Pri Δημοσιεύτηκε July 25, 2014 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε July 25, 2014 Λοιπόν ψάχνομαι για να αγοράσω κινητό, αλλά δεν έχω ασχοληθεί εδώ και αρκετά χρόνια με τα κινητά. Την τελευταία φορά που ασχολήθηκα με το θέμα, ήταν αρχές του 2010 όταν και πήρα ένα Nokia 5800 του οποίου αν δεν έσπαγε η οθόνη, δεν θα άλλαζα άμεσα. Αν και έχω πέσει καμιά βδομάδα τώρα στο διάβασμα εδώ στο φόρουμ και πάνω κάτω κάτι έχω αρχίσει να καταλαβαίνω, εν τούτοις χρειάζομαι τα φώτα σας γιατί όσο και να διαβάσω θα μπορώ να έχω ασφαλή γνώμη (μετά από πολύυυυυυ διάβασμα ακόμη) σε κάνα 6μηνο από τώρα... Και πραγματικά δεν μπορώ να διαθέσω τόσο χρόνο. Δεν με φοβίζει η αγορά από Κίνα, (η οποία με έχει καλύψει εξαιρετικά σε άλλους τομείς) αλλά θα προτιμούσα κάτι σε επώνυμο κινέζικο (για ποιότητα κατασκευής-μελλοντική υποστήριξη) και στις μάρκες που θα μου προτείνετε αλλά και στο site που θα προταθεί για την αγορά. Δεν με πειράζει αν κάνει και 1 μήνα να έρθει, με τελωνείο να μην έχουμε πρόβλημα γιατί αυτό θα με πειράξει. Φυσικά αν δεν ξεφεύγουμε από τα χρήματα κι από Ελλάδα ψωνίζουμε άνετα. Τι χρήση κάνω πέρα του τηλεφώνου (το οποίο δεν μ' ενδιαφέρει να είναι double SIM-και single SIM με καλύπτει): 1. Internet serfing κάνω από το κινητό περιστασιακά και το Nokia 5800 με την οθόνη 3,2'' με κούραζε είναι η αλήθεια. Οπότε κοιτάω για κάτι με οθόνη από 4,5'' εως 5'' ΜΑΧ. Παραπάνω ίντσες οθόνη μου φαίνεται (από προσωπική παρατήρηση στο χέρι μου) ότι το κινητό είναι δύσχρηστο. (και φυσικά ενεργοβόρο) 2. Θέλω η μπαταρία να κρατάει. Όσο το δυνατόν περισσότερο. Φυσικά καταλαβαίνω ότι οι παραπάνω ίντσες θέλουν και παραπάνω μπαταρία (όπως κι οι παραπάνω πυρήνες) και πρέπει να γίνουν κάποιες παραχωρήσεις, αλλά την μπαταρία θα την ήθελα καλή. Και όχι ονομαστικά καλή, (π.χ 5000mAh και να σε βγάζει μια μέρα χρήσης) αλλά πραγματικά καλή. 3. Gaming δεν μου χρειάζεται στο κινητό, κάνω στο pc. (αν και για να λέμε την αλήθεια δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ σε κινητό) 4. Φωτογραφίες τραβάω, αλλά μόνο αν δεν έχω την κανονική μου μηχανή κοντά. Οπότε δεν τρελαίνομαι κιόλας. π.χ. το Nokia 5800 και τα 3.2MP με ψιλοκάλυπταν (αν κι απ' ότι βλέπω πλέον σχεδόν τα πάντα έχουν από 5MP κι επάνω-οπότε θεωρώ ότι είμαι ΟΚ) 5. Μουσική ακούω αρκετά συχνά, αλλά και ηχογραφώ (αν μάλιστα έχει και καλή ποιότητα ηχογράφησης το θεωρούμε συν) από το κινητό, οπότε ο ποιοτικός ήχος είναι ζητούμενο. 6. Ταινία δεν έχω δει ποτέ από κινητό και δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να δεις στις 4,5-5''. Φυσικά μπορεί να κάνω λάθος, αλλά δεν νομίζω ότι θα χρειαστώ κάτι τέτοιο. 7. GPS θέλουμε (αλλά νομίζω όλα έχουν). 8. Οτιδήποτε προστατευτικό (π.χ. Gorilla glass-αδιάβροχο-ανθεκτικό κτλ) ευπρόσδεκτο, αν δεν μας ξεφεύγει από τα χρήματα. 9. Δεν τρελαίνομαι για ελληνικό και μόνο μενού. Βολεύομαι και με το αγγλικό. Με ενδιαφέρει όμως να έχει πλήρη υποστήριξη στα ελληνικά (π.χ. Ελληνικές ιστοσελίδες (και πολυτονικές)-ελληνικά σε SMS-να μπορώ να πληκτρολογήσω ελληνικά). Τώρα αν έχει και ελληνικό μενού χωρίς προβλήματα, ευπρόσδεκτο-όχι αναγκαίο όμως. 10. (και κυριότερο!): Budjet 150 ευρώ (άντε και κάτι παραπάνω για κάτι εξαιρετικό-όχι πολύ παραπάνω όμως). Συγνώμη για την πολυλογία, απλά είπα να τα γράψω μια φορά αναλυτικά στην αρχή, για να μην τα γράφω λίγα-λίγα στην συνέχεια. Τα φώτα σας παρακαλώ. Και κανα σχετικό ποστ για διάβασμα δεν με χαλάει. Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
