hydro Δημ. December 21, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 21, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος haris_led (21 Δεκ. 2004 , 13:50) να σε ρωτήσω ξέρεις κανένα καλό site για shell?? και πόσο κοστίζει? μπορείς να έχεις ότι ip εσύ θέλεις? ευχαριστώ!! :) κοιτα εχω δυο pc σπιτι μου και εναν φορητο to ena pc εχει μεσα linux και φορτομενο shell account το δευτερο pc αυτο που σας γραφω ειναι ασυρματα συνδεδεμενο με το αλλο pc για την μεγιστη δυνατη προστασια εχω βαλει και ενα προγραμμα στο linux οπου αλλαζει το ip δυναμικα καθε 5 sec (εικονικα ειναι στην ουσια οταν γραφω σε forum η οταν παιζω το βαζω πανω στην γραμμη ) εδω endeiktiko ... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VaradeRo Δημ. December 21, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 21, 2004 Μήπως θα είχε την καλσύνη ο hydro να μας εξηγήσει τι ακριβώς είναι το κόλπο με τα 2 λειτουργικά, το shell account και το κόλπο με τις IPs που αλλάζουν κάθε χ sec? Γιατί εγώ τουλάχιστον δεν κατάλαβα τίποτα απολύτως. ΥΓ. Φίλε hydro, αν είναι δυνατόν, βάλε και κανένα σημείο στίξης (πχ. κόμμα, τελεία) να καταλάβουμε τι γράφεις. Παράθεση Γράφουμε όσα ζούμε: www.pella24.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hydro Δημ. December 21, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 21, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος VaradeRo (21 Δεκ. 2004 , 14:48) Μήπως θα είχε την καλσύνη ο hydro να μας εξηγήσει τι ακριβώς είναι το κόλπο με τα 2 λειτουργικά, το shell account και το κόλπο με τις IPs που αλλάζουν κάθε χ sec? Γιατί εγώ τουλάχιστον δεν κατάλαβα τίποτα απολύτως. ΥΓ. Φίλε hydro, αν είναι δυνατόν, βάλε και κανένα σημείο στίξης (πχ. κόμμα, τελεία) να καταλάβουμε τι γράφεις. δεν υπαρχει κολπο απλως οτι το linux δεν ειναι λειτουργικο οπου ο καθε χ hacker θα κανει επιθεση διοτι ξερουν οτι για να εχεις linux πρεπει να ξερεις τουλαχιστον τα βασικα του networking... 1)το shell account ειναι ενα λειτουργικο σε εναν υπολογιστη καπου στον κοσμο οπου οταν κανεις connect σε αυτον ουσιαστικα χειριζεσαι ενα αλλο pc ετσι ωστε αμα σου κανουν επιθεση η αμα θες να κανεις εχεις την <<απολυτη>>βιτρινα δηλαδη ο αλλος οταν θα σου κανει επιθεση θα νομιζει οτι εσυ εισαι στο shell account ενω θα εισαι σπιτι σου... 2)το κοπλο με τις ip δεν ειναι τιποτα απλως το προγραμμα τις αλλαζει καθε χ sec με αποτελεσμα ουσιαστικα να εισαι αορατος (εχει και πολλα μειονεκτηματα αυτο online games logins σε forums irc) ax ayta ta greeklish tha me pethanoun συγνωμη κιολας που δεν βαζω σημεια στιξης αλλα βαριεμαι να βαζω αν και θα προσπαθησω να δω τι θα καταφερω :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hydro Δημ. December 21, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 21, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Exposed_Bone (20 Δεκ. 2004 , 19:19) Και θεωρώ τους hackers που θα κάνουν κάτι τέτοιο μόνο δίκες τους «φιλοδοξίες» θα ικανοποιήσουν δεν νομιζω να ειναι ετσι απλως ειναι μια μορφη ψυχαγωγιας να το πω? δεν ξερω