Jump to content

myphone #tbt: Τα wearables του 2004


charlie_pace4
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αν νομίζετε ότι τα wearables είναι ιδέα και τάση των τελευταίων ετών, τότε αξίζει να ρίξετε μια ματιά σε δύο παλιά άρθρα από το αρχείο του myphone.gr. Το 2004 λοιπόν η Infineon Technologies σε συνεργασία με την O’ Neill Ευρώπης, παρουσίασαν ένα πρωτότυπο(;) wearable για τους λάτρεις του σκι και του snowboard.

 

Όχι, δεν πρόκειται για ένα σκληροπυρηνικό smartwatch, ή για έξυπνες μάσκες σκι, αλλά για ένα μπουφάν με ενσωματωμένα χειριστήρια κινητού τηλεφώνου:

http://content.myphone.gr/photo/full/38600/2520-07.jpg

Ενσωματωμένα στο μπουφάν, θα είναι ένα υφασματένιο πληκτρολόγιο, ηχεία και μικρόφωνο τα οποία θα ενώνονται με καλώδια με το κεντρικό τσιπ που ανέπτυξε η Infineon, το οποίο, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες της O' Neill, είναι σχεδιασμένο να αντέχει στην σκληρή χρήση. Το τσιπ αυτό περιλαμβάνει ένα πλήρες ΜΡ3 Ρlayer αλλά και Bluetooth υποστήριξη για σύνδεση με κινητό τηλέφωνο και θα επιτρέπει στο χρήστη να ακούει μουσική ή να πραγματοποιεί κλήσεις πιθανώς κατεβαίνοντας μια πίστα χιονοδρομικού κέντρου!

 

Την ίδια περίοδο, στην CES 2004, η SCOTTeVEST παρουσίασε ένα μπουφάν-φορτιστή:

http://content.myphone.gr/photo/full/38599/2522-06.jpg

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας CES (Consumer Electronics Show) στο Las Vegas, παρουσιάστηκε ένα αρκετά πρωτότυπο μπουφάν. Διατείθεται από την SCOTTeVEST (εταιρία με παράδοση στο χώρο κατασκευής μπουφάν υψηλής τεχνολογίας) και χρησιμοποιεί τεχνολογίες ηλιακής φόρτισης της ICP Solar Technologies. Αναλυτικότερα, στους ώμους του μπουφάν υπάρχουν δύο φωτοβολταϊκά panels που μετατρέπουν το ηλιακό φως σε ενέργεια η οποία στη συνέχεια μεταφέρεται, μέσω εσωτερικών καλωδίων, σε μια δέσμη από μπαταρίες που έχουν μέγεθος όσο μια τράπουλα.

 

Το μπουφάν εσωτερικά είναι γεμάτο από καλώδια που καταλήγουν σε κάθε τσέπη, έτσι ο ευτυχής κάτοχος του μπουφάν, μπορεί να έχει το κινητό μαζί του και να το φορτίζει ανά πάσα στιγμή. Φυσικά εκτός από το κινητό, μπορεί να φορτιστεί ή απλά να τροφοδοτηθεί με ενέργεια, σχεδόν οποιοδήποτε άλλο gadget, λόγω των διαφορετικών υποδοχών που διαθέτει. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, η φόρτιση θα διαρκεί τον ίδιο χρόνο με αυτόν μιας κοινής πρίζας!

 

Θα μπαίνατε (ή είχατε μπει) ποτέ σε σκέψεις για αγορά ενός τέτοιου μπουφάν; Εσείς θυμάστε άλλες αντίστοιχες υλοποιήσεις, ιδέες και προϊόντα;

Edited by gnt
Link to comment
Share on other sites

Ως ιδέες δεν εγκαταλήφθηκαν πάντως. Αρκετά είδη εξειδικευμένου ρουχισμού και εξοπλισμού εξόρμησης διαθέτουν πλέον PV επιφάνεια για τη φόρτιση μικροσυσκευών.
http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Link to comment
Share on other sites

Νομιζω οτι αυτό με το μπουφάν πριν 5-6 χρόνια είχε κυκλοφορήσει κάτι παρόμοιο με ηλιακό φορτιστή στη πλάτη.
Symbian, Die hard
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...