Jump to content

Οδηγός αγορών με εταιρίες Parcel Forwarding


KostasGre
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ PARCEL FORWARDING

 

Σε πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα του εξωτερικού, δεν υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε αγορές διότι δεν αποστέλλουν τα προϊόντα τους στη χώρα μας. Την λύση σε αυτό το πρόβλημα έρχονται να δώσουν οι εταιρίες οι οποίες προσφέρουν parcel forwarding. Οι εταιρίες αυτές είναι στην ουσία σαν αποθήκες logistics οι οποίες όμως προσφέρουν σε κάθε πελάτη τους μία προσωπική ταχυδρομική διεύθυνση ώστε να μπορεί να στείλει την παραγγελία του εκεί. Με τη σειρά της η εταιρία αυτό που κάνει είναι να συσκευάσει το δέμα του πελάτη και να το αποστείλει στην Ελληνική διεύθυνση που δήλωσε κατά την εγγραφή του.

 

1) Ποιες εταιρίες προσφέρουν αυτή την υπηρεσία;

 

Δύο γνωστές και αξιόπιστες εταιρίες είναι οι εξής:

 

Forward2Me

Shop&Ship

 

2) Ποιο το κόστος εγγραφής;

 

Forward2Me ~ 2,5€

Shop&Ship ~ 35€ (Για περιορισμένο χρονικό διάστημα η συνδρομή προσφέρεται με τελική τιμή ~ 8€)

 

3) Με ποιο τρόπο γίνεται η πληρωμή και τι στοιχεία πρέπει να δώσω;

 

Οι παραπάνω εταιρίες δέχονται πληρωμές με PayPal, debit κάρτα, credit κάρτα, τραπεζική μεταφορά, moneybookers κλπ. Τα στοιχεία που πρέπει να δώσετε κατά την εγγραφή σας είναι τα προσωπικά σας στοιχεία και η διεύθυνση σας στην Ελλάδα. Η Shop&Ship ζητάει φωτογραφία ταυτότητας ή διαβατηρίου, η forward2me όχι.

 

4) Σε ποιες χώρες μου παρέχουν ταχυδρομικές θυρίδες η κάθε εταιρία;

 

Forward2Me: Ηνωμένο Βασίλειο

Shop&Ship: ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Κίνα, Τουρκία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ινδία, Αφρική, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Μαλαισία.

 

5) Πόσος χρόνος απαιτείται από την εγγραφή μέχρι την ενεργοποίηση;

 

Forward2Me: Άμεση ενεργοποίηση.

Shop&Ship: Ενεργοποίηση περίπου σε 7 ημέρες.

 

6) Υπάρχουν άλλες χρεώσεις για την υπηρεσία αυτή;

 

Όχι δεν υπάρχουν. Η συνδρομή σας πληρώνεται μία φορά κατά την εγγραφή και ισχύει εφόρου ζωής. Δε θα χρειαστεί να πληρώσετε κάτι άλλο για συνδρομή. Το μόνο που θα πληρώσετε είναι τα έξοδα αποστολής για να έρθει το δέμα σας από την προσωπική σας θυρίδα, στη πόρτα σας.

 

7) Με ποιες ελληνικές εταιρίες μεταφορών συνεργάζονται;

 

Forward2Me: DHL

Shop&Ship: Γενική Ταχυδρομική

 

8) Πώς υπολογίζω το κόστος των μεταφορικών;

 

Οι δύο εταιρίες προσφέρουν δυνατότητα υπολογισμού μεταφορικών ανάλογα το βάρος και τον όγκο, στις ιστοσελίδες τους. Σε κάθε περίπτωση, εφόσον δεν είστε σίγουροι για το κόστος το οποίο υπολογίζετε , μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους και να τους ρωτήσετε για σίγουρα.

Ο παραπάνω υπολογισμός των μεταφορικών ισχύει για αποστολές από τη θυρίδα σας στην πόρτα σας.

 

9) Ποια προϊόντα είναι απαγορευμένα προς αποστολή σε εμάς;

 

Στις ιστοσελίδες των εταιριών μπορείτε να βρείτε αναλυτικό κατάλογο των απαγορευμένων προϊόντων προς διακίνηση. Τους καταλόγους θα τους βρείτε στο FAQ και στο HELPBOX, στη Forward2Me και Shop&Ship αντίστοιχα.

 

10) Οι αποστολές εκτός Ε.Ε. περνάνε τελωνείο;

 

Οι παραγγελίες οι οποίες έρχονται από τις θυρίδες σας οι οποίες βρίσκονται σε χώρες εκτός Ε.Ε. περνάνε όλες κανονικά τελωνείο. Η εταιρίες ακολουθούν κανονικά τη νόμιμη οδό και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να προβούν σε κάποια παρανόμια π.χ. υποκοστολόγηση ώστε να γλυτώσετε το τελωνείο.

 

11) Μπορώ να βλέπω κάθε στιγμή που βρίσκεται το δέμα μου;

 

Φυσικά και μπορώ. Μπορείτε να παρακολουθείτε ανά πάσα στιγμή πού βρίσκεται η παραγγελία σας. Οι εταιρίες με το που παραλάβουν την παραγγελία στη θυρίδα σας, σας ενημερώνουν αλλά αυτό μπορείτε να το παρακολουθείτε και από το αυτοματοποιημένο σύστημα παρακολούθησης της θυρίδας σας ή από το tracking number που θα σας παρέχει το eshop. Με το που παραλάβουν το δέμα σας και είναι έτοιμο προς αποστολή στην πόρτα σας, λαμβάνετε το tracking number της αποστολής.

 

12) Μπορώ να προσθέσω ασφάλιση στην αποστολή του δέματος μου;

 

Φυσικά και υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Οι 2 εταιρίες προσφέρουν και ασφάλιση με κάποιο εξτρά κόστος.

Η ασφάλιση προτείνεται χωρίς δεύτερη σκέψη ειδικά εάν πρόκειται για παραγγελία μεγάλης αξίας.

 

Ανακεφαλαιώνοντας τα βήματα που κάνουμε είναι τα εξής:

 

1) Εγγραφή στην υπηρεσία.

2) Παραγγελία από το κατάστημα που θέλουμε. Στο SHIPPING βάζουμε τη διεύθυνση την οποία μας δίνει η κάθε εταιρία.

3) Πληρωμή της παραγγελίας και των μεταφορικών της (εφόσον δεν είναι free). Στο billing βάζουμε ΠΑΝΤΑ τα δικά μας στοιχεία και όχι αυτά που μας παρέχει η εταιρία.

4) Η παραγγελία σας φτάνει στη θυρίδα σας και οι εταιρίες σας ενημερώνουν.

5) Η εταιρία σας ενημερώνει για το κόστος των μεταφορικών, πληρώνετε και το δέμα σας φεύγει για Ελλάδα.

 

Πάμε να δούμε αναλυτικά ένα παράδειγμα παραγγελίας και να εστιάσουμε στο θέμα της πληρωμής το οποίο απαιτεί κάποιες επεξηγήσεις.

 

Για το παράδειγμα θα χρησιμοποιήσουμε την Forward2Me.

 

http://i62.tinypic.com/2m5jczs.jpg

Ονοματεπώνυμο γράφουμε το κανονικό μας. Στη συνέχεια γράφουμε τη διεύθυνση και το τηλέφωνο που μας παρέχει η κάθε εταιρία.

Όπου ΧΧΧΧΧ είναι ο αριθμός της προσωπικής μας ταχυδρομικής θυρίδας.

 

http://i61.tinypic.com/2qjbpc9.jpg

 

Συμπληρώνουμε το ονοματεπώνυμό μας και από κάτω το τηλέφωνο μας στη μορφή 0030ΧΧΧΧΧΧ ή 30ΧΧΧΧΧΧΧ. Ανάλογα τη χώρα που έχουμε δηλώσει, θα δέχεται την αντίστοιχη μορφή του τηλεφώνου.

 

Πάμε τώρα στο κομμάτι του BILLING ADDRESS.

Όπως είναι ήδη γνωστό νομίζω, πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα δε δέχονται ελληνικές κάρτες, θεωρητικά τουλάχιστον, για τον λόγο αυτό δεν υπάρχει και η Ελλάδα σαν διαθέσιμη επιλογής χώρας.

Πρακτικά δέχονται την ελληνική κάρτα απλά θα δηλώσουμε άλλη χώρα. Έτσι και αλλιώς τη διεύθυνση χρέωσης τι χρειάζονται για την ιστορία και μόνο απλά για να γνωρίζουν ότι υπάρχει η φυσική παρουσία του προσώπου στην αντίστοιχη διεύθυνση.

Μπορείτε να δηλώσετε όποια χώρα θέλετε, αρκεί να γίνεται δεκτός ο πραγματικός ταχυδρομικός κώδικας σας.

Τα πεδία με ΧΧΧΧΧ στο μέρος του BILLING ADDRESS συμπληρώνετε τον Τ.Κ.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ

Εφόσον προχωρήσετε παρακάτω και δεχτεί το σύστημα την παραγγελία σας κανονικά, ίσως δεχτείτε κάποιο mail από το ηλεκτρονικό κατάστημα στο οποίο κάνατε την παραγγελία, για διευκρίνιση κάποιων στοιχείων.

Υπάρχει περίπτωση να σας ζητήσουν ταυτότητα ή και φωτογραφία του μπροστινού μέρους της κάρτας που χρησιμοποιήσατε. Τα αποστέλλετε κανονικά σε αυτούς εφόσον πρόκειται φυσικά για 100% αξιόπιστο ηλεκτρονικό κατάστημα.

 

Εάν σας ρωτήσουν εάν είστε Έλληνας, τόπος διαμονής κλπ απαντάται φυσικά πως είστε Έλληνας και πως ήρθατε στην Αγγλία για σπουδές – δουλεία-διακοπές (σας φιλοξενεί κάποιος πχ) και μένετε στη διεύθυνση που δηλώσατε.

Υπάρχει περίπτωση να σας ζητήσουν και τηλεφωνική επικοινωνία. Εσείς θα προσπαθήσατε να την αποφύγετε λέγοντας πως είστε προσωρινά εκτός Αγγλίας και δεν μπορείτε να τους καλέσετε διότι ο αριθμός είναι μόνο για κλήση από Αγγλία. Επίσης ζητάτε να γίνει η οποιαδήποτε επικοινωνία μέσο mail. Εάν σας ζητήσουν οπωσδήποτε τηλεφωνική επικοινωνία, μπορείτε να καλέσετε μέσο skype ή ζητάτε τον international αριθμό και καλείτε και αναφέρεται προφορικά τα παραπάνω(είστε Έλληνας, σπουδάζετε στην Αγγλία,είστε προσωρινά εκτός UK κλπ), εφόσον ερωτηθείτε.

 

Εάν πάνε όλα καλά, θα δείτε φυσικά και την αντίστοιχη δέσμευση χρημάτων από την κάρτα σας.

 

Εφόσον κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα δε δεχτεί το "κόλπο" στο θέμα του BILLING ADDRESS ή μας ζητήσουν επικοινωνία και δεν τους πείσουμε με αποτέλεσμα να ακυρώσουν την παραγγελία μας, δοκιμάζουμε ξανά είτε δηλώνοντας άλλη χώρα ή και με άλλη κάρτα.

Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει περίπτωση να τραβηχτούν κάποια χρήματα από την κάρτα μας εφόσον δε γίνει εντελώς δεκτή η παραγγελία και φύγει για τη θυρίδα μας.

 

Εάν δεν τα καταφέρουμε και πάλι να πραγματοποιήσουμε παραγγελία, υπάρχει και το PLAN B.

 

PLAN B

H Forward2Me προσφέρει την υπηρεσία PERSONAL SHOPPER. Η συγκεκριμένη υπηρεσία επιτρέπει στον πελάτη να πει στην εταιρία τι θέλει να παραγγείλει και η εταιρία αναλαμβάνει να το παραγγείλει αυτή για εμάς και φυσικά με αυτό τον τρόπο δεν αντιμετωπίζουμε κανένα πρόβλημα με το BILLING ADDRESS εφόσον βάζουν δικά τους στοιχεία.

Συνεπώς δηλώνουμε τι θέλουμε να παραγγείλουμε, μας ενημερώνουν για το κόστος και το κόστος των μεταφορικών από το eshop για τη θυρίδα μας και έπειτα πληρώνουμε σε αυτούς το αντίστοιχο ποσό και έπειτα αναλαμβάνουν να το παραγγείλουν αυτοί με δική τους κάρτα.

Το κόστος για την χρήση της υπηρεσίας αυτής είναι ~20€ ή το 10% της αξίας του αντικειμένου, ανάλογα με το ποια χρέωση προκύπτει μεγαλύτερη.

 

Η Shop&Ship προσφέρει έκδοση εικονικής Αμερικάνικης προπληρωμένης VISA με κανονική προσωπική διεύθυνση στις ΗΠΑ.

Κάνετε έκδοση μίας κάρτας και έχετε για πάντα προπληρωμένη Αμερικάνικη VISA με billing address στις ΗΠΑ.

Αναλυτικές πληροφορίες για τον τρόπο έκδοσης, το κόστος κλπ μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ!

 

Σύγκριση 2 εταιριών:

 

Η F2M προσφέρει γενικά καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση στον πελάτη. Θες από ταχύτητα αποστολής, αμεσότητα έκδοσης διεύθυνσης, άμεση απάντηση στα mail με απορίες των πελατών. Από την άλλη έχει λίγο παραπάνω μεταφορικά και προσφέρει διεύθυνση μόνο στην Αγγλία.

Προτείνεται για αυτούς που θέλουν να παραγγείλουν κάτι άμεσα.

 

Η Shop&Ship εξυπηρετεί τον πελάτη σε πιο αργούς ρυθμους, υπάρχει περίπτωση να περιμένετε 10 ημέρες + για να πάρετε διεύθυνση, αργεί να απαντήσει mail κλπ. Από την άλλη προσφέρει διεύθυνσεις σε πολλές χώρες και έχει λιγότερα μεταφορικά.

Προτείνεται για κάποιον που δε βιάζεται να κάνει κάποια αγορά.

 

Νομίζω πως ο παραπάνω οδηγός είναι ικανός να βοηθήσει στην επίλυση όλων των βασικών αποριών σας.

Φυσικά οτιδήποτε νεότερο ανακαλυφθεί, θα προστεθεί στον οδηγό.

 

 

Καλές αγορές!

Edited by KostasGre
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
  • 10 months later...
Αν βρε παιδιά περνάνε τελωνει τα πραγματα κανονικά όπως εδώ τότε γιατι να χρησημοποιήσουμε την συγκεκριμενη υπηρεσία; Προσπαθώ να καταλάβω την χρησιμοτήτα που έχει το να τα στείλω π.χ. από Αμερική Αγγλία και μετά Ελλάδα από το να τα έστελνα Αμερική Ελλάδα απευθείας.
Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.
Link to comment
Share on other sites

Αν και αργοπορημένα...

 

@HackerTom

Οι διευθύνσεις θα σου έρθουν με mail εφόσον κάνεις register αλλά θα φαίνονται και στο λογαριασμό σου.

 

@kikis2002

Η χρήση της συγκεκριμένης υπηρεσίας επιτρέπεται και για αγορές εντος Ε.Ε. άρα και δεν "τρως" τελωνείο.

Παράδειγμα: Apple Store Αγγλίας, Γερμανίας κλπ που δεν αποστέλλουν Ελλάδα.

Αυτή είναι η χρησιμότητα της υπηρεσίας....

Link to comment
Share on other sites

Αν βρε παιδιά περνάνε τελωνει τα πραγματα κανονικά όπως εδώ τότε γιατι να χρησημοποιήσουμε την συγκεκριμενη υπηρεσία; Προσπαθώ να καταλάβω την χρησιμοτήτα που έχει το να τα στείλω π.χ. από Αμερική Αγγλία και μετά Ελλάδα από το να τα έστελνα Αμερική Ελλάδα απευθείας.
Ίσως φορολογείται με χαμηλότερο συντελεστή κάποιο συγκεκριμένο προϊόν.

Συν ότι μπορεί να γλυτώσεις ένα μέρος του χρόνου και του κερατιάτικου των 15 ευρώ.

Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk

images?q=tbn:ANd9GcSajrrZEo6APx0nLGx13EufEf6HGZt6oIMxyclgz-36fQJFB7gC

could you do it again?

ThL W8 Beyond , OnePlus 3T

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Καλημέρα.

Ξεθάβω το θέμα για να ρωτήσω σχετικά με την mailboxde. Την έχει χρησιμοποιήσει κάποιος; Μπορείτε να μου προτείνετε καποια άλλη, που να μου παρέχει διεύθυνση Γερμανίας και να έχει καλές τιμές για βαριά δέματα (4 ζαντολάστιχα);

https://www.mailboxde.com

Edited by nikkal
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Γεια σας παιδια, χρησιμοποιει καποιος καποια υπηρεσια forwarding συχνα για να μας πει αξιοπιστες?

Ενδιαφερομαι για αγορες απο αγγλια για ελλαδα περισσοτερο.

Ευχαριστω πολυ

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...