Jump to content

gms

Members
  • Δημοσιεύσεις

    760
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

2 Followers

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Άγνωστο

gms's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

11

Φήμη

  1. Τσέκαρε αν είναι αυτό που ζητάς. Στην εικόνα είναι όλα τα αρχεία που έχω κρατήσει σχετικά με το Ray αν τυχόν χρειαστείς κάτι άλλο. https://drive.google.com/file/d/0B-PXEqXuaBTNX0ZhOFdWR256NXM/view?usp=sharing&resourcekey=0-TyJZ_PTxzoq3dXPveCx3SA
  2. Μέχρι και το καλοκαίρι του 2021 ήμουν με το G4 χωρίς καμία πρόθεση να το αλλάξω, αλλά έβγαλε πρόβλημα το wifi του. Ναι έχει λογισμικό 5ετίας. Αλλά με το καινούριο κινητό, με το καινούριο του λογισμικό έχασα 2 λειτουργίες (που έχουν αφαιρεθεί από την Google) που τις χρειαζόμουν / με εξυπηρετούσαν. Εκ των πραγμάτων επομένως, δεν λέει απαραίτητα κάτι το να έχεις το τελευταίο android. Είναι στα γούστα και τις ανάγκες του καθενός. Όσο για το hardware, την δουλειά μου μια χαρά την έκανα και είχα πάνω μου ανά πάσα στιγμή μία πολύ καλή ψηφιακή / βιντεοκάμερα. Και πάλι επομένως έχει να κάνει με τις προσωπικές επιθυμίες και ανάγκες του καθενός. Το να καλομάθω τον εαυτό μου με κάτι πιο χλιδάτο, αυτό είναι το μόνο εύκολο. Έχω όμως την πειθαρχία να πορεύομαι με αυτά που έχω και να αρκούμαι σε αυτό που μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μου. Και το θεωρώ κοροϊδία και κλέψιμο να πρέπει σήμερα να δώσω τα ίδια λεφτά που έκανε το G4 το 2016 για να πάρω ένα κινητό με κάμερα στο ίδιο επίπεδο. Πάντως στην ερώτησή μου δεν πήρα κάποια απάντηση που υπάρχει και γνήσιο ενδιαφέρον να μάθω. Συγκρινόμενο με ναυαρχίδες να υποθέσω;
  3. Ποιο κινητό σήμερα μέχρι 150 ευρώ μπορεί να βγάλει τις κρυστάλλινες νυχτερινές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης και το πραγματικό 4Κ@30fps βίντεο του G4;
  4. Με δύο χρόνια εγγύηση, αλήθεια σας λέω, αν δεν είχε τόσο άθλια αυτονομία θα το αγόραζα και στον εαυτό μου και ως δώρο γενεθλίων στην μητέρα μου που χρειάζεται ένα κινητό της προκοπής. Και ας κρατούσε μόνο 2 χρόνια με τέτοια τιμή. Σήμερα όμως δεν κάνεις τίποτα με smartphone με τόσο μικρή αυτονομία.
  5. gms

    Google Pixel 2 XL

    Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Να είμαι ειλικρινής, ούτε για τα security updates σκάω. Με LG G4 ήμουν και επειδή χάλασε το wifi μου πήρε η γυναίκα μου το Samsung a32 και έχω μιζεριασει. Για να μην πω ότι ήταν καλύτερα με το Android 6 που είχα και τη δυνατότητα να ηχογραφώ κλήσεις και να συνδέομαι σε ρουτερ με το κουμπί wps. Μία ακόμα ερώτηση: Στην Ελλάδα υπάρχει εξουσιοδοτημένο σέρβις ή ζητάω πολλά; Εάν δεν υπάρχει, σε περίπτωση doa θα πρέπει να το στείλει το κατάστημα στο εξωτερικό. Αλλά τόσο παλιά συσκευή επισκευάζεται ή θα μου πούνε πάρε πιστωτικό να αγοράσεις κάτι άλλο από το κατάστημα;
  6. gms

    Google Pixel 2 XL

    Δεν μου έχει ξανατύχει να δω στο σκρουτζ να τα σκοτώνουν για να τα διώξουν, οπότε ρώτησα μήπως και υπάρχει κάποια άλλη απάντηση που δεν περνάει από το μυαλό μου. Με το πάνελ πιστεύω θα την παλέψω, δεν σκάω τόσο. Είχα το G4 και μου κακοφαίνεται πολύ που άμα δεν σκάσω μία περιουσία δεν πρόκειται να ξανα αποκτήσω τέτοια καμεράρα. Αυτό το τελευταίο όμως που είπες δεν το σκέφτηκα. Η συσκευή θα έχει μπαταρία του 2017 (στην χειρότερη περίπτωση) και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα. Στην ουσία σήμερα οι χαλασμένες μπαταρίες είναι που σε αναγκάζουν να αποσύρεις ένα κινητό για καινούριο.
  7. gms