υπαρχει μια διαφορα ομως οι hackers δεν καταστρεφουν απλως αλλαζουν και δεν ζητουν ανταλλαγμα ενω οι *****ers ο θεος βοηθος και ανταλλαγμα και εκβιασμο και σου καταστρεφουν τα παντα εκει νομιζω οτι ειναι ολοι η σημασια διοτι ενας hacker δεν θα μπει στο pc σου για να κανει ζημια απλως μπορει να παιξει μαζι σου για να σε τρομαξει αλλωστε εμεις του ειμαστε αναλωσιμοι <<zombie>> ωστε να κανει την επιθεση του ενω ο *****er θα κανει το ιδιο με το hacker αλλα με την διαφορα οτι θα καταστρεψουν και το δικο σου αλλα κι του αλλου που εκανε επιθεση ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hydro Δημ. December 21, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 21, 2004 εδω ειμαι ΧΩΡΙΣ firewall αλλα με shell account... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. December 21, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 21, 2004 Εχμ... έγραψα και πριν ότι όλα αυτά είναι δύσκολο να γίνουν. Το μόνο που κάνεις αυτή τη στιγμή είναι να τρομοκρατείς όσους διαβάζουν αυτά που γράφεις. Ξαναλέω ότι ένας μέσος υπολογιστής αν έχει την απαραίτητη προσοχή, δεν είναι εύκολο να πάθει τέτοια ζημιά. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VaradeRo Δημ. December 21, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 21, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος hydro (21 Δεκ. 2004 , 17:01) δεν υπαρχει κολπο απλως οτι το linux δεν ειναι λειτουργικο οπου ο καθε χ hacker θα κανει επιθεση διοτι ξερουν οτι για να εχεις linux πρεπει να ξερεις τουλαχιστον τα βασικα του networking... 1)το shell account ειναι ενα λειτουργικο σε εναν υπολογιστη καπου στον κοσμο οπου οταν κανεις connect σε αυτον ουσιαστικα χειριζεσαι ενα αλλο pc ετσι ωστε αμα σου κανουν επιθεση η αμα θες να κανεις εχεις την <<απολυτη>>βιτρινα δηλαδη ο αλλος οταν θα σου κανει επιθεση θα νομιζει οτι εσυ εισαι στο shell account ενω θα εισαι σπιτι σου... 2)το κοπλο με τις ip δεν ειναι τιποτα απλως το προγραμμα τις αλλαζει καθε χ sec με αποτελεσμα ουσιαστικα να εισαι αορατος (εχει και πολλα μειονεκτηματα αυτο online games logins σε forums irc) ax ayta ta greeklish tha me pethanoun συγνωμη κιολας που δεν βαζω σημεια στιξης αλλα βαριεμαι να βαζω αν και θα προσπαθησω να δω τι θα καταφερω :lol: Να καταλάβω τι συμβαίνει ήθελα, όχι να μάθω τι είναι το καθένα. Shell account είναι λογαριασμός χρήστη σε κάποιο σύστημα και όχι λειτουργικό σύστημα. Τι σχέση έχει το αν συνδε8είς κάπου remotely με το αν θα δέχεται επιθέσεις ο δικός σου υπολογιστής? Μήπως σε προστατεύει με κάποιο τρόπο το shell? Και η "βιτρίνα" πού κολάει? Σάμπως σε βλέπει κανένας μέσα από τα καλώδια? Για τον οποιονδήποτε εκεί έξω, δεν είσαι τίποτα περισσότερο από μια IP. Και ίσως λίγο αργότερα να γίνεις μια IP και ένα OS. Οι IPs που αλλάζουν πόσες είναι? Μιλάς για εσωτερικές IPs? Αν μιλάς για πραγματικές, πόσες σου δίνει ο ISP σου? Και πόσα interfaces έχουν τα μηχανήματά σου ή χρησιμοποιείς aliases? (μήπως μπορέσω να καταλάβω τι ακριβώς κερδίζεις) για να εχεις linux πρεπει να ξερεις τουλαχιστον τα βασικα του networking Αυτό δεν είναι και απόλυτο. Εγώ, για παράδειγμα, χρησιμοποιώ linux και όπως βλέπεις αδυνατώ να καταλάβω αυτό που περιγράφεις. Θα μου πεις από την άλλη, πως αυτά δεν είναι basic αλλά advanced. Και εγώ θα σου απαντήσω, πως δεν είμαι και ο μοναδικός άσχετος σε αυτόν τον πλανήτη :p ΥΓ. Στο συμπιεσμένο αρχείο που παραθέτεις, δεν βλέπω παρά μια εικόνα παραλίας, η οποία δε με βοηθάει καθόλου πάντως. Παράθεση Γράφουμε όσα ζούμε: www.pella24.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hydro Δημ. December 21, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 21, 2004 sozzzzzzzzzz :o :o :o :o :o :o here Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hydro Δημ. December 21, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 21, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος VaradeRo (21 Δεκ. 2004 , 15:43) Να καταλάβω τι συμβαίνει ήθελα, όχι να μάθω τι είναι το καθένα. Shell account είναι λογαριασμός χρήστη σε κάποιο σύστημα και όχι λειτουργικό σύστημα. Τι σχέση έχει το αν συνδε8είς κάπου remotely με το αν θα δέχεται επιθέσεις ο δικός σου υπολογιστής? Μήπως σε προστατεύει με κάποιο τρόπο το shell? Και η "βιτρίνα" πού κολάει? Σάμπως σε βλέπει κανένας μέσα από τα καλώδια? Για τον οποιονδήποτε εκεί έξω, δεν είσαι τίποτα περισσότερο από μια IP. Και ίσως λίγο αργότερα να γίνεις μια IP και ένα OS. Οι IPs που αλλάζουν πόσες είναι? Μιλάς για εσωτερικές IPs? Αν μιλάς για πραγματικές, πόσες σου δίνει ο ISP σου? Και πόσα interfaces έχουν τα μηχανήματά σου ή χρησιμοποιείς aliases? (μήπως μπορέσω να καταλάβω τι ακριβώς κερδίζεις) Αυτό δεν είναι και απόλυτο. Εγώ, για παράδειγμα, χρησιμοποιώ linux και όπως βλέπεις αδυνατώ να καταλάβω αυτό που περιγράφεις. Θα μου πεις από την άλλη, πως αυτά δεν είναι basic αλλά advanced. Και εγώ θα σου απαντήσω, πως δεν είμαι και ο μοναδικός άσχετος σε αυτόν τον πλανήτη :p ΥΓ. Στο συμπιεσμένο αρχείο που παραθέτεις, δεν βλέπω παρά μια εικόνα παραλίας, η οποία δε με βοηθάει καθόλου πάντως. shell account einai enas allos ypologisths kapou ston kosmo opou exeis prosbash esy kai alloi san server kati ekei xeireizesai to os pou exei o ekastote shell manager (linux free bds unix ) αυτο ειναι ενα συστημα προστασιας διοτι ο αλλος δεν βλεπει εσενα αλλα την βιτρινα σου (το shell account) επομενως μπορει νασου στειλει ιους και να νομιζει οτι εκανε κατι το ατομο αλλα στην πραγματικοτητα μια τρυπα στο νερο εκανε τωρα οι ip αλλαζουν απο το pc σου και οχι απο τον isp κοινως μπορει και διαβαζει το header της ip σου και αναλογα την αλλαζει οχι ολη βεβαια αλλα ενα νουμερο μονο δυο η τρια δεν χρειαζεται interfaces απλως σηκωνω kernel ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VaradeRo Δημ. December 21, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 21, 2004 Δε μου αρέσουν καθόλου οι παρεξηγήσεις. Το λέω προκαταβολικά ώστε να μη μου ζητάς τα ρέστα, ετσι? ;) 1. Πώς στην ευχή γράφεις το μισό post σε ελληνικά και το μισό σε greeklish? 2. Σχετικά με το shell account προφανώς καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις, αλλά μάλλον τα έχει μπερδέψει με τον ορισμό, την απόδοση του όρου. 3.Λες ότι είναι προστασία το "shell account". Στην πραγματικότητα, καμμία προστασία δε σου παρέχει. Το αν το μηχάνημα, όπου έχεις shell, είναι ασφαλές, αυτό δεν είναι προφανώς δική σου δουλειά. Το δικό σου μηχάνημά, όμως, μπορεί να πάθει ότι ακριβώς μπορεί να πάθει το μηχάνημα οποιουδήποτε άλλου. Αν έχεις κάποιο firewall και κοιτάξεις τα logs σου, θα αντιληφθείς αυτό που γράφω. Εννοείται ότι δε μιλάμε για τα πιτσιρίκια του IRC (θα σου ρίξω τη σύνδεση, θα σου σβήσω το σκληρό, θα σου κάψω το τόστ που έβαλες πριν λίγο στην τοστιέρα). 4. Τι είναι το header της ip? Τι νομίζεις ότι είναι το interface? Τι σημαίνει σηκώνω kernel? 5. (ας μην το γράψω καλύτερα) Φιλικά, πάντα Παράθεση Γράφουμε όσα ζούμε: www.pella24.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Exposed_Bone Δημ. December 21, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. December 21, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος hydro (21 Δεκ. 2004 , 15:26) ξεχνατε και κατι αλλο που για εμας που πρεπει να ημαστε με δυο λειτουργικα και δυο pc ωστε να εχουμε την μεγιστη δυνατη ασφαλεια 1) shell account(ακομα και nuke η dos να σου κανουν εσυ δεν εχεις να φοβηθεις τιποτα καθως οτι κανουν το κανουν στο account) 2) KANONAΣ 1 ΓΙΑ DSL ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ MODEM ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΤΕ παντα μαζευουμε λεφτα ωστε να εχουμε μια σιγουρη και αξιοπιστη λυση(cisco,titan) 3)updates σε ολα τα προγραμματα που ειναι σημαντικα για το συστημα(για windows μιλαω παντα) 4)δεν καθομαστε ποτε στα αβγα μας περιμενοντας να μας κανουν επιθεση ψαχνομαστε και μεις και βρισκουμε λυσεις σε πολλα και διαφορα θεματα 5)για τους linuxαδες δεν χρειαζεται να πω και τιποτα καθως το linux ειναι το διασημοτερο λειτουργικο για hacking *****ing και α συναφη 6)οσοι μπορουν να διαθεσουν και λεφτα να αγορασουν εναν hardware firewall και θα βρουν κατα καποιον τροπο την ηρεμια τους αυτα απο μενα φιλικα γιαννης 2) το coperjet 811 απο θεματα ασφαλιας τι λεει ? 4) για αυτο ανοιξα αυτο το θεμα .... shell account einai enas allos ypologisths kapou ston kosmo opou exeis prosbash esy kai alloi san server kati ekei xeireizesai to os pou exei o ekastote shell manager (linux free bds unix ) αυτο ειναι ενα συστημα προστασιας διοτι ο αλλος δεν βλεπει εσενα αλλα την βιτρινα σου (το shell account) επομενως μπορει νασου στειλει ιους και να νομιζει οτι εκανε κατι το ατομο αλλα στην πραγματικοτητα μια τρυπα στο νερο εκανε ακουγεται πολυ καλος τροπος προστασιας , αλλα μου φενεται πολυ "δυσχρηστο" για τον μεσο χρηστη και πολυ δυσκολο να γινει κοιτάξεις τα logs σου, θα αντιληφθείς αυτό που γράφω. θυμαμαι παλια που ειχα dialup ηταν παντα γεματο . τωρα ειχα μονο μια εγραφη απο μια ip αγνωστη για εμενα (24.25.237.62) που την εκανε μονος του block Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hydro Δημ. December 21, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 21, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος VaradeRo (21 Δεκ. 2004 , 16:36) Δε μου αρέσουν καθόλου οι παρεξηγήσεις. Το λέω προκαταβολικά ώστε να μη μου ζητάς τα ρέστα, ετσι? ;) 1. Πώς στην ευχή γράφεις το μισό post σε ελληνικά και το μισό σε greeklish? 2. Σχετικά με το shell account προφανώς καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις, αλλά μάλλον τα έχει μπερδέψει με τον ορισμό, την απόδοση του όρου. 3.Λες ότι είναι προστασία το "shell account". Στην πραγματικότητα, καμμία προστασία δε σου παρέχει. Το αν το μηχάνημα, όπου έχεις shell, είναι ασφαλές, αυτό δεν είναι προφανώς δική σου δουλειά. Το δικό σου μηχάνημά, όμως, μπορεί να πάθει ότι ακριβώς μπορεί να πάθει το μηχάνημα οποιουδήποτε άλλου. Αν έχεις κάποιο firewall και κοιτάξεις τα logs σου, θα αντιληφθείς αυτό που γράφω. Εννοείται ότι δε μιλάμε για τα πιτσιρίκια του IRC (θα σου ρίξω τη σύνδεση, θα σου σβήσω το σκληρό, θα σου κάψω το τόστ που έβαλες πριν λίγο στην τοστιέρα). 4. Τι είναι το header της ip? Τι νομίζεις ότι είναι το interface? Τι σημαίνει σηκώνω kernel? 5. (ας μην το γράψω καλύτερα) Φιλικά, πάντα κοιτα οταν εχεις shell account εχεις δυο επιλογες 1)η κανεις connect στο μηχανημα που τρεχει το shell και κανεις την δουλεια σου απο κει η 2)το εχεις για οταν θες να κατεβασεις αρχεια διοτι η μοναδικη συνδεση που θα εχει εκεινη την ωρα θα ειναι μονο με το shell το οποιο εχει ταχυτητα απο τ1 και πανω (μεγαλο κερδος στην ταχυτητα) 3)τα shell accounts τα χρησημοποιουν κατα κορον οι hackers για προφανης λογους καθως στο ξαναλεω οποιος εχει shell account δεν το εχει για να κατεβαζει τραγουδια προγραμματα γιατι ουσιαστικα οταν κανω connect στο account ειναι σαν να ειμαι στο νετ σε συνδεση client-server τελως παντων αστο διοτι και εγω ετσι οπως παω θα μπερδεψω την βουρτσα με την ......... τωρα ip header εδω ειναι αναλυτικα interface 2x10/100/1g (macs) και σε λιγο (SAN) αν μαζεψω λεφτα βεβαια :( Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hydro Δημ. December 22, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 22, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Exposed_Bone (21 Δεκ. 2004 , 19:04) 2) το coperjet 811 απο θεματα ασφαλιας τι λεει ? 4) για αυτο ανοιξα αυτο το θεμα .... λογικα ειναι ασφαλες αλλα ποτε δεν ξερεις τι γινεται δεν μπορω να σου πω εγω τι πρεπει να δεις και να κανεις για να δεις αν ειναι ασφαλες διοτι εχω αλλες βλεψεις ως user του internet και εσυ εχεις αλλες αλλα αμα θες σου δινω με pm καναλι του irc και ατομο ψαγμενο με αυτα για να σου κανει μερικα τεστ για να δεις και μονος σου τι παιζει φιλικα γιαννης :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Exposed_Bone Δημ. December 22, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. December 22, 2004 (@ hydro περιμενω το pm :) ) δεν ξερω τι παιζεται αλλα σημερα βλεπω πολλες επιθεσεις στο log του zonalarm pro . ολες ειναι στην ιδα port που εχω ανοιχτη , αλλα φοβαμαι μηπως καποια δεν την μπλοκαρισε to zonealarm Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts