Jump to content

al3x1s

Members
  • Δημοσιεύσεις

    66
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About al3x1s

  • Ημ. Γέννησης 26/03/1983

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Cosmote - Ελλάδα

al3x1s's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Εκανα κι εγω την αναβαθμιση που ηρθε, εβαλε διαφορες νεες εφαρμογες συστηματος κυριως και το google lens (ειναι ξεχωριστο, οχι η καμερα, μπορει και καλα να αναγνωριζει αντικειμενα που βλεπει και να σου δειχνει πληροφοριες ή δεν ξερω τι, στο δωματιο μου παντως τιποτα δεν αναγνωρισε χαχα). Εχει προσθεσει και καποια ακομα shortcuts στις κινησεις, π.χ. μπορεις να αφαιρέσεις το πληκτρο εναλλαγης εφαρμογων από κατω δεξια και να κανεις τη λειτουργια του με gesture κανοντας drag απο κατω προς τα πανω, οπως κανεις για να κατεβασεις τις ειδοποιησεις κτλ. απο πανω προς τα κατω (μπορεις να το κανεις και στο πληκτρο αναγνώρισης αποτυπωματων αυτο!). Εχω μια-δυο αποριες μονο, στην προηγουμενη εκδοση νομιζω σε πολλες εφαρμογες μπορουσες να κανεις multi tasking κρατωντας για λιγο πατημενο το touch-κουμπι της εναλλαγης εφαρμογων ωστε να μπορεις να αυξομειωσεις το μεγεθος του παραθυρου της ανοιχτης και να το εχεις μαζι με αλλα, οχι; Αυτο τωρα δε γινεται, εχει αλλαξει ο τροπος ή υπαρχει καπου επιλογή για αυτο ή απλα το εβγαλαν τελειως; Δε μπορω να πω οτι το χρησιμοποιησα πολλες φορες αλλα λειτουργουσε καλα νομιζω. Μηπως λογω του καινουριου gesture που ανεφερα παραπανω το εβγαλαν τελειως μιας και με αυτο ουτως ή αλλως δε γινοταν να χρησιμοποιηθει; Εdit: το βρηκα, οταν εχεις εστω μια εφαρμογη ανοιχτη μπορεις να πατησεις το πλητρο εναλλαγης μια φορα, μετα να πατησεις επανω στο εικονιδιο της εφαρμογης στην κορυφη του παραθυρου της και να επιλεξεις τον διαχωρισμο οθονης απο εκει... Επισης οταν τωρα παταω τα πληκτρα εντασης αλλαζει μονο την ενταση του media playback ακομη κι αν δεν είναι καποιο ενεργο εκεινη τη στιγμη, για να αλλαξω την ενταξη των κλησεων πρεπει να παω μεσα στις επιλογες και να το κανω στην οθονη κι οχι με τα πληκτρα. Feature or bug? Προηγουμενως τα πληκτρα αλλαζαν την ενταση των κλησεων και αν ηταν ενεργο καποιο βιντεο κτλ. τοτε μονο αλλαζαν την ενταση αυτου. Ακομη, οταν πρωτοεκανα boot μετα την αναβαθμιση υπηρχε ακομα η εφαρμογή "Αρχεια" την οποια και ανοιξα κανονικα. Επρεπε ομως να εχει αντικατασταθει απο την εφαρμογή Files που ηδη ειχε εγκαταστησει με την αναβαθμιση. Ωστοσο το Αρχεια δεν υπηρχε πουθενα αλλου, ουτε στη λιστα εγκατεστημένων εφαρμογών στο Play Store ή οπουδήποτε τελος παντων, μονο στο shortcut που ειχα στην αρχικη, το οποιο και διεγραψα οταν εβαλα εκει το Files. Νομιζα οτι θα ηταν απλα λαθος leftover shortcut και θα ανοιγε την ιδια εφαρμογη αλλα ειχαν διαφορετικη εμφανιση. Δεν φαινεται να υπαρχει πουθενα πλεον, απλα θελω να εχω "καθαρες" τις συσκευες μου και τωρα εχω αυτη την "ενοχληση" που νομιζω οτι υπαρχει αυτη η πλεον αχρηστη εφαρμογη καπου εγκατεστημενη χωρις να μπορω να κανω κατι, χαχα. Ισχυει ή; Υπαρχει καποιο αλλο νεο feature να τσεκαρω ή γνωστα bugs μηπως;
  2. Επειδή είναι μόλις το δεύτερό μου smartphone μπορεί κανείς να μου προτείνει καμιά ποιοτική θήκη όχι πολύ ογκώδη και φυσικά όχι ακριβή; Γενικά ποιες μάρκες να κοιτάζω για καλή αναλογία τιμής και ποιότητας; Προς το παρόν το έχω με την θήκη σιλικόνης που είχε στο κουτί. Με το Moto G μου ήμουν αρκετά ευχαριστημένος με την επίσημη θήκη (εκτός του ότι χρειάστηκα 3 - την τρίτη δεν την πήρα αφού άλλαξα κινητό αλλά θα το έκανα αν δεν αγόραζα καινούριο - στα 4 χρόνια που το είχα καθώς κάποια σημεία δεν είχαν καλή ποιότητα κατασκευής και ξεκόλλησαν με τον καιρό) οπότε θα ήθελα κάτι αντίστοιχο αν γίνεται. Το κινητό πάντως, λόγω θήκης ή όχι, άντεξε μια χαρά (σχεδόν σαν καινούριο είναι ακόμη και χωρίς tempered glass κτλ.). Δηλαδή wallet στυλ με μαγνητικό κλείσιμο αν γίνεται κι όχι τα κουμπώματα στυλ τσάντας που βλέπω σε πολλές με λουράκι κτλ. Eκτός βέβαια αν αυτό γινόταν λόγω συγκεκριμένης κατασκευής του Moto G και δεν υπάρχει η δυνατότητα στο Xiaomi A2 (ήταν αρκετά ιδιαίτερο στο moto g αφού αντικαθιστούσες το πίσω κάλυμμα με την θήκη) αλλά ήταν πολύ βολικό και κλείδωνε και αυτόματα το τηλέφωνο κτλ.
  3. Εχω το Α2 4/32 εδώ και μια-δυο εβδομάδες και φυσικα είμαι πολύ ευχαριστημένος με τα περισσοτερα στοιχεια του αλλα εχω μερικα θεματακια (με το Android 8.1 κυριως νομιζω) και ισως μπορειτε να με βοηθήσετε με καποια από αυτά. 1) Όταν εχω καποια κληση παιζει ΚΑΙ ο ηχος ειδοποιήσεων (μια φορα) ΚΑΙ ο ηχος κλησης/ringtone (κανονικα). Δεν εχω βρει τροπο να μη γινεται αυτό εκτος από το να μειωσω την προτεραιοτητα των κλησεων στις ρυθμισεις ειδοποιησεων αλλα σε αυτή την περιπτωση δεν αναβει η οθονη όταν είναι μαυρισμενη και δεν εμφανίζονται οι κλησεις όταν κανω αλλα πραγματα οποτε φυσικα δεν το αφησα ετσι. 2) Σε κάθε boot το κινητο θελει ξεκλείδωμα 3 φορες αντι για 2. Μια για το pin της SIM και δυο φορες ειτε με μοτιβο ειτε με pin συσκευής (ότι εχω βαλει τελος παντων, αλλα 2 φορές ακόμη αντί για μια μονο). Επισης το δακτυλικο αποτύπωμα αν ειναι ενεργοποιημενο δουλευει μονο για την τριτη φορά (αυτό το τελευταιο φαινεται να είναι εσκεμμενο ώστε πρωτα να ξεκλειδώνεις το τηλ συμβατικα που είναι πιο ασφαλες αλλα παλι δεν θα επρεπε να υπαρχει τριτη φορα σε κάθε boot). 3) Αν ξεχασεις το μοτιβο δεν φαινεται να υπαρχει τροπος ξεκλειδώματος με pin, λογαριασμο google ή άλλο τροπο. Δεν θα επρεπε το μοτιβο να είναι απλα ένα σχεδον προαιρετικο βημα για να μη βαζεις κάθε φορα το pin ή το google password αντι να εχει προτεραιοτητα πανω από όλα; Το ξεχασα μια φορα παιζοντας και η μονη λυση ηταν reset to factory defaults και παλι τρομαξα όταν με το login στο λογαριασμο google μου ζητησε το μοτιβο που ανεκτησε αλλα ευτυχως υπηρχε και επιλογη ξεκλειδώματος με - ξανα - login. Oυφ! Οκ δεν θα μου ξανασυμβει ποτε τωρα που επαθα κι εμαθα αλλά γιατι να μην εμφανιζει την επιλογη ξεκλειδώματος του τηλεφωνου με login μετά από χ αποτυχημένες προσπάθειες για το μοτίβο; Τιποτα από τα παραπανω δεν συνεβαινε στο παλιο μου τηλεφωνο που ειχε κλεισει με Android 5.1. Υπαρχει λυση (κυριως για τα 1 & 2) ή μηπως τα διορθωνει το Android Pie οποτε απλα να περιμενω; A και κατι τελευταιο, είναι καλυτερα στις επιλογες να ενεργοποιησω το μονοφωνικο ηχο μιας και δεν εχει stereo ηχεια το τηλεφωνο παρα μονο ενα ή όχι; Ποιο εχει καλυτερη ποιοτητα σε γενικες γραμμες ή χωρις να επηρεαζει επιδοσεις (αν γινεται διαφορετικη real time μιξη ξερω γω); Αν το βαλω σε mono θα αλλαξει τουλάχιστον αυτόματα σε stereo αν συνδεσω αναλογα ακουστικα ή ηχεια ή θα πρεπει να το απενεργοποιησω; Αυτά, ευχαριστώ.
  4. athanaso77 is my middle name! :cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:
  5. Aφού δεν έχω κερδίσει κινητούλι ας δοκιμάσω και σε αυτά να παίζω :P
  6. Λογικά είναι καλύερο από το δικό μου με 1GB RAM παραπάνω οπότε το θέλω :)
  7. Eυχαριστώ, τυλίξτε το για το σπίτι.
  8. Eυχαριστώ προκαταβολικά για το υπέροχο δώρο που θα μου κάνετε :)
×
×
  • Create New...