Jump to content

μνημη RAM: 0 ελευθερη, 7GB διαθεσιμη αλλα...

bill79
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εχω ενα προβλημα με το σταθερο μου. Ηλπιζα βαζοντας αλλα 8gb οτι θα λυσω το προβλημα της ram Που εειχα αλλα εκανα λαθος. Το task manager μου εμφανισει οτι εχω 7-8gb διαθεσιμη αλλα 0 ελευθερη. Φυσικα αυτο δεν θα με πειραζε αν το μηχανημα δεν συμπεριφεροταν σαν να μην εχει καθολου ram! Σε σημειο που να κολλαει η αναπαραγωγη mp3 οταν αλλαζω tab στον chrome! Εχει καποιος ιδεα τι μπορει να φταιει και τι μπορω να κανω σε αυτη την περιπτωση?

Εναν i5 sandy bridge εχω με 12gb ram και μια nvidia 550 Ti.

παραθετω και ενα screenshot απο τον task manager για να δειτε τι ακριβως εννοω.

http://i62.tinypic.com/6pm4x0.jpg

Δοκίμασε αφαιρώντας 1 chip μνήμης να δεις τι κάνει. Εαν είναι το ίδιο τότε τσέκαρε αν ο υπολογιστής είναι ρυθμισμένος στις επιλογες - Ο υπολογιστής - (δεξί) ιδιότητες-Ρυθμίσεις συτηματος για προχ.- Ιδιότητες συστήματος-Για προχωρ-Επιδόσεις -Ρυθμίσεις -για προχωρ. στην επιλογή προγράμματα. Επίσης δες το Page file. Eκτος αν κάποιο πρόγραμμα όπως Tune Up Utilities κτλπ έχουν πειράξει το μητρώο

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως

Υποψιαζομαι οτι την ειχα παθει απο trojan. Βρηκε το avast ενα με το με το χαρακτηριστικο ονομα bitcoin miner... Tωρα παλι ειμαι με 0 ελευθερη ram αλλα δεν δεν κολλαει καπου.

Υποψιαζομαι οτι την ειχα παθει απο trojan. Βρηκε το avast ενα με το με το χαρακτηριστικο ονομα bitcoin miner... Tωρα παλι ειμαι με 0 ελευθερη ram αλλα δεν δεν κολλαει καπου.

Σκανάρησε με adwcleaner και - εντελώς προσωπική άποψη - ''στείλε'' τον chrome και στήσε τον srware iron που βασίζεται στον chrome αλλά ''τρώει'' απίστευτα λιγότερη μνήμη!;)

• 4 weeks later...
Τελικά τί έκανες?

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως

Format. Δεν μπορούσα να βρω που ήταν το πρόβλημα και ήμουν σίγουρος ότι ήταν θέμα software. Και τώρα μου δείχνει ελεύθερη μηδέν αλλά δεν μου παρουσιάζει προβλήματα απόδοσης. Τουλάχιστον αυτή τη φορά φρόντισα να φτιάξω ένα image backup για την επόμενη που θα το πάθω να μην το στήνω όλο από την αρχή

Κανε ενα έλεγχο στις μνήμες σου καλυτερα μήπως έχουν προβλημα.

Αν θες κάνε check με memtest+.... Θα π΄ρεπει να το bootαρεις από το drive σου..... Αλλά μήπως παίζει να πείραξες το τμήμα εκείνο του δίσκου που χρησιμοποιείται σαν "εφεδρική ram";; Αν πειράχτηκε εκείνο οι rams σου φορτώνονται με στοιχεία που δεν ανήκουν στις διεργασίες που εκτελείς εσύ.... Υπάρχει τμήμα στις ρυθμίσεις από πίνακα ελέγχου, αλλά δεν θυμάμαι που... Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει και καταλαβαίνει τί θέλω να πω, ας προσθέσει πληροφορίες..... Το λέω γιατί το έχω δει να συμβάινει....

Δοκίμασε με το πιο πάνω πρόγραμμα και βλέπουμε...