα μπορούσα να σε πω φαντασιόπληκτο, αλλά δεν το κάνω.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Καθόλου fan boy. Έχω και ΧΙΑΟΜΙ, και Huawei και Oneplus κινητό κλπ.

Αλλά όταν γράφει κάποιος πράγματα τόσο γενικά ότι και καλά ισχύουν για όλους, ενώ προφανώς ο ίδιος έχει κάποια προβλήματα που δεν ισχύουν για όλους, τότε πρέπει να ξεκαθαρίζει λίγο η κατάσταση.

Γράφω μόνο πράγματα στην πράξη. Έχεις κάτι άλλο να σχολιάσεις από την λειτουργία της εφαρμογής και όχι για τόνο ή κάτι άλλο προσωπικό; Γιατί και εγώ θα μπορούσα να σε πω φαντασιόπληκτο, αλλά δεν το κάνω.

1. Δεν έγραψα γενικά αλλά συγκεκριμένα πράγματα/προβλήματα που με έχουν προβληματίσει στην εφαρμογή.

2. Τα οποία προβλήματα (η/και ελλείψεις) της εφαρμογής πουθενά δεν έγραψα ότι (γνωρίζω να) ισχύουν για όλους.

3. Φαντασιόπληκτο σε καμιά περίπτωση δεν μπορείς να με πεις αφού απέδειξα με τα screenshots τα παραπάνω.

4. Αντίθετα εσύ φαντάστηκες ότι "Οπότε όπως μου φαίνεται, δεν έχεις άποψη από το τι ισχύει τα τελευταία χρόνια. Ίσως δούλεψες τα μενού κλπ χρόνια πριν."

Τεσπά, ας μην το συνεχίσουμε γιατί ήδη είμαστε αρκετά off topic...

Stay alive, keep riding

Nokia 7110 > Sony Er. Z1010 > Nokia N95 > Nokia 701 > iNew V3 > LG V10 > 1+ 8 pro

Χάρης

σκεφτομαι για καμερα κ συναγερμο για το σπιτι.

βλεπω οτι η xiaomi εχει βγαλει αρκετες καμερες κ συνηθως προτεινουν την aqara g2, ενω για συστημα συναγερμου προτεινουν τον hama της digoo.

εσεις τι προτεινεται; να κανω εναν συνδυασμο ή να επιλεξω προιοντα μόνο μιας εταιρειας;

• 3 weeks later...
Ενδιαφερομαι για ip camera και μετα απο πολυ ψαξιμο και σχόλια μου εκανε εντυπωση η yi dome camera x
αλλα υπαρχει και αυτη Kami Indoor Camera
που στην ουσια η kami μαλλον ειναι θυγατρικη της yi αλλα με διπλασια σχεδον τιμη. Τι διαφορα εχει η μια απο την αλλη και εχει τετοια τιμη? Edited by tsiou55

• 2 weeks later...

Θέλω μια κάμερα να καταγράφει/βλέπω live μόνο όταν φεύγω απ' το σπίτι.

Για πείτε γνωμες

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Θέλω μια κάμερα να καταγράφει/βλέπω live μόνο όταν φεύγω απ' το σπίτι.

Για πείτε γνωμες

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αν σκέφτεσαι για τις ΥΙ μπορείς να το κάνεις χερατα μέσα από την εφαρμογή τους.

Ή βάζεις να ενεργοποιείται ο ανιχνευτής κίνησης για συγκεκριμένες περίοδο κάθε μέρα.

Amazon Fire stick 4k max

• 3 months later...

Έχει κάποιος εμπειρία από την Xiaomi IMI Home Security Camera 1080p;

https://www.skroutz.gr/s/20345098/Xiaomi-IMI-Home-Security-Camera-1080p.html

Έχει κάποιος εμπειρία από την Xiaomi IMI Home Security Camera 1080p;

https://www.skroutz.gr/s/20345098/Xiaomi-IMI-Home-Security-Camera-1080p.html

Την έχω εδώ και 3-4 χρόνια.

Δουλεύει οκ, αν και καμία φορά τρώει κόλλημα όταν την πρωτοσεταρεις και μπορεί να χρειαστεί αρκετές προσπάθειες.

