Jump to content

myphone POLL: Έχει μέλλον η αγορά των tablets;


al3x1k0
 Κοινοποίηση

Έχει μέλλον η αγορά των tablets;  

286 members have voted

  1. 1. Έχει μέλλον η αγορά των tablets;

    • Ναι, έχει μέλλον και θα γίνουν ακόμα πιο δημοφιλή στο μέλλον
      87
    • Ναι, αλλά δεν θα παρουσιάσει σταθερή προσφορά και ζήτηση
      61
    • Μάλλον θα αρχίσει να φθίνει η αγορά, αλλά θα συνεχίσουν να βγαίνουν συσκευές
      82
    • Μάλλον όχι, αλλά θα βγαίνουν λίγα μοντέλα με μικρή ζήτηση
      18
    • Όχι, στο μέλλον δεν θα βλέπουμε ιδιαίτερη προσφορά και ζήτηση tablets
      18
    • Όχι, με τον καιρό η κατηγορία θα καταργηθεί
      16
    • Άλλη άποψη (Γράψτε στα σχόλια)
      2
    • Δεν γνωρίζω / Δεν απαντώ
      2


Recommended Posts

Τα tablets μπήκαν ουσιαστικά στις ζωές μας το 2010, με την παρουσίαση του πρώτου iPad. Όχι φυσικά πως δεν υπήρχαν tablets νωρίτερα, αλλά δεν ήταν γνωστά στο ευρύ κοινό και δεν υπήρχε και κάποιο που θα μπορούσε να γίνει ποθητό στον κόσμο για να τρέξει να το αγοράσει. Ως εκ τούτου σπανίως έβρισκες κάτι διαθέσιμο στα ελληνικά καταστήματα ακόμα και αν ήσουν ψαγμένος και ήξερες ποιο μοντέλο ήθελες.

 

Σήμερα σε κάθε σπίτι υπάρχει συνήθως τουλάχιστον ένα tablet αφού οι τιμές τους ξεκινούν ακόμα και από 30€. Αυτές οι συσκευές - κατά την γνώμη του γράφοντα - δεν κάνουν για τίποτα, αλλά και πιο αντικειμενικά δυσκολεύονται ακόμα και σε απλή χρήση, όπως πλοήγηση στο internet και θέαση ταινιών. Ανεβαίνοντας σε χαρακτηριστικά (και άρα σε τιμή) βελτιώνονται σταδιακά οι δυνατότητες στην εκτέλεση όλο και περισσότερων εφαρμογών και λειτουργιών.

 

Πλέον υπάρχει ποικιλία των λεγόμενων υβριδικών tablets τα οποία διαφοροποιούνται από τα απλά tablets με την προσθήκη ενός πληκτρολογίου που ενσωματώνεται σε αυτά και κάποιες φορές προσθέτει και επιπλέον χαρακτηριστικά (μπαταρία, σκληρό δίσκο, θύρες, κάρτα γραφικών) και τα μετατρέπει σε μικρά laptop. Οι τιμές πέφτουν συνέχεια, καθιστώντας τα όλο και πιο προσιτά στο ευρύ κοινό, καθώς πρόκειται για λύσεις που μπορούν να αντέξουν χρόνια από πλευράς χαρακτηριστικών αλλά και αναβαθμίσεων. Προσωπικά θεωρώ πως αυτές οι συσκευες έχουν όλα τα φόντα να αντικαταστήσουν τα tablets. Μένει να δούμε πως θα διαμορφωθεί το μέλλον της αγοράς.

 

Εσείς πιστεύετε ότι τα tablets έχουν μέλλον; Αν όχι από ποιες συσκευές θεωρείτε ότι θα αντικατασταθούν;

Edited by VeCo

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Link to comment
Share on other sites

poll δεν βλέπω ....

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100 ,  F2G. 

Link to comment
Share on other sites

Εγώ παντως εδώ και 1+ χρόνο με τo taclast x98 dual που έχει και windows μπορώ να πω ότι έχω καταργήσει ολοκληρωτικά τον υπολογιστή. Με τα windows πάνω κάνω ακριβώς ότι έκανα και στον υπολογιστή και επιτέλους βλέπω σελίδες και διάφορα όπως υπολογιστή μιας και στο android αυτό με χάλαγε πιο πολύ. Το συνδέω εύκολα με μεγάλη τηλεόραση να δω ταινιές, σερφάρω αν βγω έξω με το 3G του και επιτέλους θέλει 6-7 ώρες για να με εγκαταλείψει η μπαταρία του. Και με full HD οθόνη όταν ανοιγω υπολογιστή νιώθω ότι βλέπω ξεπλυμένα χρώματα πια. Και όταν θέλω χαλαρό παιχνίδι σε μισό λεπτό γυρνάει σε android.

