Jump to content

Apple, σημαντική υποβάθμιση ποιότητας: Τι φταίει;


one_tree_hill
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

To hardware της Apple σήμερα, από άποψη προδιαγραφών, είναι άψογο. Ποτέ δεν έχει υπάρξει καλύτερο. Παρ’ όλα αυτά, ο έλεγχος ποιότητας της εταιρείας δέχεται καθημερινά τόσο μεγάλο πλήγμα που είναι ανησυχητικό για το μέλλον του κολοσσού.

 

Τα πράγματα ήταν πιο απλά στην αρχή. OSX και iPhone OS. Λίγες απαιτήσεις, λίγοι πόροι στα δύο ξεχωριστά λειτουργικά συστήματα, τα οποία μεταξύ τους δεν είχαν κάποιο συνδετικό κρίκο. Διαφορετικές ομάδες ανάπτυξης για την κάθε περίπτωση, καλύτερη οργάνωση. Όσο περνούσαν, όμως, τα χρόνια και οι απαιτήσεις αυξανόντουσαν, είχαμε την ενοποίηση του OSX και του (πλέον) iOS. Και, αν και σαν ιδέα ήταν θεμελιωτική για το χαρακτήρα της Apple όπως τον γνωρίζουμε σήμερα, αυτό που άρχισε σαν δυο ξεχωριστά και σταθερά λειτουργικά συστήματα, κατέληξε σαν κάτι ενοποιημένο που, όπως φαίνεται, κάθε χρόνο γίνεται περισσότερο πολύπλοκο και προβληματικό.

 

Η Apple ήταν πάντα εταιρία που είχε σαν βασικό της παράγοντα το marketing, το οποίο φαίνεται από κυριολεκτικά οτιδήποτε προέρχεται από αυτή. Οι διαφημίσεις της, τα press releases, τα videos με τους ιθύνοντες μετά από την παρουσίαση κάθε νέου προϊόντος. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα μιας πολύ προσεκτικά σχεδιασμένης τακτικής, που έχει ως σκοπό να ενισχύσει περισσότερο την άποψη ότι τα προϊόντα της Apple είναι όντως premium χαρακτήρα και θα πρέπει να θεωρούνται τα καλύτερα της αγοράς. Όμως, η συγκεκριμένη τακτική είναι και αυτή που δυσκολεύει τόσο πολύ το έργο, όσον αφορά την παράδοση ενός λογισμικού που λειτουργεί απροβλημάτιστα όταν πρέπει να λειτουργεί.

 

Ξέρουμε όλοι το motto της εταιρίας, «It just works». Και, αν και προφανώς και είναι και αυτό μια τακτική marketing, χάρις στην οποία η Apple όντως κατάφερε να διατηρήσει ένα καλό ιστορικό όσον αφορά προϊόντα σταθερά, bug-free, αυτό δεν ισχύει πλέον. Ένα από τα προβλήματα της συγκεκριμένης εταιρίας είναι το πόσο αργή είναι στο να απαντά στα προβλήματα που εκδηλώνονται με κάθε νέα έκδοση software: Πώς πολλά bugs δεν διορθώνονται αφού περάσουν μήνες και πώς πολλά από αυτά απλά συνεχίζουν να παραμένουν και να ταλανίζουν νεότερες εκδόσεις. Και το χειρότερο από όλα είναι η σιγή ιχθύος που τηρείται, όσον αφορά τα προβλήματα και πώς δεν «επικοινωνεί» ποτέ με το χρήστη, έχοντας σαν αποτέλεσμα συχνά ο τελευταίος να νιώθει αγνοημένος και απογοητευμένος.

