Jump to content

Lenovo P1m


inactiveaccount20072016
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

http://cdn2.gsmarena.com/vv/pics/lenovo/lenovo-vibe-p1m-1.jpg

 

NETWORK Technology

GSM / HSPA / LTE

LAUNCH Announced 2015, September

Status Available. Released 2015, October

BODY Dimensions 141 x 71.8 x 9.3 mm (5.55 x 2.83 x 0.37 in)

Weight 148 g (5.22 oz)

SIM Dual SIM (Micro-SIM, dual stand-by)

DISPLAY Type IPS capacitive touchscreen, 16M colors

Size 5.0 inches (~68.1% screen-to-body ratio)

Resolution 720 x 1280 pixels (~294 ppi pixel density)

Multitouch Yes, up to 5 fingers

PLATFORM OS Android OS, v5.1 (Lollipop)

Chipset Mediatek MT6735P

CPU Quad-core 1.0 GHz

GPU Mali-T720

MEMORY Card slot microSD, up to 32 GB (uses SIM 2 slot)

Internal 16 GB, 2 GB RAM

CAMERA Primary 8 MP, 3264 x 2448 pixels, autofocus, LED flash

Secondary 5 MP

WLAN Wi-Fi 802.11 b/g/n, hotspot

Bluetooth v4.1, A2DP, LE

GPS Yes, with A-GPS

Radio FM radio

USB microUSB v2.0, USB On-The-Go

FEATURES Sensors

Accelerometer, proximity

- Fast battery charging

- Active noise cancellation with dedicated mic

- MP4/H.264 player

- MP3/WAV/eAAC+/FLAC player

- Photo/video editor

- Document viewer

BATTERY Non-removable Li-Po 4000 mAh battery

Stand-by Up to 456 h (2G) / Up to 566 h (3G)

Talk time Up to 36 h (2G) / Up to 16 h (3G)

MISC Colors Onyx Black, Pearl White

 

----- προσθήκη μηνύματος 71 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

 

https://www.skroutz.gr/s/7780575/Lenovo-Vibe-P1m-16GB.html?from=catspan

 

Τα διαθεσιμα καταστηματα και οι τιμες αυτη τη στιγμη. Εξαιρετικη προταση για την κατηγορια.

 

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

 

http://www.livemint.com/Leisure/t12LLhIKuFRG1XRgJKTJJJ/Review-Lenovo-Vibe-P1m.html

 

Ενα πρωτο ικανοποιητικο review

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

επιπλεον στοιχεια:

 

- μπαταρια 3900mah

- quick charge

- notification led

- ενοποιημενη rom

 

- antutu ~20.000

- (bloatware)

 

- ευρωπαϊκες μπαντες 4G ?

LTE (TDD) Band 1/3/5/7/8/20, LTE (FDD) - Band 40

Edited by telefoneri
Link to comment
Share on other sites

Μόλις χτες το βράδυ το απέκτησα, μέχρι στιγμής δεν έχω προλάβει να το τεστάρω και πολύ αλλά η μπαταρία του αρχικά δείχνει να κρατάει αιώνες.! Ίδωμεν.. :)
Link to comment
Share on other sites

Μόλις χτες το βράδυ το απέκτησα, μέχρι στιγμής δεν έχω προλάβει να το τεστάρω και πολύ αλλά η μπαταρία του αρχικά δείχνει να κρατάει αιώνες.! Ίδωμεν.. :)

 

Aιωνες σε καμια περιπτωση. Στις 2 πρωτες φορτισεις εβγαλα 5,5 περιπου ωρες οθονη, στην πρωτη σχεδον 6. Στην τριτη λιγοτερο απο 4, κατι το "τρωει" οσο ειναι σε αναμονη.

