Jump to content

blogging @ myphone.gr: Ο νέος είναι ωραίος αλλά ο παλιός... «προσωρινός»


Psylos_
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Οι περισσότερες, αν όχι όλες, καθημερινές ημέρες έχουν ένα κοινό, την καθημερινή ρουτίνα. Πρωινό ξύπνημα, δουλειά/μάθημα ανάλογα το στάδιο του καθενός κι έπειτα σπίτι για ξεκούραση. Όσο και να βλαστημάει κάποιος την πλήξη της καθημερινότητας, όταν ένα απρόοπτο γεγονός διαταράσσει τη ρουτίνα, αρχίζουν και συμβαίνουν περίεργες καταστάσεις.

 

Έτσι λοιπόν ξεκινάει κι αυτή η ιστορία καθημερινής τρέλας. Ξύπνησα για δουλειά το πρωί, καθυστερημένα κιόλας, για να υπάρχει κάτι να σε αγχώνει περισσότερο. Πίνεις τον πρωινό καφέ, κάνεις και ένα τηλέφωνο που το προβλέπει το πρόγραμμα και ετοιμάζεσαι βιαστικά. Αλλά, δεν τα έχεις υπολογίσει όλα σωστά. Πας να πάρεις το κινητό να φύγεις από το σπίτι και παρατηρείς ότι αυτό δεν αντιδράει. Εκείνη τη στιγμή σε πιάνει κάτι μεταξύ άγχους και πανικού. Έχεις καθυστερήσει να ξεκινήσεις και ταυτόχρονα το κινητό σου δεν μοιάζει να λειτουργεί. Το συνδέεις στο φορτιστή και ξαφνικά βλέπεις να ανάβει η οθόνη, χαμογελάς, σου γράφει Google, χαμογελάς πιο πλατιά κι εκεί παγώνεις. Το κινητό σβήνει, κάνει επανεκκίνηση και βλέπεις ξανά τα ίδια από την αρχή και ξανά και ξανά. Πλέον είσαι σίγουρος. Το κινητό σου δεν θέλει σήμερα να είναι μαζί σου στον καθημερινό αγώνα.

 

Τρέχοντας για να μην καθυστερήσεις ακόμα περισσότερο, βρίσκεις την πρώτη τυχαία παλιά συσκευή και της ανακοινώνεις ότι σήμερα θα σε «συντροφεύσει» αυτή. Έλα όμως που δεν ταιριάζει η sim. Εκεί αρχίζει ο δεύτερος μαραθώνιος να βρεις είτε συσκευή που παίρνει micro SIM και όχι mini SIM, είτε ψάχνεις να βρεις ένα τρόπο να «μοντάρεις» τα πράγματα. Τελικά, καταλήγεις με ένα Nokia 5800 XpressMusic στην τσέπη να ξεκινάς τη μέρα σου απορώντας αν αυτό θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις συνήθειες σου.

 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι αναμνήσεις που είχα από το 5800ΧΜ ήταν θετικές. Είχα περάσει ένα καλό Custom Firmware, έτσι τις έλεγαν τότε τις custom rom, που έφερνε στοιχεία από τα τότε νέα Symbian^3 κινητά, όπως το Ν8, και η συσκευή πετούσε. Βέβαια, το κινητό πριν μπει προς αποθήκευση είχε γυρίσει στο τελευταίο stock firmware της μαμάς Nokia με αριθμό v60.0.003 και ημερομηνία έκδοσης το μακρινό Σεπτέμβρη του 2011. Αν και το original λειτουργικό βρίσκεται μέσα στη συσκευή, δεν το φοβάσαι. Το κινητό ήταν αρκετά καλό τότε στην εποχή του, το μακρινό 2009, θα τα καταφέρει να βγάλει τη μέρα, αφού και η μπαταρία του δεν έχει εξαντληθεί εντελώς, καθώς η συσκευή ασκούσε καθήκοντα ραδιοφώνου, λόγω της έλλειψης του Nexus 5, και συνεπώς έκανε κύκλους φόρτισης και αποφόρτισης ανά τακτά διαστήματα.