Για μένα μόνο αυτά τα τάμπλετ θα έχουν μέλλον και θα μπορούν να αντικαταστήσουν τα παραδοσιακά laptops.

Δυστυχώς τα ταμπλετ της πλακας που κυκλοφορουν παντού με 30-50-70 ευρώ χαλάνε τη πιατσα και λένε όλοι σιγα για λίγο ιντερνετ και με το ζόρι είναι

Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του...

Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του...

Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!!

 

George Bernard Shaw

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απολύτως, τα υβριδικά tablets - netbooks (μικρά laptop) βολεύουν αρκετά. Μπορείς να συνδυάσεις και καλά χαρακτηριστικά και καλό portability.

 

Το θέμα είναι ότι πιανόμαστε κορόιδα των τεχνητών αναγκών που δημιουργούν συνεχώς οι αγορές. Δηλαδή φτάσαμε στο σημείο να θεωρούμε δεδομένο ότι θα έχουμε πια ένα κινητό 5,5 ίντσες τούμπανο, ένα tablet ή netbook ή laptop, και έναν σταθερό υπολογιστή επίσης τούμπανο. Πόσο στα αλήθεια τα χρειαζόμαστε όλα αυτά και το καθένα από αυτά ξεχωριστά; Και οι διαβαθμίσεις στο portability υπάρχουν ώστε η τεχνολογία αυτή να μας συνοδεύει παντού. Αλλά χρειαζόμαστε αλήθεια όλην αυτήν την τεχνολογία παντού και πάντα;

Link to comment
Share on other sites

Όσο καλοπροαιρετα και αν τα δω, πραγματικά δεν βρίσκω σημαντικό λόγο ύπαρξης των tablets για εμένα.

Βέβαια περί ορέξεως κολοκυθοπιτα, απλά εγώ θεωρώ περιττή την αγορά για εμένα την στιγμή που έχω λαπτοπ και κινητό με 5,5 οθόνη.

Στις μικρότερες ηλικίες όμως εννοώ παιδιά, εκεί έχουν λόγο ύπαρξης. Είναι ένα παιχνίδι σχετικά οικονομικό.

Link to comment
Share on other sites

Πολλα ταμπλετς μενουν σπιτι,συνεπως προοριζονται για συγκεκριμενες δουλειες. Λιγο Internet, λιγα παιχνιδια. Δεν αναλαμβανουν δυσκολεςl δουλειες,υπαρχει ο υπολογιστης γι αυτες,εφοσον μιλαμε για οικιακη χρηση. Οι περισσοτερες συσκευες,περσινες,προπερσινες ειναι επαρκεις και ετσι δεν υπαρχει αναγκη να αντικατασταθουν συχνα. Επειδη ομως ο καπιταλισμος δε θεωρεί τραγωδια την πτωση των πωλησεων,αλλα τη μειωση του ρυθμου αυξησης των πωλησεων,δε μου κανει εντυπωση που χανουν το ενδιαφέρον τους οι εταιρειες για τα ταμπλετς.

Απο κει και περα ειναι τραγικη η στρατηγικη του android στην αγορα αυτη. Οχι μονο με τα κακης ποιοτητας low end προϊόντα, αλλα και με τις ναυαρχιδες. Βαζουν περσινο hardware,μετριες μπαταριες. Οι καλυτεροι επεξεργαστες του 2015 δεν μπηκαν ποτε στα ταμπλετς. Εφαρμογες για ταμπλετς δεν υπαρχουν,η ιδια η google βγηκε απ την αγορα σχεδον με το φιασκο του honeycomb. To pixel c εχει κριση ταυτοτητας.

Μπραβο στην apple που αντιμετώπισε σωστα τo προϊόν. Οχι μονο βαζει κορυφαιο hardware,αλλα οι καλυτεροι επεξεργαστες της μπαινουν στα ipad. Αφου υπαρχει χωρος και ευνοικο θερμικο περιβαλλον αυτο ειναι το λογικο. Ενω η σαμσουνγκ εκανε το ακριβως αντιθετο,εβαλε...περσινο soc!! Αφθονες εφαρμογες για ταμπλετ,καλες μπαταρίες, δεν εχουν ελπιδες τα android.

