Jump to content

myphone POLL: Ποιο είναι το αγαπημένο σας Nexus Smartphone μέχρι σήμερα;


alkis_7
 Κοινοποίηση

Ποιο είναι το αγαπημένο σας Nexus smartphone μέχρι σήμερα;  

549 members have voted

  1. 1. Ποιο είναι το αγαπημένο σας Nexus smartphone μέχρι σήμερα;

    • HTC Nexus One
      27
    • Samsung Nexus S
      28
    • Samsung Galaxy Nexus
      56
    • LG Nexus 4
      112
    • LG Nexus 5
      221
    • Motorola Nexus 6
      52
    • Δεν μου αρέσει κανένα από τα Nexus που έχουν βγει
      37
    • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
      16


Recommended Posts

Είμαστε μόλις λίγες ημέρες μακριά από την 29η Σεπτεμβρίου, ημέρα που όπως έχει ανακοινώσει η Google θα παρουσιάσει τα δύο πολυαναμενόμενα Nexus smartphones, μαζί με την ολόφρεσκη έκδοση του Android. Όπως όλοι γνωρίζουμε, η Google τα τελευταία χρόνια έχει φέρει στην αγορά κάποιες εξαιρετικές Nexus συσκευές, που αγαπήθηκαν τόσο από το καταναλωτικό κοινό ,για την σπιρτάδα και την αμεσότητά τους, όσο και από τους developers που ασχολήθηκαν για αρκετά χρόνια με αυτές. Τι θα λέγατε για μια αναδρομή στο παρελθόν και τα Nexus smartphones που έκλεψαν την καρδιά πολλών από εμάς;

 

Nexus One by HTC, Ιανουάριος 2010

 

http://content.myphone.gr/photo/full/43501/gsmarena-002.jpg

 

Το πρώτο Nexus smartphone ήρθε από τη Google σε συνεργασία με την HTC, το οποίο ήταν και το πρώτο Android smartphone για την Ταϊβανέζικη εταιρεία. Αρχικά, η Google είχε ζητήσει από τη Sony να κατασκευάσει το πρώτο Nexus smartphone αλλά η εταιρεία αρνήθηκε την πρόταση, σύμφωνα με τον πρώην CEO της Sony Ericsson, Bert Nordberg. Παρόμοιο εμφανισιακά με το HTC Desire, το πρώτο Nexus διέθετε εντυπωσιακά χαρακτηριστικά για την εποχή του. AMOLED οθόνη διαγωνίου 3,7 ιντσών, CPU χρονισμένη στο 1 GHz και αισθητήρα ανάλυσης 5 Megapixel στην κύρια camera.

 

Παράλληλα, τότε είχαμε και την παρουσίαση του Android 2.1 Eclair. Η Google εκείνη την εποχή είχε συνεργαστεί με την Cooliris ώστε να αναπτύξει μια όμορφη εμφανισιακά 3D γκαλερί εικόνων, η οποία ήταν μέρος του 3D API που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην έκδοση 2.1. Επιπροσθέτως, είχαμε και την εισαγωγή του Google Earth στο Android.

 

Η πορεία του δεν ήταν τόσο εντυπωσιακή για τη Google, παρότι από τον πρώτο κιόλας μήνα κυκλοφορίας κατάφερε να πουλήσει πάνω από 80.000 κομμάτια. Η online διάθεση του Nexus One στο Play Store σταμάτησε με απόφαση του Andy Rubin, τότε μηχανικού της Google, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο κόσμος προτιμούσε να δει τη συσκευή από κοντά και μετά να αποφασίσει.

 

Nexus S by Samsung, Δεκέμβριος 2010

 

http://content.myphone.gr/photo/full/43502/google-nexus-s.jpg

 

Συνεχίζουμε με ένα από τα πιο επιτυχημένα Nexus smartphones, το Nexus S, το οποίο παρουσιάστηκε μερικούς μήνες μετά από το Nexus One. Η συγκεκριμένη συσκευή ήρθε από τη Google σε συνεργασία με τη Samsung. Τα χαρακτηριστικά του ήταν παρόμοια με του One, με την κύρια διαφορά να βρίσκεται στη διαγώνιο της οθόνης που ανέβηκε από τις 3,7 στις 4 ίντσες.

