Jump to content

manolog3

Members
  • Δημοσιεύσεις

    4.030
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Δημοσιέυσεις posted by manolog3

  1. Bandidos (2024)

    spacer.png

    https://www.imdb.com/title/tt11262142/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_8_nm_0_q_bandidos

    Μια νεα σειρα, περιπετεια - κωμωδια απο το Μεξικο. Μια "συμμορια" προσπαθει να βρει εναν κρυμμενο θησαυρο που κανεις δεν ξερει που βρισκεται. Υπαρχουν ομως και αλλοι που ψαχνουν γι' αυτον και εκει ξεκινουν τα ευτραπελα.

    45λεπτα επεισοδια, βλεπεται ευκολα, αν θες να δεις κατι ελαφρυ και χαλαρο. Θα παει και για δευτερη σεζον. 

     

    • Like 1
    • Thanks 1
  2. 4 ώρες πριν, Tasos19s said:

    Ή πολύ εκνευριστικό είναι να ανοίξεις τον safari και να δεις ότι ανοιχτές καρτέλες είχες στο τηλέφωνο 

    Ολα αυτά είναι πολυ μπελάς 

    Καλα αυτο το κανεις ασχετως λειτουργικου, εχει να κανει με τον browser και τι κανεις sync.

  3. On 13/3/2024 at 9:17 ΜΜ, spy14 said:

    Παιδιά 780 κιλοβατώρες κατανάλωση για ένα μήνα δύο άτομα σε μικρό σπίτι είναι φυσιολογική κατανάλωση;με ένα θερμοσίφωνα και δύο κονβεκτορες;Αθήνα που δεν είχε τόσο κρύο.

    780Kwh ειναι παρα πολλες μεσα στο μηνα για δυο ατομα μεσα σε ενα σπιτι. Εκτος αν αναβεις 24/7 οτι ηλεκτρικη συσκευη εχεις. Αν δεν εχεις λαθος στη μετρηση ψαξου κατι συμβαινει. 

  4. 5 ώρες πριν, spy14 said:

    Καλημέρα.μενω στα νότια προάστια.επειδη δεν γνωρίζω πολύ καλά τα βόρεια θα ήθελα μια βοήθεια αν γνωρίζετε.σε λίγες μέρες θα χρειαστεί να πάω για μια δουλειά στο Χαλάνδρι.θα με πάνε με αυτοκίνητο.στην επιστροφή θα γυρίσω μόνος.μπορω να πάω στο δαχτυλίδι στο Μαρούσι να πάρω προαστιακό να κατέβω Νερατζιώτισσα,και από εκεί να αλλάξω σε ηλεκτρικό προς Πειραιά; ευχαριστώ.

    Ναι μπορεις, αρκει να πετυχεις την ωρα του προαστιακου. Απο το δαχτυλιδι μεχρι το σταθμο της Νερατζιωτισσας ειναι παντως γυρω στα 800 μετρα, πηγαινεις και ποδαρατος.

  5. Η ΝΟΚΙΑ εχει πεθανει προ πολλου, καποιοι το βλεπουν συναισθηματικα το brand. Και αν ρωτησεις εναν 80αρη τωρα θα σου πει οτι η ΙΖΟΛΑ εκανε τα καλυτερα ψυγεια!

    Η ΝΟΚΙΑ για χ,ψ λογους δεν καταφερε να μεινει στην αγορα, ουτε να την ακολουθησει.

  6. 1 ώρα πριν, ilka71 said:

    τώρα έχουμε το σταθερό της ΔΕΗ και λήγει 13 Φλεβάρη. εάν θέλουμε να μην μας πάνε στο πράσινο αλλά εμείς θέλουμε το σταθερό μπλε τι κάνουμε, ποιες είναι οι κινήσεις που πρέπει να κάνουμε; 

    Τους παιρνεις τηλεφωνο και λες σε ποιο τιμολογιο θες να ενταχθεις.

  7. Το Berlin πραγματι δεν ηταν κατι το ιδιαιτερο σαν σειρα, ουτε καν σαν spin off. Βεβαια απο την αλλη δεν νομιζω πως ειχε και καποιος τεραστιες προσδοκιες για τη συγκεκριμενη σειρα, La casa de papel δεν θα μπορουσε να γινει ποτε αλλωστε. Προσπαθει να αφηγηθει την ιστορια του Berlin, να δειξει στοιχεια του χαρακτηρα του και πως λειτουργουσε ακροβατωντας μεταξυ του μυαλου και των αισθηματων του μεσα απο μια ληστεια.