 

Το παραπάνω motto δεν ίσχυε ποτέ 100%. Δεν θα περίμενε κανείς να ισχύει, όταν έχουμε να κάνουμε με κάτι φθαρτό. Όμως κάτι φαίνεται ότι άλλαξε. Ίσως η Apple όντως να προσπαθεί να «ανοιχτεί» υπερβολικά, πολύ υπερβολικά, γρήγορα. Ίσως να υπάρχει μια ελάττωση κόστους παραγωγής για την οποία δεν γνωρίζει κανείς και έχει ως αποτέλεσμα μια κακή ποιότητα ή πολύ απλά, όντως οι ισχυρισμοί περί Jobs και πώς η εταιρία, κάτω από τα ηνία του, ήταν στην κορυφή ποιοτικά, ήταν αλήθεια. Ίσως πλέον ο κολοσσός του Cupertino να μην μπορεί να διατηρήσει τα υπερβολικά μεγάλα επίπεδα ποιότητας που ο τελειομανής Jobs θεωρούσε το άλφα και το ωμέγα.

 

Όποιος και να είναι ο λόγος που η ποιότητα της Apple έχει πέσει κατακόρυφα, με το μέγεθος της εταιρίας και το κεφάλαιο που η ίδια διατηρεί δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάτι τέτοιο και, επομένως, δεν υπάρχουν δικαιολογίες για όσα συμβαίνουν. Η Apple θα έπρεπε να βρει τρόπο να φτιάξει τα «σπασμένα», ιδίως όταν οι καταναλωτές πληρώνουν τα προϊόντα της αρκετά ακριβά και για αυτόν ακριβώς το λόγο πρέπει να αγοράζουν κάτι που δεν έχει τα bugs, όταν «εναλλακτικές» και «φθηνότερες» επιλογές ίσως έχουν. Μπορεί το iPhone να σημειώνει 1.000.000 προπαραγγελίες μέσα σε 1 ώρα, όμως μια τέτοια συμπεριφορά θα «τραυματίσει» την εταιρία μακροπρόθεσμα. Μάλλον, οι ιθύνοντες της Apple δεν έχουν καταλάβει ότι τα προβλήματα του λογισμικού της έχουν ζημιώσει τόσο πολύ τη φήμη της πρώτης, γιατί αν όντως το είχαν καταλάβει, θα έκαναν δραστικότερες αλλαγές, οι οποίες αυτή τη στιγμή δε φαίνεται να συμβαίνουν.

 

Κανείς δεν χρειάζεται σημαντικές ενημερώσεις OS κάθε χρόνο. Κανείς δεν χρειάζεται κάθε καινούρια έκδοση λειτουργικού να έρχεται με μια μεγάλη λίστα αλλαγών και προσθηκών. Kανείς δεν θέλει να πληρώνει ακριβά για συσκευές που διαθέτουν σχεδιαστικές αστοχίες ή υπολείπονται σημαντικά σε χαρακτηριστικά έναντι του ανταγωνισμού. Χρειαζόμαστε οι ηλεκτρονικοί μας υπολογιστές, τα smartphones μας και τα tablets μας να δουλεύουν πρώτα σωστά, έτσι ώστε να μπορέσουμε να απολαύσουμε τα καινούρια features, τα οποία θα πρέπει να προσφέρονται σε ένα σταθερό και διατηρήσιμο ρυθμό.

 

Περιμένουμε τις απόψεις σας για όσα συμβαίνουν κι όσα ακούγονται όσον αφορά την ποιότητα της Apple και πώς αυτήν έχει ελαττωθεί με τα χρόνια.

 

[via] - [via]

Edited by one_tree_hill
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 156
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Δυστυχως προσυπογραφω..

MacBook Pro 13.3'' retina

iPhone 6 gold

iPad Mini Retina space gray

iPod Nano white

Ούτε η Έυα τόσο μήλο :bow:

Link to comment
Share on other sites

Ίσως στο απλό λειτουργικό που ήταν να ίσχυε το "it just works", όταν είναι απλό μπορεί και συμμαζεύεται εύκολα.

Δηλαδή αυτό που γράφεις εδώ:

Όμως κάτι φαίνεται ότι άλλαξε. Ίσως η Apple όντως να προσπαθεί να «ανοιχτεί» υπερβολικά, πολύ υπερβολικά, γρήγορα.
Memento Mori
Link to comment
Share on other sites

οτι συσκευη εχω και εργαζομαι ειναι apple,και ολα λειτουργουν αψογα, πλεον με την (δωρεαν) αναβαθμιση του λογισμικου μπορω να δεχομαι τα τηλεφωνηματα μου και τα μηνυματα στον υπολογιστη, το οποιο πραγματικα ενω νομιζα οτι θα ηταν κατι ανουσιο,ειναι παρα πολυ χρησιμο και βολικο οταν δουλευεις στον υπολογιστη
Nokia 5110, Nokia 3210,Nokia 3310, Nokia 8310,Nokia , Sony Erricson W800i, Siemens SX1, Motorola Razor v3, Samsung U100, Samsung U600,iphone 3G(για 5χρονια!), Iphone 4, Samsung Galaxy s3
Link to comment
Share on other sites

σαν μη κάτοχος συσκευών appla εκτός απο ένα ipad της οικογένειας που σπάνια πιάνω στα χέρια μου βλέπω τα προβλήματα διαφορετικά σύμφωνα με αυτα που διαβάζω και βλέπω σε γνωστούς και φίλους.

 

το μεγαλύτερο πρόβλημα σε φορητές συσκευες είναι το σχεδιαστικό τμήμα. όταν ο σχεδιαστής βγάλει ένα σχέδιο και λέει στους μηχανικούς κόψετε τα κεφάλια σας καντε το να δουλεύει χωρις καμιά αλλαγή στο σχέδιο τότε είναι σχεδό σίγουρο ότι κάποιο πρόβλημα θα προκύψει. και χρειάζεται χρόνος να φτιαχτεί. πράμα που οδηγεί στο δεύτερο πρόβλημα.

η apple έχει deadlines στα πάντα. ξέρουν πότε θα παρουσιάσει το λειτουργικό ή το προιόν και πότε θα κυκλοφορήσει. αν υπάρξει πρόβλημαη δεν είναι 100% έτοιμο, δεν γίνεται αναβολή αλλά μπαίνει το marκeting να μαζέψει τα σπασμένα.

 

μπορεί να κράζουμε google kai microsoft ότι συνέχεια δίνουν αναβολές η δεν δίνουν σαφές ημερομηνίες στη παρουσίαση των προιόντων τους, αλλά τα κυκλοφορούν όταν είναι έτοιμα χωρίς τρελλα προβλήματα (σε μικρό η μεγάλο βαθμό!!). ότι καινούριο βγει πάντα θα έχει κάποιο πρόβλημα. το θέμα να μήν έιναι μεγάλο και να διορθώνεται έυκολα.

Link to comment
Share on other sites

Η Apple έχει ένα τρελό hype, αποτέλεσμα των προσπαθειών και της επικοινωνιακής της πολιτικής τα προηγούμενα χρόνια, και έτσι τα προϊόντα της ξεχωρίζουν στα μάτι του απλού καταναλωτή και του απλού χρήστη.

Όταν για να φτιάξεις ένα προϊόν του 8 θες 100 ευρώ, και για να πας στο 10 θες 200, και η πλειοψηφία των καταναλωτών είναι ικανοποιημένοι με το 8 και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα καταλάβουν την διαφορά με το 10, τότε η επιχειρηματική λογική λέει ότι θα φτιάξει το προϊόν του 8. Ήταν μια λογική που ο Jobs δεν είχε, και ενδεχομένως εκεί οφείλεται σε μεγάλο μέρος το γεγονός ότι τα iDevices θεωρούνται από τους καταναλωτές πανέμορφα, απροβλημάτιστα, εξωπραγματικά. Ο Jobs πλέον δεν υπάρχει στην Apple και ενδεχομένως η εταιρεία κινείται πλέον με την στρατηγική που θα είχε κάθε εταιρεία, με την Apple να έχει το πλεονέκτημα του πανίσχυρου brand που διαθέτει αυτή τη στιγμή. Έτσι, μπορεί να προσφέρει ένα απλά καλό προϊόν (για τα δεδομένα και τις προσδοκίες που έχει κανείς από την Apple), που στα μάτια του καταναλωτή θα είναι σούπερ.

 

Μπράβο Γιώργο, πολύ ωραίο άρθρο :up:

Link to comment
Share on other sites

Ο τίτλος αναφέρεται σε ποιότητα κατασκευής, ενώ το περιεχόμενο σε προβλήματα software!

 

Εν πάση περιπτώσει, θεωρώ ότι η εταιρεία με δεδομένο ότι επί της ουσίας παρουσιάζει μόνο μία συσκευή αν δύο έτη και με τα κεφάλαια που έχει, θα έπρεπε να είναι εντελώς εξωπραγματικά από όλες τις απόψεις. Όμως δεν είναι και μέσο της πολιτικής του σταγονόμετρου, έχει φτάσει να έχει τα κέρδη που έχει. Εντελώς προσωπικά θεωρώ τα προϊόντα της κοροϊδία και γι'αυτό δεν θα την τιμήσω ποτέ. Κατανοώ όμως την φιλοσοφία της και σε πολλά πράγματα την παραδέχομαι, αλλά μέχρι εκεί.

Less is more...
Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

η... "ποιότητα" της εταιρείας δεν έχει αλλάξει. αυτό που έχει αλλάξει είναι πως όλο και περισσότεροι καταναλωτές αντιλαμβάνονται πως τόσο καιρό το μήλο ήταν χρυσά φούμαρα.

 

εν ολίγης το μήλο δεν είναι τίποτα άλλο παρά hype.

Link to comment
Share on other sites

σε τι bugs αναφέρεται το άρθρο;

 

Κυρίως όσα σημειώθηκαν από και μετά την έλευση του iOS 8, θέματα με το TouchID, το σήμα, τα διάφορα glitches στο σύστημα τα οποία παρατήρησα κι ο ίδιος, όμως το θέμα είναι γενικότερο, βλ. κατακραυγή με iOS 7

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω για τα τηλέφωνα τι παίζει γιατί ποτέ δεν είχα iphone αλλά για το OSX VS win8.1 αυτά που αναγράφονται έχω ακριβώς την ανάποδη εικόνα. Στην δουλειά χρόνια έχουμε αντίστοιχα μηχανήματα και το OSX είναι μακράν bug free σε σχέση με τα win.

 

Όσο για τα τηλέφωνα και τα samsung που είχα και τα ακουμπούσα χονδρά τελικά τα ξεμπροστιάζουν τηλεφωνά πολύ φτηνότερα από την κίνα. Ευχαριστήθηκα πολύ περισσότερο το ACER LIQUID E700 (το τρικαρτο ) με τα 200 € παρά στα άλλα που έχωνα τα 700+€ (αυτά ανήκουν στο παρελθόν).

 

Πάντως το χάλι τους έχουν τα περισσότερα λειτουργικά και το μόνο που θεωρώ αξιόπιστο και σταθερότατο είναι το Blackberry 10 με την φοβερή αρχιτεκτονική του QNX να τα ανοίγει όλα τα App σε containers. Τα αλλά είναι γεμάτα με πολλά προβλήματα.

 

Πάντως αντίστοιχο άρθρο μπορώ να γράφω για την Samsung, την motorola κλπ

Edited by cmvr

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100 ,  F2G. 

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω για τα τηλέφωνα τι παίζει γιατί ποτέ δεν είχα iphone αλλά για το OSX VS win8.1 αυτά που αναγράφονται έχω ακριβώς την ανάποδη εικόνα. Στην δουλειά χρόνια έχουμε αντίστοιχα μηχανήματα και το OSX είναι μακράν bug free σε σχέση με τα win.

Αυτό που όλοι κάνουν τη σύγκριση στη δουλειά μου ακούγεται λίγο κάπως. Αρχικά σε πόσες "δουλειές" προσφέρουν mac υπολογιστές? Σε πολύ λίγες θα έλεγα, γιατί? Για το κόστος μάλλον... Έπειτα πως γίνεται να είναι η δουλειά μέσο σύγκρισης όταν στον εκάστοτε υπολογιστή μπορεί να έχουν πρόσβαση δεκάδες χρήστες που όλοι ξέρουμε πόσο τα προσέχουν και πόσο τους νοιάζει αν πάθει κάτι? Ακόμα και ένας μοναδικός χρήστης να υπάρχει, σίγουρα είναι συνδεμένος ο υπολογιστής στο δίκτυο όπου μπορεί να κολλήσει οτιδήποτε που έχουν άλλοι υπολογιστές σε εκείνο το δίκτυο... Πόσοι ιοί υπάρχουν για windows και πόσοι για macos ? Και μη μου πείτε ότι είναι πιο ασφαλές το mac os γιατί θα βάλω τα γέλια.

Γεγονός είναι ότι τα εκάστοτε windows που είχα στον προσωπικό μου υπολογιστή (από τα xp sp3 και μετά) στο σπίτι που πρόσβαση έχω εγώ και μόνο, με ένα απλό antivirus και ελάχιστη προσοχή στις σελίδες που επισκέπτομαι, δεν είχαν ιδιαίτερα προβλήματα. Πόσο μάλλον τα win7 64bit και τα 8.1 που έχω εδώ και λίγους μήνες.

Τίποτα δεν είναι τέλειο, απλά και μόνο το ότι το ένα λειτουργικό υπάρχει στο 90% και το άλλο στο 5% είναι λόγος να αστοχήσει η σύγκριση μεταξύ τους.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που όλοι κάνουν τη σύγκριση στη δουλειά μου ακούγεται λίγο κάπως. Αρχικά σε πόσες "δουλειές" προσφέρουν mac υπολογιστές? Σε πολύ λίγες θα έλεγα, γιατί? Για το κόστος μάλλον... Έπειτα πως γίνεται να είναι η δουλειά μέσο σύγκρισης όταν στον εκάστοτε υπολογιστή μπορεί να έχουν πρόσβαση δεκάδες χρήστες που όλοι ξέρουμε πόσο τα προσέχουν και πόσο τους νοιάζει αν πάθει κάτι? Ακόμα και ένας μοναδικός χρήστης να υπάρχει, σίγουρα είναι συνδεμένος ο υπολογιστής στο δίκτυο όπου μπορεί να κολλήσει οτιδήποτε που έχουν άλλοι υπολογιστές σε εκείνο το δίκτυο... Πόσοι ιοί υπάρχουν για windows και πόσοι για macos ? Και μη μου πείτε ότι είναι πιο ασφαλές το mac os γιατί θα βάλω τα γέλια.

Γεγονός είναι ότι τα εκάστοτε windows που είχα στον προσωπικό μου υπολογιστή (από τα xp sp3 και μετά) στο σπίτι που πρόσβαση έχω εγώ και μόνο, με ένα απλό antivirus και ελάχιστη προσοχή στις σελίδες που επισκέπτομαι, δεν είχαν ιδιαίτερα προβλήματα. Πόσο μάλλον τα win7 64bit και τα 8.1 που έχω εδώ και λίγους μήνες.

Τίποτα δεν είναι τέλειο, απλά και μόνο το ότι το ένα λειτουργικό υπάρχει στο 90% και το άλλο στο 5% είναι λόγος να αστοχήσει η σύγκριση μεταξύ τους.

 

App developing για κινητά, Architecture and Cad, 3d graphics and animation, Desktop publishing, web developing είναι λίγα από αυτά που τα χρησιμοποιούν στην εταιρία που εργάζομαι.

 

Πλέον όλες οι σοβαρές επιχειρήσεις επενδύσουν για πολλές εργασίες σε mac γιατί έχουν μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο και δωρεάν αναβάθμιση λειτουργικού κάθε χρόνο.

 

Φαίνεται ότι δεν έχεις εμπειρία από mac και φαίνεται από τον τρόπο που γράφεις. Αντίστοιχο μηχάνημα με windows σε ποιότητα και χαρακτηριστικά σε πληροφορώ εάν το αγοράσεις είναι ακριβότερο από ένα MAC. Για δες τις επαγγελματικές σειρές dell, hp κλπ που έχουν έως και 40% μεγαλύτερη τιμή σε σχέση με τα mac.

 

Ούτε τρεξίματα με drivers που δεν υποστηρίζονται μετά από 3 χρόνια ούτε άλλες γελοιότητες που συναντάμε στις άλλες λύσεις.

 

Και το ποιο σημαντικό θέλουν ελάχιστη τεχνική υποστήριξη σε σχέση με τα win workstations.

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100 ,  F2G. 

Link to comment
Share on other sites

μιας και εισαι σε εταιρεια με mac, εχεις γνωμη για yosemite vs mavericks? στα φορα παντως πεφτει πολυ κραξιμο, κι οχι για το αισθητικο κομματι που ειναι υποκειμενικο ουτως ή αλλως. προσωπικα νομιζω το yosemite ειναι υποβαθμιση. ειδικα καποια native apps, πχ. safari, mail εχουν παρα πολλα θεματα. αλλοι βεβαια εχουν σοβαροτερα θεματα, πχ. με το wifi.
ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ SONY ΚΑΙ SAMSUNG.
Link to comment
Share on other sites

μιας και εισαι σε εταιρεια με mac, εχεις γνωμη για yosemite vs mavericks? στα φορα παντως πεφτει πολυ κραξιμο, κι οχι για το αισθητικο κομματι που ειναι υποκειμενικο ουτως ή αλλως. προσωπικα νομιζω το yosemite ειναι υποβαθμιση. ειδικα καποια native apps, πχ. safari, mail εχουν παρα πολλα θεματα. αλλοι βεβαια εχουν σοβαροτερα θεματα, πχ. με το wifi.

 

Αν μου επιτρέπεις, σε MBP mid 2012 δεν έχω κάποιο θέμα με διαχείριση μνήμης, ενώ σε Mavericks είχα. Από την άλλη το θέμα με το WiFi είναι τραγικό.

Link to comment
Share on other sites

η... "ποιότητα" της εταιρείας δεν έχει αλλάξει. αυτό που έχει αλλάξει είναι πως όλο και περισσότεροι καταναλωτές αντιλαμβάνονται πως τόσο καιρό το μήλο ήταν χρυσά φούμαρα.

 

εν ολίγης το μήλο δεν είναι τίποτα άλλο παρά hype.

 

Εντάξει ας μην γίνεσαι προκλητικός, δεν γίνονται στη τύχη τέτοια νούμερα, ασχολούμαι με τις συσκευές της Apple αρκετά χρόνια. Θα συμφωνήσω με τον συγγραφέα του άρθρου σχετικά με τα τελευταία λειτουργικά και τα σημαντικά προβλήματα τους.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που όλοι κάνουν τη σύγκριση στη δουλειά μου ακούγεται λίγο κάπως. Αρχικά σε πόσες "δουλειές" προσφέρουν mac υπολογιστές? Σε πολύ λίγες θα έλεγα, γιατί? Για το κόστος μάλλον... Έπειτα πως γίνεται να είναι η δουλειά μέσο σύγκρισης όταν στον εκάστοτε υπολογιστή μπορεί να έχουν πρόσβαση δεκάδες χρήστες που όλοι ξέρουμε πόσο τα προσέχουν και πόσο τους νοιάζει αν πάθει κάτι? Ακόμα και ένας μοναδικός χρήστης να υπάρχει, σίγουρα είναι συνδεμένος ο υπολογιστής στο δίκτυο όπου μπορεί να κολλήσει οτιδήποτε που έχουν άλλοι υπολογιστές σε εκείνο το δίκτυο... Πόσοι ιοί υπάρχουν για windows και πόσοι για macos ? Και μη μου πείτε ότι είναι πιο ασφαλές το mac os γιατί θα βάλω τα γέλια.

Γεγονός είναι ότι τα εκάστοτε windows που είχα στον προσωπικό μου υπολογιστή (από τα xp sp3 και μετά) στο σπίτι που πρόσβαση έχω εγώ και μόνο, με ένα απλό antivirus και ελάχιστη προσοχή στις σελίδες που επισκέπτομαι, δεν είχαν ιδιαίτερα προβλήματα. Πόσο μάλλον τα win7 64bit και τα 8.1 που έχω εδώ και λίγους μήνες.

Τίποτα δεν είναι τέλειο, απλά και μόνο το ότι το ένα λειτουργικό υπάρχει στο 90% και το άλλο στο 5% είναι λόγος να αστοχήσει η σύγκριση μεταξύ τους.

 

μιας και εισαι σε εταιρεια με mac, εχεις γνωμη για yosemite vs mavericks? στα φορα παντως πεφτει πολυ κραξιμο, κι οχι για το αισθητικο κομματι που ειναι υποκειμενικο ουτως ή αλλως. προσωπικα νομιζω το yosemite ειναι υποβαθμιση. ειδικα καποια native apps, πχ. safari, mail εχουν παρα πολλα θεματα. αλλοι βεβαια εχουν σοβαροτερα θεματα, πχ. με το wifi.

 

macbook pro mid 2009 πετάει με mavericks όπως το ίδιο κάνει και μετα yosemite .Και να προσθέσω το μεγαλύτερο ποσοστό στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς έχει mac και στα windows pc υπάρχουν εγκατεστημένα windows 7 γιατί απλά τα windows 8 κολλάνε απίστευτα και έχουν άπειρα προβλήματα και κάθε εξάμηνο πέφτει ομαδικό format απο τα αλογάκια που τρέχουν ανενόχλητα παντού ...

Edited by iobelika
Link to comment
Share on other sites

Πριν 15 χρόνια να συζητάγαμε για Mac σε εταιρείες. Σήμερα είναι ελάχιστες για δύο βασικούς λόγους: 1) περιορισμένη ευελιξία στο hardware και πανάκριβες τιμές. 2) Περιορισμένο software ειδικά σε εξειδικευμένα προγράμματα. Και μην μου πείτε να τρέξει κάποιος virtual windows σε Mac....

Κακά τα ψέματα τα windows/pc είναι όπως τα αντίστοιχα android smartphone. Κάνεις ότι θέλεις, όπως το θέλεις και με όποιο κόστος θέλεις. Τελεία και παύλα.

Less is more...
Link to comment
Share on other sites

Κυρίως όσα σημειώθηκαν από και μετά την έλευση του iOS 8, θέματα με το TouchID, το σήμα, τα διάφορα glitches στο σύστημα τα οποία παρατήρησα κι ο ίδιος, όμως το θέμα είναι γενικότερο, βλ. κατακραυγή με iOS 7

 

συγγνώμη

παρέλειψα να γράψω τι bugs υπάρχουν όσον αφορά τους apple υπολογιστές

εκεί αναφερόμουν

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως μόνο με Apple προϊόντα έχω το κεφάλι μου ήσυχο όταν να κάνω αγορά.

Σε όλους μα όλους τους υπόλοιπους κατασκευαστες πάντα φοβάμαι μην μου τύχει κάτι στραβό.

Ειδικά στις οθόνες των τρίτων είτε bleeding θα σου τύχει κατά 90% είτε καμένα pixel σε πιο μικρό αλλά σεβαστό ποσοστό.

Αυτά η δικιά μου εμπειρία.

OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T

 

Link to comment
Share on other sites

Αν μου επιτρέπεις, σε MBP mid 2012 δεν έχω κάποιο θέμα με διαχείριση μνήμης, ενώ σε Mavericks είχα. Από την άλλη το θέμα με το WiFi είναι τραγικό.

 

mbpr mid 14 εδω: το mail συγχρονιζει οποτε κι αν θελει, κι εχω καμποσα κολληματα/χρωματιστες μπαλες στον safari σε συγκριση με mavericks (ισως φταιει και το flash σε καποιες υπερφορτωμενες σελιδες, αλλα τεσπα). δεν εχω θεματα αποδοσης ή μνημης συνολικα, καθε αλλο. απλα καποια native apps εχουν θεματα και το βλεπω και στα φορα. προσωπικα εχω μεγαλυτερα θεματα με το αισθητικο/σχεδιαστικο κομματι, αλλα αυτο ειναι καθαρα υποκειμενικο.

 

γενικα για ολα τα OSes που χρησιμοποιω ταυτοχρονα: win 8.1, ubuntu 14.04, osx yosemite, εχω να πω οτι ειναι υπερφορτωμενα με αχρειαστα features, στα ορια του bloatware. η πιεση των φορτωμενων releases και ο τεραστιος αριθμος χρηστων απαιτουν πλεον και καλυτερο testing και πρεπει να το καταλαβουν ολοι τους. απαραδεκτο να βγαινουν updates που κολλανε τηλεφωνα χρηστων ή που κανουν το wifi ανυπαρκτο.

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ SONY ΚΑΙ SAMSUNG.
Link to comment
Share on other sites

μιας και εισαι σε εταιρεια με mac, εχεις γνωμη για yosemite vs mavericks? στα φορα παντως πεφτει πολυ κραξιμο, κι οχι για το αισθητικο κομματι που ειναι υποκειμενικο ουτως ή αλλως. προσωπικα νομιζω το yosemite ειναι υποβαθμιση. ειδικα καποια native apps, πχ. safari, mail εχουν παρα πολλα θεματα. αλλοι βεβαια εχουν σοβαροτερα θεματα, πχ. με το wifi.

 

Μετά το πρόσθετο update το θέμα με wifi σταμάτησε να υφίσταται. Το Yosemite παίζει ποιο γρήγορα. Δίνει την αίσθηση ότι και η διαχείριση της μνήμης βελτιώθηκε.

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100 ,  F2G. 

Link to comment
Share on other sites

Από το 2011 ασχολούμαι με την Apple. Τότε με iOS 4 και OS X 10.6 τα πάντα ήταν bug free. Τώρα με 10.10 τα έχω δει όλα, είμαι και γω ένας από αυτούς που έχουν προβλήματα με το wifi, προφανώς η 10.10.1 δεν διόρθωσε σχεδόν τίποτα και περιμένω την 10.10.2. Γενικά σχεδόν τιποτα δεν λειτουργεί σωστά(μέχρι και την τοποθεσία για τον καιρό στο Notification Center μου την βγάζει λάθος). Με την iOS 8 στο iPhone 6 δεν έχω θέμα. Στο iPad Air από την άλλη δεν μπορώ να καταλάβω πως από το καλοκαίρι που ξεκίνησε η beta δεν μπορούν να διορθώσουν σημαντικά bugs όπως τα gestures και το σωστό orientation της οθόνης. Φταίει που η εταιρία δεν έχει τον Steve, φταίει που προσπαθούν να βάλουν πολλές νέες λειτουργίες κάθε χρόνο, δεν ξέρω. Το θέμα είναι πως αυτό πρέπει να αλλάξει. Για ένα πράγμα φημιζόταν η Apple, πως δεν έχει bugs και αυτό τα τελευταία χρόνια το έχει ακυρώσει. Μακάρι να πέφτανε οι πωλήσεις μπας και ξυπνήσει γενικά αλλά δύσκολο..
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...