maddoctor Δημ. July 25, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2014 Το καλύτερο που θα μπορούσα να σου προτείνω είναι το Xiaomi Mi3 16GB στα 207€, που είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί, αλλά υποθέτω ξεφεύγω κάμποσο από τον προϋπολογισμό σου. Αντ' αυτού μπορώ να σου προτείνω κάποια μοντέλα της Lenovo, που είναι εξίσου καλά, με μεγάλη μπαταρία, και μάλιστα είναι να έρθουν στην Ελλάδα μέσα στο καλοκαίρι ξέρω... LENOVO S660 - 110€ LENOVO S860 - 141€ , 4000mAh μπαταρία! Lenovo P780 - 150€ , 4000mAh μπαταρία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Pri Δημ. July 25, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2014 Το καλύτερο που θα μπορούσα να σου προτείνω είναι το Xiaomi Mi3 16GB στα 207€, που είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί, αλλά υποθέτω ξεφεύγω κάμποσο από τον προϋπολογισμό σου. Ναι ξεφεύγεις. ΑΛΛΑ... Δεν κυκλοφόρησε μόλις το mi4? Λογικά μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου (δεν βιάζομαι για άμεση αγορά) δεν θα πέσει η τιμή του mi3 κάμποσο; Αν πάει κοντά στα 180 ευρώ (το16GB-εμένα με καλύπτει) είναι μέσα στα χρήματα που υπολογίζω εφ' όσον πρόκειται για τόσο εξαιρετική συσκευή (κρίνοντας απ' αυτά που διαβάζω). Αν δε πέσει κι ακόμα περισσότερο, ελπίζω να...μην χτυπήσει! Αντ' αυτού μπορώ να σου προτείνω κάποια μοντέλα της Lenovo, που είναι εξίσου καλά, με μεγάλη μπαταρία, και μάλιστα είναι να έρθουν στην Ελλάδα μέσα στο καλοκαίρι ξέρω... LENOVO S660 - 110€ Ευχαριστώ θα κάτσω να διαβάσω. LENOVO S860 - 141€ , 4000mAh μπαταρία! Αυτό κόβεται λόγω μεγέθους (5,3'' είναι υπερβολικό για τα γούστα μου-χέρι μου) Lenovo P780 - 150€ , 4000mAh μπαταρία Διάβασμα λοιπόν κι εδώ. Ευχαριστώ! Υ.Γ. Οποιαδήποτε άλλη πρόταση ευπρόσδεκτη! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
telefoneri Δημ. July 25, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2014 (edited) lenovo s660 (~110€) , huawei honor 3c (~135€) , coolpad f1 (~125€) αξιοπιστα καταστηματα: http://www.minideal.net , http://www.to2c.com , http://www.vickmall.com διαβασε περισσοτερα στο thread καθε συσκευης εδω στο φορουμ Edited July 25, 2014 by telefoneri ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tasos29 Δημ. July 25, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2014 Μη περιμένεις να πέσει πολύ το Mi3.Ίσως κανά εικοσάρικο ακόμη το πολύ, όπως έγινε δηλαδή και με το Mi2 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Pri Δημ. July 25, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2014 Μη περιμένεις να πέσει πολύ το Mi3.