    Μιας και πιασαμε ομως σειρες Pina και Martinez Lobato για οσους θελουν πιστολιδι, ντραγκια, γυναικες, παρανομια και χιουμορ να δουν τη σειρα Sky Rojo. Βοηθαει οτι ειναι και μικρα τα επεισοδια ~30λεπτα οποτε βγαινουν ευκολα οι τρεις σεζον.

    spacer.png

    • Like 2
  8. 1 hour ago, GMF80 said:

    Καλο το bodies αλλα χανει λιγο στο τελος και το παρατραβαει θεωρω με τα timelines. Την ειδαν λιγο Dark.

    Αν κρινω απο ποσες σειρες παιζουν με τα ταξιδια στο χρονο, τα αγαπαει ο κοσμος. Ευτυχως δεν ηταν τοσο μπλεγμενο οσο το Dark, βεβαια σε αυτο βοηθησε οτι ηταν λιγα επεισοδια. 😅 

    • Like 1
  9. Bodies (2023)

    spacer.png

    Πως και δεν εχετε γραψει για το Bodies που ερχεται απο το "νησι", την ειχα δει πριν κανα μηνα. Ειναι μια καλη μινι σειρα με το ιδιο εγκλημα να το ερευνουν 4 αστυνομικοι ντετεκτιβς απο διαφορες εποχες, παρελθον, παρον και μελλον. Ωραιο σεναριο, εχει ταξιδια στον χωροχρονο, αλλα οχι αυτο το χαοτικο που δεν θα καταλαβεις κατι.

     

    Για μινι σειρα μυστηριου ειναι αρκετα καλη.

  10. Killers of the Flower Moon (2023)

     

    spacer.png

    Μια αρκετα μεγαλη σε διαρκεια ταινια του Σκορτσεζε, οπου στην ουσια εξιστορει τη "δημιουργια" της Αμερικης και πως με δολοφονιες και διαπλοκες, καταπατησαν, εκμεταλλετηκαν και καπηλευτηκαν εδαφη που δεν τους ανηκαν. Στη συγκεκριμενη περιπτωση αφηγειται μια ιστορια μεταξυ Αμερικανων και Ινδιανων.

     

    Πολυ ωραια ταινα και τον DiCaprio πρωταγωνιστη για 5η ή 6η φορα αν δεν κανω λαθος, για τον Ντε Νιρο ενω στεκεται καλα θα πω οτι εχουν αρχισει και φαινονται τα χρονια του, σιγουρα δεν ειναι η καλυτερη του ερμηνεια ουτε καν απο τις καλυτερες για μενα.  

    • Like 1
  11. On 23/8/2023 at 4:05 ΜΜ, king2009 said:

    Poker Face[Season 1]

    Poker-Face-Poster-1.webp

    https://www.imdb.com/title/tt14269590/episodes/?season=1

    Ιδιαιτερη σειρα την οποια ξεκινησα πιο σοβαρα τελικα καταλαβα οτι επελεξαν να το πανε σε ενα πιο αναλαφρο με μπολικο μαυρο χιουμορ στυλ το οποιο μονο αρνητικο δεν ειναι οπως ειναι φτιαγμενο το σεναριο. Αντι τα επεισοδια να εχουν την ιδια ιστορια που προχωραει εχουμε 8 αυτοτελη επεισοδια με ενα μοναδικο εγκλημα στο καθενα με το πρωτο και τελευταιο επεισοδιο να εχουμε την κεντρικη ιστορια της πρωταγωνιστριας μας. Natasha Lyonne μια ηθοποιο που οι περισσοτεροι νομιζω γνωριζουμε απο τα American Pie και η οποια ειναι τοσο μοναδικη στο ρολο που κραταει τη μιση σειρα. Το ταλεντο της? Να καταλαβαινει παντα ποτε καποιος λεει ψεματα η αληθεια. Ενα ταλεντο που θα της φερει πολλα προβληματα στην προσπαθεια της να βοηθησει τον εαυτο της αλλα και τους γυρω της. Το μεγαλο ατου της σειρας ειναι οτι παρολο που βρισκομαστε στη σημερινη εποχη εχει κατι απο 90s ατμοσφαιρα και κυριως οτι στο τελος θυμασαι ακριβως μια μια τις υποθεσεις σε καθε επεισοδιο δηλαδη παρολο που εχουμε αυτοτελη υποθεσεις καταφερνουν να τις φτιαξουν απο το 0 και να μεινουν στο μυαλο του θεατη. Το επεισοδιο με τον Joseph Gordon-Levitt το βρηκα αψογο και γενικοτερα η σειρα εχει αρκετα υψηλο βαθμο ευφυΐας στην επιλυση σχεδον καθε εγκληματος. Αγαπαμε Natasha Lyonne θα εχουμε σιγουρα δευτερη σεζον φανταζομαι στο ιδιο κλιμα οπως τελειωσε οποτε μενει να δουμε αν υπαρξει καποιο γενικοτερο μονοπατι και προορισμος για την πρωταγωνιστρια μας. Δεν ειναι η πιο τελεια και αρτια σειρα ειναι ομως αψογη σε αυτο που κανει και στην ατμοσφαιρα και στο αναλαφρο καυστικο χιουμορ που προωθει. 8.3/10

    Το ειδα και εγω το Poker Face πιστευω πως ειναι μεσα στις τοπ σειρες του 2023, στην ουσια ναι θα μπορουσαμε να πουμε πως ειναι αυτοτελη τα επεισοδια αν και ολα εχουν να κανουν με την ιστορια της Τσαρλι.

    Μια κωμωδια που βλεπεται πολυ ευκολα και σε κραταει. Μακαρι και η δευτερη σεζον να κρατηθει σε αυτα τα επιπεδα. Περιμενουμε....

  12. On 12/7/2023 at 11:39 ΠΜ, manolog3 said:

    Sagrada Familia

    spacer.png

    Μια ισπανικη δραματικη σειρα, μικρων σε διαρκεια επεισοδιων. Με μια οικογενεια να εχει αλλαξει ζωη να προσπαθει να σβησει τα ιχνη της και να κανει ενα νεο ξεκινημα, μιας και εχει κλεψει ενα μωρο.

    Θα εχει και δευτερη σεζον.

    Βγηκε προσφατα η δευτερη και τελευταια σεζον. 

    Θα πω πως ηταν καλυτερη απο την πρωτη, μιας και τα επεισοδια μεγαλωσαν σε διαρκεια, εξελιχθηκε η πλοκη καλυτερα, εδωσε απαντησεις, καλες και πολλες ανατροπες ως το τελος που ηρθε και η καθαρση στην ιστορια. 

  13. Απο την 17.1 και πανω οσοι την εχουν περασει (μαζι και εγω) ενα πραγμα λενε, τρελο battery drain χωρις να τρεχει τιποτα απο πισω και μιλαμε για τηλεφωνα με ποσοστο υγειας μπαταριας 100 και 99% με iphone 13 και 14αρια.

    • Like 1
  14. Who Is Erin Carter? (2023)

    spacer.png

    https://www.imdb.com/title/tt18075020/?ref_=tt_mv_close

    Μινι σειρα του Netflix, περιπετεια. Μια γυναικα απο την Αγγλια το εχει σκασει με ψευτικη ταυτοτητα και ζει την ζωη της στη Βαρκελωνη ως δασκαλα, μεχρι τη στιγμη που ανθρωποι απο το παρελθον την ανακαλυπτουν και την ψαχνουν.

    Οχι κατι το ιδιαιτερο, αν ομως θες κατι γρηγορο να δεις, με ξυλο και κανα πιστολιδι, ειναι οκ.

  15. 7 ώρες πριν, paok_-4270 said:

    O Φιντσερ σκηνοθετησε το Se7en και βγαλε αυτην εδω την απατη τωρα...μετριοτατη στην καλυτερη λογω ονοματος σκηνοθετη

    Το ιδιο λεμε, δεν ηταν κατι το ιδιαιτερο η ταινια. Τουλαχιστον οχι για τα επιπεδα του Φιντσερ, αλλα κατα τη γνωμη μου την ταινια την πηγε πισω το σεναριο.

  16. On 15/11/2023 at 3:32 ΠΜ, king2009 said:

    The Killer[2023]

    killer-poster.jpg

    https://www.imdb.com/title/tt1136617

    Λοιπον λοιπον λοιπον τι εχουμε εδω. Θα προσπαθησω να δωσω μια αλλη οπτικη στην ταινια καθαρα δικη μου που την σκεφτομουν καθολη τη διαρκεια της ταινιας. Ο David Fincher ειναι ενας μοναδικος σκηνοθετης οι περισσοτερες ταινιες που εχει κανει ειναι τουλαχιστον αξιοπρεπης με αρκετες να ειναι κατι εξαιρετικο. Το The Killer δεν ανηκει στην δευτερη κατηγορια αλλα ειναι οτι πιο Fincher εχουμε δει απο αποψη φινιρισματος της ταινιας. 6 chapters συν τον επιλογο μας δειχνει μια καθαρη ταινια εκδικησης απο εναν απο τους πιο τελειομανης πληρωμενους δολοφονους πανω στη γη. Το πρωτο κομματι ναι ηταν αργο αλλα ηταν αυτο που αγαπησα περισσοτερο. Ο Fincher αργα και μαεστρικα σε βαζει στον κοσμο στο μυαλο ενος τελειομανη δολοφονου που καθε τι ειναι μετρημενο με γεωμετρικη ακριβεια σε εναν κοσμο ξεκαθαρα ουδετερο για αυτον μιας και μονο ετσι μπορεις να αγγιξεις την τελειοτητα σε αυτο τον τομεα. Μονο που υπαρχει ο ανθρωπινος παραγοντας και το ποσοστο λαθους δεν αγγιζει ποτε το 0%. Παμε τωρα στην αλληγορικη σκεψη που με ετρωγε σε ολη την ταινια. Ο εξαιρετικος Fassbender λεει και ξανα λεει στο μυαλο του ενα μονολογο για τη δουλεια του θεωρω οτι εμμεσα ο Fincher σκιαγραφει και την δικη του δουλεια τη δικη του σκηνοθεσια με τη φινετσα και την τελειομανια που την διακατεχει που περικλειει την ταινια απο την αρχη μεχρι το τελος. Σε σημεια μπαινει και ο ανθρωπινος συναισθηματικος παραγοντας αλλα γρηγορα φευγει απο το μυαλο του δολοφονου. Το Execution Is Everything του poster ξεκαθαρα για μενα περιλαμβανει και τον ιδιο τον Fincher μεσα ισως λεω ισως και για ολες τις ταινιες του που εχει κανει μεχρι σημερα. Οποτε το ρεζουμε. Μια ευκολη και απλη σεναριακα ταινια η οποια με την αρτια σκηνοθεσια του Fincher αλλα και την επιβλητικοτητα και ακεραιοτητα του Fassbender βγαινει ενα πολυ αξιολογο αποτελεσμα και μπαινει στην πρωτη κατηγορια των αξιοπρεπων ταινιων του Fincher η οποια για μενα περναει και αλληγορικα μηνυματα για τον ιδιο. 7.5/10

     

    Ειδα χθες το The Killer του Φιντσερ, ενταξει σαν ταινια δεν ηταν κατι τρομερο σεναριακα αλλα ουτε και σκηνοθετικα. Αν κατι θελει να πει για τον "εαυτο" του, ειναι πως ολα τα soundtracks που επαιξαν στην ταινια ειναι των τεραστιων Smiths που κολλαγαν τελεια στις σκηνες που τα εβαλαν.

  17. On 27/10/2023 at 5:02 ΠΜ, king2009 said:

    Saw X[2023]

    MV5-BMm-Jh-Yj-Bk-Mzgt-ZGIw-MC00-YTAz-LWE

    https://www.imdb.com/title/tt21807222

    Επισημα και η 10η Saw ταινια σε ενα franchise που πιστευω οτι ειναι απο τα λιγα που εχει κρατηθει πιστο στο κεντρικο lore του κατι αντιστοιχο του Scream και με το Saw X επιτελους επιστρεφουμε σε μια περιοδο οπου ο John Kramer ειναι ζωντανος μιας και οτι θα δουμε ειναι αναμεσα στην πρωτη και τη δευτερη ταινια στο timeline. Βλεπουμε τον Kramer στην αναζητηση μιας λυσης για να σωθει απο τον καρκινο. Δεν θελω να γραψω κατι παραπανω γιατι το spoiler ειναι σιγουρο απλα θα πω οτι ειναι μεσα στις 3 καλυτερες ταινιες Saw ο εξαιρετικος Tobin Bell αλλα και η Shawnee Smith στο ρολο της Amanda δινουν ρεστα. Ενα Saw που δεν ειναι απλα tortune porn με νοημα δυνατες και πολυ αγχωτικες οι σκηνες με τις δοκιμασιες και ενα εξυπνο τελος φτιαχνουν ενα πολυ δυνατο horror μυστηριου. Μην διαβασετε ουτε καν την συντομη περιγραφη στο imdb μιας και αποκαλυπτει το κεντρικο σεναριο της ταινιας και θα σας το χαλασει. Απλα δειτε την χωρις trailer χωρις τιποτα αλλο. Μην ξεχασετε και την σκηνη μετα τους τιτλους τελους με καποια ομορφα easter egg. Μπραβο στους σεναριογραφους μια σειρα ταινιων που εχει αγαπηθει απο τους horror fan και κραταει την ποιοτητα του κοντα 20 χρονια μετα την πρωτη ταινια. 7.5/10

     

    Χμ... προφανως και δεν φτανει τις πρωτες ταινιες. Ειχε πολυ "μελο" και ελαχιστο horror, επαιζε με την ιστορια του Jigsaw περισσοτερο απο τις "παγιδες". Ειναι ομως καλυτερη απο τις τελευταιες προσπαθειες. Βεβαια λογικα ολα αυτα γιατι το 2004 που ειδαμε το πρωτο Saw, ημασταν με το στομα ανοιχτο και οι μυγες εκαναν παρτυ μεσα μας γιατι δεν ειχαμε ξαναδει κατι αντιστοιχο πριν.

    • Like 1
×
×
  • Create New...