 

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ένα πράγμα μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση, το πόσο μικρό ήταν το κινητό. Δεδομένου ότι τότε είχε μια αρκετά μεγάλη οθόνη για την εποχή, ξαφνικά οι 3,2 ίντσες του φάνταζαν ελάχιστες. Δεν ξέρω πως μπορεί να φαίνονται σε εσάς οι 3,2 ίντσες οθόνης, αλλά εγώ μέχρι και σειρές είχα δει σε εκείνη την οθόνη. Ήταν επαρκέστατη κάποτε. Καθώς λοιπόν ταξιδεύεις με το λεωφορείο, το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι να βάλεις μέσα καμιά εφαρμογή, να μπορείς να έχει επαφή με τον κόσμο. Εκεί ξεκινάς και βλέπεις τα πρώτα εμπόδια. Πατάς από συνήθεια, ή μάλλον μνήμη των μυών, το Ovi Store και μερικά από μερικά loading αντικρίζεις το Opera Mobile Store. Ξαφνικά θυμάσαι ότι όντως είχες διαβάσει ότι το Ovi (τον τελευταίο καιρό Nokia) Store έκλεινε και θα εξυπηρετούσε το κατάστημα της Opera τους χρήστες Symbian. Εντάξει, πόσο χάλια μπορεί να είναι τα πράγματα λες και συνεχίζεις. Βλέπεις στις πρώτες εφαρμογές το WhatsApp χαμογελάς και το κατεβάζεις. Ψάχνεις να δεις αν υπάρχει το Viber, το βλέπεις να σε κοιτάει με το χαρακτηριστικό του χρώμα, και το κατεβάζεις αυτό. Αποτυγχάνει να εγκατασταθεί μεν, αλλά ξέρεις ότι αν υπήρχε λόγος να το ψάξεις περισσότερο θα είχες και Viber.

 

Μια μέρα μετά την αναγκαστική συνύπαρξη με το 5800ΧΜ ένα συμπέρασμα μόνο βγαίνει. Η εξέλιξη που έχουν κάνει οι συσκευές έκτοτε δεν είναι απλά μεγάλη, αλλά χαώδης. Τα πάντα ήθελαν περισσότερη προσπάθεια για να γίνουν, ενώ και το ίδιο το κινητό καθυστερούσε εμφανώς. Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί, ότι με την εξέλιξη των κινητών εξελίχθηκε και το περιεχόμενο αντίστοιχα, οπότε μια συσκευή από το μακρινό (!) παρελθόν είναι λογικό να ζορίζεται να αντεπεξέλθει στα σημερινά δεδομένα. Ωστόσο, δεν είναι μόνο το περιεχόμενο που καταναλώνει ένας χρήστης που άλλαξε. Πολλά έχουν αλλάξει και μέσα σε αυτά είναι και οι ίδιοι οι χρήστες.

 

Μπορεί το Symbian να είναι ένα λειτουργικό για smartphones, αλλά εκείνη την εποχή τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά από ότι σήμερα. Τότε δεν υπήρχε ακόμα η ιδέα των συνεχώς ανοιχτών δεδομένων. Προσωπικά και μόνο που έβλεπα μόνιμα ανοιχτή τη σύνδεση στην οθόνη του κινητού, που φαινόταν παράξενο και ότι μάλλον κάτι δεν πάει καλά. Σε διαδρομές με το λεωφορείο, είχα πάντα τη συνήθεια να διαβάζω είτε θέματα του φόρουμ, είτε ειδησεογραφία. Και οι δύο μου συνήθειες ήταν αρκετά δύσκολο να πραγματοποιηθούν, αφού τα site δεν μπορούν να εμφανιστούν πάντα όπως θα έπρεπε στον ταπεινό Opera Mobile του Symbian, ή η αναμονή μέχρι η σελίδα να φορτώσει ολόκληρη ήθελε υπερβολικά πολύ ώρα, ή απλά γέμιζε η καημένη RAM του κινητού και ξεκινούσε η διαδικασία που έκλειναν εφαρμογές του παρασκηνίου ή εν τέλει και η εφαρμογή που ήταν στο προσκήνιο.