Ίσως κανά εικοσάρικο ακόμη το πολύ, όπως έγινε δηλαδή και με το Mi2 Α ναι; lenovo s660 (~110€) , huawei honor 3c (~135€) , coolpad f1 (~125€) αξιοπιστα καταστηματα: http://www.minideal.net , http://www.to2c.com , http://www.vickmall.com διαβασε περισσοτερα στο thread καθε συσκευης εδω στο φορουμ Πολύ διάβασμα όμως! Και το κακό είναι (όπως παντού) ότι διαβάζεις 30-40 σελίδες post για να αξίζουν (με την έννοια του διαφωτίζουν) τα 3-4 απ' αυτά! Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Pri Δημ. July 25, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2014 Είδα κι αυτό: http://www.vickmall.com/thl-4400-smartphone-ultrathin-mtk6582-quad-core-1-3ghz-android-4-2-5-0-inch-hd-gorilla-glass-screen-with-4400mah-battery-otg.html (φαίνεται να έχει τεράστια μπαταρία) Κι αυτό: http://www.vickmall.com/thl-5000-smartphone-mtk6592-turbo-octa-core-2-0ghz-5-0inch-fhd-2gb-ram-16gb-rom-with-nfc-5000mah-battery.html (με εξωπραγματικά τεράστια μπαταρία-και τσιμπημένη τιμή) Δεν ξέρω όμως (εγώ δεν ξέρω-μπορεί να είναι τιτανοτεράστια) σαν εταιρία την THL. Είναι τίμια προς τους πελάτες της; Έχει υποστήριξη των προϊόντων της; Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
giannis12a Δημ. July 26, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 26, 2014 Θα συμφωνήσω με τον haki στο 100% και μιας και το είχα το κινητό για 10 ημέρες, ένα θα σου πω. Το πήρα για λίγο μέχρι να πάρω το one τότε και παραλίγο να το κρατήσω. Τόσο όμορφα δούλευε και είχε φοβερό μέγεθος για την οθόνη του. Στα 150 € νομίζω ότι είναι η καλύτερη επιλογή. [sIGPIC][/sIGPIC] flickr-htc one black cyber gull Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Pri Δημ. July 26, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. July 26, 2014 Ευχαριστώ θα το κοιτάξω κι αυτό. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosfx Δημ. July 26, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 26, 2014 Εγω θα σου προτεινα και το motorola moto G.Καλυπτει τις απαιτησεις σου και το παιρνεις και αμεσα απο Ελλαδα. Το μονο αρνητικο του ειναι οτι δεν παιρνει καρτα sd αλλα δεν ξερω αν σε ενοχλει. Καλη αυτονομια,ανθεκτικο,gorilla glass,γρηγορο,4,5" οθονη,ψιλοαδιαβροχο και με δυνατο ηχειο. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elthis Δημ. July 26, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 26, 2014 Εγω θα σου προτεινα και το motorola moto G.Καλυπτει τις απαιτησεις σου και το παιρνεις και αμεσα απο Ελλαδα. Το μονο αρνητικο του ειναι οτι δεν παιρνει καρτα sd αλλα δεν ξερω αν σε ενοχλει. Καλη αυτονομια,ανθεκτικο,gorilla glass,γρηγορο,4,5" οθονη,ψιλοαδιαβροχο και με δυνατο ηχειο. Θα συμφωνήσω μαζί σου. Με 160€ δεν υπάρχει κάτι καλύτερο, εκτος και αν έχει το κουραγιο αλλά και όρεξη για ρίσκο για να ψαχτεί με κινέζικες συσκευές. Apparently we love our own cell phones but we hate everyone else's... Follow me on XDA Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
