Jump to content

voltaire

Members
  • Δημοσιεύσεις

    729
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    100%

Δημοσιέυσεις posted by voltaire

  1. Καλησπέρα στην παρέα. 

    Έχω χρόνια να γράψω εδώ, δράττομαι της ευκαιρίας να έχω εδώ και λίγο καιρό το 6 pro και παράλληλα να έχω ελεύθερο χρόνο για να σας γράψω τις διαφορές που έχω εντοπίσει από το το προηγούμενό μου τηλέφωνο P30 pro. Έχω και τα δύο στα χέρια μου, ΔΕΝ είμαι αντικειμενικός, ΔΕΝ το παίζω reviewer, ΔΕΝ ασχολούμαι με δυνατότητες που εγώ δεν χρησιμοποιώ. Απλά ίσως βοηθήσω κάποιους που σκέφτονται να κάνουν μια παρόμοια αλλαγή. 

     

    Το μέγεθος και το σχήμα του είναι συμπαθητικό. Έχει λίγο περισσότερο βάρος στην πάνω πλευρά του έχει τις κάμερες, είναι όμως κάτι που συνήθισα σε 2 μέρες. Βολικό το ότι "πατάει καλά στις επιφάνειες και δεν κουνάει. 

    Το modem του είναι για τα ανάθεμα. Σε σχέση με το p30 pro χάνει πιο εύκολα το σήμα του και στα δύσκολα σημεία έχει αρκετά μικρότερες ταχύτητες δεδομένων. Έχω την αίσθηση ότι μπορεί να χάνει λίγο και σε ομιλία σε συγκεκριμένα σημεία να είναι πιο αδύνατο. Με καλό σήμα δεν έχει θέμα, πάει σφαίρα. Μιλάω για Cosmote. Δεν έχω δοκιμάσει αν έχει 5g κτλ, έχω εγώ από το εμβόλιο

    Η οθόνη του είναι μια ιδέα λιγότερο φωτεινή στο μαξ. Δεν έχεις τον απόλυτο έλεγχο στα χρώματα και έτσι εγώ που το θέλω ψυχρό το λευκό είχα την αίσθηση ότι είναι λίγο πιο ζεστό από τα γούστα μου. Συνήθισε το μάτι μου ήδη από την δεύτερη μέρα και δεν ξαναασχολήθηκα. 

    Το δακτυλικό αποτύπωμα είναι αρκετά πιο αργό. Στο π30 προ που είναι 2,5 χρονών δουλεύει σφαίρα. Στο 6 προ θέλει υπομονή μέχρι να συνηθίσεις την ταχύτητα. Δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα γιατί δεν έχω διαπιστώσει περισσότερα "άκυρα" από το παλιό μου. Το πρόβλημα που βρίσκω και αναμένω να επιλυθεί είναι πως με κλειστή οθόνη και ανοιχτό aod αρκετές φορές δεν αντιλαμβάνεται το δάχτυλό μου. Κλείσε τσέπη άνοιξε κλείσε τσέπη άνοιξε κάπου τα βλέπει όλα και λέει άσε με να κοιμηθώ, άμα θες οθόνη πάτα το power να ξυπνήσω. Εκτιμώ πως θα επιλυθεί αλλιώς θα παραμείνει ως το μεγαλύτερο μειονέκτημα.

    Μπαταρία μέτρια πράγματα. Εκτιμώ 10% κάτω από το π30 προ που είναι και 2.5 ετών. Με την δικιά μου χρήση βγαίνει το 24ωρο αλλά στο π30 προ έμεινα βράδυ από μπαταρία 2 φορές στα 2.5 χρόνια, με το 6 προ προβλέπω μια φορά τον μήνα. Πήρα μια βάση ασύρματης φόρτισης για το γραφείο να το βοηθήσω λίγο να μου βγάζει την μέρα πιο άνετα

    Φόρτιση πολύ χειρότερα πράγματα. Πιο αργή φόρτιση. Ασυμβατότητα με φορτιστές/καλώδια λόγω PD και μόνο. Ή PD για γρήγορη ή απλό usb για αργή και βασανιστική. Είναι αποδεκτά γρήγορο μέχρι το 70% και μετά θέλει 1 ώρα για το 100%. 

    Ηχεία πιο δυνατά, ακουστικό(παραδοσιακό) πιο δυνατό, bt δεν είδα κάποια διαφορά. Επεξεργαστής σίγουρα πιο δυνατός αλλά δεν πιέζω έτσι το τηλέφωνό μου και δεν βλέπω διαφορά. Αndroid 12 αρκετά άβολο στην αρχή. Μου έχει κάνει 4 επανεκκινήσεις σε 2 εβδομάδας χρήσης, δεν έχω εντοπίσει μεγάλα bugs, μόνο fine tuning περιμένω.

    Κάμερα σίγουρα διαφορετική εμπειρία με την google, δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ότι είναι πολύ καλύτερο από φακούς αλλά σε συνδιασμό με την λογική "στα κάνω όλα εγώ μετά την φώτο για να μην ασχολείσαι, πάρτην έτοιμη" νομίζω πως είμαι ευχαριστημένος. Έχασα το macro που μου άρεσε, έχασα και τις υπέρυθρες που ήταν μια ευκολία. 

    Σε γενικές γραμμές οριακά έκανα την αλλαγή. Ποντάρω πως λόγω google σε κάθε αναβάθμιση θα βελτιώνεται και όντως θα περάσει ξεκάθαρα μπροστά από το π30 προ. Είχα τεράστιο θέμα να βρω συσκευή που θα με βόλευε για να αλλάξω. Ήμουν απίστευτα ευχαριστημένος από το παλιό αλλά για να είμαι εδώ σημαίνει πως έχω το μικρόβιο της νέας τεχνολογίας 🙂

    Τέλος, για όσους τους ενδιαφέρει, ναι, τραβάει τα βλέμματα και είναι "μούρη", ειδικά σε όσους είναι της τεχνολογίας αλλά και σε παραδοσιακούς iphonατζήδες(φαντάζομαι ως το αντίπαλο δέος)  

    • Like 7
    • Thanks 2
  2. Παιδια 2-3 ερωτησεις προς τους κατοχους...

     

    1)Η ηχογραφηση κλησεων παιζει σωστα πχ με το acr η κανει νερα οπως στα Samsung με oreo?

    2)Επειδη ειμαι κατοχος note 8 θα δω μεγαλη διαφορα στην οθονη?ΕΙναι πολυ υποδιαιστερη?

     

    Γενικα σε σχεση με τo note 8 αν εξαιρεσουμε το πενακι σε τι υστερει?

     

    Ευχαριστω πολυ.

     

    1)Η ηχογράφηση με ACR παίζει σωστά. Ρυθμίσεις-Εφαρμογές και ειδοποιήσεις-Εφαρμογές-Ρυθμίσεις(κάτω)-Ειδική πρόσβαση-Παράβλεψη βελτιστοποιήσεων. Ναι είναι κομματάκι δύσκολο να το βρεις.

     

    2)Από ΝΟΤΕ8 έρχομαι και εγώ. Η διαφορά που μου έκανε την μεγαλύτερη αίσθηση είναι πως το panel του Ρ20 pro δεν είναι 100% μαύρο όταν είναι σβηστό. Χρώματα/γωνίες θέασης/ευκρίνεια στον ήλιο δεν κατάλαβα διαφορά. Ναι το ΝΟΤΕ8 είναι πιο φωτεινό στο μάξ αλλά ποτέ δεν το δούλεψα στο μαξ ούτε θα δουλέψω το P20 pro. Με υπερκαλύπτουν και τα δύο. Γενικά εντυπωσιάστηκα από την μπαταρία του και την κάμερά του, χαλάλι το πενάκι και το AUX βύσμα.

