Jump to content

cmvr

Members
  • Δημοσιεύσεις

    17.143
  • Εγγραφή

  • Days Won

    92
  • Αξιολογήσεις

    0%

Δημοσιέυσεις posted by cmvr

  1. 19 minutes ago, MIKU said:

    Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω κάτι.

    Για όσους ξέρουν την περιοχή, στην Λ. Πηγής η Cosmote και η Nova έχουν στο ίδιο σημείο κεραίες.

    Και οι 2 δίνουν 3500 μπάντα από εκεί.

    Με Cosmote στα 500μ πιάνει 5G 650Mbps+ και με Nova 80-100Mbps και σε εσωτερικό χώρο κάνει μεταπτώσεις σε 4G+.

    Τι κάνουν λάθος;

    Έχει πολλαπλά σκέλη η απάντηση αυτή. Από τον σχεδιασμό, χωρητικότητα και διασύνδεση του σταθμού  (μικροκυμάτικο , fiber), εξοπλισμός παθητικός ενεργητικός ,  πόσα σεκτορ έχει,  πόσο γεμάτο είναι ο σταθμός από  συνδρομητές στο σημείο κλπ κλπ κλπ

    Αλλά γενικά το μοτίβο αυτό παίζει με την νόβα μόλις γεμίζει λόγο συνδρομητων να σουρνεται σε σύγκριση με τις άλλες που βάζουν και παραπάνω σεκτορ.

     

    • Like 5
    • Thanks 2
  2. Παιδιά αν δούμε πως παίζουν τα συμβόλαια και τα καρτοκινητά σε άλλες χώρες όπως πχ Ιρλανδία υπάρχει εικονικός παροχος που με 20 ευρώ τα δίνει όλα απεριόριστα σε καρτοκινητό έστω και με πτώση ταχύτητας και μην ξεχνάμε ότι σε αρκετές χώρες ισχύουν τα συμβόλαια μήνα που πας σε όποια θέλεις οπότε θέλεις.

    Απλά εδώ στο ελλαδιστάν λειτουργούν πολλά πράγματα κάτω από το τραπέζι.  Σήμερα με την ψηφιοποίηση του δημοσίου είναι απαράδεκτο να μην θεωρείται βασικό αγαθό γιατί πλέον χωρίς αυτό δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.

    Τα καύσιμα  τα έχουν ξεσκίσει, τα τρόφιμα το ίδιο, το ρεύμα επίσης ας μείνει και κάτι χωρίς φορολογία οι επικοινωνίες να μπορούν όλοι να έχουν φθηνή πρόσβαση. 

    • Like 6
    • Thanks 1
  3. 12 minutes ago, VIPdriver said:

    Και εγω θεωρω το Neo καλύτερη λυση απο συμβολαιο, διοτι θα εχει την ελευθερία να γινει καρτοκινητος με 1 σμσ και χωρις πεναλτι διακοπής. Τα συμβολαια αλλαζουν συνεχεια και το πολυ σε 1 χρονο θα αλλαξει χερια η Nova και θα ξαναριξει τις τιμες, οπότε οσοι κανουν τωρα συμβόλαιο θα πρέπει να κατσουν και +1 χρονο στο συμβολαιο ωστε να ολοκληρωθει το 24μηνο.

    Διάβασα ότι ζήτησαν όλες να καταργηθεί ο φόρος κινητής και σταθερής όπως ισχύει στην υπόλοιπη Ευρώπη για να πέσει το κόστος των συμβολαίων αλλά εδώ είναι ελλαδιστάν ότι μπαίνει δεν βγαίνει 🤣

    Για μένα το ΝΕΟ μονόδρομος στην cosmote από την ημέρα κατάργησης των extrasim.  Να μπορείς να παίζεις μπαλίτσα εύκολα αν βρεις και μια καλή προσφορά. Γιατί κακά τα ψέματα αν έχεις 100αρα σταθερή σπίτι και βρεις κάποια καλή προσφορά στις άλλες για τα βασικά δεν χρειάζονται τα 500mbps για χρήση από το κινητό. Αυτό φυσικά αν μένεις σε πόλη γιατί σε μη κεντρικά χωριά με b20 only είναι δύσκολα τα πράγματα. 

    Αυτό που έγινε με την νόβα ήταν τραγικό γιατί άρχισαν με την μια να ανεβάζουν τιμές οι άλλοι δύο. Η νόβα wind πάντα πήγαινε κόντρα.  Μακάρι να βρεθεί κάποιος αξιόλογος να την πάρει και να έχει σκοπό να ρίξει πραγματικά χρήμα. Γιατί μέχρι στιγμής ήταν σαν εταιρία χαρτοφυλάκιου την αγόραζαν κάνανε ένα face lift και πούλημα πάλι.

    • Like 4
  4. Just now, johnny_htc said:

    Ε πιο πολύ για μικρές επιχειρήσεις πάνε αυτές οι συνδέσεις. Για να μέσο νοικοκυριό ας το πούμε, πάνω από 200 δεν χρειάζεται ουσιαστικά, ακόμα και με τηλεόραση μέσα. Συμμετρικα δίνουν η Inalan εδώ Αθήνα και HCN στη Θεσσαλονίκη αν δεν κάνω λάθος για την δεύτερη. Ιναλαν είδα κάνει δουλίτσα Αμπελόκηπους τελευταία γενικά προσπαθούν για επέκταση, αλλά προσωπικά δεν μου αρέσουν οι εγκαταστάσεις τους έτσι χύμα τα κουτιά με τις κλεμες κλπ που τα βάζουν τόσο χαμηλά μπροστά στη μούρη του καθενός. Άνετη δολιοφθορά από τον κάθε τυχαίο εκεί έξω 😏

    Έχω βάλει σε αρκετές επιχειρήσεις συμμετρικό από αυτές τις εταιρίες και παίζουν αρκετά καλά όχι ότι δεν έχουν και αυτές τα θεματάκια τους.  Όσο για τα κουτιά σχετικό είναι δες και στις οικοδομές πως βάζουν οι άλλοι πάροχοι και θα καταλάβεις τι παίζει για δολιοφθορά 😀

     

    • Like 3
  5. 2 ώρες πριν, soch said:

    Καλημέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Έχω ζητήσει να με καλέσουν για προσφορά.

    Δυστυχώς το σενάριο extra sim + καρτοκινητή για τη νέα σύνδεση του γιου δεν παίζει διότι η Cosmote σταμάτησε τις extra sim εδώ και 2 μήνες και από όσο μου είπαν στην Cosmote περιμένουν ενημέρωση πότε θα ξεπαγώσει και παράλληλα θα αλλάξει η χρέωση (από +3€ που ήταν) και θα δικαιούται 1 extra sim ο κάθε πελάτης (που την έχω ήδη σε συναγερμό).

    Στο τηλέφωνο μην δίνει πολύ σημασία τι λένε οι εκπρόσωποι για την extrasim.  Άλλος είπε θα γίνουν με 15 ευρώ τον μήνα,  άλλος είπε οτι καταργήθηκαν τελείως, άλλος είπε θα γίνουν όπως της voda μετα από 400gb θα πέφτει η ταχύτητα κλπ. Ο νέος CEO έχει άλλες διαθέσεις και σίγουρα θέλει να αποφύγει τις εξυπνάδες που κόβαμε σταθερή για βάζαμε extrasim.  

    Πάντως σε συμφέρει τουοικογενειακό σε καλύτερη τιμή. Εξετασε και την περίπτωση του ΝΕΟ αν κάποιος από τους δύο σας δεν χρησιμοποιεί συνέχεια πολλά δεδομένα. 

    • Like 3
  6. 19 ώρες πριν, Arinos said:

    Γενικά δύσκολο να πιάσεις πλήρη ταχύτητα από servers της Sony.

    Με 100 Mbps είναι περίπου 2 ώρες και 25 λεπτά κατέβασμα.

    Με 80 είναι 3 ώρες.

    Ακριβώς όπως και στα άλλα gaming hosts  steam,  epic κλπ.

    Έτσι και αλλιώς και σταθερό 1000αρα να έχεις το βάζεις πιο πολύ για το upload παρά για το download γιατί τα γεμάτα νούμερα μόνο σε speedtest τα βλέπεις.  Μόνο αν είναι πολλοί χρήστες μαζί έχει νόημα σε ένα σπίτι, γραφείο κλπ. Μακάρι να δώσουν κάποια στιγμή και συμμετρικό upload download και με μια 500αρα θα είναι τέλεια για το μεγαλύτερο μέρος των χρηστών και με μεγάλες οικογένειες και small businesses. 

    • Like 4
  7. 1 hour ago, MIKU said:

    Και Μελίσσια σκατά είναι σε πολλά σημεία. Κυρίως οι 2, η Cosmote αρκετά καλύτερα.

