Jump to content

myphone POLL: Είναι απαραίτητη η χρήση microSD στα smartphones/tablets;


charlie_pace4
 Κοινοποίηση

Είναι απαραίτητη η χρήση microSD στα smartphones/tablets;  

846 members have voted

  1. 1. Είναι απαραίτητη η χρήση microSD στα smartphones/tablets;

    • Φυσικά, θεωρώ απαραίτητη την ύπαρξη microSD υποστήριξης!
      435
    • Χμμ, μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτή, αλλά θα ήθελα να είχα τη δυνατότητα
      254
    • Δεν χρειάζομαι microSD υποδοχή, μόνο μεγάλη μνήμη στο κινητό
      157


Recommended Posts

«To microSD or not to microSD»; Ένα μεγάλο δίλημμα για πολλούς χρήστες είναι αν και πόσο είναι απαραίτητη η χρήση microSD καρτών στα σημερινά smartphone. Οι απαιτήσεις των χρηστών για αποθήκευση δεδομένων αυξάνονται συνεχώς, τη στιγμή που το ίδιο κάνουν σε σημαντικό βαθμό και οι εφαρμογές που χρησιμοποιούμε. Από την άλλη, υπάρχει πάντα η λύση που λέγεται cloud storage, με το μειονέκτημα, φυσικά, ότι απαιτείται συνεχώς σύνδεση στο διαδίκτυο, ενώ το streaming πολλών δεδομένων μπορεί να αποδειχτεί κοστοβόρο.

 

Η παρουσίαση των Samsung Galaxy S6 και S6 Edge, «πυροδότησε» ένα αρκετά μεγάλο debate μεταξύ χρηστών, τόσο στο myphone.gr, όσο και σε άλλες τεχνολογικές κοινότητες σε όλον τον κόσμο. Η απόφαση της Samsung να μην δώσει τη δυνατότητα επέκτασης του αποθηκευτικού χώρου κατακρίθηκε από μια αρκετά μεγάλη μερίδα του κόσμου, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που βρίσκουν την επιλογή των Κορεατών αδιάφορη, ενώ οι LG και HTC προς το παρόν φαίνεται ότι δεν εγκαταλείπουν τη δυνατότητα επέκτασης του αποθηκευτικού χώρου από τις high-end συσκευές τους. Από την άλλη, η Apple, από το πρώτο κιόλας iPhone, είχε απορρίψει την ιδέα της microSD, ή άλλου τρόπου επέκτασης.

 

Το σημερινό λοιπόν myphone Poll, έχει να κάνει, όπως θα έχετε καταλάβει με τις microSD και τον αποθηκευτικό χώρο. Θεωρείτε την υποδοχή microSD απαραίτητη για την αγορά μιας συσκευής; Ποιος είναι ο ελάχιστος αποθηκευτικός που χρειάζεστε για τα δεδομένα και τις εφαρμογές σας;

Edited by Mythozz
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 178
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Προσωπικά προτιμώ με υποδοχή microSD καθώς αν το κινητό χαλάσει απλά βγάζω την κάρτα μνήμης και τα έχω όλα αποθηκευμένα εκεί.Αν το κινητό δεν έχει υποδοχή εγώ τουλάχιστον δεν το αγοράζω.Όσο και εσωτερικό χώρο να έχει το κινητό,η κάρτα μνήμης είναι φορητή και δεν χαλάει αν πάθει κάτι η συσκευή.Τέλος θεωρώ ότι τα 16GB είναι το minimum για κάρτα μνήμης στις μέρες μας πια.

Previous devices:Samsung SGH X160, LG KE970, LG KU990i, Sony Ericsson X8, Sony Miro, Sony L, LG G2 Mini, LG G3 32GB , Xiaomi Mi band, Xiaomi Mi band 2, Samsung Galaxy Buds,Samsung S9+,LG G Pad 8.3,Xiaomi Mi band 4.

Current devices:Samsung Note 20 Ultra 5G,Xiaomi Mi Band 5,Microsoft Surface 3, Samsung Galaxy Buds+ :love:

Link to comment
Share on other sites

Αν και προσωπικά τα 32 gb στο κινητο είναι υπεραρκετα, παντα θεωρώ την ύπαρξη υποδοχής sd ενα πρόσθετο πλεονέκτημα. Ειδικα στα ταμπλετ, που μπορείς να κανεις περισσότερα πράγματα (ταινίες, παιχνίδια, torrent) είναι σχεδόν απαραίτητη προϋπόθεση.
Link to comment
Share on other sites

Απαραίτητη δεν είναι αν η συσκευή έχει έναν ελάχιστο αποθηκευτικό χώρο τουλάχιστον, το πόσο είναι αυτό το ελάχιστο εξαρτάται από τον χρήστη. Προσωπικά δεν θα έπαιρνα τίποτα κάτω από 32GB αν δεν έχει microSD slot, άλλοι βολεύονται και με 16GB άλλοι πάλι θέλουν 64GB. Δεδομένου ότι αυτά τα μεγέθη δεν τα βρίσκουμε στην μεσοχαμηλή κατηγορία αλλά πιο πάνω, δε βλέπω το SD slot να εξαφανίζεται σύντομα ότι και να λένε τα διάφορα στελέχη. Απλά μπορεί να περιοριστεί η ενσωμάτωσή τους στο χαμηλό κομμάτι της αγοράς σταδιακά.

 

Υπάρχει βέβαια και ένα άλλο ζήτημα, αυτό της εφεδρείας δεδομένων, αν πχ το κινητό brick-άρει, την κάρτα SD μπορείς να την βγάλεις και να πάρεις ότι είχες μέσα, αν όμως όλα είναι στην εσωτερική μνήμη... Αυτό πολλοί το ξεχνάνε. Δε μιλάω φυσικά για εφαρμογές κλπ αλλά για φωτογραφίες και άλλα δεδομένα τέτοιας φύσεως που πιθανότατα αποθηκεύονται στην microSD. Οι εταιρίες βέβαια θα πούνε "στείλτε τα στο cloud" αλλά δε θέλουν όλοι, συν το χαμό που είχε γίνει με το ριζιλίκι της Apple...

Βασική συσκευή: Xiaomi Redmi Note 5 Global (whyred) -- OS: MiUI 10 Global Beta (Android 8.1)

Εφεδρική συσκευή: Xiaomi Redmi Note 4 Global (mido) -- OS: LineageOS 15.1 (Android 8.1)

Δίκτυο: WIND

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά και είναι απαραίτητη η κάρτα μνήμης. Με χαμηλότατο κόστος αυξάνεις τον διαθέσιμο χώρο κατακόρυφα. Έχω 32άρα πάνω, η οποία θα πάει και στο επόμενο κινητό. Χρησιμοποιώ το κινητό και για μεταφορά δεδομένων, αντί να κρατάω usb stick, οπότε χρειάζομαι μπόλικο φτηνό χώρο.

Επίσης σου δίνει έξτρα δυνατότητες. Πριν μερικές μέρες έβαλα την κάρτα μνήμης από την ψηφιακή μηχανή, έστειλα με mail 2 φωτογραφίες που ήθελα και τέρμα.

Android developer at Singletonapps

www.singletonapps.com

Link to comment
Share on other sites

Ωραία τα λέτε, αλλά αν χαλάσει η sd , τότε τι κάνουμε με τα αρχεία που είναι σε αυτή?

Και είναι πολύ πολύ πιο σύνηθες να χαλάσει η sd, από ότι να χαλάσει η συσκευή. Επίσης, με την sd, υπάρχει και ένα θέμα σε περίπτωση κλοπής του κινητού. Και χίλια κλειδώματα να έχεις βάλει στη συσκευή, ο άλλος παίρνει την sd και έχει όλα σου τα αρχεία.

Συνοψίζοντας, κατά τη γνώμη μου η sd είναι ένας ωραίος, εύκολος και φτηνός τρόπος επέκτασης της μνήμης, ο οποίος όμως έχει και μειονεκτήματα. Η τάση πάντως, τουλάχιστον στις ναυαρχίδες, είναι η κατάργησή της και η αντικατάστασή της με μεγάλη εσωτερική (και γρηγορότερη) μνήμη

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Link to comment
Share on other sites

Καλή και χρήση η εσωτερική μνήμη αλλά σαν την sd δεν έχει. Κινητό χωρίς sd δεν θα έπερνα ποτέ. Σε περιορίζει τραγικά. 32gb internal και 64gb σε sd και δουλεύεις το κινητό χωρίς περιορισμους.Κατακρινω αυτούς που βγάζουν κινητά χωρίς sd και το ίδιο να κάνετε όλοι ώστε να το πάρουν χαμπάρι ότι κινητό χωρίς sd είναι ένα κινητό με άπειρους περιορισμούς.
Link to comment
Share on other sites

Πάντα κάρτα μνήμης στο κινητό.

όπως ειπώθηκε αν χαλάσει το κινητό ή αν το χάσεις,πάει κλάφτα.

Υπάρχουν και τα διάφορα cloud,αλλά συσκευή χωρίς memory slot δεν αγοράζω..

Xiaomi 12 Pro

Link to comment
Share on other sites

Καλή η SD αλλά όχι απαραίτητη. Παρόλο που όλα μου τα κινητά είχαν, δεν νομίζω ότι μου ήταν αναγκαία. Πιστεύω ότι θα εκλείψει σιγά σιγά όσο θα ανεβαίνουν οι χωρητικότητες της εσωτερικής μνήμης. Για όλους αυτούς που αγωνιούν για απώλεια δεδομένων σε περίπτωση που χαλάσει το κινητό, εγώ προτείνω να παίρνουν συχνά ένα backup των δεδομένων τους στον υπολογιστή. Δηλαδή τα δεδομένα του υπολογιστή σας που είναι στον σκληρό δίσκο τα γράφεται όλα σε CD ή κάρτες μνήμης για να τα σώσεται σε περίπτωση καταστροφής του υπολογιστή; Όχι φυσικά και εκεί ένα backup κάνουμε και ελπίζουμε να μην μας τύχει ή όταν συμβεί να έχουμε την μικρότερη δυνατή ζημιά. Επίσης πολλές κάρτες στις μέρες σταματάνε να λειτουργούν ξαφνικά χωρίς λόγο με ολοκληρωτική απώλεια δεδομένων.

Φθηνές διακοπές σε ομόρφες περιοχές που δεν ήξερες

www.akolifinikas.eu

Link to comment
Share on other sites

Στα 32gb εσωτερική με κάποιες παραχωρήσεις είναι εντάξει μόνο τα πολλά βίντεο θα επέβαλαν κι εδώ μια κάρτα.

Αφήνω τα παιχνίδια έξω γιατί δεν είναι το καλύτερό μου!

Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω ότι υπάρχει θέμα συζήτησης, κινητά χωρίς κάρτα sd απλά δε τα κοιτάω καν. Θεωρώ κοροϊδία να δίνεις τόσα λεφτά και να σε αγνοούν μη βάζοντας μια υποδοχή για κάρτα sd ακόμα και αχρείαστη να είναι. Πρακτικά πέρα από τη μνήμη που άντε και 64gb να φτάσει πρέπει να υπάρχει σαν backup. τη βάζεις και περνάς απο pc άμεσα και σε χρόνο μηδέν ότι θες μέσα, ταινίες, μουσική, φώτο. Και δεύτερον αν το κινητό όντως χαλάσει κολλήσει κλπ ξεχνάς τα δεδομένα σου απλά. Οπότε no memory card no money για μένα σε αυτές τις εταιρείες

Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του...

Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του...

Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!!

 

George Bernard Shaw

Link to comment
Share on other sites

Κατά τη δική μου άποψη, η χρήση microSD στα tablet είναι τόσο απαραίτητη όσο απαραίτητη είναι και η χρήση USB Memory Stick στους υπολογιστές. Καλό θα είναι να συνεχίσει να υπάρχει η θύρα, ακόμη και αν είναι πλέον άχρηστη για πολλούς.Καλημέρα σας.
Link to comment
Share on other sites

Φυσικά και είναι απαραίτητη η microSD ειδικά όταν έχεις να διαχειριστείς μεγάλο όγκο αρχείων αλλά και θες να κρατάς μπακάπ. Τι να το κάνεις ένα σμαρτφον 16/32GB μνήμη χωρίς εξωτερική κάρτα όταν έχεις για χόμπι να τραβάς και βίντεο; Και για όλους τους άλλους λόγους που προείπαν οι συνφορουμίτες.
Link to comment
Share on other sites

Υ Π Ο Χ Ρ Ε Ω Τ Ι Κ Α υποδοχή κάρτας μνήμης. Εγώ χρειάζομαι 64GB + τη μνήμη του τηλεφώνου. Φωτογραφίες, μουσική, ταινίες, full downloading και τσουπ, την κοτσάρεις σε ένα μετατροπέα και τα περνάς σε pc, media players κτλ. Κινητό χωρίς υποδοχή μνήμης (και αποσπώμενη μπαταρία) δεν αγοράζω. Τέλος!
Δεν είμαι εδώ για κανέναν.
Link to comment
Share on other sites

Η ύπαρξη θύρας για κάρτα sd είναι απαραίτητη. Το θεωρούσα εξαρχής μεγάλο προσόν μιας συσκευής και πλέον με το Nexus 5 τη νιώθω στο πετσί μου την έλλειψη χώρου. Δεν απαιτούνται πολλά για να γεμίσει το κινητό. 2 παιχνίδια, μερικές φωτογραφίες, ένα βίντεο και μερικά pdf αρκούν για να γεμίσει το κινητό. Και μετά ξεκινάει η διαδικασία να περάσεις τις φωτογραφίες σε άλλη συσκευή (pc ή otg usb) για να ελευθερώσεις χώρο κλπ κλπ.

 

Προσωπικά θεωρώ την ύπαρξη της sd απαραίτητη πλέον που δοκίμασα και τη χωρίς sd συσκευή.

Siemens C25, Nokia 3330, Nokia 8310, Sony - Ericsson K500i, BenQ - Siemens EL71, Nokia 6288, Νοkia 5310 XpressMusic, Nokia 5800 XpressMusic, Samsung Galaxy 3 i5800, Sony Xperia Go, Vodafone Smart 4G (Yulong 8860u), Nexus 5, Nexus 5X LineageOS 15.0 (14/12/2017), Huawei P9 Lite (2017), Samsung S9+ 6GB/64GB, Samsung S20+ 8GB/128GB

Link to comment
Share on other sites

Ποτέ δεν αγοράζω συσκευή με κριτήριο αν έχει υποδοχή για κάρτα μνήμης αλλά να έχει άπλετο εσωτερικό χώρο αποθήκευσης. Η συσκευή που έχω τώρα έχει 32gb και όλα τ αρχεία μου εκτός από τη συσκευή αποθηκεύονται αυτόματα και στο OneDrive, δεν υπάρχει λόγος για κάρτα SD. Θεωρώ οι κάρτες μνήμης καλύπτουν συσκευές με 512mb 4gb 8gb άντε σε κάποιες περιπτώσεις συσκευές με 16gb, αλλά όταν έχει κάποιος 32,64,128 δεν υπάρχει λόγος γι αυτό το αργό και επικίνδυνο σε περίπτωση απώλειας συσκευής χαρακτηριστικό .
Link to comment
Share on other sites

Είναι μεγάλη ευκολία η SD! Θα ήθελα το λιγότερο 32 στο κινητό με μια 128 sd extra χώρο αποθήκευσης.

Εξάλλου γιατί να πρέπει να δώσω 1100 ευρώ για να πάρω εξαρχής τα 128 (λέμε τώρα).

Μου μυρίζεται δουλειά όπως το flash, το ραδιόφωνο και πλέον την micro sd. Όπως και την δεύτερη sim που "τάχα" δεν χωράει στις ευρωπαϊκές ναυαρχίδες..

Τέλος πάντων.

Xiaomi Mi Max :)

 

Δοκιμάστε το miui 8!!!

Link to comment
Share on other sites

Ποτέ δεν αγοράζω συσκευή με κριτήριο αν έχει υποδοχή για κάρτα μνήμης αλλά να έχει άπλετο εσωτερικό χώρο αποθήκευσης. Η συσκευή που έχω τώρα έχει 32gb και όλα τ αρχεία μου εκτός από τη συσκευή αποθηκεύονται αυτόματα και στο OneDrive, δεν υπάρχει λόγος για κάρτα SD. Θεωρώ οι κάρτες μνήμης καλύπτουν συσκευές με 512mb 4gb 8gb άντε σε κάποιες περιπτώσεις συσκευές με 16gb, αλλά όταν έχει κάποιος 32,64,128 δεν υπάρχει λόγος γι αυτό το αργό και επικίνδυνο σε περίπτωση απώλειας συσκευής χαρακτηριστικό .

 

Σωστό αυτό που λες φίλε μου, αλλά όταν θέλεις κάτι από το cloud και δεν έχεις 3G, απλά μετανιώνεις την ώρα και τη στιγμή που αποφάσισες να το ανεβάσεις εκεί. Αν υπάρχουν και στη συσκευή και στο cloud, τότε οκ. Εκεί πάω πάσο. Αλλά δεν γίνεται να βασίζεσαι στην κάλυψη του δικτύου κινητής τηλεφωνίας για να έχεις πρόσβαση στα αρχεία σου.

Siemens C25, Nokia 3330, Nokia 8310, Sony - Ericsson K500i, BenQ - Siemens EL71, Nokia 6288, Νοkia 5310 XpressMusic, Nokia 5800 XpressMusic, Samsung Galaxy 3 i5800, Sony Xperia Go, Vodafone Smart 4G (Yulong 8860u), Nexus 5, Nexus 5X LineageOS 15.0 (14/12/2017), Huawei P9 Lite (2017), Samsung S9+ 6GB/64GB, Samsung S20+ 8GB/128GB

Link to comment
Share on other sites

Απαραίτητη η ύπαρξή της, για πάρα πολλούς λόγους. Καλός, αξιόπιστος και φτηνός τρόπος για επέκταση μνήμης, σε ό,τι αφορά πολυμέσα. Ειδικά με τις τωρινές δυνατότητες των κινητών.
Ο διάλογος μεταξύ ετεροφρόνων είναι αδύνατος και μεταξύ ομοδόξων περιττός..
Link to comment
Share on other sites

Όταν παίρνω συσκευή θέλω να ξέρω ότι θα έχω άνεση χώρου και δεν θα μπαίνω στην διαδικασία αναγκαστικής διαγραφής αρχείων ή μετακίνησης σε υπολογιστή(βάλε βγάλε καλώδιο=>φθορά θύρας). Επίσης μια 64 κάρτα κοστίζει λιγότερα ευρό από αυτά που ζητάνε πχ Σαμσουγκ και Απλ για τις συσκευές με τον ανάλογο αποθηκευτικό χώρο.

Κάρτα MicroSD δαγκωτό για αποθήκευση μουσικής, φωτογραφιών(κάποιες τις ανεβάζω και σε cloud) και βίντεο. Για κάποια αρχεία όμως δεν εμπιστεύομαι απόλυτα την κάρτα γιατί μπορεί να γίνει η στραβή να χαλάσει η κάρτα και να μην τα έχεις προσβάσιμα (ή να σου κλέψουν το κινητό). Τέτοια αρχεία (πχ δουλειάς) προτιμώ να τα έχω σε cloud σαν backup ή σε flash drive (OTG).

Nokia 808 Pureview, iPad Air 4th gen(2020), Apple iPhone 13 Pro Max, iWatch Ultra

Link to comment
Share on other sites

Όταν βρεθεί τρόπος να μήν μπορεί ο οποιοσδήποτε κλέφτης να πάρει το κινητό, να βγάλει την sd και να δεί οτιδήποτε έχει μέσα αυτή το συζητάμε. Ασφαλώς καταννοώ κάποιον που δέν τον ενδιαφέρει αυτό απλά είναι σημαντικό για εμένα.
Link to comment
Share on other sites

Ωραία τα λέτε, αλλά αν χαλάσει η sd , τότε τι κάνουμε με τα αρχεία που είναι σε αυτή?

Και είναι πολύ πολύ πιο σύνηθες να χαλάσει η sd, από ότι να χαλάσει η συσκευή. Επίσης, με την sd, υπάρχει και ένα θέμα σε περίπτωση κλοπής του κινητού. Και χίλια κλειδώματα να έχεις βάλει στη συσκευή, ο άλλος παίρνει την sd και έχει όλα σου τα αρχεία.

Συνοψίζοντας, κατά τη γνώμη μου η sd είναι ένας ωραίος, εύκολος και φτηνός τρόπος επέκτασης της μνήμης, ο οποίος όμως έχει και μειονεκτήματα. Η τάση πάντως, τουλάχιστον στις ναυαρχίδες, είναι η κατάργησή της και η αντικατάστασή της με μεγάλη εσωτερική (και γρηγορότερη) μνήμη

 

Εχεις δει πολλές sd να χαλάνε; εγώ καμια και έχουν περάσει πολλες απο τα χέρια μου

Link to comment
Share on other sites

Όταν βρεθεί τρόπος να μήν μπορεί ο οποιοσδήποτε κλέφτης να πάρει το κινητό, να βγάλει την sd και να δεί οτιδήποτε έχει μέσα αυτή το συζητάμε. Ασφαλώς καταννοώ κάποιον που δέν τον ενδιαφέρει αυτό απλά είναι σημαντικό για εμένα.

 

γιατί νομίζω ότι μπορείς απλά στο android να την κάνεις encryption; Ας μας πει κάποιος που ξέρει...

Xiaomi Mi Max :)

 

Δοκιμάστε το miui 8!!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...