Jump to content

Automata

Members
  • Δημοσιεύσεις

    5
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

  • Αξιολογήσεις

    0%

Συσκευή

  • Συσκευή
    Samsung A52s

Automata's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • One Month Later Rare
  • Week One Done Rare
  • First Post Rare

Recent Badges

1

Φήμη

  1. Σε αυτό δεν έχω άποψη επειδή δεν τα χρησιμοποιώ ποτέ. Το double tap για άνοιγμα οθόνης λειτουργεί πάντως.
  2. Έβαλα από την πρώτη στιγμή που το πήρα (ίσως στη 2η μέρα), όλα καλά λειτουργούν και "σφαίρα" πάει γενικώς.
  3. Για να το ξεκαθαρίσω, δεν πρόκειται για κάτι που κάνει μπαμ, είναι μια δική μου παρατήρηση μετά από το σχετικό "ξεψάχνισμα" μιας νέας αγοράς (που οφείλουμε όλοι λίγο-πολύ να κάνουμε). Εδώ το παρέθεσα ως παρατήρηση, μην τυχόν κι άλλοι φίλοι-φίλες παρατήρησαν κάτι παρόμοιο (επαναλαμβάνω από αναζητήσεις σε άλλα ξένα φόρα διαπίστωσα πως έχουν παρατηρήσει κι άλλοι μικρο-ατέλειες σε πλαίσιο και πίσω μέρος όπως πχ και στην υποδοχή ακουστικών που εν τούτοις σε μένα είναι μια χαρά). Προφανώς θα πρόκειται για κάτι που "ξέφυγε" από το τεχνικό τμήμα της εταιρείας, στον ποιοτικό έλεγχο. Μάλιστα, επειδή θορυβήθηκα με την απορία φίλου νωρίτερα εάν πρόκειται για "refurbished" συσκευή, "τρέχοντας" το imei σε γνωστό site διαπίστωσα πως ημερομηνία κατασκευής (manufacture date) είναι ακριβώς ένα μήνα πριν το παραλάβω εγώ, άρα πιθανολογώ πως η συσκευή είναι καινούργια. Σε teardown video της συσκευής, είδα ότι περίπου στην περιοχή που είναι το 'flex cable' πίσω υπάρχει όντως ένα κενό εκ κατασκευής, οπότε ίσως αυτό μου δίνει την αίσθηση "κενού" κι εμένα, στο πάτημα με τα δάχτυλα στο πίσω πλαστικό του (που όντως είναι πολύ λεπτό). Τα γράφω όλα αυτά, γιατί σήμερα παράτησα τα πάντα ώστε να κάνω μια μικρή έρευνα επάνω στο κινητό, συνομιλώντας και με άτομα στο εξωτερικό που είχαν παρόμοια θεματάκια. Το service της Samsung είναι άψογο, από όσα διάβασα και στο παρόν topic. Οπότε μένω αρκετά ήσυχος ως προς αυτό, εφόσον και το κινητό μέχρι τώρα δουλεύει μια χαρά. Εννοείται πως θα λάβω υπόψιν και τις συμβουλές σας για επιστροφή. Σέβομαι πολύ το ενδιαφέρον σας, ως νέο μέλος εδώ, αν τυχόν θέλει κάποιος να προσθέσει κάτι παραπάνω, ευχαρίστως να το διαβάσω.
  4. Ναι, δεν μιλάω για τις διάφανες μεμβράνες. Από όσο διάβασα και σε ξένα forums και στο Reddit κλπ, έχει συμβεί και σε άλλους να νιώθουν ανεπαίσθητα έστω μικρά κενά στο πλαίσιο, αλλά και στην πλάτη του κινητού. Όλοι το αποδίδουν, παρόλ'αυτά, σε "φτηνά υλικά" ή στην αίσθηση που δίνει γενικότερα το πλαστικό, στην συγκεκριμένη συσκευή. Η μικρή γρατσουνιά του χιλιοστού στην άκρη του μαύρου πλαίσιου της οθόνης πάντως, μου φάνηκε πιο παράξενη, γιατί την είδα αμέσως μόλις άνοιξα τη συσκευασία του (είμαι γενικώς 'ψείρας' και ελέγχω οτιδήποτε ανοίγω κάτω από δυνατό φως κλπ). Ελπίζω να μην είναι αυτό, γιατί το πήρα -υποτίθεται- από top μαγαζί του χώρου. Και γενικότερα δεν "προδίδει" κάτι άλλο στο να είναι refurbished, ποτέ δεν ξέρεις, αλλά...
  5. Καλησπέρα σας. Αγόρασα χθες το Samsung A52s. Παρατήρησα χθες βράδυ και σήμερα το πρωί ότι το πλαστικό πλαίσιο, στην αριστερή του πλευρά, από τη μέση και κάτω, δίνει την αίσθηση ότι είναι "κούφιο" από μέσα, σαν να έχει αέρα, αναπαίσθητα έστω με το δάχτυλο το νιώθεις ότι σαν να μην είναι "κουμπωμένο" καλά, όπως τουλάχιστον είναι τα υπόλοιπα μέρη του πλαισίου, δηλαδή. Ακόμα και σε "tapping" με το νύχι το καταλαβαίνεις. Το ίδιο παρατήρησα και στην πίσω πλευρά, όπου μετά από μικρή πίεση με το δάχτυλο, ακούγεται καμιά φορά και ένας λεπτός ήχος τύπου "κρακ", σαν να έχει κενό και να μην εφάπτεται απόλυτα. Δεν θα μου δημιουργούσε αρνητική εντύπωση όλο αυτό, εάν δεν έβλεπα αμέσως μόλις άνοιξα τη συσκευασία και το έβγαλα έξω (!) δυο μικρές (χιλιοστό στην κυριολεξία) γρατσουνιές στο πλαίσιο, η μία στο επάνω μέρος, και η άλλη στη δεξιά πλευρά, που μάλιστα μοιάζει και με "βαθυά χαρακιά" (παρόλο που μιλάμε για χιλιοστό πραγματικά). Συν τοις άλλοις, το logo της Samsung στο πίσω μέρος του κινητού είναι λιγάκι στραβό, δεν είναι ισομετρικά παράλληλο. Όλα αυτά, ενώ το κινητό πάει "σφαίρα" στην κυριολεξία (τουλάχιστον μέχρι τώρα) και όλα λειτουργούν τέλεια. Μου κάνουν εντύπωση αυτές οι μικρές ατέλειες, όμως. Να πρόκειται απλά για μια κακή μέρα στη δουλειά, των υπαλλήλων της εταιρείας στον τομέα του ποιοτικού ελέγχου, ή μήπως η συγκεκριμένη συσκευή θα πρέπει να αντικατασταθεί γιατί πιθανώς στο μέλλον οξυνθούν τα προβλήματα; Προέρχομαι από Xiaomi κινητά (και Huawei στο παρελθόν), και ποτέ άλλοτε δεν είχα θέματα με "flexing" ή και "creacking" ήχους σε πλαίσιο ή πίσω μέρος, αν κι εκείνα τα κινητά δεν είχαν πλαστικά κομμάτια στα συγκεκριμένα μέρη... Μήπως αυτό φταίει που παρατηρώ τέτοια πράγματα, τώρα, στη νέα αυτή συσκευή; Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
×
×
  • Create New...