arisk Δημ. July 26, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 26, 2014 (edited) Εγώ θα σου πρότεινα το Xiaomi Hongmi 1s.Στα 118€ από to2c (έχω 2) τρομερή οθόνη και αλλάζοντας launcher (με Nova ας πούμε) πολύ γρήγορη απόκριση στην οθόνη.Μέγεθος 4,7 ή 137 χιλιοστά.Επειδή είχα και γω τρια χρόνια το Nokia 5800 (και το άλλαξα επειδή έσπασε η οθόνη) συγκρίνιντάς το με το 1s θα νομίζεις οτι πήρες πύραυλο. Και το τελευταίο.Δεν έχω ξαναδεί ταχύτερο σερφάρισμα στο internet από το 1S. Στην Ελλάδα σε online κατάστημα μόνο 269€:lol::lol: Ότι και να αποφασίσεις καλές αγορές. Edited July 26, 2014 by arisk Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Pri Δημ. July 26, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. July 26, 2014 Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, έχω πέσει με τα μούτρα στο διάβασμα εδώ κι αλλού για τα μοντέλα που προτάθηκαν. Μόλις κατασταλάξω θα σας πω μια τριάδα επιλογών για να δούμε τι θα βγει από την συζήτηση. Υ.Γ. Εννοείτε ότι αν υπάρχει κι άλλη πρόταση, ευπρόσδεκτη. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Slester Δημ. July 26, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 26, 2014 Εγώ θα σου πρότεινα το Xiaomi Hongmi 1s.Στα 118€ από to2c (έχω 2) τρομερή οθόνη και αλλάζοντας launcher (με Nova ας πούμε) πολύ γρήγορη απόκριση στην οθόνη.Μέγεθος 4,7 ή 137 χιλιοστά.Επειδή είχα και γω τρια χρόνια το Nokia 5800 (και το άλλαξα επειδή έσπασε η οθόνη) συγκρίνιντάς το με το 1s θα νομίζεις οτι πήρες πύραυλο. Και το τελευταίο.Δεν έχω ξαναδεί ταχύτερο σερφάρισμα στο internet από το 1S. Στην Ελλάδα σε online κατάστημα μόνο 269€:lol::lol: Ότι και να αποφασίσεις καλές αγορές. Βεβαια το 1s δεν έχει καλή αυτονομία που ζητάει το παιδί. Η μπαταρία του δεν είναι μεγάλη και ο σναπντραγκον είναι πιο ενεργοβόρος από τους MTK. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
arisk Δημ. July 27, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 27, 2014 Βεβαια το 1s δεν έχει καλή αυτονομία που ζητάει το παιδί. Η μπαταρία του δεν είναι μεγάλη και ο σναπντραγκον είναι πιο ενεργοβόρος από τους MTK. Ναι ισχύει αυτό που λες αλλά μια μέρα το 1S τη βγάζει εύκολα.Εξαρτάται και από τη χρήση βέβαια. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
telefoneri Δημ. July 27, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 27, 2014 (edited) ο φιλος θελει καλη αυτονομια αρα οχι xiaomi hongmi 1s. θελει μεχρι 150 ευρω αρα οχι moto g διοτι η φθηνη εκδοση εχει μονο 8gb χωρις card slot. απο ελλαδα, σε αυτα τα χρηματα LG L9 ii και κινα s660, honor 3c, f1. Edited July 27, 2014 by telefoneri ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Pri Δημ. August 2, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. August 2, 2014 Ευχαριστώ όλους σας που ασχοληθήκατε. Μόλις πριν από λίγο όμως μου ήρθε ο φόρος ακινήτων οπότε η αγορά αναβάλλεται επ' αόριστον... Παρακαλώ τους διαχειριστές να το κλειδώσουν. Υ.Γ. Καλά οι άνθρωποι το έχουν χαμένο τελείως στο υπ.οικονομικών ή τεστάρουν τις αντοχές μας; Τι να πω... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
steliost Δημ. August 2, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 2, 2014 Πω πω ρε φίλε μας έφτιαξες, πρωινιάτικα... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts