Jump to content

Προβλημα κατα την εκκινηση

tomtoub
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Κατα την εκκινηση πριν αρχισει να φορτωνει τα Windows (xp sp1a home edition) μου βγαζει το παρακατω μηνυμα: "Το αρχειο boot.ini δεν ειναι εγκυρο.

Εκκινηση windows απο C:\WINDOWS". Μπορει αυτο να δημιουργησει καποιο προβλημα στο μελλον; Και αυτο το αρχειο γιατι χωρις να το πειραξω δεν ειναι πλεον εγκυρο;

WINDOWS MISTERY!!!...

Diegrapse to Boot.ini sto path c:\

Meta anoikse to notepad kai kane copy-paste:

[boot loader]

timeout=30

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Home Edition" /fastdetect

filakse to sto c:\ me onoma boot.ini

(sorry kai gia ta greeklish!)

Στο χώρο αυτό υπήρχε εικόνα που παραβαίνει τους Ο.Π.Χ. :X :X :X

Ωραία :D

Τουλάχιστον μπορείς να ξεκινήσεις τα Windows έτσι;

Αν ναι φτιάξε το αρχείο που σου λεει ο φίλος.

Περιέχει πληροφορίες έτσι ώστε κατά την εκκίνηση να μπορείς να επιλέγεις από ποιό partition/σκληρό δίσκο και λειτουργικό θα ξεκινήσει ο υπολογιστής

Μπορείς να το δεις κι από το Start -> Control Panel -> Performance and maintenance -> System -> Advanced -> Startup and recovery και επέλεξε Settings

Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b]

ξεκινανε τα windows χωρις το boot.ini???? εχεις τσεκαρει στα prop των φακελων για να δεις να κρυμμενα αρχεια ? αν οχι καντο και μετα κοιτα να το βρεις διοτι δεν νομιζω να ξεκιναει ο υπολογιστης χωρις αυτο...

(πατα start>run>γραψε μετα msconfig θα βρεις μια καρτελα που λεει boot.ini για πες μας τι λεει εκει)

Tο boot.ini, είναι αρχείο συστήματος και πρέπει να είναι επιλεγμένη η σχετική επιλογή για να φαίνεται. Δεν αρκεί να φαίνονται τα hidden files: Control Panel --> Folder Options --> View --> Hide protected operating system files (uncheck).

Μπορείς πάντα να ψάξεις στη Knowledge base της Microsoft. Ένα σχετικό άρθρο για παράδειγμα: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;289022 (έχει παράδειγμα για το πως πρέπει να είναι το boot.ini).

Και μια αναζήτηση: http://support.microsoft.com/search/default.aspx?query=windows+xp+boot.ini&catalog=LCID%3D1033&pwt=false&title=false&kt=ALL&mdt=0&comm=1&ast=1&ast=2&ast=3&mode=a&x=0&y=0

Τουλάχιστον μπορείς να ξεκινήσεις τα Windows έτσι;
Ναι. :)

Μπορείς να το δεις κι από το Start -> Control Panel -> Performance and maintenance -> System -> Advanced -> Startup and recovery και επέλεξε Settings
Μου βγαζει "Δεν είναι δυνατό το άνοιγμα του αρχείου C:\boot.ini. Οι ρυθμίσεις του λειτουργικού συστήματος και του χρονικού ορίου δεν μπορουν να αλλαξουν." Παταω OK και παω εκκινηση συστηματος > επεξεργασια και μου βγαζει "Δεν είναι δυνατό να βρεθεί το αρχείο C:\boot.ini. Να δημιουργηθεί νέο αρχείο;" :wacko:

εχεις τσεκαρει στα prop των φακελων για να δεις να κρυμμενα αρχεια ?
Ναι και ΔΕΝ υπαρχει. :!:

δεν νομιζω να ξεκιναει ο υπολογιστης χωρις αυτο...
Κι ομως ξεκιναν. :p :D

πατα start>run>γραψε μετα msconfig θα βρεις μια καρτελα που λεει boot.ini για πες μας τι λεει εκει
Τιποτα δεν ειναι επιλεγμενο. Ουτε γραφει τιποτα αλλο.

EDIT: Η καρτελα boot.ini δεν υπαρχει πια!!!

Tο boot.ini, είναι αρχείο συστήματος και πρέπει να είναι επιλεγμένη η σχετική επιλογή για να φαίνεται. Δεν αρκεί να φαίνονται τα hidden files: Control Panel --> Folder Options --> View --> Hide protected operating system files (uncheck).
Και παλι δεν φαινεται...