 

Παράλληλα, το Nexus S έφερε μαζί του και την έκδοση Android 2.3 Gingerbread, ίσως την έκδοση Android με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Η αρχική τιμή ήταν αρκετά τσουχτερή, κοντά στα 650 Ευρώ, αλλά σύντομα δέχτηκε γενναία μείωση.

 

Galaxy Nexus by Samsung, Οκτώβριος 2011

 

http://content.myphone.gr/photo/full/2190/to-galaxy-nexus-mporei-na-dimioyrgisei-time-lapse-video.jpg

 

Σχεδόν ένα χρόνο μετά, η Google επέστρεψε με ένα νέο Nexus smartphone και πάλι σε συνεργασία με τη Samsung. Φυσικά μιλάμε για το Galaxy Nexus, συσκευή με Super AMOLED οθόνη διαγωνίου 4,65 ιντσών, ανάλυσης 720p και διπύρηνη CPU. Συγχρόνως, μαζί ήρθε και η έκδοση 4.0 του Android, με ονομασία Ice Cream Sandwich.

 

Το Galaxy Nexus ήταν ίσως το πρώτο curved smartphone, παρότι η οθόνη του ήταν flat. Επίσης, ήταν το πρώτο Google phone που υποστήριζε LTE και το πρώτο που μπορούσε να κάνει λήψη video ανάλυσης 1080p.

 

Λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του επόμενου χρόνου, η τιμή του μειώθηκε στα 350 δολάρια. Τότε, ήταν ένα από τα φθηνότερα smartphones με τόσο μεγάλη διαγώνιο οθόνης και με εξαιρετική απόδοση. Ήταν η αρχή των φθηνών αλλά δυνατών Nexus smartphones.

 

Nexus 4 by LG, Οκτώβριος 2012

 

http://content.myphone.gr/photo/full/14170/lg-nexus-4-tora-se-leyko-chroma.jpg

 

Προχωράμε και φεύγουμε από τη Samsung. Τον Οκτώβριο του 2012, η Google στράφηκε προς την LG και παρουσίασε το Nexus 4, το οποίο βασιζόταν στη ναυαρχίδα της LG, το LG Optimus G. Η συγκεκριμένη συσκευή ήταν τόσο επιτυχημένη, που μόλις στα πρώτα 24 λεπτά διάθεσής του στην Αμερικάνικη αγορά, τελείωσε το απόθεμα. Από πλευράς χαρακτηριστικών, η διαγώνιος της οθόνης παρέμεινε πάνω-κάτω ίδια με το Galaxy Nexus, αγγίζοντας τις 4,7 ίντσες με ανάλυση 720p.

 

Το Nexus 4 ήταν το πρώτο πραγματικά δυνατό και φθηνό Nexus smartphone, με SoC Snapdragon S4 Pro και τιμή μόλις 300 δολάρια. Η συγκεκριμένη τιμή αφορούσε την έκδοση με τα 8 GB εσωτερική μνήμης, ενώ η τιμή για τα 16 GB ήταν 50 δολάρια περισσότερα. Δυστυχώς, η Google εδώ έκανε ένα πισωγύρισμα, καθώς το Nexus 4 δεν υποστήριζε LTE. Αργότερα, οι developers βρήκαν τρόπο ενεργοποίησης του, καθώς το υποστήριζε, αλλά μετά από λίγο καιρό και μερικά updates είχαμε την πλήρη απενεργοποίησή του.

 

Τέλος, το Nexus 4 «έτρεχε» την έκδοση Android 4.2 Jelly Bean, το οποίο διέθετε κάποια extra χαρακτηριστικά από την έκδοση 4.1 JB.

 

Nexus 5 by LG, Οκτώβριος 2013

 

http://content.myphone.gr/photo/full/20167/nexus5-tilted.jpg

 

Μετά την άκρως επιτυχημένη συνεργασία της Google με την LG, αποφασίστηκε να συνεχιστεί για άλλο ένα χρόνο η συνεργασία των δύο εταιρειών, φέρνοντάς μας αυτή τη φορά άλλη μια εξαιρετική συσκευή. Φυσικά μιλάμε για το Google Nexus 5.

 

Το SoC του αναβαθμίστηκε και εφοδιάστηκε με το Snapdragon 800 – κορυφαίο για την εποχή του – και προστέθηκε το χαρακτηριστικό OIS στην camera των 8 Megapixel. Παράλληλα, προστέθηκε και υποστήριξη LTE, με τα πρώτα μοντέλα των 16 GB να εξαντλούνται σε λίγες ώρες. Η τιμή του ξεκινούσε από τα 350 δολάρια για το μοντέλο των 16 GB (δεν υπήρχε μοντέλο των 8 GB) και έφτανε τα 400 δολάρια για το μοντέλο των 32 GB.

 

Εδώ, η Google πειραματίστηκε και με το σχεδιασμό, ενώ η camera διέθετε ένα μαγνήτη, όπου παρείχε τη δυνατότητα προσθήκης πρόσθετου φακού. Επιπροσθέτως, το Nexus 5 διέθετε και ασύρματη φόρτιση.

 

Τέλος, το Nexus 5 «έτρεχε» Android 4.4 KitKat, την πρώτη μεγάλη αναβάθμιση του Android μετά τις τρεις εκδόσεις Jelly Bean. Η συγκεκριμένη έκδοση διέθετε την τελευταία έκδοση του Holo και ήταν κατασκευασμένη ώστε να «τρέχει» ακόμη και σε συσκευές με 512 MB RAM.

 

Nexus 6 by Motorola, Οκτώβριος 2014

 

http://content.myphone.gr/photo/full/36114/motorola-nexus-6-midnight-blue-1000-1036672.jpg

 

Ίσως το πιο πολυσυζητημένο Nexus smartphone από όλα. Το μόνο που κατάφερε να προκαλέσει πλήθος συζητήσεων και αναλύσεων, κυρίως για το μέγεθός του. Ο editor in chief του myhpone.gr, vlachaquito[/member], είχε αναφέρει χαρακτηριστικά σε ένα περασμένο myphone live πως όσο πιο μεγάλο είναι το smartphone, τόσο καλύτερο. Πολλοί συμφωνούν με αυτή την άποψη, άλλοι όμως διαφωνούν και από ότι φάνηκε, οι διαφωνούντες ήταν περισσότεροι.

 

Το Nexus 6 ήταν μια ναυαρχίδα και από άποψη χαρακτηριστικών και από άποψη τιμής. Ήταν το πρώτο Nexus smartphone που κοστολογήθηκε στα 650 δολάρια, όμως διέθετε μια QHD AMOLED οθόνη διαγωνίου 6 ιντσών, Snapdragon 805 SoC, ηχεία στο εμπρόσθιο μέρος του και αισθητήρα ανάλυσης 13 Megapixel στην κύρια camera μαζί με OIS και LED Flash. Κυκλοφόρησαν δύο εκδόσεις του, μια με εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο 32 GB και άλλη μια με 64 GB. Οι προ-παραγγελίες για τη συσκευή ξεκίνησαν και επίσημα από τη Google στις 29 Σεπτεμβρίου.

 

Μαζί με το Nexus 6 ήρθε και το Android 5.0 Lollipop, που έφερε την πρώτη μεγάλη αλλαγή στην εμφάνιση του Android μετά από χρόνια. Το Material Design αντικατέστησε τα μαύρα φόντα με λευκά και έδωσε βάθος στο flat σχεδιασμό του UI. Εδώ πρέπει να τονιστεί πως το Material Design είναι τόσο επιτυχημένο που έχει αρχίσει να επηρεάζει και το σχεδιασμό διάφορων websites ανά τον κόσμο.

 

Αυτά ήταν όλα τα Nexus smartphones που μας έχει δώσει η Google. Ποιο είναι το αγαπημένο σας Nexus smartphone μέχρι σήμερα και γιατί; Ποιο θεωρείτε καλύτερο για την εποχή του;

Μιας και απέχουμε ελάχιστες μέρες από την παρουσίαση των δύο νέων Nexus, τι θα θέλατε να δείτε εσείς από αυτά για να σας ικανοποιήσουν;

 

[via]

