Jump to content

al3x1s

Members
  • Δημοσιεύσεις

    66
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by al3x1s

  1. Εκανα κι εγω την αναβαθμιση που ηρθε, εβαλε διαφορες νεες εφαρμογες συστηματος κυριως και το google lens (ειναι ξεχωριστο, οχι η καμερα, μπορει και καλα να αναγνωριζει αντικειμενα που βλεπει και να σου δειχνει πληροφοριες ή δεν ξερω τι, στο δωματιο μου παντως τιποτα δεν αναγνωρισε χαχα). Εχει προσθεσει και καποια ακομα shortcuts στις κινησεις, π.χ. μπορεις να αφαιρέσεις το πληκτρο εναλλαγης εφαρμογων από κατω δεξια και να κανεις τη λειτουργια του με gesture κανοντας drag απο κατω προς τα πανω, οπως κανεις για να κατεβασεις τις ειδοποιησεις κτλ. απο πανω προς τα κατω (μπορεις να το κανεις και στο πληκτρο αναγνώρισης αποτυπωματων αυτο!). Εχω μια-δυο αποριες μονο, στην προηγουμενη εκδοση νομιζω σε πολλες εφαρμογες μπορουσες να κανεις multi tasking κρατωντας για λιγο πατημενο το touch-κουμπι της εναλλαγης εφαρμογων ωστε να μπορεις να αυξομειωσεις το μεγεθος του παραθυρου της ανοιχτης και να το εχεις μαζι με αλλα, οχι; Αυτο τωρα δε γινεται, εχει αλλαξει ο τροπος ή υπαρχει καπου επιλογή για αυτο ή απλα το εβγαλαν τελειως; Δε μπορω να πω οτι το χρησιμοποιησα πολλες φορες αλλα λειτουργουσε καλα νομιζω. Μηπως λογω του καινουριου gesture που ανεφερα παραπανω το εβγαλαν τελειως μιας και με αυτο ουτως ή αλλως δε γινοταν να χρησιμοποιηθει; Εdit: το βρηκα, οταν εχεις εστω μια εφαρμογη ανοιχτη μπορεις να πατησεις το πλητρο εναλλαγης μια φορα, μετα να πατησεις επανω στο εικονιδιο της εφαρμογης στην κορυφη του παραθυρου της και να επιλεξεις τον διαχωρισμο οθονης απο εκει... Επισης οταν τωρα παταω τα πληκτρα εντασης αλλαζει μονο την ενταση του media playback ακομη κι αν δεν είναι καποιο ενεργο εκεινη τη στιγμη, για να αλλαξω την ενταξη των κλησεων πρεπει να παω μεσα στις επιλογες και να το κανω στην οθονη κι οχι με τα πληκτρα. Feature or bug? Προηγουμενως τα πληκτρα αλλαζαν την ενταση των κλησεων και αν ηταν ενεργο καποιο βιντεο κτλ. τοτε μονο αλλαζαν την ενταση αυτου. Ακομη, οταν πρωτοεκανα boot μετα την αναβαθμιση υπηρχε ακομα η εφαρμογή "Αρχεια" την οποια και ανοιξα κανονικα. Επρεπε ομως να εχει αντικατασταθει απο την εφαρμογή Files που ηδη ειχε εγκαταστησει με την αναβαθμιση. Ωστοσο το Αρχεια δεν υπηρχε πουθενα αλλου, ουτε στη λιστα εγκατεστημένων εφαρμογών στο Play Store ή οπουδήποτε τελος παντων, μονο στο shortcut που ειχα στην αρχικη, το οποιο και διεγραψα οταν εβαλα εκει το Files. Νομιζα οτι θα ηταν απλα λαθος leftover shortcut και θα ανοιγε την ιδια εφαρμογη αλλα ειχαν διαφορετικη εμφανιση. Δεν φαινεται να υπαρχει πουθενα πλεον, απλα θελω να εχω "καθαρες" τις συσκευες μου και τωρα εχω αυτη την "ενοχληση" που νομιζω οτι υπαρχει αυτη η πλεον αχρηστη εφαρμογη καπου εγκατεστημενη χωρις να μπορω να κανω κατι, χαχα. Ισχυει ή; Υπαρχει καποιο αλλο νεο feature να τσεκαρω ή γνωστα bugs μηπως;
  2. Επειδή είναι μόλις το δεύτερό μου smartphone μπορεί κανείς να μου προτείνει καμιά ποιοτική θήκη όχι πολύ ογκώδη και φυσικά όχι ακριβή; Γενικά ποιες μάρκες να κοιτάζω για καλή αναλογία τιμής και ποιότητας; Προς το παρόν το έχω με την θήκη σιλικόνης που είχε στο κουτί. Με το Moto G μου ήμουν αρκετά ευχαριστημένος με την επίσημη θήκη (εκτός του ότι χρειάστηκα 3 - την τρίτη δεν την πήρα αφού άλλαξα κινητό αλλά θα το έκανα αν δεν αγόραζα καινούριο - στα 4 χρόνια που το είχα καθώς κάποια σημεία δεν είχαν καλή ποιότητα κατασκευής και ξεκόλλησαν με τον καιρό) οπότε θα ήθελα κάτι αντίστοιχο αν γίνεται. Το κινητό πάντως, λόγω θήκης ή όχι, άντεξε μια χαρά (σχεδόν σαν καινούριο είναι ακόμη και χωρίς tempered glass κτλ.). Δηλαδή wallet στυλ με μαγνητικό κλείσιμο αν γίνεται κι όχι τα κουμπώματα στυλ τσάντας που βλέπω σε πολλές με λουράκι κτλ. Eκτός βέβαια αν αυτό γινόταν λόγω συγκεκριμένης κατασκευής του Moto G και δεν υπάρχει η δυνατότητα στο Xiaomi A2 (ήταν αρκετά ιδιαίτερο στο moto g αφού αντικαθιστούσες το πίσω κάλυμμα με την θήκη) αλλά ήταν πολύ βολικό και κλείδωνε και αυτόματα το τηλέφωνο κτλ.
  3. Εχω το Α2 4/32 εδώ και μια-δυο εβδομάδες και φυσικα είμαι πολύ ευχαριστημένος με τα περισσοτερα στοιχεια του αλλα εχω μερικα θεματακια (με το Android 8.1 κυριως νομιζω) και ισως μπορειτε να με βοηθήσετε με καποια από αυτά. 1) Όταν εχω καποια κληση παιζει ΚΑΙ ο ηχος ειδοποιήσεων (μια φορα) ΚΑΙ ο ηχος κλησης/ringtone (κανονικα). Δεν εχω βρει τροπο να μη γινεται αυτό εκτος από το να μειωσω την προτεραιοτητα των κλησεων στις ρυθμισεις ειδοποιησεων αλλα σε αυτή την περιπτωση δεν αναβει η οθονη όταν είναι μαυρισμενη και δεν εμφανίζονται οι κλησεις όταν κανω αλλα πραγματα οποτε φυσικα δεν το αφησα ετσι. 2) Σε κάθε boot το κινητο θελει ξεκλείδωμα 3 φορες αντι για 2. Μια για το pin της SIM και δυο φορες ειτε με μοτιβο ειτε με pin συσκευής (ότι εχω βαλει τελος παντων, αλλα 2 φορές ακόμη αντί για μια μονο). Επισης το δακτυλικο αποτύπωμα αν ειναι ενεργοποιημενο δουλευει μονο για την τριτη φορά (αυτό το τελευταιο φαινεται να είναι εσκεμμενο ώστε πρωτα να ξεκλειδώνεις το τηλ συμβατικα που είναι πιο ασφαλες αλλα παλι δεν θα επρεπε να υπαρχει τριτη φορα σε κάθε boot). 3) Αν ξεχασεις το μοτιβο δεν φαινεται να υπαρχει τροπος ξεκλειδώματος με pin, λογαριασμο google ή άλλο τροπο. Δεν θα επρεπε το μοτιβο να είναι απλα ένα σχεδον προαιρετικο βημα για να μη βαζεις κάθε φορα το pin ή το google password αντι να εχει προτεραιοτητα πανω από όλα; Το ξεχασα μια φορα παιζοντας και η μονη λυση ηταν reset to factory defaults και παλι τρομαξα όταν με το login στο λογαριασμο google μου ζητησε το μοτιβο που ανεκτησε αλλα ευτυχως υπηρχε και επιλογη ξεκλειδώματος με - ξανα - login. Oυφ! Οκ δεν θα μου ξανασυμβει ποτε τωρα που επαθα κι εμαθα αλλά γιατι να μην εμφανιζει την επιλογη ξεκλειδώματος του τηλεφωνου με login μετά από χ αποτυχημένες προσπάθειες για το μοτίβο; Τιποτα από τα παραπανω δεν συνεβαινε στο παλιο μου τηλεφωνο που ειχε κλεισει με Android 5.1. Υπαρχει λυση (κυριως για τα 1 & 2) ή μηπως τα διορθωνει το Android Pie οποτε απλα να περιμενω; A και κατι τελευταιο, είναι καλυτερα στις επιλογες να ενεργοποιησω το μονοφωνικο ηχο μιας και δεν εχει stereo ηχεια το τηλεφωνο παρα μονο ενα ή όχι; Ποιο εχει καλυτερη ποιοτητα σε γενικες γραμμες ή χωρις να επηρεαζει επιδοσεις (αν γινεται διαφορετικη real time μιξη ξερω γω); Αν το βαλω σε mono θα αλλαξει τουλάχιστον αυτόματα σε stereo αν συνδεσω αναλογα ακουστικα ή ηχεια ή θα πρεπει να το απενεργοποιησω; Αυτά, ευχαριστώ.
  4. athanaso77 is my middle name! :cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:
  5. Aφού δεν έχω κερδίσει κινητούλι ας δοκιμάσω και σε αυτά να παίζω :P
  6. Λογικά είναι καλύερο από το δικό μου με 1GB RAM παραπάνω οπότε το θέλω :)
  7. Eυχαριστώ, τυλίξτε το για το σπίτι.
  8. Eυχαριστώ προκαταβολικά για το υπέροχο δώρο που θα μου κάνετε :)
  9. Αχ ας κερδίσω αυτή τη φορά, κακή τύχη σε όλους του άλλους! :p
  10. Μακάρι να κερδίσω αυτή τη φορά, φαίνεται απίστευτο τηλέφωνο, ειδικά συγκριτικά με το δικό μου... 6GB μνήμη;!
  11. Nαι, απάντησα επειδή ο OP έβγαλε την αναγκαιότητα να είναι wireless στην απάντησή του σε σένα. Τα περισσότερα gaming περιφερειακά (gaming δεν σημαίνει μόνο κιτς design, σε καλές εταιρείες είναι πολύ πιο ανθεκτικά και ποιοτικά από τα απλά, π.χ. της Logitech τα ποντίκια γραφείου σίγουρα δεν είναι για 20 εκατομμύρια κλικ, παλιότερα ήταν για 5, τώρα ένα δυο μοντέλα που κοίταξα δεν γράφουν καν, ενώ πολλά - όχι όλα - έχουν μόνο ένα χρόνο εγγύηση) δεν είναι wireless, απλά βγάζουν και μια wireless έκδοση σε κάποια από τα μοντέλα τους. Περισσότερα ms input lag κλπ. με wireless. Δεν ξέρω το setup σου αλλά κι εγώ παλιότερα ήθελα μόνο wireless, τελικά τα καλώδια δεν μου έχουν δημιουργήσει θέμα, ούτε πρέπει να θυμάμαι να τα βάζω κάθε εβδομάδα/μήνα στο dock (ή να αλλάζω μπαταρίες αν είναι τέτοιου τύπου), όλα τα καλώδια περνάνε όμορφα πίσω από το γραφείο χωρίς να μπερδεύονται κλπ. Τα headphones μόνο δυσκολεύουν αφού μετακινούνται/είναι μπροστά. Το support της SteelSeries μου είπε ότι ο κωδικός είναι μιας χρήσης (αλλά ίσως έτσι το είπε το live chat), δεν ξέρω αν τον έχει πάρει κανείς ως τώρα, αν ναι ακολουθήστε τα βήματα στο πρώτο post μου, και χωρίς τη φουλ έκπτωση αξίζει, για όποιον τα θέλει για τη χρήση που κάνει βέβαια, αν επιμένεις wireless δεν έχουν κάτι σε budget, κοίταξε εκτός gaming στο σκρουτζ αφού π.χ. έχει μόνο 6 ασύρματα gaming πληκτρολόγιο στην λίστα, λίγα μούφα, ένα ή δυο ακριβά.
  12. Kαι όποιος ψωνίσει με την έκπτωσή μου αν λάβει κι ο ίδιος κωδικό μετά την παραγγελία του ας δώσει το δικό του εδώ για τον επόμενο (ειδικά αν είναι μιας χρήσης τα κουπόνια, έτσι θα επωφεληθείτε όλοι με τις χαμηλές τιμές που ανέφερα, αλλά ελπίζω να μην είναι, θα δείτε αν θα λάβετε ακριβώς τον ίδιο κωδικό δώρο, αναφέρτε το). Δεν ξέρω και πόσο σωστά είναι αλλά και τα πιο ακριβά Logitech gaming ποντίκια αναγράφουν πιστοποίηση για 20 εκατομμύρια κλικ ενώ όλα της SteelSeries για 30.
  13. Bασικά, δεν νομίζω να αγοράσω κάτι άλλο σύντομα, δεν έχω άλλο budget για τέτοια πράγματα, πήρα και ακουστικά πρόσφατα (Sony MDR ZX660AP), έχω και ένα DualShock 4 για gamepad (DS4Windows ftw), δεν πουλάνε κάτι άλλο που δεν έχω ήδη, οπότε ορίστε το κουπόνι που μου έδωσαν με το πληκτρολόγιο. Όποιος το δει πρώτος ας βάλει και τα δυό προϊόντα μαζί στο καλάθι του και μετά να πατήσει στο ADD PROMO CODE, έτσι θα δώσει 72 ευρώ σύνολο για ποντίκι, πληκτρολόγιο και mousepad μαζί. Ή επιλέξτε άλλα μοντέλα, ότι θέλετε εσείς τέλος πάντων. O κωδικός φαίνεται στην παρακάτω εικόνα (στην προηγούμενη τον είχα αντικαταστήσει στο MS Paint). Επίσης, ίσως και να μην είναι μιας χρήσης κουπόνι αλλά γενική τρέχουσα προσφορά τους, ίσως έτσι μπορείτε να επωφεληθείτε και οι δύο σας (και όποιος άλλος δει το μήνυμα αυτό μέχρι να το απενεργοποιήσουν). http://oi64.tinypic.com/vi71w.jpg Μακάρι να τα είχα βρει έτσι κι εγώ αφού τελικά θα έχω πληρώσει 85 ευρώ σύνολο και χωρίς mousepad αλλά τέλος πάντων. A, τρέχουν και την Cyber Monday σήμερα, δεν περιλαμβάνονται αυτά τα προϊόντα για περαιτέρω έκπτωση αλλά αν θέλετε κάτι άλλο εσείς βάλτε το μέσα. Tην τύχη μου μέσα, έχουν (παλιότερο μοντέλο) μηχανικό πληκτρολόγιο για 50 ευρώ στο Cyber Monday! Δηλαδή με το κουπόνι για 45 ευρώ, απο 100! https://steelseries.com/gaming-keyboards/6gv2 (out of stock για Αμερική, να έχετε αλλάξει πρώτα το shipping σε Greece για να φανεί σωστά) Σταματάω εδώ γιατί όσο πάει απογοητεύομαι περισσότερο με τις αγορές μου, χαχα! Τυχερούληδες εσείς... Eγώ θα ελπίζω στο κάρμα σε διαγωνισμό!
  14. Noμίζω με 80 ευρώ μπορείτε άνετα να πάρετε το ποντίκι SteelSeries Rival 100 (το βρίσκω φοβερό, σαν παλιό καλό Logitech G400, πολύ πιο όμορφο όμως στο λευκό που το έχω πάρει) και μαζί το πληκτρολόγιο SteelSeries Apex 100 (μόλις το παράγγειλα, περιμένω τα καλύτερα αφού είναι στην ίδια κατηγορία με το ποντίκι, κι αν όλα πάνε καλά θα εμπιστεύομαι την SteelSeries όπως παλιότερα την Logitech στις δόξες της). Απευθείας από την εταιρεία έχει δωρεάν μεταφορικά για Ελλάδα οπότε θα έλεγα να παραγγείλετε πρώτα το πληκτρολόγιο από εκεί που είναι και 10 ευρώ πιο φτηνά από τα σκρουτζομάγαζα (πριν τα μεταφορικά τους!). Αν γίνει όπως σε εμένα τότε θα πάρετε κι ένα κουπόνι 10% έκπτωσης για την επόμενη αγορά σας οπότε στο καπάκι παραγγέλνετε και το ποντίκι (που στο σκρουτζ ίσως βρείτε λίγα ευρώ φτηνότερα από την εταιρεία, αλλά πριν το κόστος μεταφορικών) και θα είστε κομπλέ με 76 ευρώ. Εγώ δυστυχώς το ποντίκι το είχα αγοράσει απο το σκρουτζ (μάλιστα τότε ήταν λίγο πιο ακριβό αλλά δεν ήξερα ότι κάνει απευθείας πωλήσεις η SteelSeries) οπότε το κουπόνι το πήρα τώρα μόνο με την αγορά του πληκτρολογίου κι έτσι θα πρέπει να περιμένω άλλη ανάγκη για να χρησιμοποιήσω την έκπτωση. Και Nikos αν δεν σου αρέσουν τα LED (εγώ τα βρίσκω διακριτικά και όμορφα στο ποντίκι, αλλάζoυν και χρώμα, εναλλαγές, κλπ. όπως θες να τα προγραμματίσεις) μπορείς και να τα σβήσεις εντελώς. Στο πληκτρολόγιο ίσως σου φανούν κάπως (και δεν αλλάζουν χρώμα, έχει μόνο μπλε), γι'αυτό το τονίζω αφού θέλεις απλό design (που κι εγώ θέλω, γι'αυτό και πήρα το Rival 100 αντί για τα νέα και υπερτιμημένα ποντίκια της Logitech). Ξέρω τον πόνο του budget, μήνες περίμενα προσφορά για τα Logitech G300-303 (τώρα που ξανατσέκαρα σταμάτησαν την διάθεσή τους εδώ κι έχουν μόνο τα νέα πιο ακριβά μοντέλα όπως το G900, περίεργο) και Microsoft Natural Keyboard αλλά τίποτα, έτσι πήγα στην SteelSeries και μέχρι τώρα όλα καλά. Mε την αγορά του ποντικιού απο το κατάστημά τους δίνουν και δωρεάν mousepad SteelSeries QCK Vector αξίας 12 ευρώ, κάτι ακόμη που εγώ έχασα μέσω σκρουτζ: http://oi68.tinypic.com/eiuyzd.jpg Για ακόμη πιο φτηνά κοιτάξτε τι προσφέρει και η Sharkoon, π.χ. τo πληκτρολόγιo Skiller Pro. Έχει λίγο πιο περίεργο "gamer" design αλλά και διάφορα έξτρα προγραμματιζόμενα πλήκτρα που θα ήθελα (για να αντικαταστήσω τα media buttons στο παλιό μου Μιcrosoft Multimedia Keyboard) αλλά δεν έχει κανένα το Apex 100 (αλλά υποθέτω και χαμηλότερης ποιότητας μεμβράνες στην Sharkoon). Δεν έχω προσωπική εμπειρία με την εταιρεία αλλά ακούω καλά λόγια συγκριτικά με το κόστος.
  15. Συγκριτικά με το Moto G (1st gen που καλά κρατεί 2+ χρόνια μετά την αγορά του) μου φαίνεται να έχει (θεωρητικά τουλάχιστον) καλύτερες κάμερες, 512ΜΒ περισσότερη Ram, υποστήριξη για Micro SD, μεγαλύτερη μπαταρία, ελάχιστα καλύτερα CPU και GPU και επίσης δυνατότητα αναβάθμισης σε Android 6.0, οπότε δεν θα έλεγα όχι κι ας μην είναι τεράστια αναβάθμιση όπως τα τέρατα προηγούμενων διαγωνισμών :rolleyes:
×
×
  • Create New...