 

Μπορεί η συνολική χρήση του 5800ΧΜ να ήταν αρκετά πιο δύσκολη και χρονοβόρα, αλλά η συσκευή είχε να με κερδίσει και σε κάποια πράγματα. Η ύπαρξη του ραδιοφώνου πραγματικά ήταν κάτι που ξύπνησε μνήμες. Οι τελευταίες δύο συσκευές μου στερούνται του ραδιοφώνου, το οποίο για να είμαι ειλικρινής το σιχαίνομαι αλλά συμβιβάζομαι, αλλά το 5800ΧΜ με κέρδισε με αυτή τη «high tech» λειτουργία του. Επίσης, το πιο σημαντικό προτέρημα εκείνου του κινητού είναι η ποιότητα στον ήχο κλήσης. Και δεν αναφέρομαι στο ηχείο, αλλά στην ποιότητα του ήχου που ακούω είτε εγώ είτε ο συνομιλητής μου κατά τη διάρκεια μιας κλήσης. Η πρώτη κλήση που έκανα με το 5800ΧΜ με έκανε να νιώσω πως τα σημερινά κινητά μπορεί να έχουν τα μύρια όσα χαρακτηριστικά αλλά δεν δίνουν την ίδια βαρύτητα σε βασικά πράγματα όσο στο παρελθόν. Δεν θυμάμαι από πότε είχα να ακούσω τόσο καθαρό ήχο, παρά τη φασαρία περιβάλλοντος. Μπορεί η Nokia να είχε τότε φίλους και πολέμιους, αλλά η προσωπική μου εμπειρία λέει ότι η Nokia προσέφερε κορυφαία ποιότητα κλήσης.

 

Τελικά, μπορεί ένα απότομο γεγονός να σε μεταφέρει στο παρελθόν, όπου τα πράγματα μπορεί να είναι πιο δύσκολα, πιο αργά ή έστω πιο περιορισμένα, αλλά πάντα θα υπάρχει κάτι για να εκτιμήσεις στην κάθε εποχή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το 5800ΧΜ μπορεί να είναι πλέον ένα δύσκολο στη χρήση κινητό, μετά από τη συνήθεια στην αστραπιαία ανταπόκριση ενός σύγχρονου κινητού, αλλά πάντα θα υπάρχει κάτι να σε συγκινεί ή να σου φέρνει μελαγχολία για τις παλαιότερες συσκευές. Το συμπέρασμα είναι ότι μια παλιά συσκευή μπορεί μεν να σε εξυπηρετήσει για τις λίγες μέρες που θα απαιτηθεί, αλλά πάντα θα περιμένεις την τωρινή σου συσκευή να επιστρέψει από το service ανανεωμένη, για να επιστρέψεις στους καθημερινούς σου ρυθμούς.

Edited by VeCo

Siemens C25, Nokia 3330, Nokia 8310, Sony - Ericsson K500i, BenQ - Siemens EL71, Nokia 6288, Νοkia 5310 XpressMusic, Nokia 5800 XpressMusic, Samsung Galaxy 3 i5800, Sony Xperia Go, Vodafone Smart 4G (Yulong 8860u), Nexus 5, Nexus 5X LineageOS 15.0 (14/12/2017), Huawei P9 Lite (2017), Samsung S9+ 6GB/64GB, Samsung S20+ 8GB/128GB

Link to comment
Share on other sites

Πολύ ωραίο άρθρο! Να το σκεφτείς να γράφεις πιο συχνά, αν μπορείς. Μου θύμισες το 5230 μου.... :O
Huawei Nova 5T
Link to comment
Share on other sites

Αυτά τραβάμε κάποιοι που θέλουμε να κάνουμε το 808 μας, κύριο τηλέφωνο, ψάχνοντας ληγμένα πιστοποιητικά και χίλιες δύο μόντες για να δουλέψουν τα βασικά όπως wifi, mail κλπ.

Και όμως μας αρέσει περισσότερο από τις καινούριες παντόφλες. :)

Link to comment
Share on other sites

Χαράς το κουραγιο σου για το συγκεκριμενο κινητο, πιστευω οτι ηταν, για μενα, ενα απο τα χειροτερα κινητα αφης οταν βγηκε!

Δεν μας ειοες τι επαθε τελικα το βασικο σου κινητο...!!!

Link to comment
Share on other sites

Ωραίο το 5800xm. Symbian FTW. Εγώ είχα το 5800 και η γυναίκα το 5230. Και μετά πήγαμε σε Android
ΖΤΕ BLADE - Samsung Galaxy 3 (i5800) - Google Nexus One - Asus Eee Pad Transformer 10.1" - Lg G Pad 7.0 (V400) - Coolpad F1 - Xiaomi Redmi Note 3 Pro
Link to comment
Share on other sites

Στο θέμα ποιότητα ήχου σε ομιλία το nexus 5 είναι αρκετά μέτριο. Αν ιδίως δεν πετύχεις την τρύπα του ακουστικού τότε απλά την μαμησες. Στα Samsung ιδίως τα feature phones ακούς τον άλλο όχι μόνο εσύ αλλά και οι υπόλοιποι όσοι είναι σε ακτίνα 3 μέτρων....

 

Συνεπώς αν κρίνω και από τα καλά λόγια για τα Motorola (ανεξαρτήτως τιμής) το κακό ακουστικό είναι θέμα κατασκευαστή και όχι γενικά των smartphones....

Link to comment
Share on other sites

Χαράς το κουραγιο σου για το συγκεκριμενο κινητο, πιστευω οτι ηταν, για μενα, ενα απο τα χειροτερα κινητα αφης οταν βγηκε!

Δεν μας ειοες τι επαθε τελικα το βασικο σου κινητο...!!!

 

Έβγαλε το γνωστό πρόβλημα με τον αισθητήρα του power button που κολλάει και το αλλάζεις μέσα στην εγγύηση της συσκευής.

 

Στο θέμα ποιότητα ήχου σε ομιλία το nexus 5 είναι αρκετά μέτριο. Αν ιδίως δεν πετύχεις την τρύπα του ακουστικού τότε απλά την μαμησες. Στα Samsung ιδίως τα feature phones ακούς τον άλλο όχι μόνο εσύ αλλά και οι υπόλοιποι όσοι είναι σε ακτίνα 3 μέτρων....

 

Συνεπώς αν κρίνω και από τα καλά λόγια για τα Motorola (ανεξαρτήτως τιμής) το κακό ακουστικό είναι θέμα κατασκευαστή και όχι γενικά των smartphones....

Ναι το θέμα με την ποιότητα του ήχου είναι ξεκάθαρα θέμα κατασκευαστή και όχι κατηγορία συσκευής αν είναι smartphone ή dumbphone. Βέβαια ακόμα και στην ίδια συσκευή πρέπει να παίζει ανάλογα με τις παρτίδες που βγάζουν.

Siemens C25, Nokia 3330, Nokia 8310, Sony - Ericsson K500i, BenQ - Siemens EL71, Nokia 6288, Νοkia 5310 XpressMusic, Nokia 5800 XpressMusic, Samsung Galaxy 3 i5800, Sony Xperia Go, Vodafone Smart 4G (Yulong 8860u), Nexus 5, Nexus 5X LineageOS 15.0 (14/12/2017), Huawei P9 Lite (2017), Samsung S9+ 6GB/64GB, Samsung S20+ 8GB/128GB

Link to comment
Share on other sites

Τότε το περίμενα πως και πως,τελικά με απογοήτεψε όταν το είδα.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Link to comment
Share on other sites

Έβγαλα από την ντουλάπα ένα Nokia C6, ώστε η κόρη μου να έχει ένα media player/φωτογραφική. Λυπάμαι, αλλά δεν συμμερίζομαι την νοσταλγία του αρθρογράφου! Η συσκευή δεν παλεύεται σχεδόν από καμία άποψη, αν εξαιρέσεις την κάπως συμπαθητική φωτογραφική.

Πολύ αργή, χάλια απόκριση στην αφή, πολύ χαμηλή ανάλυση οθόνης. Ήταν το πρώτο μου σύγχρονο smartphone και, από όσο θυμάμαι, έκανε ικανοποιητικά την δουλειά του τότε το 2009 για έναν αρχάριο στα smartphones όπως εγώ, αλλά σήμερα δεν κάνει ούτε για την δουλειά που προανέφερα, ούτε καν για παιδί.

Δεν φταίει τόσο η χρονολογία, ούτε η τεχνολογία της εποχής, φταίει η Nokia και εμείς, οι κολλημένοι Nokiaάκηδες. Εκείνη την εποχή υπήρχε το εκπληκτικό HTC HD2 που ήταν μίλια μπροστά, χωρίς να είναι υπερβολικά ακριβότερο.

Όπως και να έχει, πάρα πολύ καλό άρθρο!

Link to comment
Share on other sites

NOKIA E66...Ακομα δουλευει και δουλευει καλα για δευτερο....Η γυναικα 5300 xpress music το κοκκινο και δεν το αλλαζει...συχαινεται τα αφης....
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά σορι αλλἀ δεν φταἰει η τεχνολογία της εποχής αλλἀ το symbian. Το 2009 υπήρχαν συακευες που εκαναν άνετα σχεδόν ότι και σήμερα με τις εφαρμογές εκείνης της εποχής. Παράδειγμα HTC HD2, iPhone 3gs, Samsung Omnia.

Υστερούσαν μόνο σε κάμερα και ήχο σε σχέση με τα καλά Nokia.

Και τοτε ακόμα γίνονταν απείρως δυσκολὀτερα μ ενα Nokia όσα έκανε το HD2.

Εντάξει υπηρχαν και Νοκια κορυφαία αλλά σε καμια περπτωση δεν είχαν τις ίδιες ευκολίες παρά το real multitasking κλπ.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,
Link to comment
Share on other sites

NOKIA E66...Ακομα δουλευει και δουλευει καλα για δευτερο....Η γυναικα 5300 xpress music το κοκκινο και δεν το αλλαζει...συχαινεται τα αφης....

 

 

Σωστός! Έχω το e6 και το e55 και τα χρησιμοποιώ εναλλάξ για γρήγορες και αξιόπιστες κλήσεις και όχι μόνο!

Symbian, Die hard
Link to comment
Share on other sites

2009...πονεμένη χρονιά....εμπιστεύτηκα τυφλά το Nokia N97, δε λειτούργησε όμως τίποτα μα τίποτα σωστά, απο το wifi και το bt του μέχρι και την κάμερα που έμπαινε το φως απο το φλας μέσα στη φωτογραφία....και έβλεπα διπλα μου αυτούς τους αδαείς "wannabe barista" με τα ποταπά 3GS να κάνουν οτι θέλουν στην οθόνη τους... Edited by dgeorge4
Link to comment
Share on other sites

Eίχα ένα nokia 5530 xpress music πίσω στο "μακρινό" 2009 το οποίο το χρησιμοποιούσα μέχρι πρόσφατα ως ξυπνητήρι.

Εκείνο που είναι αξιοσημείωτο ακόμα και τώρα είναι ο ήχος κλήσης του, το ηχείο του και η κάμερα του. Η οποία αν και 3,2mp τραβάει πολύ καλές φωτογραφίες. Τις συνέκρινα με ένα sony xperia e1 , ίδιας ανάλυσης και οι του nokia ήταν καλύτερες! :cool:

 

Κατα τα άλλα όμως χάλια οθόνη αφής και πολύ αργό σε σύγκριση με τα τωρινά κινητά. Δεν θα την πάλευα να το χρησιμοποιήσω για πάνω από 1 μέρα.

Link to comment
Share on other sites

Επί μία δεκαετία αγόραζα τα ακριβότερα Nokia. Ένας Θεός ξέρει γιατί. Τα έχω στη βιβλιοθήκη μου αλλά δεν υπάρχει καμία νοσταλγία. Το να τα νοσταλγείς μοιάζει με νεκροφιλία πλέον. Το Symbian πιο δύσχρηστο πεθαίνεις, ίσως τότε δεν είχα και την όρεξη να ασχοληθώ αλλά θυμάμαι που χαζεύαμε το Omnia του αδερφού του κολλητού μου. Ας είναι καλά η Google που μας έκανε τους ίδιους προϊόντα και καταφέραμε να έχουμε στην κατοχή μας την πραγματική πρόοδο και εξέλιξη με γοργά βήματα και όχι φινλανδικής χελώνας.
Link to comment
Share on other sites

Ένα από τα πολλά nokia που πέρασαν από τα χέρια μου μου είχε αρέσει πολύ αλλά είχα ξενερώσει τότε με την ποιότητα της κάμερας και την resistive οθόνη του που ήθελε τρελή πίεση για να δικά μου δεδομένα.

 

Εμένα προσωπικά τα κινητά που μου αφήσαν την μοναδική αίσθηση που τα νοσταλγώ είναι η σειρά 9000 της nokia (ναι αυτή με τα πληκτρολόγιο) ποιο συγκεκριμένα το nokia 9500 communicator και το 9210 που είχα…. Θρυλικά και πανάκριβα… το 9210 το είχα αγοράσει από το εξωτερικό. Απίστευτα και μοναδικά. Το 9500 είναι ακόμα υπέροχο και με το σέξι πληκτρολόγιο του που γράφεις τρομακτικά ποιο γρηγορά ακόμα και από τα καλυτέρα swipe πληκτρολόγια.

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100 ,  F2G. 

Link to comment
Share on other sites

Το πρώτο μου touch screen και από τις μεγαλύτερες αγάπες σε συσκευή, fan του Symbian τότε και αρκετά απορημένος με την συνταξιοδότηση του λειτουργικού. Πράγματι η οθόνη το 2009 φαινόταν αρκετά μεγάλη και απολαυστική ένα εξαίρεσης ότι ήταν resistive... Ψηλε ωραίο γράψιμο φίλε, συνέχισε!!
Panasonic g500,Siemens C10,Siemens C25, Ericsson t10s, Ericsson τ28s, Nokia 5110, Nokia 5210, Nokia 7110, Nokia 8210,Nokia 5100, Sharp gx20s, Nokia 6681, Nokia 5800, Nokia 6700, Iphone 3gs, Xperia x10 mini pro, Htc desire HD, Nexus s, Gs2, nexus7, Galaxy note 2, Nexus 4 ,Ipad air, Iphone 5s, Iphone 6, iPad Air2, Iphone6s, Iphone7, Mi Mix 2s, Mi 9 T Pro
Link to comment
Share on other sites

Eίχα ένα nokia 5530 xpress music πίσω στο "μακρινό" 2009 το οποίο το χρησιμοποιούσα μέχρι πρόσφατα ως ξυπνητήρι.

Εκείνο που είναι αξιοσημείωτο ακόμα και τώρα είναι ο ήχος κλήσης του, το ηχείο του και η κάμερα του. Η οποία αν και 3,2mp τραβάει πολύ καλές φωτογραφίες. Τις συνέκρινα με ένα sony xperia e1 , ίδιας ανάλυσης και οι του nokia ήταν καλύτερες! :cool:

 

Κατα τα άλλα όμως χάλια οθόνη αφής και πολύ αργό σε σύγκριση με τα τωρινά κινητά. Δεν θα την πάλευα να το χρησιμοποιήσω για πάνω από 1 μέρα.

 

Μα πάντα η φωτογραφία δεν είναι μόνο mpx. Εδώ αν βρεις κανά Κ800 παίζει να βάζει πολλά 5άρια κάτω και ας έχει 3mpx ανάλυση....

Link to comment
Share on other sites

... Επίσης, το πιο σημαντικό προτέρημα εκείνου του κινητού είναι η ποιότητα στον ήχο κλήσης. Και δεν αναφέρομαι στο ηχείο, αλλά στην ποιότητα του ήχου που ακούω είτε εγώ είτε ο συνομιλητής μου κατά τη διάρκεια μιας κλήσης. Η πρώτη κλήση που έκανα με το 5800ΧΜ με έκανε να νιώσω πως τα σημερινά κινητά μπορεί να έχουν τα μύρια όσα χαρακτηριστικά αλλά δεν δίνουν την ίδια βαρύτητα σε βασικά πράγματα όσο στο παρελθόν. Δεν θυμάμαι από πότε είχα να ακούσω τόσο καθαρό ήχο, παρά τη φασαρία περιβάλλοντος. Μπορεί η Nokia να είχε τότε φίλους και πολέμιους, αλλά η προσωπική μου εμπειρία λέει ότι η Nokia προσέφερε κορυφαία ποιότητα κλήσης. ...

