Jump to content

eliascc68

Members
  • Δημοσιεύσεις

    31
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by eliascc68

  1. Καλησπέρα, Μόλις ετοιμαζόμουν να γράψω και εγώ το ίδιο. Προσπάθησα χθες να βγάλω και εγώ νυχτερινή φωτογραφία και όντως είναι όχι απλά απογοητευτικά, αλλά χειρότερα. Με τις προηγούμενες versions (8, 9) δεν είχα θέμα.
  2. Καλημέρα, και σε μένα ήρθε η 10.0.0.159 σήμερα το πρωί με ΟΤΑ. μαζί με ένα patch που θεωρώ είναι της Cosmote (DT.GRC 10.0.0.3(LT)) Το security patch που έχει είναι 1.Apr.2020. Ενα από τα πρώτα πράγματα που με απογοήτευσαν είναι ότι το Always On Display παραμένει όπως ακριβώς και στην 9.1. Εχει όμως το Dark Mode, settings στο location (allowed only while used), αλλαγές στο μενού των ρυθμίσεων και φαίνεται να έχει καλύτερη οργάνωση θα μπορούσα να πω. Γενικά έχει μία αίσθηση ότι είναι πιο γρήγορο, αλλά αυτό θα φανεί τις επόμενες ώρες / μέρες.
  3. Χτες ήρθε και σε μένα update 9.1.0.345 στα 264ΜΒ. Το changelog γράφει μόνο για το December Security Patch
  4. Και εγώ έχω περάσει την .330 χωρίς κάποια προβλήματα. Η μπαταρία όπως ανέφεραν και οι φίλοι πιο πάνω, στα ίδια επίπεδα, με εξαίρεση την 1η μέρα που είχε φάει σκάλωμα το Play Services και ρουφούσε την μπαταρία. Μετά την 1η μέρα έστρωσε μόνο του. Τέλος σχετικά με το VoLTE σε Vodafone σε εμένα δεν εμφανίστηκε κάποια επιλογή. Δεν είμαι σίγουρος βέβαια ότι η Vodafone υποστηρίζει VoLTE, στο site τους γράφουν μόνο για VoWiFi. Έχω δίκαρτο και η Cosmote έχει κανονικά επιλογή για VoLTE στις ρυθμίσεις. Και στην Cosmote και στην Vodafone εμφανίζει επιλογή για VoWiFi στις ρυθμίσεις.
  5. voLTE υποστηρίζει, αλλά έχει να κάνει και με τον πάροχο. Εγώ έχω Cosmote και Vodafone, στην Cosmote το voLTE είναι ενεργοποιημένο, αν θυμάμαι καλά είχα στείλει ένα μήνυμα στην Cosmote για να ενεργοποιήσει WiFi Calling (https://www.cosmote.gr/cs/cosmote/gr/wifi_calling.html). Αυτό ενεργοποιεί και το voWIFI και το voLTE. Από το μενού Call Settings εγώ έχω απενεργοποιήσει το Wifi Calling και έχει μείνει το voLTE. Για την Vodafone έχω δει το voWIFI στο μενού αλλά όχι το voLTE και δεν έχω ψάξει κάτι παραπάνω.
  6. Ήρθε και σε μένα μόλις τώρα η .306 Από ότι λέει στο change log, είναι μόνο το security patch του Αυγούστου
  7. Μήπως εννοείς την .246? Εγώ είχα την 246 με patch της Cosmote DT.GRC 9.0.0.6(LT) το οποίο το δείχνει ακόμα (δεν πήρα κάποιο επιπλέον από την Cosomote μετά την αναβάθμιση σε 9.1 εννοώ)
  8. Καλημέρα, μετά την αναβάθμιση έχω και εγώ έχω την αίσθηση ότι το scrolling είναι κάπως περίεργο, νομίζω ότι είναι όπως το περιγράφεις, scroll πάνω σε λάδι. Επίσης παρατήρησα ότι η native εφαρμογή του ημερολογίου της Huawei, πλέον ανοίγει τον google maps όταν έχει κάποιο event με τοποθεσία. Αν δεν κάνω λάθος πριν δεν άνοιγε την τοποθεσία (τώρα έχει "Show on Map" κουμπί). Τέλος ο dialer της Huawei πλέον όταν με παίρνουν τηλέφωνο εμφανίζει ποια sim δέχεται την κλήση. Δεν ξέρω αν ήταν μόνο σε εμένα, αλλά μετά την αναβάθμιση σε 9 δεν εμφάνιζε την sim που δεχότανε την κλήση. Με την 9.1 την δείχνει.
  9. Χωρίς να θέλω να στενοχωρήσω τους φίλους που είναι ακόμα σε .157 και .158, μόλις τώρα δοκίμασα και κατεβάζω την .215 η οποία έχει το security patch του Μαρτίου. Ο τρόπος που το βρήκε ήταν όταν δοκίμασα να κάνω download latest full package, ίσως βοηθήσει αυτό.
  10. Αυτό που θα άξιζε είναι να υπολογίζουν την έκπτωση από απόσυρση στην νέα τιμή που έχουν σαν προσφορά στο Mate 20 Pro (845 eur) και όχι στην αρχική (1049 eur).
  11. Καλημέρα σε όλους. Είμαι στη .197 και σήμερα γυρνώντας τα data από την Vodafone κάρτα σε αυτή της Cosmote (έχω dual sim), εμφανίστηκε η παρακάτω ενημέρωση, λογικά από την Cosmote. DT.GRC 9.0.0.6(LT) Size: 75.97 MB Change log This update contains the following improvements: - Optimized network interworking - Essential and recommended apps Δεν έχω δει κάποια καινούρια εφαρμογή ή κάτι καινούριο. EDIT: Είδα ότι έβαλε Cosmote Prepaid Card και Cosmote What's app
  12. Καλημέρα, ναι το γνωρίζω και έτσι το έχω, αλλά θα προτιμούσα μια ολοκληρωμένη λύση, σε περίπτωση που πχ έχω σίγαση (όταν είμαι σε συνάντηση). Δεν θεωρώ σωστή κίνηση από την Huawei να αφαιρέσει αυτή την πληροφορία από την Incoming Screen (την είχε στην 8). Αναμονή λοιπόν μέχρι να την επαναφέρει, ή αλλιώς θα προχωρήσουμε με ότι έχουμε
  13. Και εγώ έχω αυτό το πρόβλημα, και δεν είναι μόνο από ποια SIM πραγματοποιείς μία κλήση αλλά και σε ποια δέχεσαι. Με την 8 τουλάχιστον έβλεπες από ποια SIM γινόταν/δεχόσουν μία κλήση. Στα dual sim settings το έχω "Not Set" επειδή κάποιες κλήσεις πρέπει να γίνονται από την προσωπική SIM και κάποια από την εταιρική. Η μόνη λύση που βρήκα είναι να εγκαταστήσω το Google Phone το οποίο αλλάζει και την Incoming Call screen και δίνει αυτή την πληροφορία σε ποια SIM δέχεσαι ή κάνεις κλήση.
  14. Ναι, από όσο θυμάμαι στην 8, όταν καλούσα κάποιον εμφάνιζε στην οθόνη από ποια γραμμή γινόταν η κλήση (έχω Cosmote και Vodafone, οπότε έγραφε τον πάροχο από τον οποίο έκανα την κλήση). Τώρα όχι, μόνο το όνομα και το τηλέφωνο αυτού που καλώ. Κάποιος φίλος με δίκαρτο εδώ μπορεί να το επιβεβαιώσει αν συμβαίνει μόνο σε μένα, στην 9 version. Επίσης, για το θέμα του χάρτη, το έχει προσέξει κάποιος, στην εφαρμογή Calendar της Huawei, σε κάποιο ραντεβού που έχει διεύθυνση, έχει πλέον προστεθεί και το "Show on Map" button, αλλά αν το πατήσεις ανοίγει μία εφαρμογή http://www.amap.com και δεν μπορώ να την αλλάξω σε κάτι άλλο. Ξέρει μήπως κάποιος αν μπορεί να αλλάξει το ποια εφαρμογή θα ανοίξει; Εχω δοκιμάσει να κάνω clear τα default και του Calendar και του Google Maps χωρίς αποτέλεσμα.
  15. Και εγώ δίκαρτο έχω, αγορασμένο από Κωτσόβολο. Λίγο υπομονή φίλε μου. Επίσης κάτι που έχει αλλάξει στην νέα έκδοση είναι όταν καλώ κάποιο τηλέφωνο δεν αναφέρει στην οθόνη από ποια γραμμή (έχω δίκαρτο) πραγματοποιείται η κλήση, πρέπει απλά να θυμάμαι από πια γραμμή κάλεσα.
  16. Καλησπέρα σε όλους. Με την νέα version παρατήρησα ότι στην εφαρμογή Ημερολόγιο της Huawei, στα ραντεβού που έχουν τοποθεσία συμπληρωμένη, προστέθηκε η επιλογή "Show on Map" για να σου δείξει το ραντεβού στο χάρτη. Ομως ανοίγει μία σελίδα m.amap.com (κινέζικος χάρτης). Γνωρίζει μήπως κάποιος πως να το κάνω να ανοίγει το Google Maps;
  17. Στο επίσημο site της Huawei Ελλάδος αναφέρεται ότι διατίθεται και dual sim https://consumer.huawei.com/gr/phones/mate10-pro/specs/
  18. Χαίρομαι που βοήθησα. Να ενημερώσω μόνο ότι το δοκίμασα σε ένα αριθμό φίλου μου να δω πως δουλεύει και έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις: 1. Οταν δίνεις τον αριθμό, μέχρι το ψηφίο που θέλεις, δεν μπορείς να βάλεις τα αστεράκια. Βάζεις μέχρι εκεί που ξέρεις και αποθηκεύεις. Θα μπει αστερίσκος στο τέλος μόνος του. 2. Ο αριθμός που προσπάθησα να κάνω block ξεκινούσε από 6937. Εβαλα σαν match prefix λοιπό 6937* και δεν έκανε block. Μετά δοκίμασα +306937* και πάλι δεν έκανε. Οταν όμως είχα και τα δύο, και 6937* και +306937* τότε έκανε block όπως έπρεπε. Να προσθέσω ότι το τηλέφωνό μου είναι dual sim και έχω κάνει προώθηση από την μία γραμμή στην άλλη. Μπορεί λοιπόν στην μία να βγαίνει το νούμερο με το +30 και στην άλλη χωρίς, έτσι να χρειάζεται και τις 2 μορφές. Απλά το λέω να το έχεις υπόψη σου.
  19. Αν πας στον Dialer->Κάτω Δεξιά είναι 3 τελείες->Blocked->Settings->Numbers Blacklist->Add->Match Prefix μπορείς να βάλεις αριθμό όσα ψηφία γνωρίζεις και τα υπόλοιπα με αστεράκι πχ 6991234***
  20. Έχω κατεβάσει την εφαρμογή OTE TV GO. Θέλεις να δοκιμάσω κάτι συγκεκριμένο;
  21. Δυστυχώς σε εμένα ο Nova Launcher Prime δεν δουλεύει χωρίς προβλήματα (εμφανίζει Force Close μετά από 1-2 μέρες χρήσης). Δοκίμασα και τον Microsoft Launcher ο οποίος είναι πολύ γρήγορος και δέχεται αρκετές παραμετροποιήσεις. Το πρόβλημα βέβαια με αυτόν είναι η κατανάλωση μπαταρίας, όπου εμφανίζεται στην κορυφή της κατανάλωσης.
  22. Καλησπέρα. Θα μπορούσες μήπως να δεις αν έχει διορθωθεί το θέμα με τα widgets (scrollable) που δεν γίνονται update?
  23. Σχετικά με τα widgets, είχα εγκαταστήσει 3 διαφορετικά, για ημερολόγιο και στα 3 συνέβαινε ακριβώς το ίδιο μετά από λίγο, σταματούσαν να ενημερώνονται. Επικοινώνησα με τα αντίστοιχα support του κάθε widget και σε όλες τις περιπτώσεις μου λέγανε ότι φταίει το λειτουργικό του Mate. Παραθέτω και την απάντηση του support από το Business Calendar 2 (με πάνω από 1 εκ. downloads) "thanks for your mail. We've been investigating the situation and it turned out the problem is not caused by BC, but by the EMUI installed on the Huawei devices. Apparently Huawei wanted to fix the system internal problems with the B127 update, but they failed. Given that not only BC widgets, but also other scrollable widgets are affected, we need to wait for an update. The fact that, no other devices with Oreo (but Huawei obviously) are affected confirm the EMUI problem. Unfortunately so far we haven been able to find any workaround on our end. As you can see here: https://forum.xda-developers.com/mate-10/how-to/widgets-stop-updating-t3703572/page4 the problem has been reported fro various scrollable widgets. We keep on looking, even though we suspect we need to wait for another system update. Right now we can only encourage you to use the non-scrollable widgets. Sorry for any inconvenience!" Τι να πω όμως, δεν ξέρω και ποιον να πιστέψω. Ελπίζω να λυθεί το πρόβλημα πάντως.
  24. Σχετικά με το πρόβλημα της μη ενημέρωσης των widget, επικοινώνησα με την Huawei Hellas αναφέροντας το πρόβλημα. Η απάντησή τους ήταν ότι το πρόβλημα είναι με τον developer του Widget όπου δεν έχει κάνει τις απαραίτητες αλλαγές ώστε να δουλεύει σωστά με το τηλέφωνό μας. Ζήτησα λοιπόν να μου στείλουν ποιες είναι οι αλλαγές που πρέπει να κάνει ο developer, ώστε να τις επικοινωνήσω. Η απάντηση της Huawei ήταν ότι δεν έχουν documentation ούτε έχουν προγραμματίσει κάποιο σχετικό κείμενο οδηγιών. Τα συμπεράσματα δικά σας, για το τι ακριβώς φταίει :) Επίσης, θα ήθελα να ενημερώσω το forum, για όποιον χρησιμοποιεί κάποιο calendar widget, ότι το "Your Calendar Widget" έκανε ένα update χτες, όπου μπορείς να κάνεις disable το scrolling στο widget (στο XDA forum έχει αναφερθεί ότι τα widgets που δεν δουλεύουν είναι τα scrollable). Δοκιμάζω λοιπόν το widget αυτό από χτες με αυτή την επιλογή και φαίνεται ότι δουλεύει μέχρι τώρα χωρίς πρόβλημα. Ενημερώνω λοιπόν, σε περίπτωση λοιπόν που κάποιος φίλος χρειάζεται ένα τέτοιο widget.
  25. Σχετικά με την κατανάλωση στην .131 και εγώ παρατηρώ ότι είναι χειρότερη, σε σχέση με την .129
×
×
  • Create New...