Edited by charlie_pace4
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 67
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Nexus s! Δεν θα ξεχάσω ποτέ την στιγμή που το πρώτο έπιασα στα χέρια μου και είχα πάθει πλάκα από την ταχύτητα του..
Panasonic g500,Siemens C10,Siemens C25, Ericsson t10s, Ericsson τ28s, Nokia 5110, Nokia 5210, Nokia 7110, Nokia 8210,Nokia 5100, Sharp gx20s, Nokia 6681, Nokia 5800, Nokia 6700, Iphone 3gs, Xperia x10 mini pro, Htc desire HD, Nexus s, Gs2, nexus7, Galaxy note 2, Nexus 4 ,Ipad air, Iphone 5s, Iphone 6, iPad Air2, Iphone6s, Iphone7, Mi Mix 2s, Mi 9 T Pro
Link to comment
Share on other sites

νεξους 4....ποιοτικότατο,μπρος πίσω γυαλι,ταχύτατο...ακόμα δεν βλέπω συσκευή τόσο απροβλημάτιστη.
2i6fhs-5.png
Link to comment
Share on other sites

Το Nexus 5 είναι εξαιρετικό τηλέφωνο, και δικαίως αποσπά ψήφους. Παρ' όλα αυτά, κυκλοφόρησε σε μία περίοδο ωριμότητας του android και των διαθέσιμων συσκευών, με αποτέλεσμα να μην είναι τόσο ξεχωριστό.

 

Προσωπικά ψήφισα το Galaxy Nexus, που ήταν για εμένα το σημείο καμπής της σειράς των Nexus.

Link to comment
Share on other sites

Nexus s! Δεν θα ξεχάσω ποτέ την στιγμή που το πρώτο έπιασα στα χέρια μου και είχα πάθει πλάκα από την ταχύτητα του..

 

Nexus S. Ταχύτατο, πανέμορφο με την κυρτή του οθόνη, και επίσης καταπληκτικό κράτημα στο χέρι. Γέμιζε η παλάμη και το κίνητο ήταν λες και είχε "κολλήσει" στο χέρι..! :D

SE k700i - w810i, NOKIA 5310 express music, HTC TynII (Kaiser), SE Xperia mini, Google Nexus S, Nokia Lumia 930, HTC One M8 (Gunmetal Gray), MS Lumia 950 XL White, HTC 10, LG G6, Samsung Galaxy S9
Link to comment
Share on other sites

έχοντας περάσει από τα χέρια μου όλα τα νέξους τηλέφωνα, έχω να πω ότι πάντα το πιο πρόσφατο είναι και το καλύτερο (no surprise here) :O

προσωπικά μόνο νέξους, αν και δεν είναι για όλους (ευτυχώς). Όλα μου άρεσαν και τα ευχαριστήθηκα και δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο...πάντως ίσως στην τελευταία θέση να έβαζα το nexus S , ως το πιο απρόσωπο, ειδικά μετά το τρομερό nexus One. :)

Link to comment
Share on other sites

Μου προκαλεί έκπληξη που το Galaxy Nexus "τρώει" το Nexus S. To Galaxy Nexus ήταν μακράν το χειρότερο τηλέφωνο της σειράς Nexus. Σε οθόνη (σχετικά χαμηλής ανάλυσης και πιστότητας χρωμάτων AMOLED), χωρητικότητας (πάντα για τα δεδομένα της εποχής), κάμερας και κυρίως μπαταρίας (1850mah δεν φτάνουν ούτε για μικρη LCD, πόσο μάλλον για AMOLED, και η αυτονομία της συσκευής ήταν ανάλογη). Και όλα αυτά πριν λάβουμε υπ' οψιν την "χρονική απόσταση" του galaxy nexus απο το nexus s.

 

Και υποστήριξη σε upgrades τελείωσε πολύ γρήγορα για nexus.

 

Ίσως αυτό συμβαίνει επειδή τότε είχε αρχισει να γίνεται γνωστό το όνομα nexus, και άρα το έχουν περισσότεροι απο το nexus s.