Τελικα να το δημιουργησω εγω όπως λεει ο kAlAmArAs642 ή να κανω οτι λεει εδω(να ξεκινωσω απο το cd των windows και να τρεξω τη recovery console);

μπραβο τοτε εισαι το μοναδικο ον στο συμπαν που καταφερε να ξεκινησει υπολογιστη χωρις boot.ini μηπως εχεις και αλλον δισκο μαζι? κανε οτι λεει η βλαχαρα η microsoft αλλωστε δικο της παιδι ειναι κατι θα ξερει...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος hydro ( 4 Ιαν. 2005 , 13:19)

κανε οτι λεει η βλαχαρα η microsoft

Χαχα, καλό αυτό :p

http://skopia.digitalrice.com/ads/myphone-skopia.jpg

Ελληνικός στρατός και στρατιωτική θητεία - http://www.ellinikos-stratos.com/

Collecting coins - http://www.fleur-de-coin.com/

Ενω δεν ειχα κανενα προβλημα (λειτουργουσαν κανονικα τα win) ειπα να διοθωσω αυτο το προβλημα και κανω ενα restart να δω τι θα γινει. Αντι ομως να μου βγαλει το γνωστο μηνυμα παει να μου κανει load τα win95! που εχω στον παλιο σκληρο.Ομως την ωρα που φορτωναν μου βγαζει μια μαυρη οθονη με καποιο σφαλμα. Ετσι λεω να κανω αυτο που λεει η microsoft. Φτανω στο recovery παταω bootcfg /list και μου βγαζει πιθανο σφαλμα στο δισκο και να κανω chkdsk. Το κανω δε μου βγαζει κανενα σφαλμα και οταν ξαναπαταω bootcfg /list μου βγαζει παλι για σφαλμα στο δισκο. Ετσι δεν μπορω να μπω στα win ουτε να κανω recovery. Τι να κανω? (εκτος απο format)

βαλε το cd των windows μεσα και δοκιμασε να κανεις repair, 99% σου διορθωσει τα σφαλματα
Έρωτας: Κορυφαίο ιδιοτελές συναίσθημα, αναφέρεται μόνο στις ερωτικές σχέσεις (όπως δείχνει και το όνομα του). Δίνεις τα πάντα στον άλλο και περιμένεις τα πάντα από αυτόν. Παραδίδεσαι ψυχή τε και σώματι και επιθυμείς το ίδιο από το ταίρι σου. Για μένα ο αληθινός μεγαλειώδης έρωτας, αυτός που θα σταματήσει το χρόνο, είναι πιο σπάνιος και προσωπικά πιο επιθυμητός από την αγάπη.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Hunter ( 4 Ιαν. 2005 , 20:32)

βαλε το cd των windows μεσα και δοκιμασε να κανεις repair, 99% σου διορθωσει τα σφαλματα

Διαβασε τι προτεινει η microsoft. εδω .Αυτο εκανα.

Αφού αποτύχανε όλα τα άλλα δοκίμασε να κάνεις repair.

Πρόσεχε... Όταν θα σε βγάλει στο setup prompt δεν θα επιλέξεις repair.

Θα επιλέξεις το 1ο που σου λεει να κάνεις Εγκατάσταση και στην 2η επιλογή θα επιλέξεις να κάνει repair ;)

Στα είπα λίγο μπερδεμένα αλλά ελπίζω να σε βοηθήσει :)

Wirelessly posted (Nokia6230/2.0 (04.28) Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1)

Αρχικό Μήνυμα από Agent M

Αφού αποτύχανε όλα τα άλλα δοκίμασε να κάνεις repair.

Πρόσεχε... Όταν θα σε βγάλει στο setup prompt δεν θα επιλέξεις repair.

Θα επιλέξεις το 1ο που σου λεει να κάνεις Εγκατάσταση και στην 2η επιλογή θα επιλέξεις να κάνει repair ;)

Στα είπα λίγο μπερδεμένα αλλά ελπίζω να σε βοηθήσει :)

Diladi na paw gia egkatastash windows kai meta na epilexw repair? (Apto kinhto katanthsa na stelnw mnm :) )

αντε σε εναν φιλο σου φτιαξε σε notepad ενα boot.ini ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ και περνα το μεσω δισκετας στον κληρο σου δισκο

Τελικα εβγαλα το cd των windows και το εβαλα να μπουταρει απο τον δισκο. Και ναι, τα windows ξεκινησαν, χωρις να παραλειψουν βεβαια, να μου βγαλουν το μηνυμα για το boot.ini. Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος tomtoub ( 4 Ιαν. 2005 , 22:37)

Wirelessly posted (Nokia6230/2.0 (04.28) Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1)

Diladi na paw gia egkatastash windows kai meta na epilexw repair? (Apto kinhto katanthsa na stelnw mnm :) )

που υπάρχει η επιλογή αυτη΄?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος hydro ( 4 Ιαν. 2005 , 15:19)

μπραβο τοτε εισαι το μοναδικο ον στο συμπαν που καταφερε να ξεκινησει υπολογιστη χωρις boot.ini μηπως εχεις και αλλον δισκο μαζι? κανε οτι λεει η βλαχαρα η microsoft αλλωστε δικο της παιδι ειναι κατι θα ξερει...

Και εγώ το είχα πάθει αυτό!το εμφανίζε για 1sec. αμέσως πρίν την οθόνη που φορτώνουν τα xp!Αυτό το έγραφε όταν είχα περάσει την το service pack το 1!Και δεν είχε δημιουργήσει κάνένα πρόβλημα κανονικά όλα!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος alfa 156 ( 5 Ιαν. 2005 , 15:51)

που υπάρχει η επιλογή αυτη΄?

Όταν πας να κάνεις εγκατάσταση σου έχει 3 επιλογές.

1η - Νέα εγκατάσταση

2η - Repair υπάρχουσας εγκατάστασης(εφόσον υπάρχει)

3η - Έξοδος :p

Στο repair console ( 1 βήμα πριν ) πρέπει να πατάς κάτι εντολές που μάλλον δίνονται από το site της Microsoft(ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι)... :rolleyes:

Ενώ με αυτή την επιλογή όλα γίνονται αυτοματοποιημένα :D

@tomtoub : Ναι :)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Agent M ( 6 Ιαν. 2005 , 07:46)

Όταν πας να κάνεις εγκατάσταση σου έχει 3 επιλογές.

1η - Νέα εγκατάσταση

2η - Repair υπάρχουσας εγκατάστασης(εφόσον υπάρχει)

3η - Έξοδος :p

Στο repair console ( 1 βήμα πριν ) πρέπει να πατάς κάτι εντολές που μάλλον δίνονται από το site της Microsoft(ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι)... :rolleyes:

Ενώ με αυτή την επιλογή όλα γίνονται αυτοματοποιημένα :D

@tomtoub : Ναι :)

με το repair χάνονται τα user accounts/my documents κτλ κτλ?

το admonistrator password τι ειναι?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος alfa 156 ( 6 Ιαν. 2005 , 10:11)

με το repair χάνονται τα user accounts/my documents κτλ κτλ?

το admonistrator password τι ειναι?

Στο repair γίνεται επανεγκατάσταση των αρχείων του συστήματος, Δεν επιρρεάζονται user accounts & γενικότερα τα data(videos,mp3's) που έχεις στον σκληρό. Βέβαια είναι πολύ πιθανό να χρειαστείς να κάνεις επανεγκατάσταση στους drivers μερικών συσκευών... :rolleyes:

Καλού κακού όμως πάντα πρέπει να κρατάμε ένα backup των δεδομένων μας σε Cd ή σε άλλο partition ;)

Administrator password για που; Στα Windows; :rolleyes:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Agent M ( 6 Ιαν. 2005 , 08:21)

Στο repair γίνεται επανεγκατάσταση των αρχείων του συστήματος, Δεν επιρρεάζονται user accounts & γενικότερα τα data(videos,mp3's) που έχεις στον σκληρό. Βέβαια είναι πολύ πιθανό να χρειαστείς να κάνεις επανεγκατάσταση στους drivers μερικών συσκευών... :rolleyes:

Καλού κακού όμως πάντα πρέπει να κρατάμε ένα backup των δεδομένων μας σε Cd ή σε άλλο partition ;)

Administrator password για που; Στα Windows; :rolleyes:

kάπου στο setup των windows μου έιχε ζητήσει ένα admin password. Δεν μπορώ να θυμηθώ που, πάει καιρός. does this ring any bell, at all?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος alfa 156 ( 6 Ιαν. 2005 , 10:56)

kάπου στο setup των windows μου έιχε ζητήσει ένα admin password. Δεν μπορώ να θυμηθώ που, πάει καιρός. does this ring any bell, at all?

Πέρα από το serial που πληκτρολογείς στην μέση της εγκατάστασης υποθέτω πως μιλάς για το password που σου ζητάει στην αρχή όταν είναι να κάνεις login στα Windows... :rolleyes: Σε αυτό το σημείο μπορείς να βάλεις password ή άμα δεν θες πατάς το Esc και καθαρίζεις. Είναι καθαρά για λόγους ασφάλειας :)

Ελπίζω να εννοούσες αυτό και ελπίζω να σε βοήθησα :)