Jump to content

myphone POLL: Αγορά smartphone από Κίνα. Θα το τολμούσατε;

alkis_7
 Κοινοποίηση

Αγοράζετε κινητά/tablet/αξεσουάρ από Κίνα; Τα προτιμάτε;  

1.142 members have voted

1. 1. Αγοράζετε κινητά/tablet/αξεσουάρ από Κίνα; Τα προτιμάτε;

• Ναι, φυσικά και αγοράζω!
      627
    • Έχω αγοράσει, αλλά είμαι διστακτικός να το ξανακάνω
      61
    • Έχω αγοράσει και δεν θα αγοράσω ξανά
      37
    • Δεν έχω αγοράσει αλλά το σκέφτομαι
      234
    • Δεν έχω αγοράσει και δεν σκοπεύω να το κάνω
      173
    • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
      10

Recommended Posts

"Θα αγοράζατε;"

χαχα όσο υπερβολικό και αν ακούγεται, έχω χασει το μέτρημα, τοσα που έχω παραγγηλει για μένα και για ολους τους φιλους και γνωστούς..

+1000 !!!!

• Απαντήσεις 265
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ποτε μου δεν τα συμπαθησα.Απο την στιγμη που ενα LG G2 καινουργιο κανει 230 ευρω δεν βρισκω ενα λογο αγορας κινεζικου.

σου βγάζω το καπέλο...είσαι ο πρώτος με note avatar που δεν πρόσβαλε κανέναν και απάντησε πολιτισμένα και χωρίς ίχνος υπεροψίας....

στα του άρθρου,ήθελα για τον γιο μου μια συσκευή με 100 ευρώ περίπου.ρισκάρισα και πήρα το cubot x9 με 8πυρινο mediatek,2g ram,16gb μνημη με τελικό ποσό πληρωμής 114€.επειδή έχω το g2 που ανέφερες,εκτος της οθόνης και κάμερας,δεν βρίσκω κάτι που να υστερεί το κινέζικο από το g2.σχεδόν δεν λαγκάρει,όπως και το g2,δεν κολλάει,καμμία επανεκκίνηση,αμεσότητα σε ότι εφαρμογή ανοίξεις κτλ....και πιο αδύνατη μπαταρία βέβαια το coubot.η οθόνη είναι πολυ καλή τηρουμένων των αναλογιών και η κάμερα αν και 13mp απλά καλή.

γενικά,η πρώτη αγορά κινητού απο κίνα,εστέφθηκε με επιτυχία....μάλλον θ ακολουθήσουν κι άλλες κι ας βασιλευει το note:X

2i6fhs-5.png

Παράγγειλα tablet από Κίνα και μου ήρθε με σπασμένη οθόνη. Για να το στείλω πίσω πλήρωσα €28. Στην καλή περίπτωση που ο έμπορος μου επιστρέψει τα χρήματά μου, θα έχω χάσει €28 και 3 μήνες χωρίς να έχω προϊόν.

Οι τιμές είναι πολλές φορές δελεαστικές. αλλά χαλάει η σούπα στον αδύνατο κρίκο, τα ταχυδρομεία!

Παρότι έχω πάρει αρκετά κομμάτια χωρίς προβλήματα, προσωπικά θα σκεφτώ πάρα πολύ για να ξαναπάρω κάτι εύθραυστο μέσω ταχυδρομείου.

Εχω αγορασει και συνεχιζω να αγοραζω χωρις δευτερη σκεψη... μετα απο προσεκτικη ερευνα ομως. Τα επωνυμα κινεζικα ειναι ποιοτικα σε ακρως ανταγωνιστικες τιμες. Ο οποιος κινδυνος εμπεριεχεται στα no name κινεζικα που εμφανιζονται με τιμη στο πατωμα, αλλα μηδαμινη αξιοπιστια. Βεβαια θεωρω οτι καποιος πρεπει να εχει καποιες βασικες τουλαχιστον, γνωσεις root - αρισματος και custom roms, γιατι κακα τα ψεματα, αρκετες παθογενειες των κινεζικων λυνονται συνηθως με τετοιους τροπους.

Αυτα μετα απο εμπειρια λειτουργιας οκτω κινεζικων συσκευων σε βαθος χρονου...

Παντως το θεμα της εγγυησης το θεωρω ρισκο, το οποιο ειμαι προθυμος να παρω, γιατι αν κατι παει στραβα, ποιος στελνει πισω Κινα,τι ακρη θα βγαλει, ποτε και αν θα το παρει πισω... τρεχα γυρευε...

Και αγορες κατα βαση με Paypal! Αν και η ασφαλεια του aliexpress δε μ' εχει απογοητευεσει...

Edited by vayio
The worst type of piracy... is cons-piracy!

Τώρα ξανά , η αγορά απο κίνα μονόδρομος πλέον εδώ και αρκετά χρόνια και δε μ ενδιαφέρει αν πάθει κάτι , με τέτοιες τιμές αγοράζω εύκολα καινούριο αντί να ταλαιπωρούμε διαρκώς με εγγυήσεις των επώνυμων εταιριών :happy:

εχω φερι πανω απο 40 τηλεφωνα για φιλους και γνωστους χωρις κανενα προβλημα, ας ειναι καλα το myphone.gr,

ενημερωνομαι διαλεγω αγοραζω, αναλογα με το τι θελω και τι θελουν οι φιλοι μου, αλλα ολοι κοιτανε προς κινα μερια γιατι με τα specs που βρισκεις απο κινα εδω περνεις μονο turbo x :lol::lol::lol::lol::lol:

:shoot::shoot::shoot: turbo x :rocket::rocket::rocket:

kathe kinito einai oraio an antapokrinete stis prosdokies sou

Το πήρα πριν 3 μήνες, και είμαι ερωτευμένος μαζί του. Με διαφορά η καλύτερη συσκευή που είχα ποτέ μου, και ξέρω πως ειδικά Κύπρο που ζω και δεν υπάρχουν σκρουτζομάγαζα θα μπορώ να το δώσω πανεύκολα στην τιμή κοντά που το αγόρασα...δείχνοντας ΟΡΟ θα μου πουν τι είναι αυτό; τρώγεται;

σε πληροφορω οτι οσοι ειναι ψαγμενοι θα ξερουν τι ειναι το οpo και γιατι θα αποφυγουν το g3 εγω παντως δεν συμβιβαστηκα με τα 2gb ραμ και ουτε σκοπευω να δωσω 150ε premium για την κυπριακη εγγυηση την οποια ξερω πως ειναι ....

στην ερωτηση απαντω ναι θα επαιρνα κινεζικο αλλα οχι κινεζια και ο νοων νοειτω...

Όσοι θυσιάζουν στοιχειώδεις ελευθερίες για λίγη ασφάλεια, δεν αξίζουν ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια.

Μη πάντα επίστασθαι προθύμεο, μη πάντων αμαθής γένη.

Έχω αγοράσει συσκευές για μένα και για πολλούς άλλους. Επίσης και αξεσουάρ έχω αγοράσει (powerbank, ακουστικά κ.α.). Και στο μέλλον θα επιλέξω την αγορά της Κίνας αν φυσικά με συμφέρει

[sIGPIC][/sIGPIC]

goto fail;

goto fail;

Εχω αγορασει πολλες συσκευες για αλλους, ουτε μια για μενα και δυσκολα θα αγοραζα προς το παρον, αν επαιρνα κατι θα επαιρνα το καινουριο mi note της xiaomi :lol:

Παντως ειναι δυσκολα στα ανταλλακτικα και πληρωνεις πολλα για ενα digitizer ή μια οθονη, τουλαχιστον αν ειναι να παρει καποιος κατι να μεινει στις μεγαλες κινεζικες και οχι στις φωτοβολιδες.

αν εχω παρει λεει!!και για φιλους πολλα.και περιμενω ενα ulefone be x!απο εδω παιρνεις τετοιο με 70 ευρω?η σαν το cubot s200?η μηπως παιρνεις με κατω απο 200 ευρω κατι σαν τον meizu mi note?αλλα η αληθεια ειναι και θεμα κρισης γιατι τελευταια εχω στραφει στην κινεζικη αγορα.παλια ειχα και πολλα της apple,note,LG G2 κτλ.....τωρα δυσκολο πλεον.παντως ειμαι ικανοποιημενος απο την αγορα της κινας

Έχω κάνει αρκετές αγορές μέσω ebay από Κίνα, αλλά του τύπου θήκες για smartphone /tablet και προστασιες οθόνης. Δεν είχα κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα. Μία φορά μόνο, επειδή άργησε μία παραγγελία, όταν επικοινώνησα με τον πωλητή για να τον ενημερώσω ότι δεν είχε έρθει η παραγγελία, χωρίς δεύτερη επικοινωνία, μου επέστρεψε το ποσό. Βέβαια ίσως επειδή ήταν μικρής αξίας, δεν μπήκε στη διαδικασία για περεταίρω εμπλοκή του eBay. Αν και εχω διαβάσει εδω αρκετά προβλήματα με θέματα μεγάλης καθυστέρησης, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να αγοράσω smartphone κυρίως από Κίνα, μιας και η τιμές είναι πολύ πιο κάτω σε σχέση με ίδιων χαρακτηρηστικών συσκευών από Ελλάδα. Όσο αφορά το θέμα της εγγύησης, εκτός του ότι δεν μου έχει χρειαστεί σε κάποια συσκευή μέχρι τώρα και από Κίνα εάν χρειαστεί να το στείλω, ίσως με κάποια παραπάνω ταλαιπωρία και χρόνο, πάλι θα έχω εξυπηρέτηση.

Μετά την αγορά ενός καταπληκτικού tablet στα 160€ (που για αντίστοιχο εδώ θα χρειαζόμουν 400€) δεν χρειάζεται να το σκεφτώ πολύ. Χρειάζεται βέβαια αρκετό ψάξιμο για αγορά από αξιόπιστο κατάστημα και προσεκτική επιλογή συσκευής. Από ΄κει και πέρα είναι μονόδρομος, εκτός αν στις εποχές που ζούμε κάποιοι έχουν λεφτά για πέταμα. Με γεια τους με χαρά τους. Εγώ θα αγοράζω πάντα από Κίνα (τουλάχιστον μέχρι να δούμε αντίστοιχες τιμές για ίδια specs στην ευρωπαϊκή αγορά). Τα περί εγγύησης δεν τα υπολογίζω γιατί δεν έχουμε δει και λίγα με τις εγγυήσεις των "επώνυμων". Ξαφνικά όλα τα service ανακαλύπτουν "εξειδώσεις" στις πλακέτες και πρέπει μονίμως να αποδεικνύεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.

Επίσης αγοράζω από Κίνα, μόνο και μόνο για να εκδικηθώ εταιρείες τύπου samsung που αποφάσισαν να πουλάνε "μέταλλο και γυαλί", χωρίς εναλλάξιμη μπαταρία και sd για 1 μηνιάτικο. Κίνα μέχρι να ψοφήσετε. (Βέβαια δεν φταίνε οι εταιρείες, αλλά οι καταναλωτές).

http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=5479&dateline=1263640289

get a life...

Ήδη τρεις αγορές: JIAGU 3GS, OPPO FIND 7A & τέλος ZTE numbia Z7 mini (smartdigi ROM :)).

Μόνο από το πρώτο δεν ήμουνα πολύ ευχαριστημένος.

Για τα άλλα δύο είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.:D

Αγορασα πριν 3 χρονια απο κινα το jiayu g3.. Ημουν πολυ ευχαριστημενη με την αγορα μου έως ότου απιφάσισα να το <<πειράξω≥> χωρίς να έχω τις απαραίτητες γνώσεις! Και τα έκανα ψιλομαντάρα....Βέβαια αυτό εγινε αφορμή για το επόμενο κινητό μου (nexus 5) το οποίο δεν αποχωρίζομαι!

Αν θα ξανα ψώνιζα απο Κίνα; το εκνα ηδη με την αγορά του πρώτου μου tablet!

Ψωνίζω απο επώνυμα κινεζικα sites, μέσω paypal και προϊόντα γαι τα οποία υπάρχουν κάποιες ανασκοπήσεις, αξιολογήσεις.

Το μόνο οιυ δεν μου αρέσει είναι οι κινέζικες εφαρμογές με τις οποίες ειναι γεμάτα και δεν ξέρω ποιες πρέπει να αφαιρέσω και ποιες όχι!

Κινεζικο κινητο εχω αγορασει στο παρελθον,ενα ZTE Blade τοτε στις δοξες του,κι ημουν κι ευχαριστημενος.

Απο Κινα ομως δεν εχω αγορασει κι ουτε προκειται.Αν διαθετω 100 ευρω προτιμω να παρω ενα μεταχειρα Moto G απο εδω,παρα απο Κινα κατι σε αυτα τα λεφτα.

Αν ειχα 200 καλυτερα ενα μεταχειρα LG G2 παρα κατι απο Κινα κτλ.

Ο κυριοτερος λογος ειναι η εγγυηση κι ο χρονος παραλαβης του.Και 3ον θελω να ειναι επωνυμο,και να εχει υποστηριξη σε αναβαθμισεις.

αγορασα μια φορα ενα zte geek v975 απο κινα και μου στειλανε χαλασμενο κινητο,ενω τους ειχα πει να το ανοιξουν να το ελεγξουν και μετα να μου το στειλουν.δεν προκειται να ξαναψωνισω απο κινα ποτε!το ιδιο πραγμα και με μια action camera sj4000 που ηρθε δουλεψε και ηταν ελλατωματικη.την εστειλα πισω και εκαναν τον "κινεζο" μετα.τριτη φορα δεν προκειται να την ξαναπατησω.

Εδώ και καιρό το έκανα ήδη και θα το ξανα κάνω πιστεύω με την έλευση του OnePlus Two ;)

OnePlus 6 Midnight Black 128 SC & 8GB RAM

OnePlus 3T Gunmetal

Έκανα και κάνω αρκετά ψώνια από την Κίνα θέλει βεβαία προσοχή, οποιαδήποτε αγορά από το ίντερνετ θέλει προσοχή καλό ψάξιμο και υπομονή διότι από Κίνα αργούνε.

Πρόσφατα μάλιστα (πριν 6 μήνες) πήρα το THL 5000 ήθελε 40 μέρες για να έρθει αλλά με το tracing number είχα το κεφάλι μου ήσυχο και τελικά έμεινα υπερευχαριστημένος.

Πριν 2 χρονια πηρα το amoi n821 , δουλευει ακομα αψογα χωρις κανενα κολλημα .

Πριν 1 χρονο πηρα tablet 7'' δουλευει αψεγαδιαστα ακομα και τωρα .

Πριν 2 μηνες πηρα κινητο τον αδερφο μου lenovo k3 στην κινα 135,74 στην ελλαδα 195+4 μεταφορικα , μου ηρθε απο κινα σε 14 μερες ) δουλευει τελεια και παει σφερα .

Πριν 2 μηνες πηρα ενα pipo m9s , ειναι σε χερια πανω απο 10 ωρες καθε μερα και δουλευει μια χαρα και χωρις κανενα απολυτος προβλημα .

Αγορασα 2 led τ10 απο εδω 8 ευρω αρχικη τιμη , φιλικη τιμη μου τα αφησε στα 6 .:mad:

Τ10 απο κινα καλυτερα και φωτηνοτερα στα 67 λεπτα τα 2 μαζι , μου ηρθανε σε 20 μερες .

Εχω κανει εκατονταδες αγορες απο κινα , ποτε δεν εχασα χρηματα ουτε 1 λεπτο .

Αν θα ξαναεπερνα απο κινα ?

ΝΑΙ και μονο απο κινα ψωνιζο σχεδον τα παντα . :)

Edited by Theodor77

βλεπω οτι ολοι λετε για το θεμα εγγυηση και εν μερη συμφωνω, εγω που με πανω απο 15 συσκευες τα 3 τελευταια χρονια απο κινα δεν εχω χρειαστει καμια εγγυηση, ποιος ειναι ο λογος να μην αγορασω, θα μου πει ο αλλος, ειναι να μην σου τυχει, δεκτο και αυτο, δεν μου εχει τυχει ομως, και να μου τυχει σε καποια επομενη, θα το δεκτω, 1 στις 16 ειναι δεκτη απωλεια, αντιθετως απο την ελλαδα εχω παρει 4 κινητα ανω των 300 ευρω εκαστο, τα 2 μια χαρα, απο τα αλλα 2 το ενα τα επαιξε εντος εγγυησης την πρωτη φορα ολα καλα, την δευτερη φορα τα ξαναπαιζει εκτος εγγυσης, αντιο, κλαψε τα λεφτα σου, και το αλλο χρειαστηκα την εγγυση, γυρω στο 6μηνο μετα την αγορα και μου το βγαλανε αχρηστο λογω υγρασιων που βρηκαν κλπ, φυσικα δεν ειχε γινει τιποτα απο πλευρας μου, απλα το κινητο ηταν νεκρο, επειδη λοιπον το θεμα εγγηυση στην ελλαδα εχει και αλλη οψη, να τα λεμε και αυτα, και σε αυτην την περιπτωση λοιπον παιδια ειναι να μην σας τυχει γιατι μετα θα αλλαξετε γνωμη και για την εγγυηση εδω, αλλοι θα μου πουν εγω δεν ειχα κανενα θεμα, ηταν εξυπηρετικοι κλπ, καλως αλλα ο καθενας μιλαει με τις εμπειριες του

Απάντησα "Δεν έχω αγοράσει και δεν σκοπεύω να το κάνω".

Αν και τα τελευταία 3 χρόνια ασχολούμαι σχεδόν μόνο με Κινέζικες συσκευές, με εξαίρεση το τρέχον διάστημα όπου υπάρχει κι ένα Alcatel Pop C7 σαν βασική συσκευή,

δεν θα αγόραζα ποτέ απευθείας από Κίνα.

Προτιμώ να αγοράζω second hand συσκευές από Ελληνικά χέρια και αφού πρώτα ανατρέξω στις σελίδες του myphone και αφού διαβάσω εμπειρίες άλλων χρηστών σχετικά με τη συσκευή που μ' ενδιαφέρει.

Πήρα 2 xiaomi hongmi Γενάρη του '14 που μέχρι σήμερα δουλεύουν άψογα. Τηλεφωνάρες.

Επίσης 1 τάμπλετ pipo το '12 το οποίο εξέπνευσε προ ολίγων ημερών, αλλά όταν το πήρα 150€ εδώ το αντίστοιχων δυνατοτήτων είχε πάνω από 400€.

Οπότε είναι σίγουρο ότι θα ξαναπάρω από δοκιμασμένες εταιρείες κατασκευής & εμπορίας.

Εγώ προσωπικά δεν θα το τολμούσα. Εκτός από τους λόγους που αναφέρονται στην 3η παράγραφο, ενας άλλος είναι και η έλλειψη αντιπροσωπειών εδω στην Ελλάδα. Αν π.χ πάρω ένα xiaomi ή oppo και μου βγάλει πρόβλημα τι γίνεται? Πού απευθύνομαι? Μάλλον θα πρέπει να το βάψω μπλέ και να το πετάξω στη θάλασσα...

Το ρίσκο αυτό πάντα υπάρχει αλλά αν πέσεις σε ελαττωματικό προϊόν και θα πρέπει να το στείλεις πίσω έχεις λύση καμιά windows phone συσκευή μεταχειρισμένη μέχρι να γίνει η δουλειά σου. Οι πιθανότητες να πέσεις σε προβληματική συσκευή όμως είναι ανάλογη της μάρκας που αγοράζεις. Οι μεγάλες εταιρίες έχουν αυστηρότατα quality control και επίσης έχεις και τη δυνατότητα να ζητήσεις από το κατάστημα που αγοράζεις να σου ανοίξουν τη συσκευή και να την τσεκάρουν πριν την στείλουν ότι όλα λειτουργούν καλά. Ελαχιστοποιείται η πιθανότητα να πετύχεις σε φλόμπα με αυτόν τον τρόπο.

Με αυτά και αυτά προχώρησα στην αγορά του Meizu MX4 και μπορώ να πω ότι 4 μήνες τώρα μαζί του είναι τέρμα ευχαριστημένος και το μόνο ουσιαστικό πρόβλημα που έχω είναι το μέγεθος του. Δεν είναι τιτάνας αλλά είναι αρκετά μεγάλο για να μην μπορείς να το χειριστείς με το ένα χέρι.