Jump to content

[Επίσημο] Windows 10 Mobile Series

niotheros
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σε μένα προχθές μπήκε μόνο του στο αθόρυβο το ξυπνητήρι και ξύπνησα με τον θόρυβο της δονησης, ενώ το volume το είχα στο φουλ. Έστρωσε με επανεκκίνηση, αλλά μετά από λίγο μου έκανε το ίδιο.

Πλέον, ήδη δοκιμάζω πώς θα είναι η επιστροφή μου στο Android, με ένα δανεικό thl με KitKat.

Άρα βλέπω να αποχαιρετω τα Windows 10, που θεωρώ πως πλέον αυτά που προσφέρουν είναι τραγικά λίγα, έχοντας χαλάσει όλα τα καλά. Αν ξεκινήσω, δεν θα έχω σταμάτημα, αλλά για μένα τουλάχιστον πλέον δεν υπάρχει λόγος για w10m.

Το μόνο που θα πω για να μη ξεφύγω από το θέμα είναι πως όλες οι εφαρμογές της Microsoft, πλην του καιρού, λειτουργούν ΚΑΛΎΤΕΡΑ στο Android! Με έχει εντυπωσιασει ιδιαίτερα το onenote, αλλά και οι υπόλοιπες. Γιατί αυτό;

Στάλθηκε από το thl 5000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δες μήπως έχεις ενεργοποιήσει quiet hours γιατί δεν αφήνουν το ξυπνητήρι να χτυπήσει.

• Απαντήσεις 9,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Θέλω να ξεφορτωθώ την τελευταία άθλια στα χρώματα Camera app.

Lumia 950 vodaphone, win10 anniversary (κανονική, όχι insider), Firmware 1053

Έχω δει οδηγό που να πηγαίνει όλο το τηλέφωνο σε προηγούμενη έκδοση firmware, αλλά δεν θέλω αυτό.

Ακόμα και αν το κάνω πάλι την ίδια version της κάμερας θα μπορώ να κατεβάσω από το store.

Υπάρχει τρόπος να απεγκαταστήσω την τελευταία κάμερα και να βάλω την ακριβώς προηγούμενη?

ή με κάποιο τρόπο να γυρίσω στην παλιά.

Νokia Ngage(x2) -> SE K700 -> SE K750 -> N73 -> N95 -> Nokia N8-> 808 Pureview-> Meizu M2 Note -> Lumia 950 -> LG V40 (όλο στα μυστήρια πάω και πέφτω :p )

Παροτι πλεον εδω και 2-3 μηνες δεν εχω συσκευη Windows στα χερια μου, συνεχιζω και παρακολουθω τα φορουμ και ενημερωνομαι για την πορεια του λειτουργικου. Μονο και μονο γιατι πραγματικα τα θεωρω ενα πολυ καλο λειτουργικο, επι της αρχης, με πολλες μικρες ευκολιες που κανουν την καθημερινοτητα ευκολοτερη ειδικα στο επαγγελματικο επιπεδο.

Παρολαυτα με λυπη παρακολουθω τις εξελιξεις απο την στιγμη που εδωσε την anniversary και μετα. Δυστηχως ακομα υπαρχουν παιδικες ασθενεις παρα πολλες....δεν θα επρεπε να συμβαινει αυτο. Δεν θα επρπε το ιδιο λειτουργικο στο ιδι μοντελο συσκευης αλλοτε να λειτουργει μια χαρα και αλλοτε να εχει τοσα θεματα. Προχτες εκανα αναβθμιση ενα 650 ενος γειτονα στην Anniversary. Με πηρε την αλλη μερα να μου πει οτι ειχαν σβηστει ολες οι ταχεις κλησεις που ειχε δημιουργησει. Μικρο το κακο αλλα δεν θα επρεπε να συμβαινουν τετοια πραγματα εν ετη 2016. Και οσο δουλευα εκεινες τις ωρες το 650, πριν κανει την αναβαθμιση, παρατηρησα πολλα κολληματα που δεν τα περιμενα....

Εν κατακλειδι νομιζω οτι απλα η MSFT, οπως και η ιδια ειχε ανακοινωσει, εχει βαλει σε δευτερη μοιρα το mobile κομματι των 10αριων και αυτο φαινεται λογω των τοσο διαφορετικων προβληματων που εχουν οι συσκευες της ιδιας της MSFT με το ιδιο SW. Μακαρι να αλλαξει αυτη η κατασταση και να δουμε πιο ωροιμο και σταθερο SW στο μελλον με καινουργιες συσκευες.

Επισης, κλεινοντας, ειναι αρνητικο οτι η MSFT συνεχιζει να βγαζει ενα καρο εφαμρογες για Android/iOS απο το Garage Project και τιποτα για το ιδιο της το λειτουργικο. Αυτες οι κινησεις δεν βοηθανε.....

Προσωπικά έχω δυο συσκευές και το τελευταίο bug που αντιμετώπισα με το λειτουργικό σε σταθερή έκδοση ήταν το Γενάρη που μια έκδοση μου έκανε κάποιες επανεκκινήσεις. Από εκεί και πέρα μόνο bugs σε εφαρμογές έχω πετύχει που λύνονταν σχετικά εύκολα.

Παροτι πλεον εδω και 2-3 μηνες δεν εχω συσκευη Windows στα χερια μου, συνεχιζω και παρακολουθω τα φορουμ και ενημερωνομαι για την πορεια του λειτουργικου. Μονο και μονο γιατι πραγματικα τα θεωρω ενα πολυ καλο λειτουργικο, επι της αρχης, με πολλες μικρες ευκολιες που κανουν την καθημερινοτητα ευκολοτερη ειδικα στο επαγγελματικο επιπεδο.

Παρολαυτα με λυπη παρακολουθω τις εξελιξεις απο την στιγμη που εδωσε την anniversary και μετα. Δυστηχως ακομα υπαρχουν παιδικες ασθενεις παρα πολλες....δεν θα επρεπε να συμβαινει αυτο. Δεν θα επρπε το ιδιο λειτουργικο στο ιδι μοντελο συσκευης αλλοτε να λειτουργει μια χαρα και αλλοτε να εχει τοσα θεματα. Προχτες εκανα αναβθμιση ενα 650 ενος γειτονα στην Anniversary. Με πηρε την αλλη μερα να μου πει οτι ειχαν σβηστει ολες οι ταχεις κλησεις που ειχε δημιουργησει. Μικρο το κακο αλλα δεν θα επρεπε να συμβαινουν τετοια πραγματα εν ετη 2016. Και οσο δουλευα εκεινες τις ωρες το 650, πριν κανει την αναβαθμιση, παρατηρησα πολλα κολληματα που δεν τα περιμενα....

Εν κατακλειδι νομιζω οτι απλα η MSFT, οπως και η ιδια ειχε ανακοινωσει, εχει βαλει σε δευτερη μοιρα το mobile κομματι των 10αριων και αυτο φαινεται λογω των τοσο διαφορετικων προβληματων που εχουν οι συσκευες της ιδιας της MSFT με το ιδιο SW. Μακαρι να αλλαξει αυτη η κατασταση και να δουμε πιο ωροιμο και σταθερο SW στο μελλον με καινουργιες συσκευες.

Επισης, κλεινοντας, ειναι αρνητικο οτι η MSFT συνεχιζει να βγαζει ενα καρο εφαμρογες για Android/iOS απο το Garage Project και τιποτα για το ιδιο της το λειτουργικο. Αυτες οι κινησεις δεν βοηθανε.....

Δεν είναι έτσι ακριβώς. Το λειτουργικό πάει μια χαρά (lumia 950). Δεν νομίζω ότι του λείπει κάτι. Όσο για τις εφαρμογές της, εννοείται πως θα δώσει βάρος εκεί που υπάρχουν οι περισσότεροι χρήστες. Αλλά κι εμείς δεν είμαστε πεταμένοι. Πριν 3-4 μέρες πήραν update οι εφαρμογές του office

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Μου κανει ενημερωση τις ιδιες εφαρμογες εδω και τρεις μερες. Ξανα ξανα και ξανα.η φωτεινοτητα λειτουργει στο αυτοματο χωρις την δυνστοτητα αλλαγης. Τι αλλο θα τυχει ηθελα νσ ηξερα. Bug που δεν τα περιμενεις.

Σε αυτό το θέμα έχεις πολύ δίκιο! Δεν γίνεται να φτιάχνεις καλύτερα πράγματα για την αντίπαλη πλατφόρμα. Ακόμα και ένα από τα καλύτερα προϊόντα σου το office δουλεύει καλύτερα στο android. Είναι φως φανάρι πως ο κόσμος δεν αποφεύγει τα Windows Phone για την ομορφια του,αλλά κυρίως για το store του. Λίγες και κακές εφαρμογές.

Όσο για τις εφαρμογές της, εννοείται πως θα δώσει βάρος εκεί που υπάρχουν οι περισσότεροι χρήστες. Αλλά κι εμείς δεν είμαστε πεταμένοι. Πριν 3-4 μέρες πήραν update οι εφαρμογές του office

βρε montoya_42 τι λες; Πως είναι δυνατόν να φροντίσεις καλύτερα τον ανταγωνιστή σου όταν εσύ ξέρεις ότι όλοι σε αποφεύγουν επειδή δεν έχεις εφαρμογές να δουλεύουν τα κινητά σου! Πάντα αναφέρομαι στον μέσο χρήστη και όχι σε αυτούς που θέλουν συγκεκριμένα πράγματα.

βρε montoya_42 τι λες; Πως είναι δυνατόν να φροντίσεις καλύτερα τον ανταγωνιστή σου όταν εσύ ξέρεις ότι όλοι σε αποφεύγουν επειδή δεν έχεις εφαρμογές να δουλεύουν τα κινητά σου! Πάντα αναφέρομαι στον μέσο χρήστη και όχι σε αυτούς που θέλουν συγκεκριμένα πράγματα.

Ακριβώς αυτό είναι που δεν μπορούμε να καταλάβουμε. Σκέψου μόνο ότι η ms βγάζει δις από τις υπηρεσίες της και μετά σκέψου που βρίσκονται οι πελάτες της. Ακριβώς, στα άλλα δύο λειτουργικά (όσον αφορά το mobile κομμάτι). Άρα όταν βελτιώνει τις εφαρμογές της σε android και ios δεν βοηθάει τους ανταγωνιστές της (το κάνει βέβαια ως "παράπλευρη απώλεια") αλλά τους πελάτες της που της φέρνουν τρελά κέρδη. Τόσο απλά. Αν αύριο γύριζε ο κόσμος ανάποδα και τα wp έπιαναν 80% θα έβλεπες πως η google θα έτρεχε να δώσεις τις εφαρμογές της (όπως τις δίνει στα pc). O στόχος λοιπόν είναι ο καταναλωτής και όχι το λειτουργικό του. Κι αν έκανε τα windows mobile, δεν τα έκανε για να κερδίσει από αυτά αλλά από τις υπηρεσίες της που θα πωλούσε πιο εύκολα.

Οι δικές της εφαρμογές είναι πολύ καλές στα windows 10. Οι ειδήσεις - οικονομία - καιρός είναι πολύ πιο όμορφες από τις αντίστοιχες που έχω στο gpad tablet μου. To skype και outlook είναι καθαρά θέμα τι σου αρέσει περισσότερο οπτικά, δεν έχω συναντήσει προβλήματα σε καμιά από τις 2 υλοποιήσεις. Το office είναι άψογο. Δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα.

Ακριβώς αυτό είναι που δεν μπορούμε να καταλάβουμε. Σκέψου μόνο ότι η ms βγάζει δις από τις υπηρεσίες της και μετά σκέψου που βρίσκονται οι πελάτες της. Ακριβώς, στα άλλα δύο λειτουργικά (όσον αφορά το mobile κομμάτι). Άρα όταν βελτιώνει τις εφαρμογές της σε android και ios δεν βοηθάει τους ανταγωνιστές της (το κάνει βέβαια ως "παράπλευρη απώλεια") αλλά τους πελάτες της που της φέρνουν τρελά κέρδη. Τόσο απλά. Αν αύριο γύριζε ο κόσμος ανάποδα και τα wp έπιαναν 80% θα έβλεπες πως η google θα έτρεχε να δώσεις τις εφαρμογές της (όπως τις δίνει στα pc). O στόχος λοιπόν είναι ο καταναλωτής και όχι το λειτουργικό του. Κι αν έκανε τα windows mobile, δεν τα έκανε για να κερδίσει από αυτά αλλά από τις υπηρεσίες της που θα πωλούσε πιο εύκολα.

Έστω και από τα λεγόμενα σου αν έχεις δίκιο το συμπέρασμα είναι πως η Microsoft την νοιάζει πιο πολύ να έχει γενικά πελάτες κερδος (android/iOS) από διάφορα προϊόντα αντί να αυξήσει την πελατεία στο δικό της οικοσύστημα και συγχρόνως να αποσπάσει μεγαλύτερο ποσοστό στο Windows Mobile για να γίνει ελκυστική προς καταναλωτες.αν έχεις δίκιο εσύ τότε εκεί στην Microsoft έχουν αυτοκαταστροφική στρατηγική γιατί βλέπε στης μεγάλες αγορές Κινα- Ινδία (3δις πληθυσμό) τα Windows phone είναι μέσα στο ποσοστό του 0.05% μαζί με τα άλλα OS ούτε καν ενεξαρτητα μόνη της σαν Windows Phone.

Έστω και από τα λεγόμενα σου αν έχεις δίκιο το συμπέρασμα είναι πως η Microsoft την νοιάζει πιο πολύ να έχει γενικά πελάτες κερδος (android/iOS) από διάφορα προϊόντα αντί να αυξήσει την πελατεία στο δικό της οικοσύστημα και συγχρόνως να αποσπάσει μεγαλύτερο ποσοστό στο Windows Mobile για να γίνει ελκυστική προς καταναλωτες.αν έχεις δίκιο εσύ τότε εκεί στην Microsoft έχουν αυτοκαταστροφική στρατηγική γιατί βλέπε στης μεγάλες αγορές Κινα- Ινδία (3δις πληθυσμό) τα Windows phone είναι μέσα στο ποσοστό του 0.05% μαζί με τα άλλα OS ούτε καν ενεξαρτητα μόνη της σαν Windows Phone.

αυτοκαταστροφική στρατηγική με τόσα κέρδη??????

Δεν μποϊκοτάρει το δικό της οικοσύστημα. Όταν μια εταιρεία σκάει εκατομμύρια δολάρια για να ααγοράσει software και τεχνική του υποστήριξη από την Microsoft δεν μπορεί να τους πει ξέρεις αν θέλεις να δεις την αναφορά σε power-bi στο τηλέφωνο σου ή στο mac σου δεν μπορείς να το κάνεις σε άλλη πλατφόρμα εκτός από την δική μας. Το ίδιο και για ιδιώτες πελάτες που είναι συνδρομητές στο office κτλ. Edited by georgb

αυτοκαταστροφική στρατηγική με τόσα κέρδη??????

Σαν σύνολο ναι έχει τρέλα κερδη,εγώ αναφέρομαι μόνο στο κομμάτι mobile. Κινητά δεν πουλάει πάντως καθόλου και σε 1-2 χρόνια δεν ξέρω αν θα υπάρχει κομμάτι Windows Mobile ακόμα με τα λεγόμενα Surface Phone που φαντάζομαι πως δεν θα είναι καθόλου οικονομικά και στα Χριστούγεννα θα δεις το 950 άνετα με 200€ γιατί όλα τα κινητά τους είναι στα ράφια στης αποθήκες. Τέλος πάντων ας το αφήσουμε γιατί έχουμε ξεφύγει :offtopic:

Συν ότι σε περίπτωση που η Google που κερδίζει στα κινητά κατασκευάσει και κάποιο καλό λειτουργικό που να τρέχει σε pc είναι πολύ πιθανό να βγάλει την MS γενικά από το tech παιχνίδι. Έτσι και αλλιώς η MS είναι αυτη που δίνει λειτουργίες στα αλλα λειτουργικά όχι η Google στην MS.

Sent from mTalk

Σαν σύνολο ναι έχει τρέλα κερδη,εγώ αναφέρομαι μόνο στο κομμάτι mobile. Κινητά δεν πουλάει πάντως καθόλου και σε 1-2 χρόνια δεν ξέρω αν θα υπάρχει κομμάτι Windows Mobile ακόμα με τα λεγόμενα Surface Phone που φαντάζομαι πως δεν θα είναι καθόλου οικονομικά και στα Χριστούγεννα θα δεις το 950 άνετα με 200€ γιατί όλα τα κινητά τους είναι στα ράφια στης αποθήκες. Τέλος πάντων ας το αφήσουμε γιατί έχουμε ξεφύγει :offtopic:

Δεν με κατάλαβες. Είναι η ms κατασκευάστρια εταιρεία; Έβγαζε ποτέ κερδος από πωλήσεις συσκευων όπως πχ η apple? Άλλος είναι ο τομέας της. Ακομακαι τα surface που έβγαλε το εκαμε για να διαδοθεί το λειτουργικό άρα και οι υπηρεσίες της στα tablet κι όχι για να βγάλει από αυτά. Το ίδιο ξεκίνησε να κάνει και στο mobile. Ελαχιστοποίησε και πιθανώς θα καταργήσει τις συσκευές Lumia για να αφήσει χώρο στους άλλους και θα βγάλει surface phone τουμπανα για κραχτες.

Δεν με κατάλαβες. Είναι η ms κατασκευάστρια εταιρεία; Έβγαζε ποτέ κερδος από πωλήσεις συσκευων όπως πχ η apple? Άλλος είναι ο τομέας της. Ακομακαι τα surface που έβγαλε το εκαμε για να διαδοθεί το λειτουργικό άρα και οι υπηρεσίες της στα tablet κι όχι για να βγάλει από αυτά. Το ίδιο ξεκίνησε να κάνει και στο mobile. Ελαχιστοποίησε και πιθανώς θα καταργήσει τις συσκευές Lumia για να αφήσει χώρο στους άλλους και θα βγάλει surface phone τουμπανα για κραχτες.

Μέχρι τότε θα πρέπει να εχει στρώσει καλά και το λειτουργικό της για να γίνει κραχτης το Surface Phone!

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Κατά κάποιο τρόπο έγινε και κατασκευάστρια όταν αγόρασε την Nokia που την πατωσε φυσικά και που λες ότι πιθανόν να κατάργησει τα Lumia αν δεν με απατάει η μνήμη μου ήδη πούλησε το τμήμα mobile Lumia/Nokia στην κινεζική Foxconn.

Κατά κάποιο τρόπο έγινε και κατασκευάστρια όταν αγόρασε την Nokia που την πατωσε φυσικά και που λες ότι πιθανόν να κατάργησει τα Lumia αν δεν με απατάει η μνήμη μου ήδη πούλησε το τμήμα mobile Lumia/Nokia στην κινεζική Foxconn.

Οχι, κατασκευαστρια δεν έγινε ποτέ (με την έννοια που το εννοούμε) και ούτε ήταν στις προθέσεις της. Οι υπηρεσίες την ενδιαφέρουν και η νοκια ήταν ένας δρόμος προς την ευρύτερη διάθεσή τους. Δεν την ενδιέφερε να πουλήσει συσκευες Lumia για να κονομήσει από αυτές αλλα από τις υπηρεσίες που θα χρησιμοποιούσαμε μέσω αυτών των συσκευων.

Στην Foxconn πούλησε τα dumb phone (asha κλπ). Αλλα και πάλι σου λέω πως δεν καίγεται για κερδη από πωλήσεις συσκευων γι αυτό απομακρύνει τα Lumia που εξαφάνισαν τον συναγωνισμό στην αγορά των wp.

Edited by montoya_42

Lumia 950 . Όλα πήγαιναν καλά ,σήμερα διαπίστωσα πως το FB και το messenger δεν ανταποκρίνονται,έχει συμβεί σε κάποιον άλλο? Τελευταία επίσημη έκδοση.

Lumia 950 . Όλα πήγαιναν καλά ,σήμερα διαπίστωσα πως το FB και το messenger δεν ανταποκρίνονται,έχει συμβεί σε κάποιον άλλο? Τελευταία επίσημη έκδοση.

Απευθύνσου καλύτερα εδώ, που είναι και το κατάλληλο θέμα και θα πάρεις πιο εύκολα απάντηση.

Συμβαίνει και σε μένα καμιά φορά. Με επανεκκίνηση στρώνει.

+1 Δε θα τα έγραφα καλύτερα.

Δεν είναι έτσι ακριβώς. Το λειτουργικό πάει μια χαρά (lumia 950). Δεν νομίζω ότι του λείπει κάτι. Όσο για τις εφαρμογές της, εννοείται πως θα δώσει βάρος εκεί που υπάρχουν οι περισσότεροι χρήστες. Αλλά κι εμείς δεν είμαστε πεταμένοι. Πριν 3-4 μέρες πήραν update οι εφαρμογές του office

"Το λειτουργικό λειτουργεί μια χαρά (lumia 950)". Μόνο που αυτό δεν είναι λογική. Είναι σαν να μας λέει η MS "Ξέρετε, δεν ξέρουμε να φτιάξουμε σοβαρό λειτουργικό για smartphones, οπότε, επειδή θα είναι συνεχώς σε beta κατάσταση, θα πρέπει να έχετε συσκευή με 3gb ram, για να τα σκεπάζει"...

Huawei Nova 5T

+1 Δε θα τα έγραφα καλύτερα.

"Το λειτουργικό λειτουργεί μια χαρά (lumia 950)". Μόνο που αυτό δεν είναι λογική. Είναι σαν να μας λέει η MS "Ξέρετε, δεν ξέρουμε να φτιάξουμε σοβαρό λειτουργικό για smartphones, οπότε, επειδή θα είναι συνεχώς σε beta κατάσταση, θα πρέπει να έχετε συσκευή με 3gb ram, για να τα σκεπάζει"...

Πάντως 640 και 830 φίλων μου δουλεύουν άψογα. Όπως και των περισσότερων εδώ.

Πάντως 640 και 830 φίλων μου δουλεύουν άψογα. Όπως και των περισσότερων εδώ.

Το Lumia 535 μου δουλεύει ρολόι. Η πιο σταθερή έκδοση που δοκίμασα. Μου διόρθωσε ενα-δυο bug που υπήρχαν. Έχω και 2 με 3GB μνήμης ελεύθερα.

Και τα γουστάρω τα 10ρια. Ποια android μωρέ...

scos :innocent:

Το Lumia 535 μου δουλεύει ρολόι. Η πιο σταθερή έκδοση που δοκίμασα. Μου διόρθωσε ενα-δυο bug που υπήρχαν. Έχω και 2 με 3GB μνήμης ελεύθερα.

Και τα γουστάρω τα 10ρια. Ποια android μωρέ...

Κοιτα, κάποιοι για τον Α ή Β λόγο αντιμετώπισαν κάποια θέματα. Αυτό όμως απέχει πολύ από το ότι απαιτούνται π 3gb ram. Ούτε τα προβλήματα είναι ο κανόνας. Το αντίθετο