Jump to content

Κινέζος πάλι

astan1990
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα παιδια!

κατοχος xiaomi mi3, και αρκετα ικανοποιημενος απο πλευρας hardware και κατασκευης τουλαχιστον, θελω να παραγγειλω για την αδερφη μου εναν αξιοπρεπη κινεζο δοκιμασμενο. Βασικο κριτηριο είναι η αξιοπιστια και να σηκωνει εφαρμογες χωρις να laggαρει σε ενα budget ως 120ευρω.

Από ότι εχω ψαξει καταληγω στα εξης, τα οποια ειναι και τα πλεον προτεινομενα σε αλλα θεματα στο φορουμ:

XIAOMI Hongmi Note

Coolpad F1

ZTE V5 Red Bull

Και αυτά αν και ξεφευγουν σε τιμη, αν αξιζουν τη διαφορα πασο:

HUAWEI Honor 3C

Lenovo A8 A806

Τι μου προτεινετε αναμεσα σε αυτα τα δημοφιλη και ποιες οι αποψεις σας;

ZTE V5 με τετραπύρινο Snapdragon,2GB Ram,όμορφο,άψογο για τα λεφτά του. ;)

το a806 εχει 16gb rom αντι 8,

υποστηριζει 4g,

εχει νεοτερο android out-of-the-box

και καλυτερη μπαταρια.

αξιζει τα +20€

το a806 εχει 16gb rom αντι 8,

υποστηριζει 4g,

εχει νεοτερο android out-of-the-box

και καλυτερη μπαταρια.

αξιζει τα +20€

ΤΟ Α806 εχει MTK επεξεργαστή πολύ κατώτερο από Snapdragon δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο όσοι γνωρίζουν καταλαβαίνουν...

Και το redmi note μου φαινεται μια χαρα cost effective. Απορω γιατι δε συζητιεται περισσοτερο. Καλα σε αυτο το range τιμων ειναι σκοτωμα αυτα τα 8GB. Και οι μπαταριες ολες απαραδεκτες ειναι. Μηπως αν την πεισω να ανεβει κανα 20ευρω βρω πολυ πιο cost effective επιλογες; Edited by astan1990

Και εγω ψάχνομαι σε αυτην την κατηγορία. Αυτα που ειπατε ηδη, μαζι και το coolpad f1 και το asus zenfone 5 ... Ουφ... :) Edited by BASILISP

γεια σας.. σκεφτομαι να παρω το xiaomi mi4 4g fdd-lte εκδοση.. θα υποστηριζει τα ελληνικα μας δικτυα? εχω cosmote..

Και το redmi note μου φαινεται μια χαρα cost effective. Απορω γιατι δε συζητιεται περισσοτερο. Καλα σε αυτο το range τιμων ειναι σκοτωμα αυτα τα 8GB. Και οι μπαταριες ολες απαραδεκτες ειναι. Μηπως αν την πεισω να ανεβει κανα 20ευρω βρω πολυ πιο cost effective επιλογες;

αν σου αρεσε παρε τη νεοτερη εκδοση (4G). ειναι πολυ καλη συσκευη $170/€147, αλλα κριμα που εχει μονο 8gb rom.

ΤΟ Α806 εχει MTK επεξεργαστή πολύ κατώτερο από Snapdragon δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο όσοι γνωρίζουν καταλαβαίνουν...

το v5 red bull και το coolpad f1 ειναι περασμενης γενιας σε σχεση με το lenovo a806 και το elephone p6000.

αν και τιμιες συσκευες, δεν αξιζει πλεον καποιος να τις προτιμησει, παρα μονο αν πραγματικα δεν μπορει να

δωσει τα επιπλεον 15-20 ευρω ωστε να παρει νεοτερες-ισχυροτερες-πληρεστερες συσκευες. link 1

zte v5 red bull (εκδοση 2gb ram) $137/€119

coolpad f1 $143/€124

lenovo a806 $160/€139

elephone p6000 $156/€135

(τιμες σε $ απο http://www.to2c.com, ισοτιμια € απο http://www.xe.com)

σχετικα με τη συγκριση των επεξεργαστων που οπως αναφερεις "εσυ και οσοι γνωριζουν καταλαβαινουν",

"εγω και οσοι δε γνωριζουμε", εχουμε τη γνωμη οτι στην πραξη, η συντριπτικη πλειοψηφια των χρηστων, δε θα ασχοληθει

με καποιο σετ εντολων ή σενσορα που μπορει να υποστηριζει ο ενας επεξεργαστης εναντι του αλλου. link 2

παρολο που τα benchmarks δεν ειναι απολυτος δεικτης επιδοσης και εμπειριας χρησης,

το zte v5 red bull με τον τετραπυρηνο 1.2 msm8226 (snapdragon 400 της qualcomm) εχει σκορ στο antutu 18.000

και το lenovo a806 με τον οχταπυρηνο 1.7 mt6592 (της mediatek) εχει 29.000. link 3, link 4

παρα τα benchmark, ο χρηστης δε θα καταλαβει παρα πολλα τα οποια θα βασιζονται-προερχονται απο τους επεξεργαστες.