Επίσης είναι λίγο αργή μέχρι να συνδεθεί και να βγάλει εικόνα, όπως όλες οι.ΧΙΑΟΜΙ κάμερες.

Amazon Fire stick 4k max

Η συγκεκριμένη είναι καινούριο μοντέλο.

Λίγο δύσκολο να την έχεις 3 - 4 χρόνια.

Μήπως έχεις το αντίστοιχο παλιότερο μοντέλο δηλαδή την Xiaomi MiJia 360° Smart Home PTZ Camera White (1080p) ή κάποια παραπλήσια;

Την αγόρασα χθες και λέω να την εγκαταστήσω σήμερα οπότε και θα ενημερώσω ή ρωτήσω οτιδήποτε αν χρειαστώ βοήθεια και γνωρίζει κανείς.

Η συγκεκριμένη είναι καινούριο μοντέλο.

Λίγο δύσκολο να την έχεις 3 - 4 χρόνια.

Μήπως έχεις το αντίστοιχο παλιότερο μοντέλο δηλαδή την Xiaomi MiJia 360° Smart Home PTZ Camera White (1080p) ή κάποια παραπλήσια;

Την αγόρασα χθες και λέω να την εγκαταστήσω σήμερα οπότε και θα ενημερώσω ή ρωτήσω οτιδήποτε αν χρειαστώ βοήθεια και γνωρίζει κανείς.

360 dome λεγόταν εκείνη που είχα.

Τι διαφορές έχει με αυτή που λες;

Ίδιες φαίνονται

Amazon Fire stick 4k max

Μα η δική μου δεν είναι dome.

Τσέκαρε μήπως και είναι κάποια από αυτές --> https://www.skroutz.gr/c/688/kameres-parakolouthisis/m/15053/Xiaomi.html?from=autocomplete&keyphrase=home&o=xiaomi+home.

Η δική μου είναι αυτή --> https://www.skroutz.gr/s/20345098/Xiaomi-IMI-Home-Security-Camera-1080p.html.

Μα η δική μου δεν είναι dome.

Τσέκαρε μήπως και είναι κάποια από αυτές --> https://www.skroutz.gr/c/688/kameres-parakolouthisis/m/15053/Xiaomi.html?from=autocomplete&keyphrase=home&o=xiaomi+home.

Η δική μου είναι αυτή --> https://www.skroutz.gr/s/20345098/Xiaomi-IMI-Home-Security-Camera-1080p.html.

Ίδιες μου φαίνονται.

Τι διαφορές έχουν;

Amazon Fire stick 4k max

Απλά κάποιες μικρό βελτιώσεις όπως το night vision.

Τρία αρνητικά που παρατήρησα ως τώρα...

1. Έχει φωτάκι (έντονο μπλε) μπροστά και δεν μπορεί να μην φαίνεται.

Συνεπώς την καθιστά ως μη ασφαλή για το σπίτι σε περίπτωση διάρρηξης.

2. Μέσα από την (μαμά) εφαρμογή << Mi Home >> σε κάποια σημεία της οθόνης που πας να πατήσεις κάποια επιλογή πλην του "joystick" (πάνω-κάτω-αριστερά-δεξιά) η κάμερα γυρίζει σαν να κάνει calibration και χαλάει το σημείο που έχεις αφήσει το vision.

3. Δεν έχει αναγνώριση κίνησης ατόμου.

2. Μέσα από την (μαμά) εφαρμογή << Mi Home >> σε κάποια σημεία της οθόνης που πας να πατήσεις κάποια επιλογή πλην του "joystick" (πάνω-κάτω-αριστερά-δεξιά) η κάμερα γυρίζει σαν να κάνει calibration και χαλάει το σημείο που έχεις αφήσει το vision.

!!!

Το 3ο μόνο την καθιστά αυτομάτως άχρηστη

Amazon Fire stick 4k max

Εχω 4 απο αυτες.

1. Το μπλε φωτακι κλείνει απο τις ρυθμίσεις.

2. Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοείς ? Πιθανώς οταν το γυρίζεις σε landscape full screen μάλλον σου συμβαίνει αυτό γιατι ετσι έχεις την κινηση της κάμερας δεξια αριστερά κλπ.

3. Έχει movement detection με επιλογή sensivity. Οκ δεν δουλεύει απόλυτα σωστά αλλα σε ενα σπίτι που δεν υπάρχουν πολλες κινήσεις παίζει καλά !!

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Φαίνεται δεν ασχολήθηκα και πολύ σοβαρά. :lol:

Εντάξει δεν είχα απογοητευτεί και πάλι αφού και η εικόνα που έχει για τα λεφτά της είναι εξαιρετική όπως και το night vision είναι εκπληκτικό.

Μόλις βρω χρόνο θα την εξερευνήσω καλύτερα μιας και ακόμα δεν έχω αποφασίσει που να την τοποθετήσω και την έχω πρόχειρα σε ένα έπιπλο.

Εντάξει προφανώς το παλληκάρι δεν ασχολήθηκε καθόλου με την κάμερα γιατί μας την παρουσίασε τελείως διαφορετική από την παλιότερη και τελικά είναι ακριβώς τα ίδια.

Amazon Fire stick 4k max

Η δική μου << Xiaomi IMI Home Security Camera >> είναι καινούριο μοντέλο και είναι 4mpx.

Η δική σου (τσέκαρε ποιο μοντέλο είναι) που γράφεις πως είναι και τεσσάρων χρονών λες να είναι ίδιες;

Καταρχήν τσέκαρε πρώτα αν το mpx της είναι 2 ή 4.

• 1 month later...

Πριν από ~2 μήνες περίπου ήρθε στα χέρια μου μετά από παραγγελία στο Gearbest η κάμερα ALFAWISE L3 PLUS 1080p. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της κάμερας - και γι' αυτό και την πήρα- είναι ότι δουλεύει με 2 μπαταρίες 18650, άρα δεν έχει ανάγκη από τροφοδοσία με καλώδιο ρεύματος. Την ήθελα για το εξοχικό μας (Δερβένι Κορινθίας) για να επιβλέπω εξωτερικό χώρο.

Παρένθεση : έχω ήδη εδώ και αρκετά χρόνια 3 κάμερες της Yi , μια της Xiaomi και μία της Blitzwolf, άρα είμαι εξοικειωμένος με κάμερες w--fi.

Πριν την πάω στο εξοχικό την δοκίμασα για 2 εβδομάδες στο σπίτι μου στην Αθήνα. Αφού κατέβασα και εγκατέστησα στο κινητό την app Tosee plus - όπως έλεγαν οι οδηγίες της - ενεργοποίησα και σύνδεσα σχετικά εύκολα την κάμερα. Την κάμερα την είχα σε εσωτερκό χώρο πολύ κοντά στο ρούτερ, η δε γραμμή μου εδώ είναι 50άρα VDSL.

Τα προβλήματα ξεκινούν (όπως πάντα στις κάμερες) από την εφαρμογή. Και από το σπίτι μου, και από την δουλειά μου (σε 2 διαφορετικά ρούτερ) αλλά και στο εξοχικό μου το να μπεις απλά στην εφαρμογή και να κάνεις σύνδεση στον λογαριασμό σου απαιτούσε χρόνο από 2 μέχρι και 10 λεπτά (!!) και όχι πάντα με επιτυχία... Και άντε κάποια στιγμή γινότανε η σύνδεση, Μετά έπρεπε να "ξυπνήσεις" την κάμερα για να έχεις εικόνα. Υπόψη ότι η κάμερα σου παρέχει(στέλνει) εικόνα μόνο όταν την κάνεις wake up από sleep mode, λογικό και επόμενο για να κάνει οικονομία στην κατανάλωση μπαταρίας. Ε, λοιπόν εκεί ήταν το δράμα, στην προσπάθεια να την "ξυπνήσεις". Ηθελε πάρα πολυ επιμονή, υπομονή και επαννειλημένα κλικ και αν τα κατάφερνες....

Τεσπά, όταν είχες τελικά εικόνα αυτή ήταν καλή, με νορμάλ χρώματα και με πολύ καλό zoom. Αλλά δεν υπάρχει επιλογή για SD ή HD εικόνα. Υποθέτω από αυτό που βλέπω ότι είναι HD. Επίσης παρατήρησα ότι η ροή εικόνας είναι από ~80 μέχρι και +600 kb/s όταν όλες οι άλλες κάμερες που έχω δεν ξεπερνούν τα 60-70 kb/s. Ένα άλλο άκρως προβληματικό σημείο είναι ότι ναι μεν καταγράφει (και στέλνει ειδοποιήσεις η app) για κινήσεις στον χώρο που επιβλέπει, αλλά για να δεις εύκολα τις σχετικές εικόνες/videάκια πρέπει να το κάνεις μετά από πληρωμένη συνδρομή (~4€ / μήνα) στην υπηρεσία cloud της εφαρμογής. Διαφορετικά είναι πάρα πολύ δύσκολο έως αδύνατο να τα δεις στην microSD κάρτα που της κότσαρα.

Όλα τα παραπάνω προβλήματα σύνδεσης με την εφαρμογή και "ξυπνήματος" της κάμερας δεν ισχύουν (όπως ανακάλυψα αργότερα) όταν δουλεύεις στο κινητό με δεδομένα (!! ) και όχι με wi-fi. Τότε η εφαρμογή ανταποκρίνεται άμεσα και το ίδιο γίνεται και με την κάμερα. Αν είχα δοκιμάσει wi-fi από ένα μόνο ρούτερ θα έλεγα ότι φταίει αυτό, αλλά όπως είπα το δοκίμασα με 4 διαφορετικά ρούτερ...

Όσο για την κατανάλωση από τις μπαταρίες από τις 22/12ου μέχρι σήμερα (12/01) και με σύνδεση με την κάμερα 2-3 φορές την μέρα για ~1 λεπτό, η ένδειξη μπαταρίας είναι στο 60%.

Αυτή λοιπόν είναι η εμπειρία μου από την ALFAWISE L3 και ως εκ τούτου δεν μπορώ να την προτείνω για αγορά. Αν αλλάξουν τα δεδομένα με κάποιο καινούργο software στην εφαρμογή θα επανέλθω...

ΥΓ 1 Μέχρι τώρα η κάμερα δεν έδειξε να επηρρεάζεται από τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες , τον αέρα και τις βροχές που είχαμε τις προηγούμενες μέρες. Και ούτε κουνήθηκε στην βάση της. Αυτό καταγράφεται στα θετικά της.

Edited by harmon17

Stay alive, keep riding

Nokia 7110 > Sony Er. Z1010 > Nokia N95 > Nokia 701 > iNew V3 > LG V10 > 1+ 8 pro

Χάρης

Ρίξτε μια ματιά και σ' αυτή.

Η καινούργια προσθήκη στα προϊόντα sonoff με δυνατότητα περιστροφής, σε τιμή συμφέρουσα κ με προοπτική ενσωμάτωσης σε home assistant.

[ f i l i p p o s ]

Ρίξτε μια ματιά και σ' αυτή.

Η καινούργια προσθήκη στα προϊόντα sonoff με δυνατότητα περιστροφής, σε τιμή συμφέρουσα κ με προοπτική ενσωμάτωσης σε home assistant.

Καλή τιμή, γνωστής εταιρείας είναι και διαβάζω και σχετικά καλές κριτικές για την εφαρμογή της (το βασικότερο σε μια κάμερα)

Stay alive, keep riding

Χάρης

Παλικάρια έχετε να προτείνεται κάποια καλή ρομποτική κάμερα, wifi εξωτερικού χώρου, με μενού στα ελληνικά;
Samsung galaxy s8 duos. Surface Pro 4. DOD LS430W.

Τι χαρακτηριστικό να ψάξω σε κάμερα ώστε να δουλεύει μόνο με μόντεμ χωρίς να χρειάζεται γραμμή με ίντερνετ;

Για οικιακή χρήση και μόνο, δεν με ενδιαφέρει να βλέπω από κινητό

Έχω 5-6 κάμερες για αυτή τη δουλειά

Απλά θέλω μια να παίρνω το μόντεμ, την κάμερα και να βλέπω ότι δείχνει

Για το μωρό την θέλω , ώστε όταν πάμε πχ επίσκεψη εκτός να μπορώ να το βάλω κάπου ήσυχα να κοιμηθεί και να μη χρειάζεται να σεταρω την κάμερα σε άλλο δίκτυο πάλι