Jump to content

blogging @ myphone.gr: Editors' Voice, iPhone 6s, 6s Plus και iPad Pro


charlie_pace4
 Κοινοποίηση

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από τα iPhone 6s και 6s Plus και το iPad Pro;  

391 members have voted

  1. 1. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από τα iPhone 6s και 6s Plus και το iPad Pro;

    • Το iPhone 6s είναι φανταστικό
      38
    • Το iPhone 6s είναι απλά καλό, θα μπορούσε να είναι βελτιωμένο στα σημεία.
      48
    • Το iPhone 6s είναι μέτριο, περίμενα περισσότερα από την Apple
      16
    • Το iPhone 6s με αφήνει αδιάφορο/η.
      42
    • Το iPhone 6s Plus είναι φανταστικό
      34
    • Το iPhone 6s Plus είναι απλά καλό, θα μπορούσε να είναι βελτιωμένο στα σημεία.
      37
    • Το iPhone 6s Plus είναι μέτριο, περίμενα περισσότερα από την Apple
      8
    • Το iPhone 6s Plus με αφήνει αδιάφορο/η.
      40
    • Το iPad Pro είναι φανταστικό
      40
    • Το iPad Pro είναι απλά καλό, θα μπορούσε να είναι βελτιωμένο στα σημεία.
      18
    • Το iPad Pro είναι μέτριο, περίμενα περισσότερα από την Apple
      5
    • Το iPad Pro με αφήνει αδιάφορο/η.
      59
    • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
      6


Recommended Posts

Η παρουσίαση των νέων iPhones είναι κάθε χρόνο ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα για όσους ασχολούνται με την τεχνολογία και ιδιαίτερα με τα smartphones. Apple lover ή hater, θα ασχοληθείς λίγο ή πολύ με το συγκεκριμένο event, για να ξέρεις τι θα σχολιάσεις την επόμενη μέρα. Στις 9 Σεπτεμβρίου είδαμε τα νέα iPhones λοιπόν, 6s και 6s Plus, μαζί με το iPad Pro και την ανανεωμένη Apple TV. Η συντακτική ομάδα του myphone.gr παρακολούθησε με ενδιαφέρον το event και σχολιάζει τις νέες συσκευές της Apple. Ας τους ακούσουμε:

 

vlachaquito[/member] - myPhone editor in chief

Παρακολουθώντας την παρουσίαση της Apple, συνειδητοποίησα ότι είναι η πρώτη με iPhone xS που βλέπουμε κάτι το πραγματικά ενδιαφέρον. Φυσικά μιλάμε για το Force Touch, ή 3D Touch το οποίο με την σωστή υποστήριξη θα επαναπροσδιορίσει τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα smartphones. Προσθέστε στην εξίσωση και το όνειρο κάθε gadgetακια παγκοσμίως, το iPad Pro και έχετε μια παρουσίαση αντάξιας του μισοφαγωμένου μήλου

 

charlie_pace4[/member] - myPhone editor in chief

Νομίζω ήταν το πιο ενδιαφέρον Apple Event καθώς είδαμε πολλά όμορφα πράγματα, και τέσσερις νέες συσκευές, χωρίς να βάζω σε αυτές το Pencil. Τα iPhones είναι λίγο πολύ ότι περιμέναμε και ανοίγει πλέον ο δρόμος για το 3D touch, μια τεχνολογία που, ή θα είναι το μέλλον στον χειρισμό, ή θα είναι μια απλή παρένθεση. Όλα εξαρτώνται από τις υλοποιήσεις των προγραμματιστών. Περιμένω με ενδιαφέρον να δω πώς θα υποδεχτεί ο (επαγγελματικός κυρίως) κόσμος, το iPad Pro και κυρίως το Pencil. Πάντως, για άλλη μια φορά η Apple μας άφησε με αρκετά ερωτηματικά, με το μεγαλύτερο για εμένα να είναι η επιμονή στην έκδοση των 16 GB -μη επεκτάσιμων προφανώς- , σε ένα μοντέλο που θα βγάζει μεγαλύτερες φωτογραφίες, live photos και 4K videos.

