Jump to content

Δημιουργήστε τα δικά σας boot animations (Android OS)


valadis.k
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ονομάζομαι Γιώργος (jisr7) και αυτός είναι ο πρώτος μου οδηγός στο myphone.gr. Επέλεξα να κάνω την αρχή με την συγγραφή ενός οδηγού σχετικά με την δημιουργία δικών μας boot animations που θα αντικαταστήσουν τα προεπιλεγμένα της συσκευής μας. Πάμε να δούμε τα βήματα που θα ακολουθήσουμε.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν φέρω καμιά ευθύνη για οποιαδήποτε δυσλειτουργία παρουσιάσει η συσκευή σας ή απώλεια δεδομένων. Ακολουθήστε τα βήματα με δική σας ευθύνη.

 

Τί θα χρειαστούμε;

 

• Ένα πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών (GIMP και Photoshop) είναι τα καλύτερα τα οποία μας επιτρέπουν να αποθηκεύσουμε φωτογραφίες σε μορφή png.

• Έναν text editor που κάθε υπολογιστής έχει

• Ένα πρόγραμμα archive-managing program (Power Archiver, WinZip), που μπορεί δηλαδή να δημιουργήσει αρχεία .zip

 

Ας ξεκινήσουμε:

 

1. Δημιουργήστε δυο φακέλους με την ονομασία part0 και part1. Σε αυτούς τους φακέλους θα αποθηκεύονται τα frames του boot animation που θα δημιουργήσετε. Συνήθως υπάρχουν δυο μέρη στα boot animations αλλά μπορείτε να προσθέσετε όσα εσείς θέλετε. Τα frames στον φάκελο part0 επαναλαμβάνονται συνήθως μόνο μια φορά ενώ τα frames στον part1 επαναλαμβάνονται πολλές φορές ή άπειρες φορές.

 

2. Σχεδιάστε το κάθε frame του boot animation και αποθηκεύστε το κάθε ένα. Για παράδειγμα μπορείτε να αποθηκεύσετε το πρώτο ως 10001.png, το δεύτερο ως 10002.png και ούτω καθεξής. Αποθηκεύστε τα στους φακέλους part0 και part1. Να σημειωθεί ότι τα frames στον part0 θα εμφανίζονται μόλις μια φορά, ενώ αντιστοίχως τα frames στον part1 θα επαναλαμβάνονται. Κάτι τέτοιο μπορεί να αλλάξει, θα δούμε παρακάτω πως μπορεί να γίνει.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αποθηκεύστε τα frames σε .png ή .jpg.

 

3. Δημιουργήστε ένα αρχείο desc.txt στο ίδιο directory με τους φακέλους part0 και part1 και κάντε edit ως ακολούθως:

 

320 480 30

p 1 0 part0

p 0 0 part1

 

Επεξήγηση: Οι αριθμοί 320 και 480 είναι η ανάλυση του boot animation. Μπορείτε να την αλλάξετε ανάλογα με την συσκευή σας. Ο αριθμός 30 είναι η ταχύτητα του animation. Ακολούθως το "p 1 0 part0" σημαίνει ότι τα frames στον φάκελο part0 θα επαναλαμβάνονται μια φορά – κάτι τέτοιο γίνεται εφικτό με το πρώτο νούμερο της εντολής "p 1 0 part0¨¨ που στη περίπτωσή μας είναι το 1. Ο δεύτερος αριθμός είναι η καθυστέρηση μεταξύ των loops και εκφράζεται σε milliseconds (1000ms = 1s). Το έχω ορίσει σε 0 έτσι ώστε να μην πάρχει καμιά καθυστέρηση μεταξύ των loops. (p 1 0 part0). Και τέλος ορίζετε τον φάκελο με το όνομά του, στη περίπτωσή μας part0. Ακόμη έχουμε και την εντολή για τον φάκελο part1 που είναι "p 0 0 part1". Αν έχετε περισσότερους φακέλους θα πρέπει να γράψετε properties και για αυτούς.

 

4. Στη συνέχεια θα πρέπει να συμπιέσουμε τους φακέλους και το αρχεία desc.txt σε ένα zip αρχείο. Προσέξτε όμως ο τύπος συμπίεσης να είναι απλή αποθήκευση ειδάλλως το boot animation δεν θα λειτουργεί.

 

5. Ανοίξτε το νέο boot animation και ελέξτε τους φακέλους αν υπάρχει κανένα αρχείο Thumbs.db. Αν υπάρχει τότε διαγράψτε το από το archieve.

 

Πάμε τώρα να το εγκαταστήσουμε στη συσκευή:

 

  • Μετονομάστε το boot animation σε bootanimation
  • Τοποθετήστε το στην κάρτα SD
  • Ανοίξτε τον Root Explorer και κάντε αντιγραφή το bootanimation.zip στο /system/media. Έτσι θα αντικατασταθεί το υπάρχων bootanimation
  • Κάντε επανεκκίνηση τη συσκευή

 

Είστε έτοιμοι!

 

 

Περισσότερα μπορείτε να βρείτε εδώ

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1096068

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...