Jump to content

ermippou

Members
  • Δημοσιεύσεις

    28
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Δημοσιέυσεις posted by ermippou

  1. Αγορά κάρτας ανανέωσης cosmote από το wifi Greece σου δίνει τα 500 mb τον πρώτο μήνα και τα άλλα 500 mb τον επόμενο;
    Έχει κάποιος κάνει αντίστοιχη αγορά να ενημερώσει ή μόνο από κατάστημα δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσω του 16ψηφιου κωδικού.

    Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  2. Επειδή κι εγώ περιμένω αλλαγή από Q σε FROG κρατώντας τον ίδιο μου αριθμό, με πληροφόρησαν στο 13888 ότι όταν χαθεί το σήμα της παλιάς εταιρείας και βάλω την καινούργια sim για να εκπέμψει το νέο σήμα θα είναι κατευθείαν ρυθμισμένη σε FROG και δεν θα χρειαστεί καμία άλλη διαδικασία. Ίδωμεν.....
    Στη δική μου περίπτωση δεν έγινε αυτόματα η μετάβαση σε frog αλλά μετά την ενεργοποίηση της φορητότητας με την χρήση της cosmokartas και στην συνέχεια μέσω μηνύματος αλπακ.
    Η αίτηση φορητότητας σε frog έγινε ηλεκτρονικά με αγορά cosmokartas.

    Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  3. Θέλω να φέρω ένα κιου στο φρογκ. Εάν κάνω αίτηση φορητοτητας ονλαιν, θα έρθει φρογκ ή θα στείλουν Cosmokarta και μετά θα θέλει αλπακ με χρέωση 10€;
    Την ίδια φορητότητα έκανα, με υποχρεωτική αγορά 12ευρης κάρτας ή μεγαλύτερης αξίας σε cosmokarta. Η μετάβαση σε frog μέσω αλπακ έγινε δωρεάν.

    Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  4. Χαιρετώ την παρέα, καλή χρονιά με υγεία. Μόλις μου ενεργοποιήθηκε η σύνδεση αλλά δεν μπορώ να μπω στην εφαρμογή για να δω τα υπόλοιπα που έχω από την ενεργοποίηση της cosmokartas. Γνωρίζετε τι παίζει με την εφαρμογή.

    Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  5. Με ποιον τροπο ζήτησαν την ταυτοποίηση ότι εσυ εισαι ο κάτοχος του νούμερου;
    Μέσω επικοινωνίας με την wind καταθέτοντας τα στοιχειά τα δικά μου και της γυναίκας μου και αιτούμενοι την απενεργοποίηση στους δύο αριθμούς των τηλεφώνων μας, στάλθηκαν αρχικά email's από την εταιρεία ότι το αίτημα μας είναι υπό επεξεργασία και σύντομα θα επικοινωνήσει εκπρόσωπος.
    Καμία άλλη διερεύνηση δεν ακολούθησε μέχρι την απενεργοποίηση.

    Στάλθηκε από το SM-T970 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

    • Like 2
  6. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας. Σε συνέχεια της επικοινωνίας σας με κωδικό 37-2.... και μετά από διερεύνηση των στοιχείων σχετικά με την τηλεφωνική σύνδεση 69..., σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια καλής συνεργασίας προχωρήσαμε στην απενεργοποίηση της υπηρεσίας ΚΙΟΥ ΦΙ από τον αριθμό σας

    Η απάντηση με email από την wind για την απενεργοποίηση.
    Καλές γιορτές.

    Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

    • Like 1
    • Haha 2
  7. Καλημέρα, καλή Κυριακή.

    Τι αξίζει σε κάποιον που κάνει μέση χρήση (200-300 λεπτά ομιλία, 1-2GB internet) σε ομιλία και δεδομένα για επιλογή (οικονομικού πακέτου) παρόχου αφήνοντας το f2go.

    Γνωρίζω ότι η ερώτηση είναι εκτός θέματος φόρουμ, αλλά προσδοκώ σε κάποια ενημέρωση.

     

    Στάλθηκε από το MHA-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  8. Γιατί να μην αναγνωριστεί. Αν το πήρες με PayPal πιστεύω σε καλύπτει για ένα 6μηνο.

     

    Κατά τα άλλα χωρίς να χω δει ανταλλακτικά, επειδή είναι AMOLED πιστεύω θα έχει αρκετά υψηλό κόστος.

     

    Ευχαριστώ για την ενημέρωση, δεν είχα ιδέα τι παίζει με την εγγύηση από Κίνα. Η αγορά έχει γίνει με paypal και ήδη τους έστειλα μήνυμα για το πρόβλημα της συσκευής. Περιμένω την απάντησή τους και θα ενημερώσω για την εξέλιξη του θέματος μου.

  9. Το κινητό αγοράσθηκε από Κίνα (banggood) σε προσφορά στα 145 ευρώ, με παραγγελία στα τέλη του Νοεμβρίου 2019 και παραλαβή 31/12/2019.Το κινητό ήταν σφραγισμένο στο κουτί του,αλλά όταν ανοίχτηκε εμφάνισε μια ανεπαίσθητη μικρή μπλε γραμμή (ορατό μόνο σε λευκό φόντο) στο κάτω δεξιό άκρο της οθόνης. Προς αποφυγή διαδικασίας επιστροφής της συσκευής, το κινητό κρατήθηκε μιας δεν ήταν τόσο εμφανές το πρόβλημα που παρουσίαζε.Μετά από δύο μήνες χρήση η οθόνη δεν ανοίγει με την αφή όμως να ανταποκρίνεται. Γνωρίζω ότι δεν θα αναγνωρισθεί η εγγύηση στέλνοντας την συσκευή πίσω στο κατάστημα αγοράς. Γνωρίζει κανείς για την αντικατάσταση της οθόνης του, κάποιο αξιόπιστο κατάστημα, για να αποκατασταθεί η ζημία.
  10. Νέος κάτοχος της συσκευής και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα, στην ενεργοποίηση της προστασίας λογαριασμού της huawei, στο πρόθεμα των τηλεφωνικών κωδικών των χωρών (αποστολή sms),δεν έχει στην λίστα την Ελλάδα αλλά και καμία ευρωπαϊκή χώρα με αποτέλεσμα να μην μπορώ να καταχωρήσω τον κωδικό που μου στέλνει η huawei, γιατί δεν τον λαμβάνω.

    Τι μου προτείνεται για να το ξεπεράσω.

     

    Στάλθηκε από το BTV-DL09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

    Λύθηκε το πρόβλημα ενεργοποίησης με την χρήση αποστολής του κωδικού σε διαφορετικό email.

     

    Στάλθηκε από το BTV-DL09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  11. Νέος κάτοχος της συσκευής και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα, στην ενεργοποίηση της προστασίας λογαριασμού της huawei, στο πρόθεμα των τηλεφωνικών κωδικών των χωρών (αποστολή sms),δεν έχει στην λίστα την Ελλάδα αλλά και καμία ευρωπαϊκή χώρα με αποτέλεσμα να μην μπορώ να καταχωρήσω τον κωδικό που μου στέλνει η huawei, γιατί δεν τον λαμβάνω.

    Τι μου προτείνεται για να το ξεπεράσω.

     

    Στάλθηκε από το BTV-DL09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  12. Ποτε το πηρες απο τον Κωτσοβολο και σε τι τιμη;

    Σε ρωταω γιατι δεν υπαρχει πουθενα στα μεγαλα καταστηματα πλεον....

    Το πήρα Απρίλιο 2017 στα 340 ευρώ & σε 24 άτοκες.

     

    Στάλθηκε από το BTV-DL09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  13. Το δικό μου το πήρα από τον κωτσόβολο με δύο χρόνια εγγύηση και είναι 4G.

    Περιμένω την κάρτα (64GB) από Κίνα σε περίπου 25 ημέρες και θα σου πω εντυπώσεις.Το τάμπλετ παίρνει μέχρι 128GB κάρτα μνήμης

     

    Στάλθηκε από το BTV-DL09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  14. Έχει κανένας το συγκεκριμένο να μας πει αν έχει πάρει αναβάθμιση για 7?
    Από αρχές του Σεπτέμβρη δόθηκε η αναβάθμιση.

     

    Στάλθηκε από το BTV-DL09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  15. Η αυτονομία του με κανονική χρήση θα σου διαρκεί δύο ημέρες, με πιο γεμάτους ρυθμούς μία ημέρα και λίγο παραπάνω.Η φόρτιση του από το ποσοστό του 20%,σε πλήρη φόρτιση περίπου 90 λεπτά

     

    Στάλθηκε από το BTV-DL09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  16. Το m3 το έχω δύο μήνες αγορασμένο από τον κοτσοβωλο στα 345.Στο τομέα multimedia δεν θα σε απογοητεύσει,παιχνίδια δεν παίζω, οπότε δεν έχω γνώμη.Είμαι ευχαριστημένος με την συσκευή ,περιμένω να αναβαθμιστεί σε nougat εντός του μήνα.Στα συν της συσκευής η χρήση και ως τηλεφώνου.

     

    Στάλθηκε από το BTV-DL09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  17. Στο 950 xl που έχω, οι φώτο στο εικονίδιο των επαφών είναι χαμένες,ενώ στο 930 της γυναίκας μου φαίνονται κανονικά.Και τα δυο τηλέφωνα έχουν την ίδια ενημέρωση,γνωρίζει κανείς το γιατί.
  18. Στο 930 του γιού μου εδώ καί δύο μήνες παρουσιάστηκε το πρόβλημα με το μικρόφωνο της κάμερας (τα μικρόφωνα 3 & 4 δεν ήταν ενεργά). Πήγα το κινητό στην arvato στις 15/3/16 για επισκευή με την πιστοποίηση από την εφαρμογή της microsoft για το test στα μικρόφωνα (nokia test utility).Το κινητό ήταν εντός εγγύησης μέχρι στις 24/3/2016.

    Σήμερα με sms με ενημέρωσαν ότι το κόστος επισκευής είναι 828 ευρώ!!! Αιτιολογώντας το κόστος των 828 ευρώ μου είπαν ότι η microsoft θα μου αντικαταστήσει την συσκευή με το 950 xl & με προέτρεψαν να επικοινωνήσω με την microsoft για τυχόν απορίες.

    Μου προκαλεί εντύπωση η τιμή της αντικατάστασης σε σχέση με την τιμή του 950 xl στην ελληνική αγορά, η πολιτική της microsoft στο service των nokia lumia & το άδειασμα των πελατών της σε θέματα υποστήριξης.

    Υπάρχει ανάλογη σχετική περίπτωση για να ενημερωθώ & να κάνω τις κινήσεις μου.

    Σημείωση το 930 είναι ελαφρώς γρατζουνισμένο.

  19. Πάντως η παραπάνω προσφορά δεν πρέπει να ισχύει σε όλα τα καταστήματα! Σήμερα στον AB Βασιλόπουλο Καστοριάς δεν υπήρχε κάποια τέτοια προσφορά.

    Η προσφορά από τα καταστήματα Βασιλόπουλου ισχύει εφ όσον έχουν διαθέσιμες κάρτες. Σήμερα προμηθεύτηκα τρείς κάρτες από δύο καταστήματα ΑΒ (Πατήσια).

    Απλά ρωτήστε για την διαθεσιμότητα στα ταμεία.

×
×
  • Create New...