Jump to content

ioannis00

Members
  • Δημοσιεύσεις

    224
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by ioannis00

  1. Πήρε κανείς τον Λεμπόφσκι; Πως ήταν από άποψη ποιότητας, τυχόν έξτρας κλπ.;
  2. Δεν ξέρω τι μπορεί να σου λέει αυτό, αλλά ήταν 5η καλύτερη ταινία της δεκαετίας 2000- 2009 σύμφωνα με τη σχετική λίστα του γαλλικού περιοδικού κινηματογράφου Positif. Βέβαια το συγκεκριμένο περιοδικό παρουσιάζει συχνά αντισυμβατικές επιλογές και υποστηρίζει με συνέπεια τον καλλιτεχνικό κινηματογράφο. Ελπίζω να βοήθησα.
  3. Το Βήμα της επόμενης Κυριακής (10/10) θα δώσει τη "Λίστα του Σίντλερ" (http://www.imdb.com/title/tt0108052/)
  4. Την επόμενη Κυριακή στην Ελευθεροτυπία το Bonnie and Clyde (http://www.imdb.com/title/tt0061418/).
  5. Η μόνη που δεν έχει ξαναδοθεί απ' τις ταινίες του Μπουνιουέλ είναι το "Ημερολόγιο μιας καμαριέρας". Με την ευκαιρία, αν κάποιος πήρε το "Ρόκο και τ' αδέλφια του" σήμερα, θα μπορούσε να δώσει τα χαρακτηριστικά της έκδοσης;
  6. Στην Ελευθεροτυπία της Παρασκευής η ταινία "Eat, Drink, Man, Woman" του Ang Lee και κασετίνα με 3 cd του Νίκου Παπάζογλου (δεν είναι σαφές αν θα δοθούν και τα τρία μαζί).
  7. Με τις τιμές που έχουν και τη γενίκευση του downloading και των αγορών απ' το εξωτερικό, ελάχιστα μαγαζιά θα μείνουν στο τέλος.
  8. Η Κ. Ελευθεροτυπία θα δώσει το "Game 6" (http://www.imdb.com/title/tt0425055/).
  9. Όχι, είναι το prequel Fire Walk With Me (http://www.imdb.com/title/tt0105665/)
  10. Ακριβώς Demis, και εγώ για τις ελληνικές εταιρείες διανομής έγραφα, όχι για τους λιανέμπορους.
  11. Έχω επιστρέψει μερικές φορές dvd λόγω έλλειψης ελληνικών υποτίτλων, ενώ έγραφε το αντίθετο στο site και πάντοτε μου επέστρεφαν τα χρήματα. Βέβαια στο play, αν θυμάμαι καλά, δεν σου καλύπτουν τα ταχυδρομικά έξοδα για την επιστροφή του dvd. To play κάνει συχνά λάθος στους υπότιτλους, πιό αξιόπιστο είναι το thehut, αλλά και αυτό μερικές φορές δεν είναι ακριβές. Άλλοτε δημιουργούνται και παρεξηγήσεις: λέει στο site ότι το dvd έχει και ελληνικούς υπότιτλους, αλλά αν το αγοράσεις θα δείς π.χ. ότι υπότιτλους έχουν τα έξτρας και όχι η ταινία. Η πιο ασφαλής μέθοδος είναι να ψάχνεις site που έχουν φωτογραφίες του πίσω μέρους της θήκης, όπου αναγράφονται οι υπότιτλοι, αλλοιώς πάντα θα υπάρχει ένα ρίσκο, μικρό ή μεγάλο.
  12. Κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα η συλλεκτική έκδοση των 70 χρόνων της ταινίας "Gone with wind" σε δύο εκδοχές: των δύο Blue-Ray στα 30 ευρώ και των πέντε Blue-ray με διάφορα συλλεκτικά αντικείμενα στα 65 ευρώ. Η αιτία που γράφω το μήνυμα αυτό είναι για να καυτηριάσω τη συνεχιζόμενη απαράδεκτη τακτική των ελληνικών εταιρειών διανομής. Στο εξωτερικό η έκδοση των 5 BR πουλιέται όσο η έκδοση των 2 BR της Ελλάδας, ενώ αντίστοιχα η πιο φτωχή έκδοση σε μισή τιμή απ' την ελληνική. Μ' αυτά που κάνουν έχουν καταφέρει να κλείσουν ή να βάλουν σε σοβαρή κρίση αρκετά μαγαζιά που πουλάνε ταινίες dvd ή blu-ray. Είμαστε ίσως η μοναδική χώρα όπου οι έμποροι προτιμούν να πουλάνε 10 κομμάτια στα 50 ευρώ και όχι 100 στα 25 ευρώ. Το μόνο που τους σώζει ακόμη είναι το γεγονός ότι αρκετοί συμπολίτες μας δεν γνωρίζουν ή φοβούνται να χρησιμοποιήσουν τα ηλεκτρονικά καταστήματα του εξωτερικού και το ότι, δυστυχώς, σπάνια βρίσκεις ελληνικούς υπότιτλους σε ευρωπαϊκές εκδόσεις (υπάρχουν ακόμη άτομα στις οικογένειές μας που δεν έχουν τόσο μεγάλη ευχέρεια στα αγγλικά). Αν κάτι απ' αυτά αλλάξει, τότε όλοι αυτοί οι απίθανοι τύποι θα πρέπει να ψάξουν για άλλη δουλειά. Αγορές μόνο απ' το εξωτερικό παιδιά μέχρι να βάλουν μυαλό.
  13. Πράγματι έχει αρκετές ενδιαφέρουσες ταινίες σ' αυτή την τιμή. Εγώ παρήγγειλα χθες το πρωί το ¨Ρασομόν" του Κουροσάβα και τη συλλογή ταινιών του Ερικ Ρομέρ (3DVD- Boxset). H τιμή τους στα υπόλοιπα καταστήματα είναι πάνω από 25 Ε.
  14. Οι δύο πρώτες ταινίες του Α. Χίτσκοκ που θα δώσουν τα Νέα (Σιωπηλός Μάρτυρας και Μάρνι) συγκαταλέγονται στις καλύτερες του, σε αντίθεση με τις άλλες δύο (Σχισμένο παραπέτασμα και Τοπάζ) που είναι μέτριες. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για Χίτσκοκ και το γεγονός ότι δεν έχουν ξαναδοθεί από έντυπο (δεν έχω δει ούτε εμπορικές τους εκδόσεις στην Ελλάδα) κάνει την προσφορά οπωσδήποτε αξιόλογη.
  15. Eίδα τη συλλεκτική έκδοση της παραπάνω ταινίας (με το κρανίο) κάτω από 10 € στο Public, αν θυμάμαι καλά. Επίσης με 4,9 € υπάρχει στο videoinn και η steelbook έκδοση του Cloverfield.
  16. Όταν αγοράζεις απ' το Playtrade ουσιαστικά αγοράζεις από κάποιον ιδιώτη (ή άλλη εταιρεία εκτός της Play.com) και η Play.com λειτουργεί απλά ως μεσολαβητής. Γι' αυτό το λόγο σου δίνει τη δυνατότητα για feedback (αξιολόγηση) του πωλητή, ώστε να γνωρίζουν οι επόμενοι αγοραστές πόσο αξιόπιστος είναι.
  17. Στο περιοδικό Σινεμά του Οκτωβρίου τρεις ταινίες του Μίκαελ Χάνεκε: Η έβδομη ήπειρος (http://www.imdb.com/title/tt0098327/), Το βίντεο του Μπένι (http://www.imdb.com/title/tt0103793/) και 71 συμπτώσεις (http://www.imdb.com/title/tt0109020/). Όλα καλά, αλλά αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το "συλλεκτική έκδοση" που επιμένουν να αναγράφουν στα dvd τους οι υπεύθυνοι του περιοδικού. Τι το συλλεκτικό υπάρχει στις εκδόσεις αυτές;
  18. Η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία θα δώσει το "1922" του Ν. Κούνδουρου (http://www.imdb.com/title/tt0079643/) (έχει ξαναδοθεί) και το "Mustafa" (http://www.imdb.com/title/tt1319727/) βιογραφία του Ατατούρκ τούρκικης παραγωγής.
  19. Σε συνέντευξή του ο επικεφαλής των σχέσεων με τους φαν της Lucasfilm απαντά, σε ερώτημα για την καθυστέρηση έκδοσης των ταινιών Star Wars σε blu-ray, μεταξύ άλλων: A: Yeah. I mean obviously we've been looking at that for a couple of years and I think one of the questions is when is the market penetration there and these days, will there be a market penetration before everything goes streaming? Συμπέρασμα: 1) οι εταιρείες δεν θεωρούν ακόμη επαρκή την διείσδυση του blu-ray για να εκδίδουν πολλές ακριβές εκδόσεις στο format αυτό και 2) προβληματίζονται αν το blu- ray θα καταφέρει να κατακτήσει την αγορά πριν στραφούν οι καταναλωτές στην παρακολούθηση των ταινιών streaming απ' το διαδίκτυο. Αντίστοιχους προβληματισμούς για το μέλλον του blu-ray είχα εκφράσει παλιότερα στο φόρουμ αυτό. Νομίζω ότι πρέπει να λάβει κανείς υπόψη του τα παραπάνω όταν προγραμματίζει τις αγορές του.
  20. Αυτό μάλιστα. Οι ταινίες δεν έχουν ξαναδοθεί από εφημερίδα και στην εμπορική τους έκδοση (και εδώ και στο εξωτερικό) είναι πανάκριβες. Μπράβο στα ΝΕΑ.
  21. Φίλε termi21 αυτό που εννοούσα είναι ότι πιθανότατα κάποιος θα προτιμούσε την πρόταση αυτή του περιοδικού "Σινεμά" απ' το κατέβασμα απ' το Διαδίκτυο με αγγλικούς υπότιτλους των ταινιών αυτών...
  22. Στο περιοδικό Σινεμά που κυκλοφορεί τρεις ταινίες του Χιρόσι Τεσιγκαχάρα σε χαρτονένια συσκευασία παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιεί η Ελευθεροτυπία όταν δίνει 3 ταινίες μαζί. Πρόκειται για τις: "Γυναίκα στους Αμμόλοφους" (http://www.imdb.com/title/tt0058625/), "Ο Λάκκος" (http://www.imdb.com/title/tt0203612/) και "Το Πρόσωπο ενός άλλου" (http://www.imdb.com/title/tt0061065/). Πρόκειται για τις τρεις πιο σημαντικές ταινίες του σχετικά άγνωστου αλλά αξιόλογου Ιάπωνα δημιουργού, ακυκλοφόρητες μέχρι τώρα, απ' όσο γνωρίζω, στην Ελλάδα. Οι ταινίες του Τεσιγκαχάρα είναι αρκετά ιδιαίτερες, αλλά το πακέτο σίγουρα παρουσιάζει ενδιαφέρον για τους σινεφίλ, αφού μάλιστα διαθέτει ελληνικούς υπότιλους, έστω και αν απουσιάζουν εντελώς τα extras.
  23. Οι Αγγελόπουλοι αποφάσισαν να κλείσουν τον Ελεύθερο Τύπο. Μια εφημερίδα λιγότερη για ν' ασχολούμαστε εδώ, εκτός και αν βρεθεί κάποιος αγοραστής με ανάλογη στρατηγική όσον αφορά στις προσφορές.
  24. Νομίζω ότι αυτό θα χρειαστεί να το γράψεις αρκετές φορές τις επόμενες βδομάδες :)
  25. Το εβδομαδιαίο περιοδικό Culture κυκλοφορεί με τις ταινίες "Γαλάζιος Άγγελος" (http://www.imdb.com/title/tt0818931/) και "Καίσαρ και Κλεοπάτρα" (http://www.imdb.com/title/tt0038390/). Η πρώτη αποτελεί μια κλασσική δημιουργία του μεσοπολεμικού γερμανικού κινηματογράφου, αλλά έχει ξαναδοθεί (τουλάχιστο απ' τον Αγγελιοφόρο της Θεσσαλονίκης).
×
×
  • Create New...