Προβλεπω στη χαμηλη κατηγορια τιμης θα συνεχισουν να βγαινουν μετρια android. Oι επαγγελματιες θα παιρνουν ipads. Στις αναπτυσσομενες χωρες που δεν εχουν λεφτα για ταμπλετ και τηλεφωνο εχουν ηδη αντικαταστησει και τις δυο συσκευες με τα phablets.

Link to comment
Share on other sites

Tablet; Ποια tablet;

Αν μιλάμε για οθόνες αφής με λειτουργικά και hardware κινητών, μιλάμε για νεκρό προϊόν. Πλέον υπάρχουν πλήρεις υπολογιστές με οθόνη αφής. Fanless και μη, συνοδεύονται πάντα από πληκτρολόγιο (αποσπώμενο) και ποντίκι για να μπορούν να βγάλουν τη δουλειά, που οφείλει να μπορεί να βγάλει ένα προϊόν του δικού τους κόστους. Και τα laptops θα συνεχίσουν ακάθεκτα, βέβαια, για ισχυρές επιδόσεις και μεγαλύτερες οθόνες.

Surface και Surface pro δηλαδή, όπως το κάνει η Microsoft.

Google, Microsoft, Apple... Choοse a color for your chains.
Link to comment
Share on other sites

Μάλλον θα αρχίσει να φθίνει η αγορά, αλλά θα συνεχίσουν να βγαίνουν συσκευές

 

αυτο πιοστευω εγω.προσωπικα μου ειναι αχρηστο το ταμπλετ,παροτι αγορασα δυο σε διαφορετικες περιοδους για να δω μηπως και...αλλα δεν.

 

για μενα το ιδανικο ειναι κατι σε fanless αρα και μικρο σε μεγεθος 13-14 ιντσων λαπτοπακι.τυπου macbook air .αλλα με λογικες τιμες.

Vamos Aris
Link to comment
Share on other sites

Τα tablets είχαν λόγο ύπαρξης όταν τα κινητά ήταν 3,5"

Τώρα που παίζουν στα 5-5,5"έχουν γίνει πλέον περιττά.

Μόνο αυτά των 50-100 ευρώ με 7-8" οθόνη θα επιβιώσουν που προορίζονται για μικρά παιδιά.

Το μέλλον είναι τα υβρίδια με αποσπώμενο πληκτρολόγιο, full λειτουργικά συστήματα που στην ουσία να είναι κανονικοί υπολογιστές και όχι ένα πετσοκομένο κινητό με μεγαλύτερη οθόνη.

Το απόλυτο μέλλον θα είναι στα κινητά με εύκαμπτες/αναδιπλούμενες οθόνες και σύστημα continnum αλλά με full desktop λειτουργικό.

Less is more...
Link to comment
Share on other sites

Ανάμεσα σε 10" tablet και το note 4 με 5.7" σχεδόν πάντα διαλέγω το δεύτερο για να δω κανένα video στο youtube κτλ. Και λόγω δουλειάς χρειάζομαι ισχυρό, κανονικο υπολογιστή. Φαντάζομαι τα υβριδικά κάνουν μια χαρά για τον περισσότερο κόσμο, δηλαδή και tablet αλλά να μπορεί να τρέξει και καμία σοβαρή εφαρμογή PC
Link to comment
Share on other sites

Όσο καλοπροαιρετα και αν τα δω, πραγματικά δεν βρίσκω σημαντικό λόγο ύπαρξης των tablets για εμένα.

Βέβαια περί ορέξεως κολοκυθοπιτα, απλά εγώ θεωρώ περιττή την αγορά για εμένα την στιγμή που έχω λαπτοπ και κινητό με 5,5 οθόνη.

Στις μικρότερες ηλικίες όμως εννοώ παιδιά, εκεί έχουν λόγο ύπαρξης. Είναι ένα παιχνίδι σχετικά οικονομικό.

Ακριβώς αυτό. Δοκίμασα να πάρω ένα φτηνό ταμπλετάκι για το καλοκαίρι που πήγα στο εξοχικό μου όπου δεν έχω pc. Τελικά πιο πολύ ασχολιόμουν με το κινητό, παρά με το τάμπλετ. Όταν γύρισα το πούλησα και δεν μου έλειψε καθόλου. Στο σπίτι κάθομαι στο pc μου με το καφεδάκι μου και είμαι κομπλέ. Έξω με το κινητό κάνω τη δουλειά μου και στις 5 ίντσες για ένα απλό σερφάρισμα/mail. Δεν χρειάζομαι τίποτε άλλο.

Για τα παιδιά δεν εγκρίνω να είναι όλη μέρα κολλημένα σε ένα τάμπλετ, αλλά σίγουρα είναι μια οικονομική λύση για παιχνίδια.

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με τους περισσότερους.. Ειδικά όταν εξομαλυνθούν οι τιμές των αξιόπιστων Windows tablets (όπως γίνεται με κάθε νέο προιόν στην αγορά) θα δούμε και πάλι αύξηση της ζήτησης. Όταν δηλαδή με 300-400 ευρώ θα μπορείς να αγοράσεις ένα πάρα πολύ καλό Windows tablet ενώ σήμερα κοστίζει 800€+
Powerd by OnePlus 7 Pro
Link to comment
Share on other sites

Ολα είναι σχετικά, με βολεύει να έχω πάντα το ipad μαζί μου για να διαβάζω και να βλέπω τις ταινίες/σειρές μου, για δοκιμάστε να διαβάσετε κάτι με το ένα χέρι κρατώντας το surface 4 (786g) και το ipad air 2 437g. Αν πρέπει να έχεις μόνο μία συσκευή σαφώς και είναι λογικό να αγοράσεις ένα υβριδικό κάνοντας όμως παραχωρήσεις σε κάποια πράγματα.

Γιώργος

iPHONE 6S Plus, iPAD Air 2

http://www.triakilakodika.gr/ (δεν είναι δικό μου αλλά είναι φοβερό)

Link to comment
Share on other sites

Ολα είναι σχετικά, με βολεύει να έχω πάντα το ipad μαζί μου για να διαβάζω και να βλέπω τις ταινίες/σειρές μου, για δοκιμάστε να διαβάσετε κάτι με το ένα χέρι κρατώντας το surface 4 (786g) και το ipad air 2 437g. Αν πρέπει να έχεις μόνο μία συσκευή σαφώς και είναι λογικό να αγοράσεις ένα υβριδικό κάνοντας όμως παραχωρήσεις σε κάποια πράγματα.

 

100% δίκιο έχεις... Και εγώ θα προτιμούσα σίγουρα ένα iPad/Android tablet αν ήταν μόνο για ταινία και σερφάρισμα... Απλά όταν τα κινητά έχουν φτάσει τις 5-6" δεν πρόκειται κανείς να δώσει άλλα 200-300 ευρώ για ένα ταμπλετ 8 ιντσών... Για αυτό και παρουσιάζεται μια μείωση στη ζήτηση...

Powerd by OnePlus 7 Pro
Link to comment
Share on other sites

για δοκιμάστε να διαβάσετε κάτι με το ένα χέρι κρατώντας το surface 4 (786g) και το ipad air 2 437g

Το Surface 4 είναι και 3ίντσες πιο μεγάλο. Δεν μπορεί να γίνει δίκαιη σύγκριση. Αλλά όπως είπες, ότι βολεύει τον καθένα, και προσωπικά θεωρώ ότι τα υβριδικά tablet ήρθαν για να μείνουν. Ακόμα η αγορά είναι σχετικά καινούρια και τα Windows προσπαθούν ακόμα να βρουν την ταυτότητά τους. Δεν είναι άλλωστε και το πιο εύκολο πράγμα να ικανοποιήσεις όλον τον κόσμο προσπαθόντας από την μία να αλλάξεις εντελώς τον τρόπο χειρισμού του λειτουργικού και από την άλλη να καταφέρεις να μην τον ξεβολέψεις από κάτι που έχει συνηθήσει από το 1995.

 

Από την άλλη, tablets σαν το iPad και αυτά με Android ποτέ δεν κατάλαβα για ποιο λόγο βγήκα, και αυτή την άποψη την έχω από το iPad1, όταν και περίμενα να δω αυτό που πάει να κάνει η MS σήμερα, και όχι ένα iPhone κάτω από έναν μεγεθυντικό φακό.

Τα Windows Phone ήταν αποτυχία!!!
Link to comment
Share on other sites

Έχω αγοράσει πολλά. Θεωρώ πως τα 8ιντσα windows tablet έχουν πλέον νόημα καθώς με τα windows 8.1 και ιδίως με τα 10 μπορούν να λειτουργήσουν ως συμπλήρωμα του laptop και desktop που ήδη είχα. Αλλά όταν έρθει η ώρα της αλλαγής laptop θα τα σκάσω για ένα convertible (όχι τύπου yoga, από τα άλλα!) και το tablet θα πάει στο σεντούκι με τις ηλεκτρονικές αναμνήσεις (ναι,πλέον έχω κι από αυτό).
Link to comment
Share on other sites

Μετά από 18 μήνες αποκλειστικής χρήσης ταμπλετ, χρησιμοποίησα λάπτοπ για 45 λεπτά και εψαχνα το κερσορα συνέχεια, καταλαθος αγγιζα την οθόνη, γενικά πολύ κουραστικό το λάπτοπ! Πιστεύω οτι τα ταμπλετς ειναι το μελλον, ειδικά αυτά με Windows.
Link to comment
Share on other sites

φυσικά και έχουν μέλλον τα ταμπλετς... αλλωστε πλεον το ποσοστό των win enabled συσκευων μικραινει με γοργους ρυθμούς μπροστα στα iOS και Android οπως εδειξε προσφατη ερευνα. Ειναι καλυτερες τεχνολογικά πλατφόρμες, θέλει μονο optimization το S/W και φυσικά να σταματήσουν να δίνουν αθλια keyboard που σκοτώνουν το concept. Αν θελαμε Keyb θα περναμε laptop.
Current status: Galaxy S7 Duos, HP Spectre X360, Synology DS215j
Link to comment
Share on other sites

καθε οικογενεια ενα ταμπλετ θα το εχει πλεον εγω νομιζω...

απλα ειναι και σαν τον υπολογιστη καπως....δεν το ανανεωνεις οσο συχνα οσο το κινητο σου ξερω γω.....καπως ετσι το βλεπω εγω

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

To ταμπλετ είναι χρήσιμο τουλάχιστον για μένα εάν ξαπλώσω και θέλω να δω καμιά σειρά ή οτιδήποτε στο kodi και να είναι 8 ίντσες χωρίς να με κουράζει όπως ένα λαπτοπ. Από τότε όμως που πήρα κινητό 5,5 ιντσών δεν το χρησιμοποιώ ιδιαίτερα. Σίγουρα εάν ήταν windows να το χρησιμοποιούσα λίγο παραπάνω. Οπότε δεν ξέρω εάν θα αγόραζα ξανά ή εάν το έκανα θα ήταν ένας συνδυασμός windows+android.

zaf_4 σημαίνει ΖΑΦΕΙΡΑ!

Xiaomi Pocophone F1

Link to comment
Share on other sites

Τα (full) Windows tablets (τύπου Asus t100) με αποσπώμενο πληκτρολόγιο είναι το μέλλον ειδικά για όσους θέλουν σοβαρό tablet.

Android και iOS ούτε κατά διάνοια δεν μπορούν να συναγωνιστούν ευκολία, software και ισχύη αυτά τα tablets.

If it isn't Amstrad, it isn't good enough

Amstrad CPC 6128, Zilog Z80, 4 MHz, 128 kb RAM, 64 kb ROM, 27 colours (16 on screen) 3+1 sound channels, Disk Drive 3" 178k, AMSDOS-CP/M

Link to comment
Share on other sites

Τα ταμπλετ με πλήρες λειτουργικό windows η OSX είναι το μέλλον.

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100 ,  F2G. 

Link to comment
Share on other sites

Τουλάχιστον δύο φαινομενικά αντίθετες επιλογές είναι ένα και το αυτό: Θα καταργηθούν ΚΑΙ θα γίνουν πιο δημοφιλή! Το σίγουρο είναι ότι φτάνουμε στην πολυπόθητη ενοποίηση συσκευών: κινητά, ταμπλέτες, υπολογιστές. Πια κατηγορία "καταργείται" όμως? Νομίζω καμία, απλά μετεξελίσσονται στην επόμενη μορφή τους. Επομένως, το άθροισμα φορητών (laptops) + ταμπλετών σίγουρα θα φθίνει, απλά με μία συσκευή θα κάνουμε και τα δύο.
Link to comment
Share on other sites

Μολις θα ισορροπησουν σε τεχνολογια με τα laptops, κυριως σε μνημη και αποθηκευτικο χωρο, και πεσουν λιγο οι τιμες τους τοτε το μελλον θα τους ανηκει.

Για την ωρα θα εχουν συμπληρωματικο κυριως ρολο..

Samsung S23 Ultra - Samsung Tab S8+

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...