    Google Pixel 2 XL

    Αναρωτιέμαι γιατί αυτή η συσκευή είναι τόσο φθηνή στο σκρουτζ. Συνήθως στο σκρουτζ όταν μια συσκευή έχει παλιώσει πολύ, η τιμή αρχίζει και ανεβαίνει σε επίπεδα που δεν έχει κανένα νόημα να την αγοράσεις. Εδώ βλέπουμε το αντίθετο. Τι μπορεί να παίζει; Κάποιος που να γνωρίζει; Καμιά άποψη; Σκέφτομαι να το πάρω γιατί η τιμή είναι σούπερ αλλά φοβάμαι μην την πατήσω.
  8. Καλησπέρα. Θέλω να κάνω μία ερώτηση αρχάριου. Γνωρίζετε αν τα ρολόγια Casio έρχονται σφραγισμένα με κάποιον τρόπο; Αγόρασα ένα αναλογικό Casio στα 110 ευρώ και μου ήρθε σε άσπρο κουτί της Casio αλλά δεν είχε ούτε κάποιο αυτοκόλλητο που να κρατάει το κουτί σφραγισμένο, ούτε ζελατίνα, ούτε το σακουλάκι μέσα στο κουτί είχε κάποιο αυτοκόλλητο ή «σφράγισμα» να το κρατάει κλειστό. Είναι αναμενόμενο για Casio ρολόγια να έρχονται έτσι; Επίσης έρχονται με μπαταρία περασμένη και το ρολόι να δουλεύει μέσα στο κουτί;
  9. gms

    LG G5

    Καλησπέρα και καλή χρονιά. Θέλω να βρω ένα μεταχειρισμένο κινητό για μέλος της οικογένειας που έχει μείνει με κινητό χωρίς κάμερα και σκεφτόμουν το G5 λόγω της χαμηλής τιμής του. Θα το προτείνατε σε δικό σας άνθρωπο αν ήθελε να το αγοράσει ή θα τον αποτρέπατε; Αν δεν βαριέστε μπορείτε να μου πείτε ποια είναι τα συνηθέστερα προβλήματα που βγάζει το συγκεκριμένο μοντέλο, τι να έχω υπόψιν μου; Βλέπω στο wikipedia ότι και το G5 είναι στις συσκευές που πάσχουν από bootloop αλλά δεν ξέρω συγκριτικά με το G4 πόσο συχνό φαινόμενο είναι ή αν πρόκειται για λίγες συσκευές που αποτελούν εξαίρεση του κανόνα. Γενικώς οποιαδήποτε πληροφορία ή γνώμη θέλετε να μου πείτε είναι ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ.
  10. Καλησπέρα και καλή χρονιά. Θέλω να αλλάξω το τζαμάκι της κάμερας και θεωρώ πως είναι υπερβολικό το ποσό του γνήσιου ανταλλακτικού δεδομένου ότι είναι από πλαστικό και όχι γυάλινο. Από που μου προτείνετε να αγοράσω σε λογική τιμή που να είναι δοκιμασμένο και να έχετε μείνει ικανοποιημένοι από διαύγεια, αντοχή σε γρατζουνιές και σωστή εφαρμογή; Να προσθέσω πως τα σκρουτζομαγαζα που γράφουν original δεν πουλάνε original στην πραγματικότητα. Μόνο το επίσημο σέρβις έχει την δυνατότητα να προμηθευτεί original. Τα σκρουτζομαγαζα αγοράζουν από κινέζους που τα πουλάνε ως original και μετά με την σειρά τους τα πουλάνε και τα καταστήματα ως original. Την έχω πατήσει και ξέρω.
  11. Ίσως το πρόβλημα να είναι μόνο στα data pins τα οποία δεν προκαλούν πρόβλημα στην φόρτιση. Για μεταφορά αρχείων μεταξύ κινητού και υπολογιστή χρησιμοποιώ το Zapya. Νομίζω όμως δεν υπάρχει στο Play Store γιατί δεν είναι διαθέσιμο για την Ελλάδα. Το κατέβασα από apkmirror.
  12. Μήπως έχει χαλαρώσει η θύρα usb στο κινητό λόγω παλαιότητας και χρήσης; Στο G4 δεν έχω τέτοιο πρόβλημα αλλά είχα σε παλαιότερη συσκευή.
  13. Είμαι σίγουρος πως κάπου διάβασα ή είδα ότι το S9 έχει μία λειτουργία που τραβάει πολλαπλές φωτογραφίες σε χαμηλό φως ώστε να τις "συνδυάσει" και να μειώσει τον θόρυβο. Μπορεί και να κάνω λάθος, ίσως ήταν για άλλη συσκευή. Γνωρίζει κάποιος αν αυτό ισχύει, και πως μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτήν την λειτουργία; Επίσης έχει πειραματιστεί κανείς για να μου πει, αν χρησιμοποιήσω τα raw αρχεία της κάμερας, μπορώ με αυτόν τον τρόπο να απαλλαγώ από την υπερβολική μείωση θορύβου που εφαρμόζει το κινητό στις τελικές jpeg φωτογραφίες; Για νυχτερινές λήψεις με τρίποδα με ενδιαφέρει.
  14. Είναι θέμα χρήσης που κάνει ο καθένας. Εννοείται πως ούτε εγώ θα μπορούσα να έχω τέτοιο SOT αν αλλάξει η χρήση που κάνω σε κάτι παρόμοιο με την δική σας χρήση. Έχω ακόμα το κουσούρι (από εποχές με χαμηλό σήμα 3G) να έχω το δίκτυο στο "μόνο 2G" και να το γυρνάω στο αυτόματο 4G μόνο τις ώρες που λείπω από το σπίτι, δεν έχω πρόσβαση σε wifi και θα χρειαστώ γρήγορο ίντερνετ. Το σήμα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Δεν ασχολούμαι με social media. Έχω Whatsapp και Viber αλλά μόνο για ουσιαστική επικοινωνία με φίλους και οικογένεια, κυρίως γραπτή και για αποστολή φώτο/βίντεο. Πέρα από αυτά, η μεγαλύτερη κατανάλωση με διαφορά γίνεται σε Chrome και Youtube που δεν είναι ιδιαίτερα ενεργοβόρα (αν εξαιρέσεις τα συχνά άσπρα background στις περισσότερες σελίδες). Τον φωτισμό τον έχω στο αυτόματο αλλά επειδή δεν χρησιμοποιώ πολύ το κινητό σε εξωτερικούς χώρους, αυτό βοηθάει πολύ. Σε εξωτερικούς χώρους δεν αφήνω ποτέ την μπάρα της ρύθμισης του φωτισμού να πάει στο τελευταίο κομμάτι που έχει άσπρο χρώμα και στην ουσία ξασπρίζει όλα τα χρώματα. Επίσης τον πρώτο καιρό, με αυτόματο φωτισμό, πάντα τον κατέβαζα χειροκίνητα ένα κλικ από όσο επέλεγε η συσκευή. Φυσικά χρησιμοποιώ σκοτεινό background και θέμα. Προσωπικά είμαι ικανοποιημένος από την αυτονομία του S9 με βάση την χωρητικότητα της μπαταρίας του και τη χρήση που κάνω.
  15. Ναι το απλό. Όντως δεν έχει σχεδόν καθόλου χρήση δεδομένων στο συγκεκριμένο κύκλο εκφόρτισης. Τον οδηγό δεν τον είχα ανακαλύψει ακόμα. Το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ είναι το GSam Battery Monitor. Δεν θα έλεγα ότι έχει αντιληπτό αντίκτυπο στην μπαταρία. Στην παρούσα φάση δεν έχει πολλές αναλυτικές πληροφορίες γιατί δεν έχει το κατάλληλο permission. Πρέπει να του το δώσω μέσω adb αλλά δεν έχω ιδέα αν αυτό επηρεάζει την εγγύηση. Αυτά που δείχνει στην φροντίδα συσκευής δεν τα δείχνει το GSam χωρίς το permission. Τη συσκευή ακόμα την σκαλίζω για να την μάθω. Έχω απενεργοποιήσει κάθε εφαρμογή και λειτουργία που δεν χρησιμοποιώ. Δεν χρησιμοποιώ always on display και βασικά σχεδόν κανένα φανταχτερό feature που να τρώει μπαταρία. Τη συσκευή μου τη θέλω όσο πιο απλή και συμμαζεμένη γίνεται, να μπορώ να κάνω όλα τα βασικά με τον λιγότερο αριθμό κινήσεων και με τον ταχύτερο τρόπο, χρησιμοποιώντας πάντα τον πιο οικονομικό σε μπαταρία δρόμο. edit: Προσωπικά αποφεύγω δια ροπάλου εφαρμογές τύπου greenify και όσες υπόσχονται παρόμοια πράγματα. Προτιμώ την ηρεμία στο μυαλό μου παρά να είμαι μονίμως με το άγχος αν το οποιοδήποτε πρόβλημα οφείλεται σε τέτοιου είδους εφαρμογές και να χάνω χρόνο σβήνοντας τες και παρακολουθώντας πως θα πάει για να βγάλω συμπεράσματα. Μοναδική εξαίρεση τώρα με το S9 που χρησιμοποιώ την ενσωματωμένη λειτουργία Αυτόματη Βελτιστοποίηση στην Φροντίδα Συσκευής, για να δω τι κάνει και να μπορέσω να συγκρίνω αν με ή χωρίς αυτήν είναι καλύτερα.
×
×
  • Create New...