αυτα που σιγουρα θα καταλαβει και θα μπορει αμεσα να χρησιμοποιησει, ειναι οτι το a806 υποστηριζει δικτυα-ταχυτητες 4G,

οτι εχει διπλασιο χωρο-rom απο το v5, εχει νεοτερο (πιο ελαφρυ-γρηγορο) android και μεγαλυτερη μπαταρια.

οπως και να το κανουμε, το honda jazz, επειδη ειναι honda, δεν ειναι γενικα καλυτερο αμαξι απο το opel insignia.

το μονο ξεκαθαρο προσον που εχει το zte v5 red bull και το coolpad f1 (το οποιο ανεφερα καθως ειναι παρομοια

περιπτωση με το v5, ειναι περασμενης φουρνιας και εχει πεσει καπως η τιμη του) ειναι οτι ειναι δικαρτα.

ομως εδω ο χρηστης εφοσον θετει μοντελα μονοκαρτα ως υποψηφια, σημαινει δεν τον ενδιαφερει αυτο το

χαρακτηριστικο, αρα δεν υπαρχει και λογος να το λαβουμε υποψη. ακομα ομως κι αν ψαχνει δικαρτο,

υπαρχει το elephone p6000 που και παλι υπερτερει σε ολα εναντι του v5 και του f1, αν και η elephone

"πληρωνει" καποια θεματα που ειχαν βγαλει μερικα παλαιοτερα της κινητα, οποτε εκει καποιος μπορει

να θεσει θεμα αξιοπιστιας-ρισκου.

συζηταμε διοτι μας αρεσει να ασχολουμαστε και βεβαιως ο καθενας κανει τις επιλογες του,

εχει τις αποψεις του και επιχειρηματολογει. μπορει εμεις να λεμε για v5 και a806 και ο φιλος

τελικα να παρει iphone. γουστο του και καπελο του. δικα του τα χρηματα και η ευθυνη-επιλογη.

Edited by telefoneri

Φιλε μου και εγω ειμαι σε παρομοιο διλλημα.Απο τα λιγα που εχω δει μπορει να προτιμουσα το φ1 με τα 2 g ram που σκοραρει και αρκετα στο antututu καπου στα 28.000 και διαβαζω πολυ καλες κριτικες.

Εγω ειμαι αναμεσα σε

1)F1

2)a806

3)zte v5

4)cubot x9

To τελευταιο το καλοβλεπω πολυ αλλα δεν ξερω αν μπορω να εμπιστευτω την cubot γενικοτερα

Φιλε μου και εγω ειμαι σε παρομοιο διλλημα.Απο τα λιγα που εχω δει μπορει να προτιμουσα το φ1 με τα 2 g ram που σκοραρει και αρκετα στο antututu καπου στα 28.000 και διαβαζω πολυ καλες κριτικες.

Εγω ειμαι αναμεσα σε

1)F1

2)a806

3)zte v5

4)cubot x9

To τελευταιο το καλοβλεπω πολυ αλλα δεν ξερω αν μπορω να εμπιστευτω την cubot γενικοτερα

οχι το x9 λογω μπαταριας

Ενα βασικο ατου του v5 ειναι και η εμφανιση, μιας και το θελει η αδερφη μου. Γιατι απο εκει και περα το υπερ του lenovo τελειως τεχνοκρατικα ειναι η rom, αλλα μειον του η διαφορα τιμης. Αν ομως αξιζει απο πλευρας αξιοπιστιας και συνολικης ταχυτητας το 806 θα το προτιμησω. Τι λετε για αυτο;

Το δικαρτο οντως ειναι αδιαφορο.

To a806 to exei φιλος μου και ειναι αρκετα αξιοπιστο.Σκεφτομαι να το χτυπησω και εγω οπως σου ειπα λογω αξιοπιστιας lenovo αλλα θα σου προτεινα και το x9 λογω εμφανισης χωρις να ξερω αν ειναι αξιοπιστο βεβαια ακομα.Θα δειξει.Η μπαταρια ναι μεν ειναι μικρη αλλα διαβαζω οτι εχει καλη οικονομια,