 

Nagata[/member] - a.ka autopost mod-droid

Πλήρης ανανέωση από την Apple με μια εκδήλωση μεγάλης διάρκειας προκειμένου η εταιρεία να δείξει αναλυτικά τα νέα της προϊόντα. Κατά παράδοση και κοιτώντας το παρελθόν, αυτή την φορά δεν περιμέναμε δύο εντελώς επανασχεδιασμένα iPhones, όμως με «τρομάζει» προσωπικά το ζήτημα πως η εταιρεία δεν αναφέρθηκε πουθενά στην διαθέσιμη RAM τους, ενώ τα 16GB τα θεωρώ μια απλή επιμονή της εταιρείας που δεν ωφελεί σε τίποτα τον τελικό χρήστη. Το καλό είναι πως δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή αυτήν την φορά στην κατασκευαστική ποιότητα του νέου iPhone. Από την άλλη το iPad Pro ήταν μια συσκευή που απασχόλησε την επικαιρότητα επί δύο περίπου χρόνια, τελικά είναι όντως αρκετά μεγάλο και επιτέλους έχει γραφίδα, μπορεί να άργησε να υποστηρίξει αυτήν την λειτουργία, μπορεί να μην έχουν προβλέψει στην εταιρεία να υπάρχει μια υποδοχή για να αποθηκεύεται αυτή η πένα, ωστόσο για πρώτη φορά πραγματοποιείται η επιθυμία πολλών χρηστών.

 

Psylos_[/member] - Trainee Editor

Προσωπικά, δεν ένιωσα κάποια έκπληξη από την παρουσίαση των νέων iPhone. Ήταν η αναμενόμενη, αλλά σημαντική, ανανέωση του line up της εταιρείας. Περιμένω να δω την ενσωμάτωση του 3D Touch στην πράξη για να το κρίνω, αν και ακούγεται υποσχόμενο. Έχει ενδιαφέρον η υλοποίηση του Apple Pencil, το οποίο πρέπει πάλι να δούμε στην πράξη. Θεωρώ άστοχες επιλογές την έκδοση των 16 GB και την σύγκριση επιδόσεων των iPad με τους υπολογιστές και τις κονσόλες. Το σίγουρο είναι ότι ανυπομονούμε να δούμε τις συσκευές από κοντά. Τέλος, την μεγαλύτερη έκπληξη, για εμένα, την αποτέλεσε η ενσωμάτωση εφαρμογής στο Google Play Store για την ευκολότερη μεταφορά χρηστών από το οικοσύστημα της Google.

 

jisr7[/member] - News Editor

Είναι γεγονός ότι η Apple, όπως και κάθε άλλη εταιρεία, με την κυκλοφορία νέων συσκευών θέλει να εντυπωσιάσει. Ομολογουμένως, αυτό το έχει καταφέρει με τις νέες συσκευές της. Θα σταθώ μόνο στην επιμονή, που φτάνει τα όρια της εμμονής, της εταιρείας στην έκδοση των 16GB, αποθηκευτικός χώρος απαράμιλλα μικρός για μια τέτοια συσκευή με κορυφαία χαρακτηριστικά. Μάλλον σε μια εποχή, που ακμάζουν οι υπηρεσίες cloud, να δικαιολογείται μια τέτοια κίνηση, όπως η συγκεκριμένη. Από την πλευρά μου να κατακρίνω την εταιρεία για την υψηλή τιμή του iPad Pro ιδιαίτερα της έκδοσης των 128GB, χωρίς φυσικά να συνυπολογίζω και το επιπρόσθετο κόστος της γραφίδας, που εκεί το κόστος για εμένα είναι απαγορευτικό.

 

takaros31[/member] - Trainee Editor

Καλές υλοποιήσεις που ίσως κάνουν αρκετούς χρήστες του Android να δοκιμάσουν τα νέα iPhone. Με μεγάλη περιέργεια περιμένω να δω την υλοποίηση του 3D Touch , κατά ποσό αυτό θα έχει χρησιμότητα στην καθημερινότητα και αν τελικά θα διευκολύνει ή θα δυσκολέψει την εμπειρία χρήσης. Σίγουρα η επιλογή των 32 GB σαν αρχική χωρητικότητα μνήμης θα ήταν πιο λογική βάσει των δυνατοτήτων των συσκευών και γενικότερα της εποχής. Πολύ δυνατό φαίνεται και το νέο iPad Pro με θετική την αύξηση της απολαυστικής οθόνης.

 

alex_gate_7[/member] - News Editor / Moderator

Άλλο ένα -εντυπωσιακό ομολογουμένως- event της Apple χωρίς καμία έκπληξη. Τα νέα iPhone ήρθαν ακριβώς όπως τα περιμέναμε. Το ίδιο σχέδιο και μικρές βελτιώσεις στο hardware. Στα θετικά η αύξηση της μνήμης RAM και το Force Touch, που είναι μόνο η αρχή στο συγκεκριμένο τομέα. Αρνητική εντύπωση μου άφησε η έλλειψη OIS για μία ακόμα φορά στην κάμερα του «μικρού» έναντι του Plus, καθώς και η αδικαιολόγητη εμμονή με την έκδοση των 16 GB. Όσο για το iPad Pro, θα βρει σίγουρα το κοινό του αλλά οι λέξεις «iPad» ή «tablet» συνοδεύονται από την λέξη «φορητότητα», η οποία χάνεται στις 13 ίντσες και τα 750 γραμμάρια. Thanks Apple αλλά σε τέτοιο μέγεθος προτιμώ να έχω μαζί μου ένα laptop/ultrabook παρά ένα tablet με mobile OS που για κάποιο λόγο (το πλήρες πακέτο) θα κοστίζει 1200 δολάρια. Στα «εντυπωσιακά» του iPad Pro είναι σίγουρα η πολύ καλή αυτονομία που υπόσχεται η Apple.

 

one_tree_hill[/member] - News Editor

Μεγάλο keynote, πολύς χρόνος αφιερώθηκε στο Apple TV που κούρασε.

Ευχάριστη η έλευση του iPad Pro, θα ικανοποιήσει πολύ όσους θέλουν ένα πιο δυνατό iPad.

Πολύ καλές οι αλλαγές στα 6S και τα 6S Plus, καθόλου αχρείαστες, μιλάμε για πραγματική ναυαρχίδα αυτή τη φορά και, τέλος, πολύ καλό το upgrade program για κατοίκους Αμερικής, κυρίως

 

agelosmo[/member] - Trainee Editor

Η apple γυρνάει στις ρίζες της. Μετά από καιρό επιστρέφει με καινοτόμο χαρακτηριστικό, το force touch 3d, και με μια αρκετά ποιοτική υλοποίηση. Δύο ενστάσεις:

  • Αχρείαστο το iPad Pro καθ' οτι πολύ ακριβό και με mobile OS,
  • 16GB έκδοση για λόγους που μόνο η Apple καταλαβαίνει και ξέρει.

 

Αυτές είναι εν συντομία οι εντυπώσεις που άφησε η Appple στην συντακτική ομάδα του myphone.gr. Ποια είναι η δική σας άποψη; Τι σας άρεσε και τι δεν σας άρεσε στα νέα iPhones και το iPad Pro; Ψηφίστε στο poll και γράψτε μας τις εντυπώσεις σας. :)

Edited by charlie_pace4
Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να αναφέρω σε όλους σας ότι η κριτική σας για τα 16 GB είναι λανθασμένη και "συναισθηματικά" τοποθετημένη.

Η apple εάν έδινε 32GB στο μικρότερο μοντέλο θα έσπρωχνε το 90% των πελατών της σε αυτό, ενώ πλέον θα οδηγήσει μεγάλο κομμάτι στα 64GB και ταυτόχρονα θα περάσει "υποσυνείδητα" τις υψηλότερες τιμές σαν φυσιολογικές.

Η σωστή κριτική θα ήταν, από την στιγμή που απορρίπτουμε τη 16GB έκδοση σαν μη χρηστική και με βασικό χρηστικό μοντέλο τα 64GB, ότι οι τιμές της apple είναι υπερβολικές.

Edited by dedalos
http://i.imgur.com/REW6ccY.jpg The future of android by Google. Δεν χρησιμοποιώ πλέον FACEBOOK σε καμία από τις συσκευές μου. Sheepple Γιάννης (dedaliskos@hotmail.com).
Link to comment
Share on other sites

Τέλος, την μεγαλύτερη έκπληξη, για εμένα, την αποτέλεσε η ενσωμάτωση του Google Play Store για την ευκολότερη μεταφορά χρηστών από το οικοσύστημα της Google.

 

"Ενσωματωση του play store"???? :blink::wacko:

Εχασα κατι απο την παρουσιαση και δεν το ξερω???

Sony logo.gif

Link to comment
Share on other sites

Τα θεωρω απλα καλα. Μπορουσαν πολυ καλυτερα. Αλλα Apple. Οπως παντα 60βελονηδες και τσιγκουνηδες. Alla ta 900 και 1000 ευρω εκει :lol:

OnePlus 6 Midnight Black 128 SC & 8GB RAM

OnePlus 3T Gunmetal

Link to comment
Share on other sites

Συγχωρέστε με παιδιά αλλά προσωπικά δεν ενθουσιάστηκα. Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά δεν πιστεύω πως είναι κάτι ιδιαίτερο το 3d touch, οι νέες κάμερες και η μικρότερη μπαταρία.

 

Όσον αφορά τα 16gb, απο την στιγμή που έβαλε τα 32gb σαν αρχική τιμή στο iPad Pro, να είστε βέβαιοι πως του χρόνου τα iphone από 32 θα ξεκινάνε.

Link to comment
Share on other sites

Όλα αδιάφορα. Όπως εδώ και 4 χρόνια.

Που οδήγησαν την εταιρεία στην υψηλότερη κεφαλαιοποίηση παγκοσμίως (ακόμα και πάνω από την ExxonMobil - πετρελαϊκή) - δηλαδή οι επενδυτές θεωρούν πως αξίζει περισσότερο από κάθε άλλη εταιρεία στον κόσμο. Οπότε μάλλον δεν είναι αδιάφορα

 

Θεωρώ πως από τα νέα μοντέλα το APple TV ίσως να ειναι η κινητήριος δύναμη για την Αμερική ενώ το Iphone 6S σίγουρα εισάγει το νέο πρότυπο για το Touch 3d καθότι σίγουρα και άλλοι κατασκευαστές θα το ενστερνιστούν.

 

 

Περίμενα περισσότερα αλλά σίγουρα ο δρόμος ανοίγει από την Apple γιατί φαίνεται να ξέρει να χειραγωγεί

Ας επιχειρήσουμε...
Link to comment
Share on other sites

Μόνο το plus μου άρεσε.

Πιστευω ότι είναι η καλύτερη ως τώρα υλοποίηση της apple. Θα το αγοράσω για δοκιμή αργότερα προς το πασχα μαλλον.

Σκόπευα να το πάρω μολις κυκλοφορήσει αλλά δοκίμασα το Note 5 και με ενθουσίασε. Για πρώτη φορά είδα τοσο smooth android εκτός Nexus.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,
Link to comment
Share on other sites

Που οδήγησαν την εταιρεία στην υψηλότερη κεφαλαιοποίηση παγκοσμίως (ακόμα και πάνω από την ExxonMobil - πετρελαϊκή) - δηλαδή οι επενδυτές θεωρούν πως αξίζει περισσότερο από κάθε άλλη εταιρεία στον κόσμο. Οπότε μάλλον δεν είναι αδιάφορα

 

Λογικά ο φίλος μιλάει από την πλευρά του χρήστη/καταναλωτή & όχι του μετόχου, ο καθένας όπως το βλέπει.

Link to comment
Share on other sites

Λογικά ο φίλος μιλάει από την πλευρά του χρήστη/καταναλωτή & όχι του μετόχου, ο καθένας όπως το βλέπει.

 

οι καταναλωτες προφανως την οδηγησαν εκει!! οχι μονο οι μετοχοι!! Αν ηταν αδιαφορα εδω και 4 χρονια το ποιο πιθανο να ειχε πιασει πατο!!

το 3D touch πιστευω ανοιγει νεους οριζοντες οσο αφορα τις οθονες!! καλοδεχουμενες οι καθε αλλαγες!! μου αρεσαν και πιστευω θα κανει ακομα καλυτερη την εμπειρια χρησης του τηλεφωνου σε συνδιασμο με το software!!

Link to comment
Share on other sites

Αν και οι νέες συσκευές της apple για μένα είναι αδιάφορες,ψήφισα καλό για το 6s,αν και σαφώς θα μπορούσε να ναι καλύτερό και για το ipad pro,αδιάφορο.

Η προσθήκη της νέας τεχνολογίας στην οθόνη,πραγματικά δε νομίζω οτι με ενδιαφέρει και σημαντικά και σίγουρα δεν το θεωρώ καινοτομία.

Η νέα κάμερα σαφώς και είναι μία ευχάριστη προσθήκη.έπρεπε μάλιστα να υπάρχει ήδη αν όχι από το 5s,έστω στο 6.

Αυτά τα περί 70% γρηγορότερο στο θέμα επεξεργαστή,σε σχέση με το 6,επίσης τα βλέπω ως σχόλια εντυπωσιασμού,παρά ως κάτι πού όντως στέκει.

Για μένα σε specs είναι γι άλλη μία φορά πίσω.

Κι εντάξει,θα διαβάσω σχόλια του στυλ,το λειτουργικό αυτό δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω για να δουλέψει άψογα,όμως,στις τιμές πού πουλάνε και πού κατά την γνώμη μου τα 16gb θα έπρεπε να μην υπάρχουν και η αρχική χωρητικότητα να ηταν στα 32gb,θα έπρεπε να είναι και τούμπανο στα τεχνικά.φέτος σκέφτηκαν αυτοί να βάλουν 2gb ram,ενώ ήδη από το 2012 έπαιζε στην αγορά,κάτι απλό πού αυτοί φέτος σκέφτηκαν να βάλουν.

Σε αυτά τα ποσά για μένα,δεν πρέπει να πουλάει μόνο το brand,σε αυτά τα ποσά πρέπει να υπάρχει και η δικαιολογία του ποσού,εν μέρη...πωλείται τόσο γιατί εχει τούμπανο χαρακτηριστικά κι οτι ανώτερό μπορεί να δώσει η εταιρεία αυτή την στιγμή,κι ας φοράει άλλο λειτουργικό,δεν εχει να κάνει.

Δεν είμαι hater,αντιθέτως,την στρατηγική της apple και το marketing τους,το παραδέχομαι.

Απλά για μένα δεν πουλάνε αυτό πού θα ήθελα.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Link to comment
Share on other sites

το 3d touch ακόμα καλύτερο απο οτι το περίμενα! να το δουμε και στην πράξη και φυσικα να το συνηθίσουμε (στην αρχη θα ειναι δύσκολο). apple tv μια καλοδεχουμενη ύπαρξη τα apps. ισως το καλύτερο για εμενα. iPad pro δεν θα το επερνα διοτι δεν ειναι για εμενα ειναι ομως εργαλείο με τα ολα του! τοσο καιρο λεμε το OSX να ερθει στις ταμπλετες... αυτο που βλεπω ειναι πως το iOS γίνετε ολο και καλύτερο και τινει να παει προς το OSX
iOS Engineer
Link to comment
Share on other sites

οι καταναλωτες προφανως την οδηγησαν εκει!! οχι μονο οι μετοχοι!! Αν ηταν αδιαφορα εδω και 4 χρονια το ποιο πιθανο να ειχε πιασει πατο!!

το 3D touch πιστευω ανοιγει νεους οριζοντες οσο αφορα τις οθονες!! καλοδεχουμενες οι καθε αλλαγες!! μου αρεσαν και πιστευω θα κανει ακομα καλυτερη την εμπειρια χρησης του τηλεφωνου σε συνδιασμο με το software!!

 

Με την ανάλυση, αλα μέτοχος, που έγινε παραπάνω διαφωνώ, σ'αυτά που λες θα συμφωνήσω απόλυτα, σε πάρα πολύ κόσμο(για διαφόρους λόγους) μόνο αδιάφορα δεν είναι & το 3d touch είναι όντως κάτι νέο.

Link to comment
Share on other sites

Η apple έχει μια συγκεκριμένη και προσεκτικά χαραγμένη πολίτικη. η οποία μια χαρά την έχει φέρει σε ηγετική θέση στον χώρο της .Προσφέρει προϊόντα ποιοτικα,εύχρηστα καλαίσθητα,,εύκολα στην χρήση πάνω απο όλα.

Ελέγχει -κατέχει το δικό της λειτουργικό με αποτέλεσμα να μην βιώνει τον ανταγωνισμό και την πίεση που υπάρχει στο ανδροιντ ,το οποίο είναι και το μεγάλο της αβαντάζ...

Είναι κάλες οι συσκευές της ...και βεβαία είναι ,οποίος έχει διαφορετική άποψη καλύτερα να την αναδιατύπωσει πιο ορθά ...

Υπάρχουν και καλύτερες προφανώς για κάποιους επαγγελματίες,geeks, freaks, power users ,έμενα, που αναζητούν κάτι παραπάνω άλλα τα κάποιες δεκάδες -εκατοντάδες χρήστες(πρόβατα κατά πολλούς) της apple αποδεικνύουν ότι κάτι κάνουν εκεί στο cupertino κάλα -καλύτερα από τους άλλους ...και δεν είναι μονό αποτέλεσμα του άψογου κατά τα άλλα τμήματος μάρκετινγκ ....

Βλέπε Σάμμυ και htc που παρότι παρέχουν πολύ κάλες προτάσεις έχουν συνεχής καθοδική πορεία σε πωλήσεις και τους Κινέζους που έρχονται τρέχοντας να τους έχουν ήδη φτάσει αν όχι προσπεράσει ...

Εάν θέλουν να αλλάξει αυτό πρέπει εκεί να εστιάσουν στον πραγματικό ανταγωνισμό στους κόλπους του λειτουργικού που κατά μεγάλο ποσοστό δραστηριοποιούνται...και όχι στο τι κανει η αππλε...γιατί δεν χάνουν νούμερα από τα μήλα άλλα οπό τον λου γιου τον Κινέζο που έρχετε καλπάζοντας ο οποίος ξέρει πολύ κάλα που στοχεύει και ποιον ανταγωνίζεται....

θα ψήφιζα ότι είναι παρά πολύ κάλες συσκευές στα όρια του άψογου με περιθώριο βελτίωσης πάντα, γιατί άπλα εχθρός του κάλου είναι το καλύτερο...