Keeper of the faith... HTC Evo 3D, HTC One M7 (black and silver), HTC One Max, HTC One M8x (silver and light gunmetal grey), HTC One M8 (dark gunmetal grey), HTC One M9 (gunmetal gray), HTC U11+ (black)
Link to comment
Share on other sites

Από τον Φλεβάρη του '13 κάτοχος του nexus 4.Από τα ομορφότερα κινητά που κυκλοφόρησαν, κατά τη γνώμη μου.Η γυάλινη πλάτη με το εφέ "κουκίδες", αλλά και η ταχύτητά του, η αξιοπιστία και φυσικά η τιμή του (αφού το αγόρασα μέσω φίλου από play store) μ' έκαναν να το θεωρώ ως την πιο επιτυχημένη αγορά που θα μπορούσα να κάνω αλλά και να το χρησιμοποιώ απροβλημάτιστα μέχρι και σήμερα, χωρίς να σκεφτώ καν να κοιτάξω κάτι άλλο.
Link to comment
Share on other sites

Έχω το nexus5 και είναι φοβερό τηλέφωνο το έχω 1,5 χρόνο και δεν έχω κανένα πρόβλημα και φυσικά το θεωρώ πολύ καλό τώρα για τα υπόλοιπα δεν τα γνωρίζω αλλά όταν το αλλάξω πάλι Nexus θα πάρω
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω για το ποιο ωραίο, ξέρω όμως ότι τα δυο χειρότερα μακραν σε ποιότητα κατασκευής ήταν αυτά της Samsung. Ιδίως το Galaxy Nexus, που είχε πίσω καπάκι από τραπουλόχαρτο.
Link to comment
Share on other sites

Nexus one.

Έφερε την επανάσταση σε αυτό που όλοι τώρα ξέρουμε "android" με το Android 2.1 Eclair (και στην συνέχεια με την κορυφαία 2.2 Froyo).

(Και φυσικά το αντίπαλον δέος του κορυφαίου HTC Desire)

Link to comment
Share on other sites

Νεξους 5.Ειχα και το 4 αλλα οταν μου δοθηκε η ευκαιρια να το αλλαξω με το 5,δεν το σκεφτηκα καν.Το καλυτερο κινητο που ειχα ποτε μου
Link to comment
Share on other sites

Nexus 5 δαγκωτο!!!! Γρηγορο, αξιοπιστο κ δε με κρεμασε ποτε. Το εχω ακομα κ σημερα αν και κανω συχνα αγοραπωλησιες αυτο δυσκολευομαι να το δωσω :p :p

Περιμενω πως κ πως την ανακοινωση του Νexus 5X και αν επιβεβαιωθουν τα 3Gb RAM στην 32Gb εκδοση εφυγε για αγορα κ αυτο

CURRENT DEVICES: ONEPLUS 3 64GB, Nexus 5X 32GB, iPad 2, Macbook Pro 13'' (Early 2015)
Link to comment
Share on other sites

nexus 4.

Κουκλί, γρήγορο και σε τιμή φοβερή την εποχή που κυκλοφόρησε.

Ενα 16αρι που είχα για 1,5 χρόνο το απόλαυσα πραγματικά!

΄΄η ΑΕΚ είναι κυρίως ιδέα. Και αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν΄΄

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

member since: September 2003

Link to comment
Share on other sites

Ψήφισα nexus 5, καθώς το θεωρώ το καλύτερο πακέτο που έχει δωθεί.

Παρολ' αυτά αν αγόραζα κάποιο θα ήταν το 6, καθώς μ'αρέσουν τα τέρατα.

Link to comment
Share on other sites

Ως κάτοχος τριών nexus (galaxy, 5, 6) έχω να πω ότι το καθένα είναι το καλύτερο για την εποχή του.

Το 6 είναι το πιο ολοκληρωμένο, αλλά θα το ήθελα λίγο πιο μικρό.

Αυτή τι στιγμή χρησιμοποιώ το 6 και σαν δεύτερο το 5.

Ψηφίζω nexus 5 λόγω μεγέθους και μόνο.

Link to comment
Share on other sites

Galaxy nexus. Ήταν το τελευταίο nexus που στην εποχή του ήταν οδηγός και όχι να ακολουθεί σαν τα επόμενα. Πρώτο smartphone με nfc, πρώτο επίσης σε οθόνη υψηλής ανάλυσης(Δείτε τι οθόνη είχε η τοπ ναυαρχίδα της εποχής S2). Το έχω ακόμη άθικτο σαν δεύτερη συσκευή και τρέχει το lollipop πολύ ικανοποιητικά(zmod Rom).
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...