Jump to content

Yoshimoto

Members
  • Δημοσιεύσεις

    35
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About Yoshimoto

  • Ημ. Γέννησης 18/02/1984

Yoshimoto's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Eγώ πάντως με την Ισπανική που έχω, δεν αντιμετωπίζω κανένα απολύτως πρόβλημα και πόσο μάλλον με την κατανάλωση μπαταρίας που είναι πολύ καλύτερα από όταν είχα τη 4.0.3
  2. Το Βετο δεν ασκηθηκε ακομα... μην βιαζεστε! Προς βέτο η Αθήνα Στις Βρυξέλλες η Ντ.Μπακογιάννη για την κρίσιμη Σύνοδο του ΝΑΤΟ Αθήνα Τελευταία ενημέρωση 12:00 Στη σκιά των επαφών Νίμιτς σε Σκόπια και Θεσσαλονίκη και στον απόηχο των δύο συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία, το πολιτικό και διπλωματικό ενδιαφέρον για την υπόθεση της ΠΓΔΜ μεταφέρεται στην έδρα του ΝΑΤΟ, όπου συναντώνται οι ΥΠΕΞ της Συμμαχίας. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία -όπως αναφέρει στο σχετικό του ρεπορτάζ Το Βήμα της Πέμπτης- θα επιδιώξει να εξασφαλίσει τη συναίνεση των υπόλοιπων χωρών-μελών ότι η επίλυση του προβλήματος της ονομασίας αποτελεί προϋπόθεση για να λάβει η ΠΓΔΜ πρόσκληση ένταξης. Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, στο επίπεδο του ΝΑΤΟ οι χώρες-μέλη έχουν ήδη συμφωνήσει επί του κειμένου για τη διεύρυνση προς τις τρεις υποψήφιες χώρες (Κροατία, Αλβανία, ΠΓΔΜ) και σε ό,τι αφορά την ΠΓΔΜ επαναλαμβάνουν την τελευταία απόφαση του Συμβουλίου του ΝΑΤΟ, όπου σαφώς υπογραμμίζεται η ανάγκη εξεύρεσης «εν ευθέτω χρόνω» συμβιβαστικής συμφωνίας. Πάντως, κατά την άφιξή της στην βελγική πρωτεύουσα, η επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας άφησε να εννοηθεί ότι η Αθήνα θα κάνει χρήση του δικαίωματος του βέτο για την περίπτωση της ΠΓΔΜ, εφόσον δεν υπάρξει εξέλιξη στο θέμα των επαφών για την ονομασία. Στην ατζέντα της συνόδου περιλαμβάνεται και το θέμα που έχει δημιουργήσει η Τουρκία, η οποία αρνείται να συμφωνήσει στην αποστολή ευρωπαϊκής κοινοτικής δύναμης στο Κόσοβο, επειδή αυτή προϋποθέτει την «αλλαγή φρουράς» με το ΝΑΤΟ. Η Αγκυρα δεν έχει συναινέσει σε κάτι τέτοιο, ενώ οι αποφάσεις της Συμμαχίας λαμβάνονται με ομοφωνία. Newsroom ΔΟΛ
  3. Η Ελληνικοτητα της Μακεδονιας, ως εδαφικο προσδιορισμο, εινα Ελληνικη κατα το 56% (το ποσοστο που ανηκει στην Ελλαδα), αλλα επειδη συνταγματικα οι Σλαβοι διεκδικουν το ονομα ωστε να μπουν σε διεθνεις οργανισμους, αρα να γινει ΕΠΙΣΗΜΟ, πρεπει εμεις να αλλαξουμε τις δικες μας "ονομασιες" Αλλα μην ξεχνατε οτι αν επισημοποιηθει σε διεθνεις οργανισμους η ονομασια τους (η "Μακεδονια") τοτε τιθεται αυτοματος το προβλημα για τα "υπολοιπα" εδαφη (του τοπικου προσδιορισμου) της Μακεδονιας, που ειναι υπο Κατοχη!!! Εκε παει το θεμα ΔΥΣΤΥΧΩΣ... δεν ειναι δηλαδη μονο το "ονομα" το προβλημα, αλλα μεσοπροθεσμα ή μακροπροθεσμα τι επιπτωσεις θα επισυρει αυτη η αναγνωριση
  4. H Πολιτικη και Πολιτικοι πρεπει να αλλαξουν νοοτροπια! Αμα δειχνουμε υποχωρητικοτητα σε καθε μειζων θεμα, τοτε θα βρησκουν ολοι "πατηματα" και θα το εκμεταλλευονται στο επακρο... και εμει παντα θα το δεχομαστε! με την Σειρα... ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ 1955-1964-1977-1986-1996-1999/2007 (ολες οι μεγαλες προκλησεις για πολεμο, αλλα χιλιαδες αλλες καθημερινα, με τις παραβιασεις-παραβασεις του Eλληνικου ΕΑΧ και FIR) ΣΚΟΠΙΑ (πρωτη φορα το 1945 και μετα 1990-2008+) ΑΛΒΑΝΙΑ (πρωτη φορα 1945 και μετα, αν και οχι τοσο κραυγαλεα αλλα υποβοσκουν διεκδικησεις στην Τσαμουρια)... Σε λιγο, θα αρχισουν να ερχονται απο απιθανα μερη να ζητησουν εδαφικες εκτασεις στην Ελλαδα
  5. Mια λαθος παρατηρηση: Οι Σλαβοι ΔΕΝ εμφανιστηκαν πριν το 800 μ.Χ., οταν δεν υπηρχε "Ρωμαϊκη Αυτοκρατορια" αλλα η Βυζαντινη (Ανατολικο Τμημα)... Εμφανιστηκαν, υπο την καθοδηγηση του Βασιλια τους Σαμουηλ, και επεκταθηκαν στα Βαλκανια! Αλλα ο Βυζαντινος Αυτοκρατορας, ο Βασιλειος ο Β' τους καταδιελυσε, και τους κατεσφαξε... αφησε το 3% του στατου ζωντανο, και τους χαρισε ενα πολυ μικρο κομματι γης... Αυτοι οι Σλαβοι, ηταν η σμιξη των σημερινων Βουλγαρων, Σερβων και Σκοπιανων (οχι οι μουσουλμανοι, γιατι αυτοι ηταν Τουρκοι καθαρα...)... Που παει η Σκεψη μου... Οι ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ δεν εχουν την ιδια ιστορια με τους γνησιους Μακεδονες! Το Συνθημα το σωστοτερο θα ηταν... "ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ"... Η Καταλληλη ονομασια της "προσωρινης" χωρας τους "Βαρδαρης [Vardarska]" και αμα τους αρεσει! Διαφορετικα, ας υποστουν την Αλβανικη επεκτατικη πολιτικη, να τραβηξουν τα ιδια που υπεστησαν και οι Σερβοι, και διαλυεται η χωρα τους!
  6. Εχουμε, οπως ειπαμε τους Αλβανους, οι οποιοι τωρα τελευταια, εχουν το ΘΡΑΣΟΣ, να "διεκδικουν" την Τσαμουρια... Οταν οι Τσαμηδες τα ειχαν τακιμιασει με τους ΝΑΖΙ και Ιταλους το 1940-1941, και ειχαν προδοτικες στασεις μεχρι το 1945, μετα την απελευθερωση της Ελλαδας, σηκωθηκαν και φυγαν στα βουνα, για να γλιτωσουν τα αντιποινα...και τωρα εχουν διεκδικισεις? απο την αλλη, θα ξεσηκωθει και η μουσουλμανικη μειωνοτητα της Θρακης και θα αποζητησει Ανεξαρτησια! Ολα αυτα, αν εμεινουμε στην τωρινη συμπεριφορα Εξωτερικης Πολιτικης... του "σκυψιματος"!!! (για να μην το εκφρασω διαφορετικα και πεσει ban)
  7. Mα αν τελικα δεν προκειψει λυση, και μεινουν με την "συνταγματικη" τους ονομασια, πρεπει να αλλαξουμε ονομα εμεις! Ακομα και το αεροδρομιο Θεσσαλονικης ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ θα πρεπει να αλλαξει! θα το αφησουμε αυτο? ΟΧΙ... Ποιος "σωστος" θα βγει να τριξει τα δοντια του! Να δειξουμε οτι εχουμε αξιοπρεπεια ως κρατος? Γιατι να "φοβομαστε" τους Αμερικανους, ή και τους Συν-εταιρους μας? Και αυτοι (οι περισσοτεροι) εχουν εθνικα προβληματα, και προσπαθουν να τα λυσουν απο μονοι τους, χωρις να ζητησουν τον λογο απο τους υπολοιπους! Ενα παραδειγμα???? Η Ισπανια με την Καταλονια, που αποζηταει την ανεξαρτησια της απο το 1950, και θα το καταφερει σε 10 χρονια... Η Κορσικη απο την Γαλλια? που και αυτοι εχουν τις απειλες "αποκλεισμου" απο την Γαλλια, λες και ειναι υπο κατοχη! Μην ξεχναμε και ενα αλλο πιο μειζον προβλημα την Κυπρο! Και παει λεγοντας!
  8. Εγω σαν Ελληνας Μακεδονας, δεν θελω να μου αφαιρεθει το δικαιωμα να αυτοπροσδιοριζομαι ως ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ
  9. Εμενα, μ' ενοχλει περισσοτερο το "αλυτρωτικο" συναισθημα των Σλαβων, που διεκδικουν ΚΑΘΑΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ, μεχρι την Κατερινη, λεγοντας οτι εμεις οι Ελληνο-μακεδονες, τελουμε υπο κατοχη των Ελληνων!
  10. ειπαμε, εχουν ημερομηνια ληξης... οποτε δεν ειναι καν σιγουρο οτι θα "προλαβουν" να μπουν στον ΟΗΕ... πρωτα θα δοκιμαστει το αν θα μπουν στο ΝΑΤΟ! αλλα αν τελικα τα καταφερουν, χωρις να καταφερουμε εμεις να βρουμε την λυση, τοτε δεν ξερω που θα οδηγηθουμε! να πω ενα "ανεκδοτο" που ακουσα, σχετικο: "Ξερετε γιατι γινονται τοσοι πολλοι σεισμοι τελευταια??? Επειδη τριζουν τα κοκκαλα των αρχαιων προγωνων μας"
  11. μεχρι το 1995, θεωρουμασταν η δυναμη ισορροπιας στα Βαλκανια, καθως ολοι τους μπορουσαν να βασιστουν σε εμας, για την ενταξη τους στην ΕΕ (οι Βουλγαροι, τουλαχιστο, ειναι πιο ηπιοι στις διεκδικησεις τους)
  12. Gmac... το προβλημα δεν ειναι το Σκοπιανο... ειναι γενικοτερο... δεν εχουμε Δυνατη Εξωτερικη Πολιτικη... απο το 1990 και μετα, "σκυβουμε" σε ολα τα εθνικα μας προβληματα... που ηταν, οταν το 1984, που οι Τουρκοι κανανε σεργιανι στο Αιγαιο & Ιονιο (φθασανε μεχρι Κερκυρα) και τοτε καναμε διαβηματα στον ΟΗΕ, ΝΑΤΟ και απειλη στην Τουρκια (που μαλιστα, ειχαμε αναβρασμους και ετοιμασιες επεμβασης στον Εβρο, με ετοιμες μεραρχιες) και οι Τουρκοι καναν πισω?
  13. Και κατι ακομα...ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ, οτι μεχρι το 1945 ειχαν το ονομα "Vardarskja" ητοι ΒΑΡΔΑΡΗΣ!!! γιατι να μην επανελθει αυτο το ονομα? ή ΕΣΤΩ ΠΙΑ... η προταση του 1992 Σλαβομακεδονια (απο το μη χειρον)
  14. Ξερεις πιο ειναι το ιδανικο για τους Αμερικανους? τα Βαλκανια να βρισκονται σε συγχηνση και σε αναβρασμο, για να μπορουν οι ιδιοι να επεμβουν! τα φιλοαλβανικα συναισθηματα των Αμερικανων πρωτοφανηκαν το 1996, μετα τοι 1998 (Βομβαρδισμοι της Σερβιας) το 1999-2000 με την πρωτη νυξη για ανεξαρτητοποιηση του Κοσσοβου, και μετεπειτα προσαρτηση στην Αλβανια, και τωρα με το Σκοπιανικο προβλημα, που αν δεν ληθει, θα αλλαξει "βημα" και θα βρουν ευκαιρια οι Αλβανοι... θελουν να δημιουργησουν ενα νεο "μουσουλμανικο" δυνατο κρατος στην Ευρωπη, την "Μεγαλη ΑΛβανια", γιατι οι Τουρκοι εχουν απομακρυνθει απο αυτους και το κυριοτερο, δεν ειναι στην Ευρωπη (ουτε στην ΕΕ)... τους Αλβανους θα τους ελεγχουν πιο ευκολα
  15. ειπαμε...Δικαιωματικα η ονομασια δεν τους ανηκει! και δεν εχει εξασφαλιστει τιποτα! Το Casus Belli, ελληνιστει Απειλη Πολεμου, συνηθως "επιβαλλεται" αν απειληθουν κυριαρχικα δικαιωματα μιας ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ χωρας...τα Σκοπια ουσιαστικα δεν αποτελουν υφισταμενη χωρα... παρα ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ... Μπορει να εχει παρει την ονομασια ως Μακεδονια...αλλα ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΟΗΕ, ουτε ΣΤΟ ΝΑΤΟ υπαρχει! αλλα επειδη λεω εγω την αποψη μου, δεν σημαινει οτι αυτο θα γινει! εδω ειμαστε...και θα το δουμε ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΒΕΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΚΗΘΕΙ! παλι θα εχουμε μια μεγαλη σφαλιαρα, οπως και το 1996 με τα ΙΜΙΑ Ιστορικα γεγονοτα, που κανουν "κυκλους" και καποιοι δεν το σκεφτονται σωστα! Καποιοι προσπαθουν να χτυπησουν την Ελλαδα!
×
×
  • Create New...