Jump to content

programatismos

sonymobby
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Paidia thelw na mathw na xirizome tin visual basic kai na kanw istoselides. Ti mou protinete na vrw kapoia istoselida me instructions h na agorasw kapoio vivlio. Einai arketa updated ta vivlia?

Ρίξε και μια ματία εδώ.

Ελληνικός οδηγός κατασκευής ιστοσελίδων! ;)

Επίσης 27 μαθήματα για την Visual basic

Ασκήσεις

στην visual basic και Visual basic tips

:!:

Μια δωρεάν προσφορά του κέντρου πληροφόρησης νέων Φλώρινας! :cool:

iPhone XS-Max 256GB | iPhone 7 128GB | Xiaomi Redmi Note 3 32GB

Με ένα γρήγορο search στο google βρήκα αυτό:

http://www.geocities.com/chuckeasttom/vb/intro.html

Ένα βιβλίο είναι καλό σαν αναφορά επειδή η οθόνη μπορεί να σε κουράσει

always look on the bright side of life :whistle:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος sonymobby (13 Ιαν. 2005 , 21:09)

Sas efxaristw poly paidia. Episeis apo oti diavasa yparxei h visual basic 6 kai h visual basic .net poia na xreisimopieisw?

Φυσικά την .Net ;)

Πολύ πιο πρόσφατη και φυσικά έχεις μια ολόκληρη γκάμα προϊόντων σε .Net πλατφόρμα που δουλεύουν με την Visual basic :)

Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b]

Εγω θα ήθελα να ρωτήσω αν αξίζει να ασχοληθώ με C# ή να περάσω π΄ρωτα απο C++... Θα ήθελα κατι σε Visual γιατι βαρέθηκε να κάνω command line προγράμματα...

Δεν αξίζει να μάθεις C#, τουλάχιστον ως πρώτη γλώσσα.

Μάθε C++ που είναι πραγματική γλώσσα και μετά η C# είναι ένα απόγευμα δουλειά.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lewton (14 Ιαν. 2005 , 00:38)

Δεν αξίζει να μάθεις C#, τουλάχιστον ως πρώτη γλώσσα.

Μάθε C++ που είναι πραγματική γλώσσα και μετά η C# είναι ένα απόγευμα δουλειά.

:wacko: :blink: Τώρα τα άκουσα όλα! Δεν αξίζει η C#? Γιατί είστε κολλημένοι στα παλιά ρε σεις?

Δε λέω, η C++ χρησιμοποιείται και χρησιμοποιήθηκε ευρέως για πλήθος εφαρμογών και παιχνιδιών αλλά η C# είναι το κάτι άλλο...

lewton, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι η C# είναι η γλώσσα της επόμενης δεκαετίας!!! Και το .NET framework η πλατφόρμα της επόμενης δεκαετίας! Θα με θυμηθείς!

Άκου εκεί "δεν αξίζει"... Όχι μόνο αξίζει να την μάθεις ως πρώτη γλώσσα (αν και θα σου πάρει λίγο παραπάνω από 1 απόγευμα), αλλά αξίζει να την μάθεις και ως μοναδική γλώσσα :!: (προς το παρών...)

Πολύ καλή είναι και η Delphi. Έχω την 7 αλλά δεν την ξέρω (Έχω βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή και για να τα διαβάσω μου βγαίνουν τα μάτια). Αντίθετα στη Visual Basic που έχω βιβλίο είναι πολύ καλύτερα (το διαβάζω ευχάριστα). Οπότε για το αρχικό ερώτημα θα πρότεινα βιβλίο

εγω ενδιαφερομαι για C++ ..

Η c# ειναι πολυ πιο δυσκολη?

Βιβλιο για την c++ ξερει κανεις κανα καλο?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος sonymobby (14 Ιαν. 2005 , 16:52)

Paidia pou mporw na promitheftw programmata gia tin c++, c#, visual basic 6 kai .net. Mporete na mou eksigisete kai ligo parapanw? Se ti programata xreisimopoiw tin c++, c#, visual basic 6 kai .net?

Μπορείς να φτιάξεις ότι πρόγραμμα θέλεις αρκεί να χρησιμοποιείς τη γλώσσα που σου αρέσει και σε βολεύει περισσότερο ;)

Π.χ παλιότερα που θυμόμουνα κάποια πράγματα και ασχολιόμουν έφτιαχνα πιο εύκολα προγράμματα στη C++ παρά στη Visual Basic. Τώρα εσύ μπορεί να φτιάχνεις πιο εύκολα πρόγραμμα στη Visual και να σε δυσκολεύει η C.

Έχει να κάνει με το πως αντιλαμβάνεσαι εσύ τα πράγματα

:rolleyes:

Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b]

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Freddie (14 Ιαν. 2005 , 14:38)

εγω ενδιαφερομαι για C++ ..

Η c# ειναι πολυ πιο δυσκολη?

Βιβλιο για την c++ ξερει κανεις κανα καλο?

Η C# είναι μια μούφα της Microsoft. Μην την υπολογίζεις για γλώσσα προγραμματισμού.

Λοιπόν, εγώ θα σου πρότεινα να αρχίσεις με το "The C Programming Language" για να μάθεις C και να συνεχίσεις με C++. Aυτό γιατί

1. θα καταλάβεις σε βάθος προγραματισμό.

2. δεν ξέρω κανένα καλό και απλό βιβλίο για C++ για να σου προτείνω. :o

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Η C# είναι μια μούφα της Microsoft. Μην την υπολογίζεις για γλώσσα προγραμματισμού.

:blink: Με την ίδια λογική, και τα windows είναι μια μούφα της Microsoft. Δεν είναι καν λειτουργικό. Βάλτε όλοι MS-DOS 6

Προγραμματίζω από χόμπι σε C/C++ 13 χρόνια περίπου και η πρώτη επαφή με την C# δεν με ενθουσίασε καθόλου, είναι δύσκολο όταν έχεις συνηθίσει σε μια γλώσσα που βασίζεται σε pointers να γυρίσεις σε μια εκδοχή της που σε αποθαρρύνει στον βωμό της ασφάλειας να τους χρησιμοποιείς.

Για εμένα από την μικρή επαφή που είχα με την C# μου φάνηκε ένα υβρίδιο VCL (άλλωστε η Microsoft προσέλαβε τον σχεδιαστής του Borland Builder) και Java, και μιας και προγραμματίζω 5 χρόνια σε C/C++ Builder, με τον οποίο μπορώ να κάνω ανάμιξη μεταξύ C, C++, VCL components, Windows API κτλ., δεν χάνω τίποτα (εκτός από το αυτόματα garbage collection)..

Από εκεί και πέρα βέβαια ότι σε εξυπηρετεί (σίγουρα η C# αν αρχίσεις μαζί της είναι αρκετά εύκολη –δεν τίθεται θέμα).

Για C προτείνω (αν υπάρχει ακόμα) το «Εισαγωγή στην Γλώσσα C» του Κωνσταντίνου Λιβαδά (εκδόσεις IF-THEN-ELSE, 1992). Για εμένα ήταν υπέροχο και η βάση μου για την εκμάθηση της C..

Old programmers never die. They just terminate and stay resident.