  3. Εγώ απλά να προσθέσω πως μετά από τόσα Samsung έχω πάθει πλάκα με την μπαταρία του.. νομίζω δεν μου έχει ξανά συμβεί να τελειώνω την μέρα μου (από τις 5:30 π.μ. μέχρι τις 11 το βράδυ) με 40%..
  4. Από χθες και εγώ κάτοχος. Τα έχω δίπλα δίπλα με το ΝΟΤΕ8 και τα συγκρίνω.

    Είναι σίγουρα αναβάθμιση στην κάμερα, σίγουρα αναβάθμιση στον ήχο.

    Δεν το κρύβω, βολεύει ΠΟΛΥ ο αισθητήρας κάτω από την οθόνη.

    Θα τα κρατήσω και τα δύο μερικές μέρες ακόμα αλλά μάλλον θα με κερδίσει το Ρ20 pro

  5. Ίσως να πέτυχα την "εξέλιξη" την κατάλληλη εποχή, αλλά αν και τότε όντως άλλαζα τηλέφωνα πολύ συχνά για το "κάτι καινούριο" πλέον είμαι απαιτητικός και πολύ συγκεκριμένος στο τι χρειάζομαι.

    Με το NOTE4 ήταν η πρώτη φορά που "συμβιβάστηκα" με και κάτι λιγότερο σε κάποια πράγματα από το NOTE3 (θερμόμετρο, πενάκι ως στήριγμα) και δεν το ξανακάνω.

    Ναι φυσικά θέλω κάτι πραγματικά καινούριο αλλά με την "απλή"εξέλιξη σε ταχύτητα/κάμερα/software/αυτονομία είμαι πολύ ικανοποιημένος.

    Ήταν ωραίες εποχές αλλά προτιμώ την τωρινή κατάσταση χωρίς δεύτερη σκέψη.

    Εξαιρετικό το άρθρο πάντως, αγγίζει μια "τεχνολογική" χορδή που έχουμε αφήσει σκονισμένη πολλοί από μας :-)

  6. Κάτοχος C. (Ακολούθησα φίλο developer)

    Τον τελευταίο μήνα δεν έχω δει καμία υπερθέρμανση. Νωρίτερα με το Ν3 μερικές φορές το ένιωθα ζεστό.

    Νομίζω πως το C είναι μια ιδέα καλύτερο στις θερμοκρασίες και την μπαταρία.

    Το F είναι σίγουρα καλύτερο στα γραφικά.

    Οι διαφορές είναι πραγματικά αμελητέες.

    Με βάση την λογική το F είναι καλύτερη λύση, έστω και μόνο ψυχολογικά.

  7. Μετά από ένα χρόνο με το πολύ καλό Ν3 πέρασα και εγώ στο Ν4 ©.

    Σχετικά με το λευκό του, διάλεξα την επιλογή Κινηματογράφος amoled που έχει και το πιο ψυχρό λευκό. Στην ρύθμιση Φωτογραφία amoled το λευκό δείχνει όντως κίτρινο.

    Να πω την αλήθεια οι μόνες διαφορές που είδα για την ώρα από το Ν3 είναι η λίγο καλύτερη μπαταρία, το fast charge και η λίγο καλύτερη κάμερα.

    Στα μείον η έλλειψη s-pen kick stand , το ηχείο στην πλάτη και η κακή υλοποίηση του fingerprint scanner.

  8. Εγώ κλασικά πλέον, θα περιμένω να βγει εγγενή mod για call recording και να εμφανιστούν στην αγορά ο εξωτερικός φορτιστής + μπαταρία.

    Μέχρι τότε επειδή δεν έχω την πολυτέλεια πλέον να "παίζω" με τις νέες μου συσκευές χωρίς να έχω καλό-στημένο τηλέφωνο ούτε για μια μέρα, κάθομαι στα αβγά μου με το 3.

    Αυτό με το s-pen σαν kick stand δε μου απάντησε κάνεις ακόμα.

    [ATTACH]51628[/ATTACH]

×
×
  • Create New...