Jump to content

Cubot X16


yonvog
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το παρέλαβα πριν από λίγες ημέρες. Το πήρα για την γυναίκα μου ως αντικατάσταση του iPhone 4S. Το κινητό για την τιμή του απλά... τα σπάει!!! Είναι πανέμορφο με άριστη ποιότητα κατασκευής και επαρκέστατα ικανό.Το προτίμησα έναντι του Χ17 γιατί αισθητικά μου άρεσε περισσότερο. Και πιστέψτε με δεν το μετάνιωσα αφού με το που το έπιασα στα χέρια με αποζημίωσε και με το παραπάνω. Αξίζει να το έχετε υπόψη σας. Μπράβο στην CUBOT.:up:
Link to comment
Share on other sites

Καλή χρονιά φίλε μου.καλορίζικο.όταν το δουλέψεις κάνε μας μια παρουσίαση.πάντως η cubot είναι πράγματι αξιόπιστη.εγώ έχω δύο.το χ6 και το χ9.και τα δύο είναι σκυλιά.δουλεύουν απροβλημάτιστα.θα έλεγα ότι είναι τα πιο τίμια κινητά για τα χρήματα που δίνεις.
Link to comment
Share on other sites

+1 και εγω για τη cubot.

Το Χ16 διχνει ομορφο με καλα χαρακτηριστικα, πλην της μπαταριας, για την χωρητικοτητα της οποιας η cubot συνηθως δεν ... ψευδεται.

Η τιμη του ομως βλεπω οτι ειναι στην οροφη της κατηγοριας αν και ειμαι σιγουρος οτι θα ανταποκρινεται στην αξια του.

Οι κατοχοι ας γραψουν κατι περισσοτερο !

Με εκτιμηση Ευαγγελος.
Link to comment
Share on other sites

Ήθελα να ανοιξω θέμα για το συγκεκριμένο αλλά όλο το ανεβαλα. Ενδιαφέρουσα συσκευή...

 

Το μόνο αρνητικό (αλλα σημαντικο κατ'εμε) τα μη φωτιζόμενα πλήκτρα...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
H camera ειναι οντως 16.0MP ?

 

όχι δηλώνεται ως 13ΜP αλλά είναι 8ΜP και χρησιμοποιεί λογισμικό για Interpolated.

http://www.kimovil.com/en/where-to-buy-cubot-x16

Sony Xperia Z Ultra

Cubot X17 3/32

Lenovo A588t

Vernee Apollo Lite 4/32

Xiaomi Redmi Note 5 4/64

Link to comment
Share on other sites

όχι δηλώνεται ως 13ΜP αλλά είναι 8ΜP και χρησιμοποιεί λογισμικό για Interpolated.

http://www.kimovil.com/en/where-to-buy-cubot-x16

Δεν φαινεται καπου αυτο.

Στο kimovil γραφει

The camera Cubot X16

is a Unknown of 13 megapixels and aperture f/ 2.0

Type CMOS

δεν λεει για 8ΜΠ Interpolated.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,...................................

 

Εδω ομως και σε αλλα σαιτ, το δινει παρα πανω! 13.0MP ( interpolated 16.0MP )

http://www.dealsmachine.com/best_279164.html?utm_source=shareasale&utm_medium=shareasale&utm_campaign=shareasale

Camera: Dual Cameras, front camera 5.0MP camera ( interpolated 8.0MP ) , back camera 13.0MP ( interpolated 16.0MP )

Τι ισχυει τελικα?

ΚΑπιος που το εχει στα χερια του ηδη?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Γεια σας παιδιά. Παρηγγειλα το κινητο απο Quest αλλα παρατηρησα στα χαρακτηριστηκα του οτι δεν εχει playstore. Δεν το εχω παραλαβει ακομα. Μπορω να βαλω καποιο playstore μεσα; Ξερει κανεις;
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Καλησπέρα σε όλους σας παιδιά. Είναι η πρώτη φορά που ανεβάζω κάποια δημοσίευση και για αυτό παρακαλώ για την κατανόησή σας. Έχω στη κατοχή μου ένα CUBOT X16 , το οποίο δε μου είχε παρουσιάσει κανένα πρόβλημα μέχρι εχθές, από την ημέρα που το αγόρασα πριν 6 μήνες. Χθες για πρώτη φορά και επειδή είχε αρχίσει να σέρνεται, αποφάσισα να απεγκαταστήσω κάποιες από τις εφαρμογές. Για κακή μου τύχη αποφάσισα τελικά να κάνω «επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων» και να επανεγκαταστήσω, μόνο όσες πραγματικά χρειαζόμουν. Όταν όμως ξανα-άνοιξε η οθόνη, ξεκίνησε κάποια βελτιστοποίηση εφαρμογών x από xxx(ενίοτε με διαφορετικό τελικό αριθμό 89-102-129 και ξανά 89 κλπ κλπ με τυχαία σειρά σε κάθε επανεκκίνηση που επιχειρούσα) και κατόπιν, όταν άνοιγε η οθόνη ξεκλειδώματος μόλις που προλάβαινα πατήσω ένα με δύο ψηφία( έχω καταφέρει σε κάποια από τις άπειρες επανεκκινήσεις να ανοίξω μέχρι και τις ρυθμίσεις στη κεντρική οθόνη αλλά μέχρι εκεί) και αμέσως η οθόνη παγώνει για πάντααααααα! Επί της οθόνης η ημερομηνία είναι Πέμπτη 1 Ιανουαρίου (!) και δύο ανακοινώσεις που η μία πρόλαβα να διαβάσω γράφει App permission managment is closed. Η άλλη γράφει «Οι κάρτες SIM άλλαξαν» χωρίς να έχω αλλάξει κάρτα SIΜ. Σας παρακαλώ βρε παιδιά χαρίστε μου λίγο τα φώτα σας έχω φτάσει στα όρια του νευρικού κλονισμού για να καταφέρω να βρω τρόπο να το ανοίξω και από την άλλη δε μου περισσεύουν λεφτά για την αγορά καινούργιου. Ευχαριστώ για τη βοήθεια και το χρόνο σας. Άρις
Link to comment
Share on other sites

Αυτό είναι αρκετά περίεργο από τη στιγμή που δεν είναι root η συσκευή και δεν έχει πειραχθεί/διαγραφεί κάποιο αρχείο συστήματος. Αρχικά δοκίμασε να κάνεις ξανά επαναφορά επαναφορά εργ ρυθμ.

Αν συνεχίζει να έχει πρόβλημα, ή το πας στο service ή φλασάρεις ξανά την επίσημη ρομ. Από μια γρήγορη αναζήτηση φαίνεται ότι υπάρχει εδώ:

http://firmwarefile.com/cubot-x16

Καλύτερα όμως να το ψάξεις λίγο καλύτερα ώστε να είσαι σίγουρος. Απ' ότι είδα υπάρχει και φόρουμ της cubot όπου μπορείς να ζητήσεις βοήθεια εκεί ή να βρεις περισσότερες πληροφορίες.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Να μπω όπως σου είπα στο μενού του τηλεφώνου, για να κάνω επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, δε με αφήνει. Ο μόνος τρόπος για να το κάνω, είναι μέσω της διαδικασίας ανοίγματος της λειτουργίας Power button+Volume up, όπως ανακάλυψα στο διαδίκτυο, όπου με οδηγεί σε ένα μενού με διάφορες εντολές(όπως σου ανέφερα δεν είμαι γνώστης της συγκεκριμένης τεχνογνωσίας και πηγαίνω βήμα-βήμα). Παρόλα αυτά έχω κάνει και wipe data-factory reset αλλά και wipe cashe partition χωρίς καμία επιτυχία. Ήθελα να σε ρωτήσω κάτι τελευταίο: εάν ακολουθήσω τις οδηγίες σου και κάνω Flash memory, κατ' αρχάς είναι εύκολο και έπειτα εκπίπτω της εγγύησης με αυτή την κίνηση και τελευταίο τι ακριβώς πραγματοποιείται με το φλασάρισμα; Σε ευχαριστώ θερμά για όλα!
Link to comment
Share on other sites

Επαναφορά κάνεις και από τη recovery mode(τα wipe data-factory recete wipe cache κλπ).

Όσο για το φλασάρισμα, μιας και μεταφέρθηκε το μήνυμά σου εδώ, πιθανότατα κάποιος θα ξέρει να σε κατευθύνει καλύτερα αφού εγώ δεν έχω τη συγκεκριμένη συσκευή. Η εγγύηση δε χάνεται από τη στιγμή που θα φλασάρεις επίσημη ρομ. Το φλασάρισμα της ρομ επαναφέρει τη συσκευή στην εργοστασιακή της κατάσταση ολικά, όχι μόνο το λειτουργικό. Επεμβαίνει δηλαδή και σε άλλους χώρους της συσκευής.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Έχω ένα Cubot X16 από το καλοκαίρι του 16, σχεδόν ένα χρόνο τώρα, αγορασμένο από κινέζικο ιντερνετομάγαζο. Εκτός από τη μικρή διάρκεια της μπαταρίας του (λίγες ώρες όταν σερφάρεις στο ίντερνετ), άλλο κύριο λειτουργικό πρόβλημα δεν παρουσίασε.

Από την πρώτη φωτογραφία που τράβηξα με το (διπλό) φλας που έχει, είχα διαπιστώσει οτι υπερφώτιζε το μισό του καρέ και αυτό άλλαζε θέση ανάλογα με την περιστροφή του κινητού. Ακολουθούσε δηλαδή ο υπερφωτισμός την αλλαγή της θέσης του φλας.

Στην αρχή θεώρησα οτι φταίει το πολύ δυνατό διπλό φλας που στράβωνε το μάτι της κάμερας και δοκίμασα να ξεχωρίσω φλας από φακό με ένα εμπόδιο. Το ίδιο ακριβώς. Μετά έκλεισα με μονωτική ταινία διαδοχικά το ένα και το άλλο λεντ, το ίδιο φαινόμενο υπερφωτισμού όμως ξανά. Ήταν φανερό λοιπόν, το σασί του κάθονται τα λεντ ήταν εργοστασιακά τοποθετημένο υπό κλίση και τα λεντ σημάδευαν το μισό του καρέ και όχι στο κέντρο. Γι αυτό άλλαζε θέση και ο υπερφωτισμός ανάλογα με την περιστροφή του κινητού.

Απ ότι καταλαβαίνετε περίπτωση εγγύησης δεν υπήρχε, Κίνα γαρ.

Η λύση απλή.

1. Απενεργοποιείς τελείως το φλας του κινητού

2. Αγοράζεις από το ίντερνετ ένα selfie flashlight, πχ http://www.e-shop.gr/forever-slt-100-selfie-led-flash-light-p-PER.662895 με 5,9 ευρώ και κάνεις χρήση μόνο αυτού του φλας. Φυσικά είναι λίγο μπελάς να το κουβαλάς μαζί σου και να το κουμπώνεις στο τζακ των ακουστικών, αλλά άλλη λύση δεν υπάρχει. Δεν πετάς εύκολα το Χ16 τέτοιες δύσκολες εποχές.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...