kakos Δημ. October 12, 2015 Author Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2015 Στο computer management μου εχει 2 recovery partition, ενα 450mb κι ενα 5,97gb. χρειαζονται αυτα τα 2 partition; ξερει κανεις; εχω βαλει στο ταμπλετ windows 10 με καθαρη εγκατασταση και εχω σβησει τα 8.1 οποτε νομιζω το recovery δεν εχει νοημα πλεον Απ όσο γνωρίζω αφού έκανες καθαρή εγκατάσταση, πλέον δε σου χρειάζονται, δε μπορείς να ξαναγυρίσεις στα 8,1. αν και κάποιος εδώ μέσα είπε πως γίνεται. Παράθεση Samsung galaxy s8 duos. Surface Pro 4. DOD LS430W. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Homer Δημ. October 13, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 13, 2015 Αν δεν ειναι απαραιτητα, ειναι 6gb χωρου που μενει αχρησιμοποιητος. Δεν ξερω αν θα μ'αφησει να τα ενωσω με το κυριο partition. Θα το δοκιμασω. Σ' εσας υπαρχουν αυτα τα partition; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
isskon Δημ. October 15, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2015 Αν δεν ειναι απαραιτητα, ειναι 6gb χωρου που μενει αχρησιμοποιητος. Δεν ξερω αν θα μ'αφησει να τα ενωσω με το κυριο partition. Θα το δοκιμασω. Σ' εσας υπαρχουν αυτα τα partition;το έκανα εγώ με το minitool partition και μετά έβαλα τα Windows 10 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Homer Δημ. October 15, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2015 Απ' οσα εχω διαβασει, τα windows 10 δεν χρειαζονται recovery partition. Το wim boot ηταν μια λειτουργια των win8, που πλεον με τα win10 την εχουν εξελιξει ακομα περισσοτερο, με συνεπεια το recovery partition να ειναι πλεον περιττο. Βρήκα έναν οδηγό εδώ, ομως ενω κανει διαγραφη τα recovery, στο τελος που πρεπει να τα ενωσει με το κυριο partition μου βγαζει μηνυμα οτι ισως πρκυψει θεμα με το boot της συσκευης. Και επειδη και στο user guide της συσκευης στη σελιδα 25 λεει "Do not delete or modify the Recovery Partition on a WIMBoot-enabled computer" (και εμενα στο computer management για καποιο περιεργο λογο λεει οτι ειναι wim-boot enabled) δεν το προχωρησα. Θα ριξω μια ματια και στο minitool παντως, ευχαριστω. Ελπιζω η free εκδοση να ειναι αρκετη Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Homer Δημ. October 15, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2015 το έκανα εγώ με το minitool partition και μετά έβαλα τα Windows 10 Το EaseUS Partition Master που προτεινε ο οδηγος του howtogeek δεν ελεγε να ενωσει τα partition με τιποτα, αλλα με το minitool καταφερα να το κανω. Μου πηρε περιπου...1 λεπτο. Τζαμπα το ψαξιμο τοσες μερες. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
isskon Δημ. October 16, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 16, 2015 Υπάρχει τρόπος παρακαμψης του κουμπιού on/off; Με tap ή κάτι παρόμοιο; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Homer Δημ. October 19, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 19, 2015 Το double tap to wake επειδη το συνηθισα και γω στο κινητο μου λειπει καπως... δεν νομιζω να υπαρχει τετοια λειτουργια σε windows ταμπλετ, δυστυχως. Υπαρχει αντιστοιχο request στο uservice Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alextrela Δημ. October 20, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 20, 2015 Το double tap to wake επειδη το συνηθισα και γω στο κινητο μου λειπει καπως... δεν νομιζω να υπαρχει τετοια λειτουργια σε windows ταμπλετ, δυστυχως. Υπαρχει αντιστοιχο request στο uservice Έλα ντε τόσο και τόσα με τα 10 έφεραν απο windows mobile σε ντεσκτοπ έκδοση και ενα απο τα πιο χρήσιμα το αφήνουν στην απ έξω. Για κλωτσιές ειναι στην MS. Παράθεση OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FrOsT_frt Δημ. October 22, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 22, 2015 Κάποιος είχε ρωτήσει πρόσφατα για 128gb sd, έβαλα μια Samsung evo και παίζει κανονικά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kakos Δημ. October 22, 2015 Author Κοινοποίηση Δημ. October 22, 2015 Κάποιος είχε ρωτήσει πρόσφατα για 128gb sd, έβαλα μια Samsung evo και παίζει κανονικά. μπράβο, αυτό είναι πολύ καλό! γιατί όμως η lenono γράφει 64gb; υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί κάποιο θέμα; Παράθεση Samsung galaxy s8 duos. Surface Pro 4. DOD LS430W. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Homer Δημ. October 24, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2015 Ξαφνικα σημερα στο boot μου εβγαλε μια μπλε οθονη που λεει RECOVERY. Your PC/Device needs to be repaired. A required device isn't connected or can't be accessed. Εrror code 0xc0000225. Το τελευταιο πραγμα που θυμαμαι να πειραξα ηταν που ενεργοποιησα το bitlocker. Μετα δεν θυμαμαι αν ξαναεκανα reboot. Καμια ιδεα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alextrela Δημ. October 24, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2015 μπράβο, αυτό είναι πολύ καλό! γιατί όμως η lenono γράφει 64gb; υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί κάποιο θέμα; Ε δεν νομίζω να υπάρχει θέμα. ----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Ξαφνικα σημερα στο boot μου εβγαλε μια μπλε οθονη που λεει RECOVERY. Your PC/Device needs to be repaired. A required device isn't connected or can't be accessed. Εrror code 0xc0000225. Το τελευταιο πραγμα που θυμαμαι να πειραξα ηταν που ενεργοποιησα το bitlocker. Μετα δεν θυμαμαι αν ξαναεκανα reboot. Καμια ιδεα; Για δες εδω. Δεν μου εχει τύχει ουδέποτε στο boot ανάλογο θέμα. Δεν ξέρω για ποιο λογο στο έβγαλε. Και εδω δες https://neosmart.net/wiki/0xc0000225/ Παράθεση OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Homer Δημ. October 24, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2015 Μου λεει να πατησω το windows key για να μπω στα settings του UEFI firmware. Δυστυχως to tablet δεν εχει windows key (LOL) και δεν μου αναγνωριζει το windows key που το παταω οταν το συνδεω στο dock. Φανταζομαι για να κανω αυτα που προτεινεις Alex, θα πρεπει να παρω καποιο usb dock και να φτιαξω ενα στικακι με windows... Απ' οσα δοκιμασα, δεν καταφερα να αποκτησω προσβαση σε recovery console Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alextrela Δημ. October 24, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2015 (edited) Μου λεει να πατησω το windows key για να μπω στα settings του UEFI firmware. Δυστυχως to tablet δεν εχει windows key (LOL) και δεν μου αναγνωριζει το windows key που το παταω οταν το συνδεω στο dock. Φανταζομαι για να κανω αυτα που προτεινεις Alex, θα πρεπει να παρω καποιο usb dock και να φτιαξω ενα στικακι με windows... Απ' οσα δοκιμασα, δεν καταφερα να αποκτησω προσβαση σε recovery console Επειδή ειναι και tablet εδω ειναι πιο περίπλοκη η διαδικασία. Και δεν ξέρω η Lenovo στα bios τι επιτρέπει και τι όχι. Για να μπεις στα settings του UEFI το κανεις μέσα