Link to comment
Share on other sites

Κι όμως το φόρτισα το πρώτο βράδυ και την επόμενη μέρα η μπαταρία δεν έλεγε να πέσει, αν εξαιρέσεις το 2% που έχασε σχεδόν αμέσως μόλις βγήκε το καλώδιο του φορτιστή, έκτοτε δεν λέει να κατέβει. Ολόκληρη μέρα με ένα σωρό πρώτες ρυθμίσεις τηλεφώνου και εφαρμογών, χτες το βράδυ το άφησα με 75% μπαταρία. Ομολογώ ότι μέχρι το μεσημέρι δεν ασχολήθηκα μαζί του λόγω δουλειάς αλλά και πάλι, αν ήταν το S3 που έδωσα για να πάρω το lenovo θα είχε μπει σίγουρα στο ρεύμα και χτες το βράδυ με όλα αυτά που έκανα στο καινούργιο.

 

Ίσως ευθύνεται και το ότι έχω τη φωτεινότητα στο μισό, όπως επίσης και το ότι έχω απενεργοποιήσει και διαγράψει αρκετές στοκ εφαρμογές που συνόδευαν το λειτουργικό του. Αν το κοιτάξεις θα διαπιστώσεις ότι αρκετές εφαρμογές φεύγουν με απλή απεγκατάσταση, χωρίς ανάγκη για root δηλαδή και λοιπά τεχνάσματα. ;)

 

Πάνω δεξιά έχει ένα πράσινο ledάκι που αναβοσβήνει συνεχώς με αργό ρυθμό, αν βρει κάποιος πως απενεργοποιείται κι αυτό.. :)

 

Επίσης αναφέρεται η δυνατότητα για "fast charging" στα διάφορα sites που το παρουσιάζουν. Έχει καταλάβει κάποιος τι σημαίνει αυτό; Γιατί εγώ το αντιλαμβάνομαι σαν να υπάρχει κάποια έξτρα ρύθμιση που δίνει ταχύτερη φόρτιση στην μπαταρία όταν βιαζόμαστε. Έχει βρει κανένας πως γίνεται; Υποθέτω ότι το βάζουμε για φόρτιση με ενεργοποιημένο το power save mode που μπαίνει με το αριστερό πλήκτρο της συσκευής, είναι όμως αυτό;

Edited by makis206
Link to comment
Share on other sites

Γράψτε κάτι για το τηλέφωνο γενικώς βρε παιδιά .... Είστε ικανοποιημένοι μέχρι τώρα? Ποιότητα, σήμα, μενού, ταχύτητα κλπ. ....... αφού τις ξέρετε τις ερωτήσεις , πρέπει να τις κάνουμε? :lol::lol:
Link to comment
Share on other sites

Πολύ νωρίς για μένα αφού δεν έχω ασχοληθεί και πολύ μαζί του από προχτές το βράδυ, ίσα που το έστησα όπως το θέλω δηλαδή και μετά standby. Δεν έχει επουδενί το lag και το bloatware του S3, αυτό αρχικά εμένα με καλύπτει απόλυτα.. :D

 

Δυο πράγματα με χάλασαν λίγο αρχικά, πρώτον ότι στη βάση υπάρχει ένα ηχείο αντί δύο όπως φαίνεται απ'τις τρύπες, κανένα πρόβλημα με την ένταση και την καθαρότητα του ήχου του όμως. Δεύτερο είναι αυτό το πράσινο led που αναβοσβήνει όλη την ώρα και δεν δείχνει να απενεργοποιείται, πιθανότατα το κάνει για να δείχνει ότι υπάρχει σήμα απ'τον πάροχο κινητής.. σίγουρα γίνεται κόκκινο στην φόρτιση και απλά νόμιζα πως όταν εκείνη ολοκληρωθεί τότε το led σβήνει εντελώς. Το καλό του είναι πάντως ότι δεν είναι έντονο όταν είναι πράσινο και αναβοσβήνει, σε εξωτερικό χώρο δεν φαίνεται αν δεν το παρατηρήσει κάποιος. Κι εγώ να φανταστείτε τυχαία το είδα χτες το βράδυ σε πιο σκοτεινό χώρο, δεν το είχα δει νωρίτερα! :D

 

Κατά τ'άλλα μια χαρά συσκευή δείχνει, δυνατή για την τιμή της, όμορφο φινίρισμα.. Με τη χρήση θα αναφέρω και περισσότερα εν καιρώ. :)

Edited by makis206
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την άμμεση απάντηση. Με το καλό να το χαρείς και να γράφεις τις απόψεις σου, θα περιμένω κριτικές....
Link to comment
Share on other sites

Ρε συ καποια μηνυμα εχεις για αυτο αναβει το λεντακι :lol: δεν ειναι απαραιτητο να ειναι SMS μπορει να ειναι μειλ ή οτιδηποτε αλλο στελνει ειδοποιησεις.

Σιγουρα δεν ειναι ενδειξη παροχης σηματος.

Link to comment
Share on other sites

Έχω δοκιμάσει τα πάντα, δεν γίνεται τίποτα.. :lol:

 

Πραγματικά παιδιά, όλα αναγνωσμένα, sms και κλήσεις οκ, το λαμπάκι μπαστακωμένο εκεί. Δεν θα έπρεπε να είχε κάτι και στις ειδοποιήσεις εξάλλου;

 

 

Edit: χμμμμμ..... https://forums.lenovo.com/t5/P-Series-Smartphones/Notification-Led-Green-Blinking/td-p/2199685 :D

Edited by makis206
Link to comment
Share on other sites

Ειχε πολυ bloat? Απο μπαταρια δωσε μας πληροφοριες οταν θα εισαι σιγουρος. Το πηρες απο Ελλαδα και ειχε στο κουτι και θηκη? Γιατι διαβαζω οτι η λενοβο δινει και θηκη σε καθε συσκευασια....
Link to comment
Share on other sites

Από Κωτσόβολο το πήρα και στο πακέτο είχε και τη θήκη αλλά και προστατευτική ζελατίνα για την οθόνη. Πολύ το χάρηκα που δεν χρειάστηκε να ψάξω για κάτι τέτοιο να το αγοράσω έξτρα, υποθέτω ότι δεν θα ήταν και τόσο εύκολο να τα βρω με τόσες συσκευές που κυκλοφορούν πια..

 

Bloatware δεν έχει μεγάλο και μάλιστα ένα κομμάτι του φεύγει με απλή διαγραφή, αναφέρομαι σε εφαρμογές που είναι προεγκατεστημένες και δεν τις χρειαζόμαστε φυσικά. Lags και άλλα τέτοια διάφορα δεν έχω συναντήσει ακόμα, μια χαρά δουλεύει γενικα!

 

Μόνο αυτό το πράσινο led.. με έχει εκνευρίσει λίγο η αλήθεια είναι. Τουλάχιστον να ήξερα για τι πρόκειται και να χωνέψω ότι έτσι θα μείνει εφ'όρου..

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα φίλε makis ,4g υποστηρίζει και στις 2 sim (μπορείς να αλλάξεις data 4g) ή μόνο η μια έχει!!!
Link to comment
Share on other sites

Δεν το έχω δοκιμάσει αυτό, δεν έχω και δεύτερη κάρτα να τσεκάρω..

 

Βρήκα από που άναβε το led! Πρόβλημα στην εφαρμογή email μάλλον (όχι το gmail ), διέγραψα τα δεδομένα της και έσβησε το ρημάδι! Δεν κάνω καν δοκιμή να ξαναβάλω το hotmail μου εκεί, θα μπει στο gmail και τέλος. Ουφ! :D

Link to comment
Share on other sites

Μακη σε ευχαριστω. Στο κοτσοβολο που μπηκα στο site δεν το εχει. Οταν εννοεις οτι το bloat απενςργοπειεται και διαγραφονται ποιες εφαρμογες ενοεις και ποιες δεν διαγραφονται? Gorilla glass εχει? Απο Ram ποση εχει ελευθερη οταν ξεκιναει και που παιζει μεσα στην μερα? Σορρυ που ρωταω πολλα αλλα ρωταει ενας πρωην νεξουσακιας. :P Edited by mario27
Link to comment
Share on other sites

Μακη σε ευχαριστω. Στο κοτσοβολο που μπηκα στο site δεν το εχει. Οταν εννοεις οτι το bloat απενςργοπειεται και διαγραφονται ποιες εφαρμογες ενοεις και ποιες δεν διαγραφονται? Gorilla glass εχει? Απο Ram ποση εχει ελευθερη οταν ξεκιναει και που παιζει μεσα στην μερα? Σορρυ που ρωταω πολλα αλλα ρωταει ενας πρωην νεξουσακιας. :P

 

Δεν μπήκα σε διαδικασία να τις ψάξω όλες μια μια αλλά μερικές που ήταν προεγκατεστημένες και δεν τις χρησιμοποιήσω έφυγαν χωρίς πρόβλημα. Παράδειγμα το tweeter, evernote, route 66.. κάποιες άλλες πάλι όπως το Google music, ταινίες Google play και hangouts που δεν μπορούσαν να σβηστούν χωρίς root είχα απλά τη δυνατότητα να τις απενεργοποιησω λόγω της έκδοσης του android, κανένα πρόβλημα. Επίσης δεν έχω δοκιμάσει ακόμα δοκιμή μεταφοράς μιας εφαρμογής στην εξωτερική sd, λόγω του ότι η κάρτα μου είναι ήδη φορτωμένη με διάφορα αρχεία δεν βρήκα τον λόγο. Δεν πιστεύω ότι θα έχει κάποιο θέμα πάντως.

Ελεύθερη μνήμη παρατηρώ γύρω στα 700-800mb συνήθως, μια χαρά πιστεύω αφού όπως είπα και νωρίτερα το τηλέφωνο δεν δείχνει να κωλύεται κάπου, μέχρι στιγμής τουλάχιστον.

Δεν έχω ψάξει καθόλου τα specs του, δεν δίνω και πολύ σημασία πια. Αρκεί να δουλεύει ικανοποιητικά και όλα οκ από μένα. Αυτό όσον αφορά την ερώτηση περί Gorilla glass, δεν είδα κάπου να αναφέρεται κάτι τέτοιο..

 

Παιδιά συγχωρέστε με που δεν είμαι υπέρ-αναλυτικός, ισχύει όμως αυτό. Πλέον δεν το ψάχνω και πολύ. Το τηλέφωνο δουλεύει άψογα για μένα, έδωσα ένα S3 για να το πάρω που σαφέστατα επρόκειτο για καλύτερη συσκευή γενικότερα, πλέον όμως η χρήση του με κούραζε αφάνταστα με τόσο lag.. Τώρα αισθάνομαι ότι πήρα ανάσα, τόσο απλά για μένα. :)

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπήκα σε διαδικασία να τις ψάξω όλες μια μια αλλά μερικές που ήταν προεγκατεστημένες και δεν τις χρησιμοποιήσω έφυγαν χωρίς πρόβλημα. Παράδειγμα το tweeter, evernote, route 66.. κάποιες άλλες πάλι όπως το Google music, ταινίες Google play και hangouts που δεν μπορούσαν να σβηστούν χωρίς root είχα απλά τη δυνατότητα να τις απενεργοποιησω λόγω της έκδοσης του android, κανένα πρόβλημα. Επίσης δεν έχω δοκιμάσει ακόμα δοκιμή μεταφοράς μιας εφαρμογής στην εξωτερική sd, λόγω του ότι η κάρτα μου είναι ήδη φορτωμένη με διάφορα αρχεία δεν βρήκα τον λόγο. Δεν πιστεύω ότι θα έχει κάποιο θέμα πάντως.

Ελεύθερη μνήμη παρατηρώ γύρω στα 700-800mb συνήθως, μια χαρά πιστεύω αφού όπως είπα και νωρίτερα το τηλέφωνο δεν δείχνει να κωλύεται κάπου, μέχρι στιγμής τουλάχιστον.

Δεν έχω ψάξει καθόλου τα specs του, δεν δίνω και πολύ σημασία πια. Αρκεί να δουλεύει ικανοποιητικά και όλα οκ από μένα. Αυτό όσον αφορά την ερώτηση περί Gorilla glass, δεν είδα κάπου να αναφέρεται κάτι τέτοιο..

 

Παιδιά συγχωρέστε με που δεν είμαι υπέρ-αναλυτικός, ισχύει όμως αυτό. Πλέον δεν το ψάχνω και πολύ. Το τηλέφωνο δουλεύει άψογα για μένα, έδωσα ένα S3 για να το πάρω που σαφέστατα επρόκειτο για καλύτερη συσκευή γενικότερα, πλέον όμως η χρήση του με κούραζε αφάνταστα με τόσο lag.. Τώρα αισθάνομαι ότι πήρα ανάσα, τόσο απλά για μένα. :)

 

Εχεις δικιο. Σε κουρασα. Enough ....

Παντως το κινητο δεν υπαρχει στο site του κοτσοβολου οπως ειπα και πιο πανω . :p :p

Link to comment
Share on other sites

Επειδή το έχω εδώ και κάποιες μέρες μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η μεταφορά γίνεται σε microsd και βέβαια πριν απ΄όλα επιλέγεις προεπιλεγμένη μνήμη πχ. την microsd και εννοείται εφαρμογές όπως χάρτες here sygic κλπ. πάνε στην microsd.

Το κινητό είναι πλύ σβέλτο και η μπαταρία τέρας πραγματικά,έχει καποιες μικρές ελλέιψης(αισθητήρας πυξίδας,miracast screen mirroring,nfc) αλλά απ΄την άλλη εμένα με κέρδισε 1ον μπαταρία,2ον ηχείο,3ον ηχογράφιση τηλεφωνικής συνομιλίας,ραδιοφώνου,ηχογράφιση εξωτερικών ήχων σε wav με πολύ μεγάλη ένταση και ποιότητα-άριστο μικρόφωνο δηλαδή.

Το 4G στην Vodafone μου έδωσε 58 mb άρα και από μόντεμ πολύ καλό,ένταση στο ακουστικό πολύ καλή και χωρίς παραμορφώσεις,η κάμερα είναι 8άρα καλή χωρίς να διεκδικεί τίποτα βραβεία:lol:-τη δουλεια της τη κάνει για γρήγορες λήψεις της στιγμής και το 720p βίντεο μια χαρά και το βράδυ χωρίς σπασίματα.

Οθόνη πολύ φωτεινή σαν IPS και μάλιστα OGS με πολύ καλές γωνίες θέασης,το miravision στη ρύθμιση Ζωντάνα χρώματα μου αρέσει πάρα πολύ:) και περιέργως δεν κουράζει τα μάτια πολύ.

Στα 169 € μια χαρά συσκευή είναι και ήδη την πρότεινα σε γνωστό μου που ηθελε μια συσκευή απροβλημάτιστη και σχετικά φτηνή.;)

Link to comment
Share on other sites

Εχεις δικιο. Σε κουρασα. Enough ....

Παντως το κινητο δεν υπαρχει στο site του κοτσοβολου οπως ειπα και πιο πανω . :p :p

Όχι φίλε μου Μάριε (να χαίρεσαι το όνομα παρεμπιπτόντως ) δεν με κούρασες καθόλου, μακάρι απλά να είχα τη δυνατότητα και τον χρόνο να είμαι πιο κατατοπιστικός στις απαντήσεις μου. Όμως οι ανάγκες άλλαξαν πια και πλέον παρατηρώ λιγότερα πράγματα και πιο ουσιαστικά για μένα σε μια συσκευή κινητού τηλεφώνου. Απλώς άλλαξαν τα θέλω μου και δεν αναλύω και πολύ πια όλα αυτά που κάποτε έψαχνα πριν καταλήξω σε αγορά μιας κινητής συσκευής τηλεφωνίας.

Λίγη υπομονή, θα βρεθούν αυτοί που θα είναι πιο κατατοπιστικοί για όλους, ήδη κάποιοι κάνουν την εμφάνισή τους σιγά σιγά.. :)

 

Εγώ το πήρα απ'τον Κωτσόβολο στα Χανιά στα 169 ευρώ, δεν μπήκα καν στο site του να το ψάξω. Πήγα απλώς να ψάξω μια συσκευή κι έπεσα πάνω σε αυτήν, με κάλυψε κι όπως φαίνεται θα το κάνει και στη χρήση της ακόμα περισσότερο μέρα με την ημέρα! Αν το βρήκα στα Χανιά, λογικά θα το έχουν στα περισσότερα καταστήματα της Ελλάδας διαθέσιμο.. ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...