Τώρα το γιατι έχω και ένα νότε και παρότι το γουστάρω πολύ καταλήγω, στο βασική μου συσκευή να είναι το μήλο μάλλον οφείλετε στο ότι κάνει την ζωή μου ευκολότερη χωρίς να υπολείπεται τελικά και τόσο πολύ στις καθημερινές άλλα και επαγγελματικές ανάγκες μου έναντι του ανταγωνισμού ...

Που ίσως και να είναι η συνταγή της επιτυχιας τους....

Edited by tzigis
Link to comment
Share on other sites

μπορουμε να μιλησουμε για την απλ,χωρις να φαμε μπαν? :p

 

ενταξει.το 6 ειναι ενα πολυ καλο κινητο και το 6ς εχει ενα ραμ ακομα.πολυ καλο νεο,ωστοσο για καποιον που εχει το πρωτο δεν αξιζει να αναβαθμιστει.

 

το "ταμπλετ" ειναι απλα αδιαφορο.

Vamos Aris
Link to comment
Share on other sites

Οι δικές μου σκέψεις και παρατηρήσεις για την παρουσίαση:

 

 

  • marketing: εντυπωσιακό το ότι έχει εντάξει εταιρείες του μεγέθους της Microsoft & της Adobe στους στενούς συνεργάτες. Ξεκάθαρα πλέον, προσπαθεί μέσα από συνεργασίες να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο. Έβγαλε το ipad pro και αντί να προσπαθήσει να υποστηρίξει πυρήνες, μνήμες, κτλ. το υποστήριξε με συνεργάτες που έδειξαν έτοιμες εφαρμογές (ειδικά η Adobe έβγαλε νέα έκδοση για το ipad pro πριν τα windows 10). Τοποθετήθηκε λοιπόν με τις εφαρμογές και όχι με τα χαρακτηριστικά. Κοινώς "αυτά μπορείτε να κάνετε" και όχι "αυτά σας δίνω, κάντε ότι καταλαβαίνετε". Σαφώς και υπάρχει αντιγραφή (surface με ipad pro, wii με το apple tv remote), αλλά γνωρίζει πως με την υποστήριξη των developers θα έλθουν πολλοί να γράψουν εφαρμογές και να βγάλουν χρήματα (μαζί και αυτή). Το ίδιο και με το apple TV. Προσωπικά, αν οι πάροχοι τηλεόρασης μπορούν στο μέλλον να γράψουν εφαρμογές που θα μου δώσουν υψηλότερη ποιότητα εικόνας και να ξεφορτωθώ το NLB από το μπαλκόνι μου, το αγόρασα την ίδια στιγμή. Φοβερή ευκολία και φορητότητα.
  • innovation: για μένα έλειψε κάποια τρομερή καινοτομία ή τουλάχιστο δεν μπόρεσα να τη διακρίνω. Για την apple βέβαια, το ipad pro, το νέο apple TV είναι πρακτικά καινούργια προϊόντα, αλλά εγώ δεν μπορώ να το δω έτσι. Σχετικά με το force touch, ενδιαφέρον μεν, αλλά γιατί να μην κάνεις τα ίδια με παρατεταμένο touch, ή κάποιο άλλο gesture. Ίσως βγουν εφαρμογές που δώσουν αξία στο μέλλον (εκμεταλλευτούν το χαρακτηριστικό), αλλά προς το παρόν μου φαίνεται αδιάφορο.
  • χαρακτηριστικά, λειτουργικότητα, τιμή: η apple προσθέτει συνεχώς λειτουργικότητα, με το σταγονόμετρο βέβαια, αλλά με εξονυχιστικό έλεγχο πως τα πάντα θα λειτουργούν όπως πρέπει. Σε αντίθετη με ανταγωνιστικές συσκευές που παραδόξως αφαιρούν χαρακτηριστικά αυξάνοντας τις τιμές (βλέπε samsung). Γνώμη μου είναι πως ο ανταγωνισμός αύξησε πολύ τις τιμές του και η apple δεν είναι όσο ακριβή ήταν σε σχέση με αυτούς (δε σημαίνει ότι είναι φτηνή, αλλά το κόστος είναι παράγοντας πολλών, π.χ. προσφορών, δόσεων, επιδοτήσεων, κτλ.). Προσωπικά, γνωρίζοντας πως στοχεύει στην υψηλή κατηγορία, είναι υπέρ της πως έχει την ίδια τιμή με πέρυσι και περισσότερα χαρακτηριστικά, σε σχέση με ανταγωνισμό (κυρίως samsung) που αυξάνει τις τιμές αφαιρώντας χαρακτηριστικά .
  • οικοσύστημα: πέρα από τους developers και το store, αλλά και τους κατασκευαστές αξεσουάρ (παράλληλη βιομηχανία), βλέπουμε να εντάσσει εταιρίες του μεγέθους της Adobe & Microsoft στο να δημιουργούν εφαρμογές για αυτήν. Άρα αποκτά εξαιρετικό προβάδισμα σε σχέση με τον ανταγωνισμό: π.χ. στο ipad pro -ακόμη και αν δεν ξέρεις πώς να εγκαταστήσεις τις εφαρμογές της adobe ή της microsoft σε έναν υπολογιστή- τις κατεβάζεις όπως στο κινητό σου και δουλεύουν άμεσα με όλα τα αξεσουάρ του. Είναι ενδιαφέρουσα προσέγγιση για τεχνολογικά αδιάφορους χρήστες καθώς και άλλες ομάδες (τρίτη ηλικία, ανθρώπους που βαριούνται τα setup, μουσικούς, γραφίστες, κτλ.).

 

Για τα iphone : πολλές βελτιώσεις σε σχέση με το 6, παραμένει πολύ ψηλά σε κάθε κατηγορία (φωτογραφία, μπαταρία, ποιότητα οθόνης, κτλ.) χωρίς αναγκαστικά να πρωτεύει κάπου. Μάλλον δεν πείθει για αγορά κατόχους της σειράς 6, πιθανότατα θα κάμψει τις αντιστάσεις των κατόχων σειράς 5. Οι χαρακτηριστικές εμμονές είναι παρούσες (OIS μόνο στο plus, για κανέναν λόγο!).

 

Για το ipad pro: εξαιρετική πρόταση πραγματικά. παραβλέπω το who wants a stylus (άλλη εποχή, άλλη συσκευή και χαίρομαι που η apple αντιλαμβάνεται τα σημεία των καιρών και προσαρμόζεται) και εστιάζω σε ένα δυνατό επεξεργαστικά μηχάνημα, στην ίδια (σχεδόν) κατηγορία τιμής με το microsoft surface, με τις περισσότερες εφαρμογές διαθέσιμες χωρίς μπλέξιμο με tiles, setup, κτλ. αλλά την ίδια εμπειρία του apple store που έχει συνηθίσει ο χρήστης. Σαφώς και η δύναμη πυρός του είναι οι developers (αναμένω να δω ολόκληρα development studios να βγαίνουν για το pro) και οι χρήστες που δεν ενδιαφέρονται για το πώς δουλεύει η τεχνολογία (αλλά την καταναλώνουν).

 

Για τον ανταγωνισμό: απλά δεν ασχολείται μαζί του, γιατί βλέπει τα πράγματα αλλιώς. Κάθε ανταγωνιστή τον κάνει συνεργάτη της, εκμεταλλευόμενη τη δεσπόζουσα οικονομική και τεχνολογική θέση της ώστε να μην μπορεί να φύγει. Άρα, ανταγωνίζεται τη samsung στα κινητά, αλλά τη βάζει να κατασκευάζει πολλά εξαρτήματα, τους Κινέζους το ίδιο, τη microsoft επίσης.

 

Η Apple μεταλλάσσεται σταδιακά σε μια ολοκληρωμένη εταιρεία, με όραμα, προϊόντα, οικοσύστημα, συνεργασίες, κορυφαία εμπειρία χρήσης, δρομολογώντας εξελίξεις (χωρίς απαραίτητα να είναι κορυφαία κάπου) και κάνοντας την τεχνολογία απλή σε μεγάλες μάζες.

Link to comment
Share on other sites

Περιμένω να δω ενα συγκριτικό σε σχέση με το 5s.
Link to comment
Share on other sites

μπορουμε να μιλησουμε για την απλ,χωρις να φαμε μπαν? :p

 

 

Εξαρτάται από το τι τρόπους έκφρασης έχετε :rolleyes:

[imgalign]http://icons.iconarchive.com/icons/iconshock/social-media/96/twitter-icon.png[/imgalign]"Some hearts are different than others. Like crystal in a world of glass... Even the way they shatter is beautiful..."

 

Wannabe Editor? Reviewer? Columnist?

Join the Unwired Revolution, now!

Link to comment
Share on other sites

Περιμένω να δω ενα συγκριτικό σε σχέση με το 5s.

 

Δηλαδη; Τι να δεις από ένα τέτοιο versus?

No great artist ever sees things as they really are. If he did, he would cease to be an artist.
Link to comment
Share on other sites

Εγω παντως εχω 6αρι και δεν ενθουσιαστηκα ιδιαιτερα με την αναβαθμιση του.Περιμενα ενα διαφορετικο μοντελο σε σχεδιο.Αυτο το ιδιο 2 χρονια με εχει κουρασει στα μοντελα της.
Link to comment
Share on other sites

Θετικα: νεες βελτιωμενες καμερες, επιτελους 2gb ram, 3d touch

Aρνητικα: εμμονη στο μοντελο με τα 16gb, μη τοποθετηση OIS στο μικρο iPhone, μικρη αυτονομια το μικρο iPhone, ιδιο ακριβως σχεδιο με το 6.

Θα μπορουσα να παραβλεψω τα αρνητικα αν υπηρχε εστω ενας file manager στο iOS, πραγμα το οποιο δε βλεπω να γινεται ποτέ.

ΜySmartphone: iPhone 15 Pro Max 512GB

MySmartwatch:  Apple Watch Ultra 2 

 

Link to comment
Share on other sites

Από την Apple έχω πολλές απαιτήσεις! Με το μέγεθος που έχει μπορεί, και θα έπρεπε, κάθε προϊόν της να έχει την αφρόκρεμα της τεχνολογίας. Ανταυτου προσθέτει με το σταγονομετρο τεχνολογίες κατευθυνοντας τους πελάτες της.

 

Στα θετικά το ipad pro και το force touch. Ένα δυνατό tablet από τη μια με ένα στυλό που πρέπει να αποδείξει τι κάνει και πόσο καλά. Από την άλλη καινοτομεί με το force touch, βέβαια την πρόλαβαν, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ την χρησιμότητα του. Το παρατεταμενο πάτημα μπορεί να δώσει τις ίδιες δυνατότητες. Βέβαια όλα αυτά την βοηθούν να διαφοροποιηθει από τον ανταγωνισμό με δικές της τεχνολογίες, κατωτερες σε κάποιες περιπτώσεις.

 

Στα αρνητικά όπως επεσήμαναν και άλλοι χρήστες τα 16 gb που καθιστούν μισή την συσκευή και η μικρότερη χωρητικότητα της μπαταρίας. Εντάξει, καλά τα clouds και τα power banks αλλά δεν μου αρέσει που οι εταιρίες με βλέπουν μόνο σαν πορτοφόλι για αρμεγμα. Επίσης στα τηλέφωνα θα μπορούσαν να πετύχουν και μικρότερα bezel..

 

Όλα τα προϊόντα που παρουσιασαν θα έχουν εξαιρετική πορεία αλλά εγώ περιμένω μια Apple που τα λεφτά που κερδίζει θα επενδύει στην τεχνολογία για να επιστρεφονται στον αγοραστή και όχι απλά να κοντράρει πετρελαιοκολοσσους για το ποιος την έχει μεγαλύτερη

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που μου έκανε εντύπωση δεν ήταν η εμμονή για τα 16GB iPhone αλλά οι έκδοσεις του iPad Pro.

Βγαίνει σε WiFi 32GB και 128GB και σε LTE 128GB.

Εγώ που είμαι χρήστης iPad Air LTE μοντέλο και θελήσω να αγοράσω την LTE έκδοση του Pro μου φαίνεται αρκετά ακριβή. Για το λόγο ότι υπάρχει μια μόνο έκδοση LTE.

Καταργεί τα 64GB στο WiFi μοντέλο και δίνει 128GB cellular.

Για 1079$ περίπου 1000€ και (σχεδόν) άλλα 100€ για το Pencil που παρεπιπτοντως μου άρεσε, με αποτρέπει από την αγορά του, τουλάχιστον όχι τον πρώτο καιρό. Ίσως από μια καλή προσφορά με "δωρο" το Pencil. :)

Το νέο Apple tv μου άρεσε με το store,εφαρμογές κλπ και καλό κοιτάζω την 64GB έκδοση.

Link to comment
Share on other sites

Δεν με εντυπωσιασαν καθολου... Dual-core (αν και 64bit) και αυτη η τιμη ενω κυκλοφορουν κινητα πολυ καλυτερα (οκταπυρινα με 3-4gb ram) και φθηνοτερα. Δεν λεω οτι ειναι χαλια αλλα σε καποια πραγματα θα μπορουσε να ειναι αρκετα πιο βελτιωμενα. Παντα τα ιδια απο την apple...:(
Xiaomi Redmi Note 4 Snapdragon 4/64 (Black)
Link to comment
Share on other sites

πρέπει να πούμε ότι έκανε καλή δουλειά στο S και με το αλουμινένιο πλαίσιο!!! τρομερή αντοχή!!! :blink: "χωρίς πλάκα κλπ"...

δείτε το βίντεο!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...