 

εμ... μήπως η μόδα του χαμηλότερου SAR επηρέασε τον ήχο στα νεότερα κινητά;;; Εσείς τι θα προτιμούσατε: σούπερ ήχο κλήσης και SAR κοντά στα όρια (πχ 5800ΧΜ), ή αποδεκτό ήχο κλήσης με σημαντικά χαμηλότερο SAR;;; (ρητορική η ερώτηση, ακόμα και όταν ο μύθος του χαμηλού SAR καταρρέει σιγά σιγά...)

Philips Savvy->Panasonic GD93->Ericsson T20e->Motorola T2288 Talkabout->Mitsubishi M342i->Nokia N70->LG KS20->HTC P3470 Pharos->Samsung B7610 OMNIA PRO->Samsung i9000 Galaxy S->Samsung i9100 Galaxy SII->NOKIA LUMIA 930>LG G6+HUAWEI WATCH 2 LTE>Xiaomi Mi 9
Link to comment
Share on other sites

εμ... μήπως η μόδα του χαμηλότερου SAR επηρέασε τον ήχο στα νεότερα κινητά;;; Εσείς τι θα προτιμούσατε: σούπερ ήχο κλήσης και SAR κοντά στα όρια (πχ 5800ΧΜ), ή αποδεκτό ήχο κλήσης με σημαντικά χαμηλότερο SAR;;; (ρητορική η ερώτηση, ακόμα και όταν ο μύθος του χαμηλού SAR καταρρέει σιγά σιγά...)

Χωρίς να έχω ασχοληθεί με το θέμα, θεωρώ ότι δεν επηρεάζει το SAR τόσο την ποιότητα του ήχου. Ενδεχομένως να είμαι εντελώς λάθος, αλλά και τότε υπήρχαν κινητά με υψηλότερο SAR και με αρκετά χειρότερη ποιότητα ήχου κλήσης.

Siemens C25, Nokia 3330, Nokia 8310, Sony - Ericsson K500i, BenQ - Siemens EL71, Nokia 6288, Νοkia 5310 XpressMusic, Nokia 5800 XpressMusic, Samsung Galaxy 3 i5800, Sony Xperia Go, Vodafone Smart 4G (Yulong 8860u), Nexus 5, Nexus 5X LineageOS 15.0 (14/12/2017), Huawei P9 Lite (2017), Samsung S9+ 6GB/64GB, Samsung S20+ 8GB/128GB

Link to comment
Share on other sites

Πάντως το άρθρο ήρθε πάνω στην ώρα καθώς σκεφτόμουνα την χρησιμοποίηση ενός 5230 που είχα σε μακρά αποθήκευση για jukebox στο αυτοκίνητο.
Mobiles: Motorola Startac 85, Ericsson T18S, Nokia 7110, Nokia 6210, Siemens SL42, Siemens SX1, Sony Ericsson W800i, Motorola SLVR L7, Nokia 6300, Nokia E71, Nokia 5230, Motorola Fire XT311, Alcatel 997D, Sony Xperia Z Ultra, Motorola E4 plus
Link to comment
Share on other sites

Πάντως το άρθρο ήρθε πάνω στην ώρα καθώς σκεφτόμουνα την χρησιμοποίηση ενός 5230 που είχα σε μακρά αποθήκευση για jukebox στο αυτοκίνητο.

Πάντως το 5800 έχει επάξια το ρόλο του ραδιοφώνου 2 χρόνια τώρα. Απλά πρέπει να χωράει μέσα σε τσάντα μαζί με τα hand's free. Και να θυμάσαι να το φορτίζεις που και που.

Siemens C25, Nokia 3330, Nokia 8310, Sony - Ericsson K500i, BenQ - Siemens EL71, Nokia 6288, Νοkia 5310 XpressMusic, Nokia 5800 XpressMusic, Samsung Galaxy 3 i5800, Sony Xperia Go, Vodafone Smart 4G (Yulong 8860u), Nexus 5, Nexus 5X LineageOS 15.0 (14/12/2017), Huawei P9 Lite (2017), Samsung S9+ 6GB/64GB, Samsung S20+ 8GB/128GB

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...