Jump to content

Συζήτηση για ρολόγια

EWS
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ , ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ.

ΕΧΩ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΕ SEIKO, EIMAI ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ SKA293P1 KINETIC DIVERS ΚΑΙ ΣΤΟ SKXA49K1 AUTOMATIC DIVERS.

ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΟΤΙ ΤΑ KINETIC ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥΣ. ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ?

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ.ΘΑΜΕ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΡΟΛΟΓΙΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.

http://upload.pbase.com/drwongmc/image/63719589/medium.jpg

http://myweb.tiscali.co.uk/montesquieu/skxa49k1.JPG

μπορει να συμβει αυτο,σιγουρα ενα αυτοματο ειναι πιο ευκολο να γινει σερβις,απο αξιοπιστεια εχει κατι παραπανω ενα αυτοματο.οποιο σου αρεσει .εχει και αλλα πολλα ωραι αυτοματα σεικο.ρολογια με φανατικους θαυμαστες

• Απαντήσεις 8,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

ΕΧΩ ΕΝΑ TISSOT PRS200 ΜΕ ΖΑΦΕΙΡΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ. ΤΑ SEIKO DIVERS ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ HARDLEX. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ EXOYN AYTA ΤΑ ΔΥΟ ΚΡΥΣΤΑΛΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΓΡΑΤΣΟΥΝΙΕΣ? ΤΟ HARDLEX ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΣΕ ΣΚΛΗΡΗ ΧΡΗΣΗ?

κοιτα εαν εχει εισχωρησει νερο,μπορεις να το καταλαβεις αυτο αμεσως.γιατι εγινε αυτο?γιατι τα λαστιχακια ειχαν καιρο να αλλαχτουν,γιατι εγινε αλλαγη μπαταrιας χωρις να στα αλλαξουν,γιατι το ρολοι μετα απο το θαλασσινο νερο θελει ξεπλυμα με νερο της βρυσης(γλυκο νερο).πηγαινε το στο service .

Μαλλον αυτο με τα λαστιχακια στην αλλαγη μπαταριας θα φταιει γιατι στη θαλασσα δεν το εχω βαλει ποτε... Σ'ευχαριστω παντως :)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μαλλον αυτο με τα λαστιχακια στην αλλαγη μπαταριας θα φταιει γιατι στη θαλασσα δεν το εχω βαλει ποτε... Σ'ευχαριστω παντως :)

κοιτα παντως ρολοι αδιαβροχο μεχρι 100 μετρα δεν το προτεινω για πισινες και θαλασσα.. απλως ντουζ.. απο 200 μετρα και πανω θαλασσα και πισινα .. αυτο απο την δικη μου εμπειρια ..

pkostopoulos κατ'αρχας μην γραφεις με κεφαλαια γραμματα .. στα φορουμ αυτο σημαινει οτι μας φωναζεις..

φιλε εχω το seiko το αυτοματο -αυτο ακριβως- εναμιση χρονο και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος και περσυ και φετος ολα τα μπανια στην θαλασσα με αυτο.. χωρις προβληματα ..

HARDLEX:treated mineral glass crystal is scratch resistant but not nearly so as the preferrable sapphire .αυτο δε σημαινει οτι δεν εχει πολυ καλες αντοχες.μην ανυσηχεις,ενα ζαφειρι ειναι καπου στα 2500 vickers εδω μπορει να μαστε καπου στα 700 το πολυ.αλλα οκ καμμια ανυσηχια

οσο πιο γρηγορα το πας σε ρολογα τοσο πιο καλα,παντως δε θα πρεπε να σου βγαλει προβλημα για τα 100 μετρα ,απα θεμα στεγανοποιησης

ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΟΤΙ ΤΑ KINETIC ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥΣ. ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ?

Η πρώτη γενιά Kinetic χρησιμοποιούσε πυκνωτές για την αποθήκευση της ενέργειας, οι οποίοι τα "εφτυναν" μετά από μερικά χρόνια. Όταν η Seiko συνειδητοποίησε το πρόβλημα, αντικατέστησε τους πυκνωτές με μπαταρίες λιθίου. Απ' όσο ξέρω κανένα από τα τρέχοντα μοντέλα kinetic δεν έχει πρόβλημα. Δες κι εδώ για άρθρο που αναφέρεται στην αλλαγή των πυκνωτών: http://www.larrybiggs.net/scwf/index.php?mod=103&action=1&id=1047430668

Ericsson GS-337 -> Siemens C25 -> Nokia 7110 -> Motorola T720 -> Motorola V550 -> Siemens CX75 -> Nokia N73 -> Samsung Omnia i900 16GB -> HTC Desire S -> LG G2 D802 16GB -> Samsung Galaxy S7 Edge -> Samsung Galaxy S10+

Tablet: Kobo Arc 10HD

PDA/PNA: HP Jornada 525, Qtek 2020, Navigon 2110 max

Έχω στην κατοχή μου ένα ρολόι HAMILTON-viewmatic με αυτόματο μηχανισμό 25-jewels το οποίο έχω αγοράσει εδώ και 3 περίπου μήνες. Το πρόβλημα είναι ότι όταν το αγόρασα και το έθεσα σε λειτουργία ο μηχανισμός «τραβούσε» μπροστά περίπου μισό λεπτό τη βδομάδα. Μετά από διαμαρτυρία μου στο κατάστημα το κράτησαν για έλεγχο για 3 εβδομάδες, όπου το τσέκαρε τεχνικός και τοποθετώντας το σε κάποιο μηχάνημα μου είπαν ότι δεν χάνει ούτε δευτερόλεπτο. Από τη στιγμή που το πήρα πάλι πίσω ο μηχανισμός «τραβάει» τώρα προς τα πίσω κατά 15 sec την εβδομάδα. Σημειώνω ότι winder δεν χρησιμοποιώ ενώ λίγα βράδια το βγάζω από το χέρι μου. Εάν μπορεί κάποιος να μου πει που οφείλεται το γεγονός αυτό-πρόβλημα και εάν είναι φυσικό ένας αυτόματος μηχανισμός να μη χάνει καθόλου.

Φοράω ένα TAG Heur το μοντέλλο Formula1 με τον χρονογράφο αλλά ποτε δεν κατάλαβα σε τι μπορει να μου φανει χρήσιμος...:cry:
akouseto.gr - το καλύτερο ελληνικό blog, όπως όλα τ'αλλα...

Έχω στην κατοχή μου ένα ρολόι HAMILTON-viewmatic με αυτόματο μηχανισμό 25-jewels το οποίο έχω αγοράσει εδώ και 3 περίπου μήνες. Το πρόβλημα είναι ότι όταν το αγόρασα και το έθεσα σε λειτουργία ο μηχανισμός «τραβούσε» μπροστά περίπου μισό λεπτό τη βδομάδα. Μετά από διαμαρτυρία μου στο κατάστημα το κράτησαν για έλεγχο για 3 εβδομάδες, όπου το τσέκαρε τεχνικός και τοποθετώντας το σε κάποιο μηχάνημα μου είπαν ότι δεν χάνει ούτε δευτερόλεπτο. Από τη στιγμή που το πήρα πάλι πίσω ο μηχανισμός «τραβάει» τώρα προς τα πίσω κατά 15 sec την εβδομάδα. Σημειώνω ότι winder δεν χρησιμοποιώ ενώ λίγα βράδια το βγάζω από το χέρι μου. Εάν μπορεί κάποιος να μου πει που οφείλεται το γεγονός αυτό-πρόβλημα και εάν είναι φυσικό ένας αυτόματος μηχανισμός να μη χάνει καθόλου.

μισο λεπτο ειναι δηλαδη την ημερα καπου στα 4,5 δευτ τη μερα,πολυ καλα εαν προσθεσεις οτι τα καινουρια ρολογια τρεχουν λιγο πιο γρηγορα ,ειδικα χωρις cosc.σιγουρα κατι σου πειραξαν οταν μετρησαν το ρολοι στη μηχανη γιατι εκει φαινεται ποσο παει μπροστα σε διαφορες θεσεις.παει πισω.μπορεις να το ξαναπας για ρυθμιση,δε υπαρχει αλλη λυση

Η πρώτη γενιά Kinetic χρησιμοποιούσε πυκνωτές για την αποθήκευση της ενέργειας, οι οποίοι τα "εφτυναν" μετά από μερικά χρόνια. Όταν η Seiko συνειδητοποίησε το πρόβλημα, αντικατέστησε τους πυκνωτές με μπαταρίες λιθίου. Απ' όσο ξέρω κανένα από τα τρέχοντα μοντέλα kinetic δεν έχει πρόβλημα. Δες κι εδώ για άρθρο που αναφέρεται στην αλλαγή των πυκνωτών: http://www.larrybiggs.net/scwf/index.php?mod=103&action=1&id=1047430668

διαβαζα πως σε μια απο τις παλιες εκδοσεις οπως η εκδοση 5M42 εχανε μετα απο υπερφορτωση τα υγρα με αποτελεσμα την απελευθερωση τους σε ολη τη μηχανη και την οξειδωση της,αλλα λυθηκε με τις επομενες εκδοσεις.κατι αλλο ,απο ρολογα,η δυναμη που ασκει ο μαγνητης που βρισκεται πανω στο ροτορα ειναι κατα τι πιο μεγαλη ωστε να φθειρεται πιο γρηγορα ο αξονας του ροτορα ειδικα σε ελλειψη λιπανσης ref4146-518,δε ξερω εαν αφορα μονο αυτην την εκδοση και επειτα διορθωθηκε.θα προτιμουσα παντως ενα σεικο αυτοματο.ειμαι της αποψης πως τα μηχανικα ρολογια με μια αξιοπιστη και ανθεκτικη μηχανη ειναι καλυτερα ακομα και στις επισκευες.οι προτιμησεις ειναι προσωπικη επιλογη του καθενος βεβαια,διχως να πει καποιος πως τα κινετικ δεν εχουν το δικο τους κοινο και φημη

Παιδιά καλημέρα!

Η απορία μου είναι εάν γενικά υπάρχει αυτόματο ρολόι το οποίο δεν χάνει καθόλου ούτε προς τα μπρος ούτε προς τα πίσω και γενικά εάν είναι φυσιολογικό ένας αυτοματος μηχανισμός να τραβάει μπροστά η πίσω.Το δικό μου ρολόι (HAMILTON viewmatic) τραβάει προς τα πίσω περίπου 2 sec την ημέρα. Είναι οκ η είναι υπερβολή? Επίσης πως αντανακλάται στη λειτουργία ενός αυτόματου μηχανισμου ο αριθμός των jewels που έχει?Πόσα jewels θεωρουνται ότι είναι καλά για ένα ποιοτικό μηχανισμό?Και τέλος (ουφφφφφφ!!!!) τι είναι το cosc?

Παιδιά καλημέρα!

Η απορία μου είναι εάν γενικά υπάρχει αυτόματο ρολόι το οποίο δεν χάνει καθόλου ούτε προς τα μπρος ούτε προς τα πίσω και γενικά εάν είναι φυσιολογικό ένας αυτοματος μηχανισμός να τραβάει μπροστά η πίσω.Το δικό μου ρολόι (HAMILTON viewmatic) τραβάει προς τα πίσω περίπου 2 sec την ημέρα. Είναι οκ η είναι υπερβολή? Επίσης πως αντανακλάται στη λειτουργία ενός αυτόματου μηχανισμου ο αριθμός των jewels που έχει?Πόσα jewels θεωρουνται ότι είναι καλά για ένα ποιοτικό μηχανισμό?Και τέλος (ουφφφφφφ!!!!) τι είναι το cosc?

Τα μηχανικά ρολόγια γενικά δεν έχουν την ακρίβεια των quartz και είναι φυσιολογικό να χάνουν ή να κερδίζουν μερικά δευτερόλεπτα τη μέρα. -2 sec τη μέρα είναι πολύ καλή επίδοση για μηχανικό ρολόι του κόστους του Hamilton. Όσον αφορά τα jewels τώρα, 21 με 25 ρουμπίνια είναι στις περισσότερες των περιπτώσεων αρκετά για ένα τυπικό αυτόματο ή χειροκίνητα κουρδιστό μηχανισμό. Βέβαια υπάρχει η περίπτωση να έχουν προστεθεί ρουμπίνια τα οποία να μην έχουν πραγματική λειτουργική αξία. Ένα εξαιρετικό άρθρο που εξηγεί τον ρόλο των ρουμπινιών και πόσα πραγματικά χρειάζονται, μπορείς να βρεις εδώ: http://www.timezone.com/library/workbench/workbench0025

Ο COSC είναι ένας ελβετικός οργανισμός, ο οποίος αναλαμβάνει να πιστοποιήσει την ακρίβεια των μηχανισμών των μηχανικών ρολογιών. Αν ο μηχανισμός περάσει επιτυχώς τις δοκιμές, τότε παίρνει πιστοποιητικό cosc (cosc certified), το οποίο σημαίνει ότι ο κάτοχος μπορεί να απαιτήσει από τον κατασκευαστή το ρολόι του να έχει απόκλιση όχι μεγαλύτερη των -4 έως +6 δευτ/ημέρα. Διάβασε περισσότερα εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/COSC

Ericsson GS-337 -> Siemens C25 -> Nokia 7110 -> Motorola T720 -> Motorola V550 -> Siemens CX75 -> Nokia N73 -> Samsung Omnia i900 16GB -> HTC Desire S -> LG G2 D802 16GB -> Samsung Galaxy S7 Edge -> Samsung Galaxy S10+

Καταρχήν ferengi ευχαριστώ για τις πληφορίες, ήσουν πολύ κατατοπιστικός.Από τα λεγόμενά σου δηλαδή δεν αξίζει να τρέχω να κάνω μικροδιορθώσεις στο ρολόι μου (HAMILTON) από τη στιγμή που το "χάσιμό" του είναι μόνο 2 δευτ./ημέρα.Να σου πω την αλήθεια ούτε εγώ θα ήθελα να το στείλω να μου το "σκαλίσουν" γιατί πείραξε,πείραξε δεν ξέρω τι γίνετε κιόλας.......

Τα HAMILTON τελικά τι λένε σαν ρολόγια και κυρίως εννοώ από μηχανισμό?

Η εμφάνιση σε ένα ρολόι είναι η αλήθεια ότι δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα, παρά μόνο η μηχανή του να είναι κορυφή.Με βάση αυτό ποια εταιρεία-ες πληροί την απαίτηση για κορυφαίους αυτόματους μηχανισμούς?

Ευχαριστώ, όπως και οπιονδήποτε άλλον που γνωρίζει κάτι σχετικά.

Η Hamilton ανήκει στο swatch group και ως εκ τούτου χρησιμοποιεί μηχανισμούς της ΕΤΑ, της μεγαλύτερης ελβετικής εταιρείας κατασκευής μηχανισμών ρολογιών. Στο viewmatic τοποθετεί τον 2824-2, ο οποίος χρησιμοποιείται σε πληθώρα μοντέλων χαμηλού και μέσου κόστους πολλών εταιριών, τόσο εντός όσο και εκτός swatch group. Θεωρείται από τους πλέον καλοσχεδιασμένους και αξιόπιστους μηχανισμούς σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Ποιές εταιρείες θεωρούνται κορυφές ως προς τους αυτόματους μηχανισμούς τους? (ROLEX? OMEGA? LONGINES? IWC?)

το πιο μεγαλο ποσοστο εχει ετα,δικες τους μηχανες εχουν οι rolex,jlc,iwc,patek philllipe,vacheron και καποιες αλλες.

οσο για το ρολοι που πηρες ειναι καλη μαρκα για τα χρηματα του,θα μπορουσες να το ρυθμισεις ωστε να μην χανει αλλα να κερδιζει,δεν ειναι κατι που θα σου σκαλισουν το ρολοι,η ρυθμιση γινεται μεσα απο μια βιδα που επεμβαινει στο μηκος του σπιραλ.

Λέω να πάρω ένα TyTN II για να βλέπω την ώρα. :D
Πουθενά δεν αξιοποιείται τόσο πολύ το χρήμα, όσο μέσα στα σώβρακα των ανθρώπων :lol:

Ένας φίλος θέλει να μου δώσει ένα ρολόι D&G αλλά με την τιμή μου τα έχει μπερδέψει λίγο.:p

Είναι εύκολο να καταλαβει κάποιος άσχετος σαν εμένα αν είναι γνήσιο;

Παιδιά φέτος το καλοκαίρι είδα ένα εκπληκτικότατο Swatch που είχε γουρουνάκια στο λουράκι και στο καντράν του. Στο site της Swatch δεν το βρίσκω πουθενά και το έχω ερωτευτεί. Μήπως θα μπορούσατε να με βοηθήσετε να το βρω?

Ευχαριστώ :)

Namaste!

Συμφωνα με το ερωτημα του ilias1979 για το ποια αυτοματα εχουν τους καλητερους μηχανησμους τι αποψη υπαρχει για τα seiko που ενδιαφερομαι εγω?

seiko monster ενα απο τα πιο διασημα,κανεις μπορει να βρει το ρολοι απο ebay προς ασια μερια σε τιμη εως 150$,μηχανη αξιοπιστη και οι τελευταιες εκδοσεις με καλη ακριβεια

εδω reviews

http://www.thepurists.com/watch/features/8ohms/7s26/

http://edscorner1.blogspot.com/2006/03/seiko-monster-review-skx779.html

στο δευτερο λινκ θα βρει κανεις και αλλες που ανανεονονται συχνα