    Παίζει από περιοχή σε περιοχή που είναι για το gtp chat η κάθε μία 🤣

    Για την περιοχή σου έχουν δουλειά οι άλλες πολύ ακόμα αλλά και η cosmote έχει θέματα πια σε πιο κεντρικούς δήμους σε πολλά σημεία μέσα στην Αθήνα. Βλέπεις πήγε πολύς κόσμος σε 5g συσκευή από τότε που άρχισαν και οι πολύ φθηνές συσκευες. Πια αγοράζεις από 100 ευρώ στο bestprice.

    • Like 7
  8. 11 ώρες πριν, damierom said:

    Στην Παραλία Διονυσίου Χαλκιδικής εδώ και μια εβδομάδα έχουν πέσει οι ταχύτητες και στο 4G και στο 5G από περίπου 250-300Mbps στα 30-55Mbps...

    Από την Κυριακή και σε σημεία που είχε 700 σε πόλεις έπεσαν πολύ και έχουν θέματα. Περιμένω απάντηση από το τεχνικό.  Χοντρή βλακεια βλέπω να έγινε πάλι,

    • Like 4
    • Sad 2
  9. Just now, Chrischal1908 said:

    Η Cosmote κοντεύει να τελειώσει! Τέλος του έτους θα αγγίξει τα 2εκατ γραμμές πανελλαδικά. 

    Κατσε φίλε να δούμε γιατί βλέπω επαρχία που πετάχτηκα προς τα επάνω ακόμα σκάβουν σε πολλά σημεία.  Για Αθήνα Θεσσαλονίκη με την ΔΕΗ μαζί θα τρέξει το πράγμα.  

    1 minute ago, Nickchris36 said:

    Εγώ έχω 29 mbps πάντως εδώ.. 🤣

    Πιο δίκτυο σταθερής έχεις και θερίζει έτσι;  αν είσαι σε κανένα απόμακρο χωριό κοσμοτέ σίγουρα και πάλι καλά είναι. Έχω ανθρώπους που έχουν 2 mbps σε dsl σε χωριά και με σκ@τουλες κινητή από όλα τα δίκτυα αλλά ο Ελον μασκ τους έσωσε 🤣

    • Like 4
  10. 2 minutes ago, Nickchris36 said:

    Αν.περιμενουμε από τα ασύρματα σωθήκαμε.. συμφωνώ τουλάχιστον ας γίνει αξιοπρεπης η σταθερη..που και αυτή με ρυθμούς κότας πάει..🤣

    Ετζ σα φορεβερ 

    Όπως το είπες. Ευτυχώς σώθηκε αρκετός κόσμος στην επαρχία με το starlink μέχρι να γεμίσει και αυτό 😀

    • Like 5
  11. 4 minutes ago, Nickchris36 said:

    Νόβα ονλιιιιιι

    Άσε είδαμε και τα sa της κοσμοτέ. SAς έλεγα ότι βιάζεστε αλλά αυτοί πηγαίνουν όπως πάει το πράγμα για τέλος της χρονιάς 🤣🤣🤣

    Ας φτιάξουν πια να έχει 1gbps η σταθερή να σωθούμε και ας αναβαθμίσουν οπότε θέλουν την κινητή σωστά.

    • Like 1
    • Haha 5
  12. 4 ώρες πριν, MIKU said:

    Cosmote, Nova Μελίσσια, εσωτερικός χώρος.

    Screenshot_20240423_191833_Speedtest.jpg

    Screenshot_20240423_195005_Viber.jpg

    Έλα Παγκράτι και τις γύρω περιοχές εκτός κεντρικών δρόμων και εσωτερική καλυψη θα παίζεις σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και με 2g από όλα τα δίκτυα. Μόνο αν είσαι τυχερός και είσαι πολύ κοντά σε σταθμό. 

    έξω κούκλα και μέσα πανούκλα 

    • Haha 5
    • Sad 1
  13. Νόβα for ever και τα μυαλά στα κάγκελα 🤣

    Μην λέμε για την Νόβα μόνο πια όλα τα δίκτυα για εξωτερική κάλυψη έχουν καταντήσει να είναι για εσωτερική υποφέρει ο περισσότερος κόσμος. 

    • Like 1
    • Haha 3
  14. 1 hour ago, MIKU said:

    Θέλω τη γνώμη των ειδικών αν όλα είναι ΟΚ.

    Βάζω να κατεβάσω το genshin impact στο PS5.

    Είναι 101GB.

    Η 100αρα γραμμή του ΟΤΕ VDSL δίνει εκτιμώμενο χρόνο λήψης περίπου 3 ώρες.

    Το 5G δίνει περίπου 2 ώρες και 10 λεπτά με διαμοιρασμό από το κινητό.

    Εν τω μεταξύ αν κάνω τεστ ταχύτητας στην κονσόλα βγάζει 180Mbps σήμερα.

    Στο κινητό έβγαζε 323 και όταν ξεκίνησε η λήψη 62.

    Τί φάση;

    Επειδή στο speedtest σου δίνει σε κάποιο σερβερ πχ του ΟΤΕ υψηλή ταχύτητα δεν είναι απόλυτο ότι ο σερβερ του ps δίνει τοσο που βρίσκεταισε κάποια αλλη χώρα.

    Στο steam ας πούμε με speedtest 800 πάνω από 160 δεν έδινε σε download. Δεν είναι μόνο ο τρόπος διακίνησης από τα διεθνή κυκλώματα είναι και ο φόρτος που μπορεί να έχει ο σερβερ τους την δεδομένη στιγμή. 

    Είναι απόλυτα λογικό αυτό και τις μεγαλύτερες από 200 ταχύτητες στην πράξη εκμεταλλευονται μόνο όταν πολλοί χρήστες παράλληλα κάνουν λειτουργίες στο ίδιο δίκτυο. Πχ να βλέπουν disney+ άλλος χρήστης να κατεβάζει παιχνίδια,  άλλος να κάνει ομιλία με video call κλπ

     

    • Like 4
  15. On 19/4/2024 at 3:04 ΜΜ, Arinos said:

    Συγγρού Φιξ

    Nova

    Screenshot-2024-04-19-14-52-55-029-org-z

    Screenshot-2024-04-19-14-52-59-918-cz-mr

    Cosmote

    Screenshot-2024-04-19-14-54-06-877-org-z

    Screenshot-2024-04-19-14-54-22-558-com-m

    Και να ήταν μόνο σε αυτά τα σημεία μέσα στην Αθήνα καλά θα ήταν 

    On 19/4/2024 at 4:02 ΜΜ, Nickchris36 said:

    Νόβα ονλιιι

    Της edge SA network 🤣

    On 20/4/2024 at 8:43 ΠΜ, georgebad said:

    Έχει βγάλει δεξί φλας και πάει να προσπεράσει cosmote και Vodafone από την ΛΕΑ . Πρώτο δίκτυο 

    Και με την όπισθεν.  Που να δούμε τις ανύπαρκτες αναβαθμίσεις στην ύπαιθρο που οι άλλοι έχουν n78 σε άκυρα σημεία και η Νοβάρα  B20 only.

    Τις αναβαθμίσεις και των επενδυτικών κύκλων μόνο σε φαντασιακό επίπεδο υπάρχει στο μυαλό των δύο συγκεκριμένων αγαπημένων φίλων μου εδώ μέσα 🤣

    • Haha 9
  16. Αυτό από εχθές το μεσημέρι το κάνει σε πολλά σημεία στην Ελλάδα. Βλάβη είναι αν συμβαίνει ότι συμβαίνει και από άλλα σημεία που κάλεσαν στην υποστήριξη. 

    • Like 8
  17. 43 minutes ago, Mantzanes said:

    Του την είπες άσχημα τώρα..

    Το θέμα είναι ότι κανείς δεν σώθηκε από την ορθογραφία αλλά και κανείς δεν χάθηκε επειδή δεν γνώριζε ορθογραφία.

    Άσε που κατά το δοκούν αλλάζουν κάτι τρένα κάτι αβγά κλπ κλπ..

    Άσε που το έβγαλε η αυτόματη διόρθωση και ούτε το πρόσεξα 🤣

    Δεν πειράζει είμαστε αγράμματοι εμείς παρόλα τα πτυχία και τις εξειδίκευσεις σε αντίστοιχο τεχνολογικό κλάδο και εμπειρία ετών και έγιναν ξαφνικά ειδικοί αυτοί που δεν ηξεραν να διαβάζουν το νετμονστερ πριν μερικούς μήνες και τώρα έγιναν ειδήμονες 🤣

    Το θέμα είναι ότι έχουμε αντιληφθεί όλοι τι συμβαίνει και το φόρουμ έχει πάρει την κάτω βόλτα με την ποιότητα των μετρήσεων και του τι είναι πραγματικό και τι μυθοπλασία. 

    Δεν έχει μείνει θέμα για θέμα που να μην μολύνεται από την νόβαποίηση του παραμικρού θέματος ώστε οι άλλες δύο εταιρίες πάντα να φαίνονται χειρότερες όπως λέγεται με στρατιωτικούς όρους από το task force της νόβα με πραγματικά και με fake profiles.

     

     

     

    • Like 4
    • Haha 4
×
×
  • Create New...