απο τα Windows απο PC setting update and recovery πας advanced,κανει μια επανεκκίνηση και μέσα απο 3-4 παράθυρα κανεις περιήγηση εως μπεις στα setting του UEFI. Με μια μικρη επιφύλαξη αν η Lenovo εχει βάλει περιορισμούς στην πρόσβαση εκεί. Απο εκεί εξίσου μπορείς να μπεις σε recovery console σε περιβάλλον DOS να κανεις τις αλλαγές που λέει στα link/βίντεο που σου έδωσα ----- προσθήκη μηνύματος 7 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Χρησιμοποίησε και αυτο το εργαλείο που αναφέρουν. Guaranteed Fix: Use Easy Recovery Essentials Edited October 24, 2015 by alextrela Παράθεση OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Homer Δημ. October 24, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2015 Το προβλημα ειναι όμως οτι δεν μπαινω καν στα windows. Βγαζει το logo της Lenovo και μετα μπλε οθονη. Δοκιμασα να μπω στο boot μενου με volume+ + power button, αλλα κι εκει δε μου δινει καμια επιλογη για recovery. Σε μπλε οθονη με πηγαινει και παλι. Μηπως να το στειλω για σερβις; Υπάρχει αντιπροσωπια στη Θεσσαλονικη; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alextrela Δημ. October 24, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2015 (edited) Το προβλημα ειναι όμως οτι δεν μπαινω καν στα windows. Βγαζει το logo της Lenovo και μετα μπλε οθονη. Δοκιμασα να μπω στο boot μενου με volume+ + power button, αλλα κι εκει δε μου δινει καμια επιλογη για recovery. Σε μπλε οθονη με πηγαινει και παλι. Μηπως να το στειλω για σερβις; Υπάρχει αντιπροσωπια στη Θεσσαλονικη; Τοτε μονο επανεγκατάσταση Windows απο USB αν επιχειρήσεις μονο σου ειτε τα 8.1 η τα 10 αν εχεις περάσει η αλλιως service καλυτερα αμα δεν είσαι πολυ σίγουρος οτι θα τα καταφέρεις μήπως το πρόβλημα ειναι βαθύτερο απο απλά software issue. http://www.infoquest.gr/content/service-center Collection Point: για Η/Υ Quest, HP και LENOVO (Commercial) Uniplus Μ. Αντύπα 41 57001 Πυλαία, Θεσσαλονίκη Τηλ.: 2310 805721 Ωράριο λειτουργίας Δευτέρα-Παρασκευή: 9.00π.μ – 5.00μ.μ Edited October 24, 2015 by alextrela Παράθεση OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
peter_kalymnos Δημ. October 24, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2015 Παιδιά το miix δεν είναι pc είναι tablet και το bios έχει κλειδωμένες δυνατότητες και δεν μπορείς να εγκαταστήσεις μόνος σου λειτουργικό. Μάλιστα παρακαλώ τον φίλο κάπου πιο πάνω που γράφει ότι έκανε usb boot να μας πεί και εμάς πως γίνεται! Ότι μπορείς να κάνεις γίνεται μόνο σε περιβάλλον των εγκατεστημένων windows. Αν είσαι σε σημείο που δεν μπορείς να δουλέψεις μέσω windows τότε service. Αυτά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alextrela Δημ. October 24, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2015 Παιδιά το miix δεν είναι pc είναι tablet και το bios έχει κλειδωμένες δυνατότητες και δεν μπορείς να εγκαταστήσεις μόνος σου λειτουργικό. Μάλιστα παρακαλώ τον φίλο κάπου πιο πάνω που γράφει ότι έκανε usb boot να μας πεί και εμάς πως γίνεται! Ότι μπορείς να κάνεις γίνεται μόνο σε περιβάλλον των εγκατεστημένων windows. Αν είσαι σε σημείο που δεν μπορείς να δουλέψεις μέσω windows τότε service. Αυτά. Πάντως σε αλλα tablet όπως πχ surface η thinkpad 8 γίνεται κανονικα καθαρη εγκατάσταση απο USB(τα εχω δοκιμάσει επιτυχημένα) Για το Miix 3 δεν ξέρω τι παιζει σε αυτο το θέμα. Παιζει ρόλο ανα μοντελο η και κατασκευαστή. Παράθεση OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
peter_kalymnos Δημ. October 24, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2015 Ακριβώς δυστυχώς όπως μου είπαν και στο service στην Αθήνα μετά από μακροσκελή επικοινωνία που είχα μαζί τους το Lenovo Miix 3 δέν είναι PC και δεν μπορείς να εγκαταστήσεις λειτουργικό είναι κλειδωμένο. Άρα για μια ακόμα φορά για να προσέχει όποιος θέλει να το σκαλίσει 1. Αναβάθμιση σε win 10 γίνεται μόνο μέσω win 8.1 2. Clean install γίνεται αφού εγκαταστήσουμε για πρώτη φορά τα 10 δεκάρια κανονικά ΚΑΙ ΜΕΤΑ ώστε να πάρουμε το product key 3. Αφού κάνουμε clean install τα 10 ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΥΡΝΑΜΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΑ 8.1 4. Αν βγάλει BSOD καληνύχτα απλά να ξέρετε ότι το service είναι άψογο! 5. Αν δεν κάνουμε clean install υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής στα 8.1 για ένα χρονικό διάστημα που έχει καθορίσει η Microsoft (δεν ξέρω ακριβώς πόσο) και μετά το image θα σβήσει αυτόματα. 6. Clean install γίνεται από ρυθμίσεις-αποκατάσταση-επιλογές για προχωρημένους-επανεκκίνηση τώρα Καλή επιτυχία. Υ.Γ 1 - Με τα 10 πετάει (προσωπική εκτίμηση) Υ.Γ 2 - Για όσους έχουν προβλήματα με το Bluetooth ή και την κάρτα SD έχουν ελλαττωματική μητρική ολοταχώς για service όσο έχουν εγγύηση. Από όσο έχω παρακολουθήσει σε Ελληνικά και ξένα φόρουμ υπάρχουν πολλά προβληματικά μηχανάκια στην κάρτα sd στο Bluetooth και σε θέματα συναρμογής στα πλαστικά. (το δικό μου είχε κακή συναρμογή στα δεξιά και έκανε διακοπές όταν διάβαζε κάρτες sd) Όταν όλα αυτά φτιαχτούν το μηχανάκι πετάει. Καλή επιτυχία. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
niksta Δημ. October 25, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 25, 2015 (edited) 1. Εδώ στο τελευταίο μήνυμα, λέει ότι αντέγραψε το iso των Windows 10 σε στικάκι και έκανε από εκεί εγκατάσταση! Όχι clean install. Δλδ είδε το στικάκι κατευθείαν????? Γίνεται αυτό? Ή κάτι δε μας λέει? 2. Αν κάνουμε clean install τα 10, ούτε με recovery στικάκι δε μπορούμε να γυρίσουμε στα 8.1? 3. Με Acronis True Image 2014 δε μπόρεσα να μπουτάρω από στικάκι. Άσε που στο λάπτοπ που έχω δεν έβλεπε το στικάκι για να το κάνω image το recovery στικ. Τι γίνεται με αυτό το Acronis...? Έχει θέματα με τα UEFI? 4. Όταν λέμε προβλήματα με το bluetooth τι εννοούμε ακριβώς? Να μην μπορεί να δει καμία συσκευή ή να βλέπει να γίνεται pair αλλά να μην μπορεί να στείλει αρχεία κτλ ή να υπάρχουν έστω και μερικές φορές προβλήματα επικοινωνίας? Edited October 25, 2015 by niksta Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
peter_kalymnos Δημ. October 25, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 25, 2015 (edited) Βασικά δεν έκανε τίποτα που δεν μπορούσε να κάνει όπως περιέγραψα πιο πάνω μέσα από τα windows δηλαδή έκανε μια τρύπα στο νερό! Ο τύπος έκανε recovery το image που είχε στον υπολογιστή του και ζήτησε από τα windows να του διαγράψουν τα πάντα από τον σκληρό του δίσκο πριν την διαδικασία και νομίζει ότι κάτι έκανε , τσάμπα έχασε χρόνο. Όπως γράφει την αναβάθμιση αρχικά την έκανε σε περιβάλλον win 8 δηλαδή κατέβασε iso σε usb και το έτρεξε σε περιβάλλον windows αυτό ναι γίνεται αλλά γιατί να το κάνει αφού πολύ απλά μπορούσε να διαλέξει την επιλογή update this pc. Αντί να κάνει μετά όλες τις βλακείες που έκανε απλά μπορούσε να κάνει αυτά που έγραψα πιο πάνω χωρίς usb χωρίς recovery image γιατί απλά το κάνουν τα win μόνα τους! Το μηχανάκι δεν κάνει usb boot όπως τέλος πάντων το εννοούμε στο κλασσικό pc πχ πες ότι έχεις τα win 8.1 σε usb φτιαγμένο με το rufus. To μηχάνημα δεν μπουτάρει τέλος δεν γίνεται από το bios όπως έγραψα αν π.χ βγάλει BSOD δεν μπορείς να ξεκινήσεις μέσω bios από usb. Μπορείς όμως να το κάνεις να διαβάσει recovery image από usb αυτό όμως δεν είναι το ίδιο. Δεν ξέρω αν μπορείς με recovery που έχεις κρατήσει σε usb να γυρίσεις πίσω στα 8.1 αφού έχεις σβήσει το recovery partition στο miix λογικά θα γίνεται. Αυτό που δεν γίνεται είναι usb ή dvd boot. Edited October 25, 2015 by peter_kalymnos Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Homer Δημ. October 27, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2015 Τελος καλό, ολα καλά παιδιά! Ευτυχως γλιτωσαμε τα χειροτερα! Το ταμπλετ πλεον δουλευει κανονικα! Άργησα λιγο γιατι περιμενα να μου ερθει ενα καλώδιο microUSB-USB OTG. Μετά ακολουθωντας κατι οδηγους, έφτιαξα ενα Windows10 bootable USB, το οποιο συνδεσα με το καλωδιο OTG στο ταμπλετ. Μπήκα στο boot μενου του miix με volume+ και power button, εκει μου αναγνωρισε το USB, εκανα boot απο εκει, μπηκα στο μενου των windows, πατησα repair και πλεον μπουταρει κανονικα! ευχαριστώ ολους για τις συμβουλες και την βοηθεια! @peter_kalymnos: αν δεν σου δουλευει το usb boot, κανε το bios update που ειχε ποσταρει ο niksta (δεν ξερω αν το usb boot επαιζε στην αρχη ή οχι, ειχα εγκαταστησει το bios update πριν γινει το κακο και σ'εμενα πλεον δουλευει): Να ρωτήσω: Αυτό το Bios Update τι λέει να το κάνω ή όχι; Πριν πάω στα 10. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
peter_kalymnos Δημ. October 28, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2015 Ας μην τα μπερδεύουμε! Αυτό που έκανες είναι να μπείς στο windows boot manager. Καμία σχέση με usb boot. Όσο αφορά το bios update εγώ το έχω κάνει και μέχρι στιγμής όλα καλά.! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alextrela Δημ. October 28, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2015 Βασικά εκανε επιδιόρθωση των windows μέσα από το USB και όχι καθαρή εγκατάσταση. Βέβαια το αποτέλεσμα μετράει στο τέλος. Παράθεση OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Homer Δημ. October 28, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2015 Το μηχανάκι δεν κάνει usb boot όπως τέλος πάντων το εννοούμε στο κλασσικό pc πχ πες ότι έχεις τα win 8.1 σε usb φτιαγμένο με το rufus. To μηχάνημα δεν μπουτάρει τέλος δεν γίνεται από το bios όπως έγραψα αν π.χ βγάλει BSOD δεν μπορείς να ξεκινήσεις μέσω bios από usb. Μπορείς όμως να το κάνεις να διαβάσει recovery image από usb αυτό όμως δεν είναι το ίδιο. Δεν ξέρω αν μπορείς με recovery που έχεις κρατήσει σε usb να γυρίσεις πίσω στα 8.1 αφού έχεις σβήσει το recovery partition στο miix λογικά θα γίνεται. Αυτό που δεν γίνεται είναι usb ή dvd boot. Ας μην τα μπερδεύουμε! Αυτό που έκανες είναι να μπείς στο windows boot manager. Καμία σχέση με usb boot. Όσο αφορά το bios update εγώ το έχω κάνει και μέχρι στιγμής όλα καλά.! Οκ, μ'εχεις μπερδεψει. Μπορεις να μου εξηγησεις τι εννοεις με usb boot? Γιατί εγω είχα τα 10αρια σε USB φτιαγμενο με το rufus, μου εβγαλε BSOD και μπορεσα να ξεκινήσω μέσω bios από usb. Και ευτυχως που επαιξε με το repair, και δεν χρειαστηκε να κανω επανεγκατασταση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts