Jump to content

Snapdragon Vs Exynos

UNEXPECTEDGR
 Κοινοποίηση

SNAPDRAGON ή EXYNOS  

329 members have voted

1. 1. SNAPDRAGON ή EXYNOS

Recommended Posts

• Απαντήσεις 538
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Δε λέει ότι δεν τρέχει.

Απλά ότι σε σχέση με το F είναι πιο αργό.

Δεν ξερω για σας, αλλα εχω μπερδευτει πραγματικα παααρα πολυ και οσο το ψαχνω ολο και μπερδευομαι περισοτερο...

Μολις ειχα αποφασισει να παω για το σουπερ ντουπερ γρηγορο οχταπυρινο (οπως το παρουσιαζουν ολοι) που βγαζει 50000 στο antutu και δε συμμαζευεται, και τωρα... πως γινεται να ειναι πιο αργο απο το f στο συγκεκριμενο εξαρτημα?

Αρα οι διαφορες μεταξυ των δυο εκδοσεων δεν ειναι αμελητεες γιατι αν καποιος με το οκταπυρινο, και καλα, παει και τα σκασει να παρει το vr και του σερνεται τι του λες τοτε?

Μην σκιαζεσαι εσυ βγαζεις υψηλο σκορ στα benchmark?

Τελικα ποιο ειναι στην πραξη και οχι στα νουμερα το πιο καλο απο τα δυο?

[sIGPIC][/sIGPIC]Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16ΚΒytes.

Που εισαι βρε Γιαννη.....να που ξαναβρισκομαστε... σε οθοναρες πια κι εσυ ε? :)

Επειδη ξερω την εμπειρια σου στα κινητα και ποσα πολλα μοντελα εχουν περασει απο τα χερια σου η γνωμη σου θα μετρησει.

Λοιπον snapdragon ή exynos για σενα?

Χάχα δε το πιστεύω...ωστόσο η Εβελυν είναι και φίλη μου στο facebook.στείλε pm πως να σε βρω.

Πάντως στο θέμα μας και πάλι δεν θα επέλεγα κινητό με exynos.σε οτιδήποτε hardware βάζει υπογραφή η samsung απέχω.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Θα επαναλαβω για πολλοστη φορα την γνωμη μου.Μην ψυριζεται την μαιμου.Παρτε οτι εισαγεται στην κοιλαδα του Μπεσαβαρ(Ελλαδιτσα) την εκδοση F και μην ασχολεισται με antutu και παρομοια πυ τα χρησιμοποιουν οι εταιρειες ισως με αλλον τροπο και για διαφορετικο σκοπο!Απορω οσοι παιρνεται το C γιατι το αγοραζεται την στιγμη που επισημα η Samsung στελνει στο Μπεσαβαρ το μοντελο F.Γιατι παραμυθιαζεσται και ψαρωνεται απο οχταπυρηνα και 16βαλβιδα λες και αυτα φτιαχνουν και εσπρεσο!!!!

Καλησπέρα και χρόνια πολλά . Λέτε ότι εισάγετε επίσημα το f.. Εγώ μόλις κάτοχος του c.. Εφόσον δεν εισάγετε επίσημα τι σημαίνει αυτό;; δεν έχω εγγύηση;; τι;;

Καλησπέρα και χρόνια πολλά . Λέτε ότι εισάγετε επίσημα το f.. Εγώ μόλις κάτοχος του c.. Εφόσον δεν εισάγετε επίσημα τι σημαίνει αυτό;; δεν έχω εγγύηση;; τι;;

Εισάγεται σε κάποιες χώρες τις Ευρώπης όμως και από τη στιγμή που η εγγύηση είναι πανευρωπαική, τότε έχεις κανονικά εγγύηση.

Αρκεί βέβαια να προορίζεται η συσκευή σου για κάποια από αυτές τις χώρες και όχι να είναι C που προορίζεται για χώρα εκτός Ευρώπης.

Είναι από Ουγγαρία.. Οπότε κομπλε έτσι;;

Ναι κομπλέ είσαι! Και το δικό μου από Ουγγαρία είναι

Ακόμακαι 70.000 να σου ββγάλει στο antutu ποιο το όφελος? ( αν και αυτά τα antutu για ψυχολογικούς λόγους είναι για τους περισσοτερους )...

Επί καθημερινής βάσεως διαφορά δεν πρόκειται να δείτε. .για μένα και τα δδύο είναι ίδια κινητά. Πάρτε το κινητό και χαρείτε το..κινητά είναι ..

Πολυ καλο και αναλυτικο βιντεακι που δειχνει και τις διαφορες στις καμερες...

samsung galaxy note 4 - Snapdragon 805 VS Exynos …:

Πολυ καλο και αναλυτικο βιντεακι που δειχνει και τις διαφορες στις καμερες...

samsung galaxy note 4 - Snapdragon 805 VS Exynos …:

Ενδιαφέρον video παρόλο που είναι στα κινέζικα παίρνουμε μια γεύση!Φαίνεται σε αρκετές photos ο exynos(N910U) να έχει καλύτερη ευκρίνεια...

Philips Savvy // Sony Ericsson T28s // Nokia 6510 // Nokia N93 // Nokia N95 8GB // Blackberry Storm 2 9520 // Samsung Galaxy S PLUS // Samsung Galaxy SΙΙ {NeatROM_v6.4 & Apolo-4.15b_ExtrV0} // Samsung Galaxy A5 {2016// Samsung Galaxy Note 4 {Exynos// Xiaomi Mi Max 3 {Global Version} // POCO X4 {GT} // Samsung Galaxy S24 ULTRA {1TB}

Φιλικά, Ανδρέας

Mobile History.jpg

Ενδιαφέρον video παρόλο που είναι στα κινέζικα παίρνουμε μια γεύση!Φαίνεται σε αρκετές photos ο exynos(N910U) να έχει καλύτερη ευκρίνεια...

Ο επεξεργαστής δεν έχει καμία σχέση με την ευκρίνεια.

Το προσεξα κι εγω αυτο, μηπως τελικα οντως εχουν και διαφορετικο φακο?

Παντως εκει που δειχνει τα παιχνιδια το γυρισα πισω το βιντεο 2-3 φορες μεχρι να καταλαβω οτι εναλασσει τις συσκευες, διαφορα μεταξυ τους δεν ειδα καμια απολυτως.

Θα μας τρελανει η samsung....

Διάβασα στις πιό πίσω σελίδες, ότι κάποιος θα μετρήσει τις απαιτήσεις του και ανάλογα θα προτιμήσει τι θέλει να αγοράσει. Και στο θέμα υποστήριξη από την κοινότητα, ο snap σίγουρα έχει το προβάδισμα. Και φυσικά συμφωνώ απόλυτα και είναι και λογικό ο snap να έχει το προβάδισμα σε αυτόν τον τομέα, όπως είχαν όλα τα μοντέλα της samsung με snap, μέχρι σήμερα στο θέμα αυτό !

Αλλά αφού σε αυτό το θέμα ξεψιρίζουμε την τρίχα απο την τριχιά, οφείλουμε να παραδεχτούμε οτί η SAMSUNG σε όποιο μέχρι σήμερα μοντέλο της έβαλε τον όποιον exynos, ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ ήταν καλύτερη συνολικά υλοποίηση (σε πολύ γενικές γραμμές) σε σχέση με τα αντίστοιχα μοντέλα που έβαζε snap !

Οι διαφορές μικρές μέχρι σήμερα σε όλα τα μοντέλα και το πέρασμα των χρώνων. Με μεγαλύτερη όμως διαφορά αυτήν στο Note4.

Θα σημφωνήσω απόλυτα επίσης, στο ότι ένας χρήστης με μικρή βιωματική εμπείρια, όποιο και από τα δυο να πιάσει, θα του φανούν ίδια. Μιας και η μικρή βιωματική εμμπειρία του, δεν του επιτρέπει ούτε στην αίσθηση χρήσης, αλλά ούτε και στα μάτια, του να καταλάβει και να προσδιορίσει την μικρή διαφορά τους.

Αλλά κακά τα ψέματα, στους πολύ έμπειρους χρήστες, η μικρή σχετική διαφορά των δύο chipset, δεν μπορεί παρά να είναι ΜΕΓΆΛΗ υπέρ του exynos.

Ειδικά σε θέματα θερμοκρασίας και αυτονομίας, ΕΚΠΛΗΣΟΜΑΙ με απορία, όταν διαβάζω όχι απλά από έμπειρους χρήστες, αλλά από ανθρώπους που νιώθουν αυτές τις συσκευές και με ένα απλό touch τους, να υπερθεματίζουν ύπερ του snap !

Σε αντίθεση με πολλούς ειδήμονες,videakia, αντουτου....μαντουτου...και βουντουτου που τα θεωρώ επίσης όλα χαζά εργαλεία για να γελάμε και να κλαίμε εδώ και χρόνια, θεωρώ ότι η συνολική εμπειρία αίσθησης και χρήσης με exynos vs snap. Είναι η μεγαλύτερη που έχει υπάρξει μέχρι σήμερα υπέρ του exynos, αλλά δυστυχώς ακόμα μικρή για να την καταλάβει ο κάθε ένας.

Και ΕΚΠΛΗΣΣΟΜΑΙ γιατί ΔΕΝ ΔΙΑΒAΖΩ τον κάθε ένα !!!!!!

Καλημέρα,

Φυσικά και ΔΕΝ είπα κάτι τέτοιο.Ίσως να μην το ερμήνευσα σωστά εγώ...Αυτό που εννοούσα είναι ότι στην συσκευή με τον exynos παρατηρούμε η camera να έχει ποιο «καθαρές» photos συγκριτικά με την camera του snap. ;)

Το προσεξα κι εγω αυτο, μηπως τελικα οντως εχουν και διαφορετικο φακο?

Παντως εκει που δειχνει τα παιχνιδια το γυρισα πισω το βιντεο 2-3 φορες μεχρι να καταλαβω οτι εναλασσει τις συσκευες, διαφορα μεταξυ τους δεν ειδα καμια απολυτως.

Θα μας τρελανει η samsung....

Τώρα για την camera βρήκα κάποιες πληροφορίες εδώ στα αγγλικά και στα ελληνικά:

http://www.gsmarena.com/the_galaxy_note_4_with_exynos_chipset_has_an_isocell_camera-news-10330.php

http://techmaniacs.gr/galaxy-note-4-with-exynos-7-octa-soc-uses-samsung-isocell-camera-sensor-not-the-sony-imx240/

Philips Savvy // Sony Ericsson T28s // Nokia 6510 // Nokia N93 // Nokia N95 8GB // Blackberry Storm 2 9520 // Samsung Galaxy S PLUS // Samsung Galaxy SΙΙ {NeatROM_v6.4 & Apolo-4.15b_ExtrV0} // Samsung Galaxy A5 {2016// Samsung Galaxy Note 4 {Exynos// Xiaomi Mi Max 3 {Global Version} // POCO X4 {GT} // Samsung Galaxy S24 ULTRA {1TB}

Φιλικά, Ανδρέας

Mobile History.jpg

Καλημέρα,

Τώρα για την camera βρήκα κάποιες πληροφορίες εδώ στα αγγλικά και στα ελληνικά:

http://www.gsmarena.com/the_galaxy_note_4_with_exynos_chipset_has_an_isocell_camera-news-10330.php

http://techmaniacs.gr/galaxy-note-4-with-exynos-7-octa-soc-uses-samsung-isocell-camera-sensor-not-the-sony-imx240/

Αν διαβάσεις και κάποια σχόλια από κάτω από τα links που έβαλες, θα δεις ότι κάτι τέτοιο δεν ιχύει ......

Και σε εμένα με n910C έχω Sony_IMX240

Αυτό που φαίνεται είναι μία πολύ μικρή (εως ανεπαίσθητη) "υπεροχή" του exynos. Στην αποθήκευση των φωτογραφιών είναι λίίίίίίγο γρηγορότερο.

Για τις διαφορές στις φωτογραφίες του exynos είναι πιο καθαρές και πιο φωτεινές, αλλά σε αυτό παίζουν άλλοι παράγοντες ρόλο. (πχ που "εστίασε" ο φακός και πως έλαβε υπ'οψην ο αισθητήρας το iso) οπότε ούτε σε αυτό μπορούμε να πούμε με σιγουριά κάτι ;)

Κατά την γνώμη μου αν υπάρξουν διαφορές θα φανούν αργότερα, αν η samsung ξεκλειδώσει την cpu και αν μετέπειτα αναβάθμιση του android χρησιμοποιήσει τον exynos

Note 4 Baby.........

Αυτο το κλασμα του δευτερολεπτου ομως ειναι που κανει τη διαφορα για το αν θα πιασεις τη στιγμη ή αν τη χασεις και τελικα εχεις μια ωραια φωτο του παιδιου σου με γυρισμενο το κεφαλι. Στο βιντεο φαινεται ξεκαθαρα, παρολο που παταει το πληκτρο την ιδια στιγμη, τα δυο κινητα βγαζουν τελειως διαφορετικη φωτογραφια.

Επισης κατι αλλο που παρατηρησα ειναι οτι ενω στην αρχη του βιντεο το snap εχει πιο πολυ μπαταρια απο το αλλο, στο τελος καταληγει με λιγοτερη απο αυτην του exynos. Ενοειται πως ρωτησα τον τυπο αν οντως εχει καλυτερη διαχειριση μπαταριας το exynos και ειπε ναι. (Δειτε στα σχολια του βιντεο)

Αυτο το κλασμα του δευτερολεπτου ομως ειναι που κανει τη διαφορα για το αν θα πιασεις τη στιγμη ή αν τη χασεις και τελικα εχεις μια ωραια φωτο του παιδιου σου με γυρισμενο το κεφαλι. Στο βιντεο φαινεται ξεκαθαρα, παρολο που παταει το πληκτρο την ιδια στιγμη, τα δυο κινητα βγαζουν τελειως διαφορετικη φωτογραφια.

Επισης κατι αλλο που παρατηρησα ειναι οτι ενω στην αρχη του βιντεο το snap εχει πιο πολυ μπαταρια απο το αλλο, στο τελος καταληγει με λιγοτερη απο αυτην του exynos. Ενοειται πως ρωτησα τον τυπο αν οντως εχει καλυτερη διαχειριση μπαταριας το exynos και ειπε ναι. (Δειτε στα σχολια του βιντεο)

εγω εβγαλα 5 ωρες και 42 λεπτα οθονης !

Κατά την γνώμη μου αν υπάρξουν διαφορές θα φανούν αργότερα, αν η samsung ξεκλειδώσει την cpu και αν μετέπειτα αναβάθμιση του android χρησιμοποιήσει τον exynos

Φίλε μου.. Η SAMSUNG καταβάλει προσπάθεια να κρατήσει την διαφορά των δύο διαφορετικών εκδόσεων μη αισθητές και συγκρίσιμες..

ΌΧΙ να της μεγιστοποιήσει. ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.

Επίσης το παρόν θέμα θα είχε την όποια ουσία, παρά μόνο αν οι χρήστες που εκφράζουν την όποια αποψή τους, είχαν την δυνατότητα να έχουν ταυτόχρονη εμπειρία χρήσης και με τις δύο εκδόσεις.

Και πάλι όμως το αποτέλεσμα διαφοράς μεταξύ τους, θα ήταν μικρό και δύσκολα προσεγγίσημο !

Άσε που στον τελικό χρήστη, δεν ξέρω τι εξυπηρετεί η μικρή ουσιαστικά διαφορά των δύο εκδόσεων.

Ακόμα και στην αυτονομία και στην gaming εμπειρία, αλλά και σε όποιον άλλο τομέα! (μιάς και όπως εξέφρασα παρά πάνω την ταπεινή μου άποψη, αυτή είναι μικρή μεταξύ τους, αλλά η μεγαλύτερη στο snap vs exynos της μέχρι σήμερα στο πέρασμα των χρόνων ιστορίας του..).

Να αποσαφηνίσω ότι όσο αφορά την ψηφοφορία, για να είμαι δίκαιος απέναντι στον εαυτό μου αλλά και στα μέλη (πιθανούς κατόχους αύριο), ψήφισα exynos. Αλλά ως χρήστης επέλεξα για τους δικούς μου λόγους (που έχουν ήδη ανάφερθεί μέχρι τώρα εδώ μέσα ), να συμπορευθώ με τον snap.

Aλλο πράγμα όμως οι προσωπικοί μου λόγοι και άλλο ποιά έκδοση υπερτερεί έναντι της άλλης.

(έστω και σε μικρές δισφορές, μη ουσιαστικές ακόμα και για τους απαιτητικότερους χρήστες σύμφωνα και με την ταπεινή δική μου άποψη)..

Αν διαβάσεις και κάποια σχόλια από κάτω από τα links που έβαλες, θα δεις ότι κάτι τέτοιο δεν ιχύει ......

Και σε εμένα με n910C έχω Sony_IMX240

Αυτό που φαίνεται είναι μία πολύ μικρή (εως ανεπαίσθητη) "υπεροχή" του exynos. Στην αποθήκευση των φωτογραφιών είναι λίίίίίίγο γρηγορότερο.

Για τις διαφορές στις φωτογραφίες του exynos είναι πιο καθαρές και πιο φωτεινές, αλλά σε αυτό παίζουν άλλοι παράγοντες ρόλο. (πχ που "εστίασε" ο φακός και πως έλαβε υπ'οψην ο αισθητήρας το iso) οπότε ούτε σε αυτό μπορούμε να πούμε με σιγουριά κάτι ;)

Τα links ήταν καθαρά ενημερωτικού χαρακτήρα τίποτα περισσότερο!Και μένα Sony_IMX240 μου βγάζει δεν σημαίνει κάτι αυτό...Όσον αφορά τις photos τουλάχιστον σε 4-5 που κάνει την σύγκριση φαίνεται ΞΕΚΑΘΑΡΑ ποιες εικόνες έχουνε καλύτερη ευκρίνεια και δεν νομίζω πως είναι τυχαίο το γεγονός αυτό!Σίγουρα παίζουνε διάφοροι παράμετροι ρόλο στην λήψη μιας φωτογραφίας...Σε αυτές τις 4-5 που μας δείχνει δηλαδή σε όλες κεντράρισε καλύτερα με την camera του exynos και με την camera του snap έτρεμε το χέρι του;;;Εκτός αν ο τύπος που έκανε την σύγκριση το έκανε επίτηδες και ήθελε να σνομπάρει τον snap...Anyway για να ΜΗΝ παρεξηγηθώ Δ Ε Ν εκθειάζω τον C...και τα δύο ισάξια είναι με ελάχιστες διαφορές!Όποιο και να επιλέξει κανείς θα το χαρεί είτε είναι το C...ή το F...ή το U! ;)

Φιλικά, Ανδρέας

Mobile History.jpg

Όταν έχουν την ίδια κάμερα, απορώ πως κάποιος μπορεί να λέει ότι το ένα ή το άλλο είναι καλύτερο στη φωτογραφία.

Ο aidos εξήγησε το γιατί μπορεί να βλέπεις κάποια διαφορά.

Και 2 F (ή 2 C δε παίζει ρόλο) να βάλεις να τραβήξουν ταυτόχρονα φωτογραφία θα δεις διαφορά.

Τίποτα πανομοιότυπο δεν υπάρχει.

Τώρα για την μπαταρία ε πως να το κάνουμε είναι σχεδόν ισάξια τα κινητά (μία πολύ μικρή διαφορά υπέρ του F), με στημένα τα τηλέφωνα ακριβώς το ίδιο και μάλιστα από έμπειρους χρήστες και ιστοσελίδες και όχι τον κάθε Στράτο, Μήτσο κ.λ.π.

Όταν έχουν την ίδια κάμερα, απορώ πως κάποιος μπορεί να λέει ότι το ένα ή το άλλο είναι καλύτερο στη φωτογραφία.

Ο aidos εξήγησε το γιατί μπορεί να βλέπεις κάποια διαφορά.

Και 2 F (ή 2 C δε παίζει ρόλο) να βάλεις να τραβήξουν ταυτόχρονα φωτογραφία θα δεις διαφορά.

Τίποτα πανομοιότυπο δεν υπάρχει.

Τώρα για την μπαταρία ε πως να το κάνουμε είναι σχεδόν ισάξια τα κινητά (μία πολύ μικρή διαφορά υπέρ του F), με στημένα τα τηλέφωνα ακριβώς το ίδιο και μάλιστα από έμπειρους χρήστες και ιστοσελίδες και όχι τον κάθε Στράτο, Μήτσο κ.λ.π.

οταν λες υπερτερει το F ποσο παραπανω βγαζει απο το C ; ολοι λενε μικρη διαφορα αλλα κανενας δεν λεει ποσο ειναι αυτην ουσιαστικα! εγω εβγαλα 5 ωρες και 42 λεπτα με το C ! το F αντιστοχα με τα κλασικα και χωρις παιχνιδι ποσο παραπανω θα βγαλει; μου κανει απορια γιατι δεν λενε ακριβως ξερω εγω το F βγαζει μιση ωρα παραπανω ενα τεταρτο παραπανω πχ!

οταν λες υπερτερει το F ποσο παραπανω βγαζει απο το C ; ολοι λενε μικρη διαφορα αλλα κανενας δεν λεει ποσο ειναι αυτην ουσιαστικα! εγω εβγαλα 5 ωρες και 42 λεπτα με το C ! το F αντιστοχα με τα κλασικα και χωρις παιχνιδι ποσο παραπανω θα βγαλει; μου κανει απορια γιατι δεν λενε ακριβως ξερω εγω το F βγαζει μιση ωρα παραπανω ενα τεταρτο παραπανω πχ!

Αρκετά μικρή.

Αν σου δώσει τώρα ένα τέταρτο παραπάνω, είναι λόγος να διαλέξεις τηλέφωνο;

Θεωρήστε τα ισάξια.

• The title was changed to Snapdragon Vs Exynos