Jump to content

Arinos

Members
  • Δημοσιεύσεις

    1.009
  • Εγγραφή

  • Days Won

    5
  • Αξιολογήσεις

    0%

Δημοσιέυσεις posted by Arinos

  1. 5 ευρώ διαφορά για να βλέπουμε καλύτερα στον ήλιο; Δεν ήξερα ότι υπάρχουν τέτοια τζαμάκια και μεμβράνες.

    Τι αντοχές έχουν;

  2. 4 minutes ago, Mikepan_1 said:

    Ο ηχος που κανει το OIS απο την καμερα τον ακουω και με ελαφρια κινηση της συσκευης οταν το βαζω στο αυτι να μιλησω για παραδειγμα, χωρίς να χρειαζεται να το κουναω εντονα. Οταν ανοιγω την telephoto καμερα, σταματαει οπως ειναι το σωστό. Σε προηγουμενες συσκευες με OIS ακουγα τον θορυβο μονο σε εντονο κουνημα, οχι με την παραμικρη κινηση. Τουλαχιστον δεν το ειχα προσεξει να ειναι τοσο ευαισθητη η κινηση. Δεν ειναι πολυ εντονος ο θορυβος αλλα οταν βαζω τη συσκευη στο αυτι να μιλησω και το κουναω ελαφρως ακουγεται σαν κατι να κινειται μεσα..

    Ετσι ειναι και σε εσας;

    Θυμάμαι πως το άκουγα και εγώ αυτό βάζοντας το στο αυτί με ελαφριά κίνηση και όχι απότομα.

    • Thanks 1
  3. 1 ώρα πριν, mips said:

    Ρε παιδιά έχει κανείς τα Soundcore της Anker Liberty 4 NC Ακουστικά να μας πει εντυπώσεις? Θέλω να τα κάνω δώρο  σε πελατη και δεν θελω να εκτεθώ??

    Τα έχω, γενικά έχουν πολύ καλό ήχο αλλά πάει κυρίως στο μπάσο.  Μουσική με μελωδία ή τύπου trance, techno κλπ αν έχει γυναικεία φωνή θα μπορούσε να ακούγεται αρκετά καλύτερα οπότε σε αυτό χάνει λίγο, βέβαια παραμένει ο ήχος πολύ καλός δηλαδή

    Μικρόφωνο, ανάμικτα πράγματα στις κλήσεις. Ενώ έχει πολύ καλό ANC, στο transparent θα μπορούσε να δούλευε καλύτερα ανιχνεύοντας τις ομιλίες.

    Με transparent και κλήση πάντως ο συνομιλητής ακούει τα πάντα δίπλα.

    Γενικά είναι σίγουρα πολύ καλά ακουστικά αλλά έφαγαν πολύ hype και πολλά paid reviews.  Το multipoint δουλεύει πάντως αρκετά καλά μπορώ να πω.

    Σου συνιστώ να δεις και αυτό εδώ το review https://youtu.be/L41ngNb6BZ4

    • Thanks 1
  4. Just now, Mikepan_1 said:

    Δεν θυμαμαι ποιο ακριβως ηταν το προβλημα που ειχες και το εστειλες αλλα διαβαζα προχθες στο community ενας τυπος στην Ινδια το εστειλε σερβις γιατι ειχε μια μπλε κουκιδα στην οθονη.

    Το τρέμουλο είχα με την οθόνη, στα μισά του βίντεο και μετά το αποκορύφωμα. https://pixeldrain.com/u/MtzyJRd6

    Κλείνει μήνας στις 31 που θα έχει την συσκευή το service ενώ πρόκειται για αντικατάσταση μετά από δική τους πρόταση.

    Τους έστειλα την Πέμπτη αυτό που μου είπες και σήμερα μου απάντησαν κλασικά για άλλη μια φορά ότι έγινε escalate.

  5. 1 hour ago, GPOWER said:

    Υπάρχουν κάποιες εφαρμογές που δεν τις χρησιμοποιω και δεν απενεργοποιούνται οπως mi browser,google tv, YouTube music,google meet κ.α.

    Τους εχω κλεισει τις ειδοποιήσεις οπως προτεινε ο φιλος S_Nova και τις εχω ρυθμισει στην μπαταρία να εχουν περιορισμό ενεργειων παρασκηνιου.

    Χρειάζεται να τις επιτρεπω καθε φορα να κάνουν update μεσω google play store(για να γίνονται πιο ασφαλεις υποτιθεται) η' να τις αφησω στην αρχικη εκδοση που ειχε το τηλέφωνο οταν το αγορασα?...Μηπως να τις μπλοκαρω μεσω χρησης δεδομένων να μην συνδέονται σε wifi,data?

    Ειναι κριμα να γίνονται αναβαθμίσεις εφαρμογων που μου ειναι αχρηστες,πιανοντας άσκοπα χώρο.

     

    Λογικά μπορείς να τις κάνεις απεγκατάσταση μέσω adb appcontrol πρέπει να είναι ο πιο απλός τρόπος.

    Με προσοχή ότι κάνεις όμως γιατί μπορεί να βγει κάτι και να κάνει πχ bootloop η συσκευή.

    • Thanks 1
  6. Σήμερα πάντως είδα S24U να παίρνει το security patch Απρίλη...

    Εντομεταξύ απάντησαν στο ticket που τους έγραψα ότι τους δίνω περιθώριο μέχρι και την Παρασκευή και απλά είπαν ότι θα το κάνουν escalate. Μάλλον είναι η μαγική λέξη που νομίζει η oneplus ότι όλα λύνονται;

  7. 2 ώρες πριν, georgebad said:

    παλια έπαιζε με 20-30mbps πλέον κάνει attach n78 και φυσάει 

    Είναι λόγω καλύτερου modem που φοράει το κινητό ή έγινε κάποια βελτίωση από την Cosmote?

    Το λέω μόνο και μόνο γιατί φαίνεται μακρινή η n78

    • Like 5
  8. 1 ώρα πριν, Mikepan_1 said:

    Εδω απ οσο καταλαβαινω εχουν ενα επισκευαστικο κεντρο που εξυπηρετει ολη την Ευρωπη το οποιο ειναι τρελο και απο μονο του δειχνει οτι η εταιρεια βαζει το after sale support σε δευτερη μοιρα.

     

    1 ώρα πριν, Mikepan_1 said:

    Πρεπει να ειναι πιο σκληρη κ πιο παχια πλαστικη μεμβρανη.

    Νταξει τι να λεμε οι τυποι ειναι ασοβαροι. 1 μηνα για εναν τεχνικο ελεγχο.. 

    Μπορεις να το κανεις εσυ escalate. Στελνεις ενα email με μια μινι περιγραφη και γραφεις στο τελος οτι ακομα δεν εχεις παραλαβει το αρτιο προιον για το οποιο πληρωσες και αν δεν ικανοποιηθεις μεχρι 29 Μαρτιου  (7 ημερες απο την αποστολη του email) με αποστολη συσκευης ή refund θα προβεις σε αμφισβητηση συναλλαγης στην τραπεζα και οποιαδηποτε αλλη νομιμη ενεργεια (για παραδειγμα μπορεις να απευθυνθεις στο European Consumer Center - εχουμε και στην Ελλαδα παραρτημα). 

    Αν δεν εχεις βρει ακρη σε 1 βδομαδα στειλε την επικοινωνια στην τραπεζα με αμφισβητηση και θα λυθει το προβλημα με τον ενα ή τον αλλο τροπο. Νταξει τωρα δεν θα περιμενεις 2 μηνες για να σου στειλουν ενα κινητο της προκοπης. Δηλαδη καποιος που δεν ειχε δευτερη συσκευη τι θα εκανε; 

    Από τα reviews, έχω καταλάβει ότι εξυπηρετεί Πολωνία και κάποιες χώρες Βαλκανίων για εταιρείες όπως Samsung, Apple και κάποιες άλλες. Αλλά για την oneplus είναι αποκλειστικά αυτό για όλη την Ευρώπη.

    Είναι κρίμα που θα πρέπει να καταλήξω να κάνω αυτή την διαδικασία αλλά δεν πάει άλλο. Είναι μια συσκευή που έχει πληρωθεί σχεδόν 60 μέρες πλέον πριν, την χρησιμοποίησα για 13 και λείπει 21-22 μέρες.

    Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!

  9. Πάντως παίζει πολύ δούλεμα μάλλον στο chat αλλά και στο ticket, είχατε δίκιο εσείς που μου γράψατε ότι δεν έκαναν τίποτα

    Μπαίνω το πρωί στις 10 κλασικά που ανοίγει και το chat, εξηγώ την κατάσταση και αρχίσω και λέω τα δικά μου ότι είμαι πάρα πολύ δυσαρεστημένος μου λέει βλέπω ότι ένας συνάδελφος το έκανε escalate μόλις εχθές.

    Μπαίνω πριν από λίγο πάλι στο chat, εξηγώ πάλι τα ίδια, μου λέει μπορώ να το κάνω escalate.

    Απάντησαν και στο ticket το μεσημέρι το εξής

    "I will plead with you to be patient a little been as i have escalated your case to the higher department and i will come back to you with a positive feedback soon. "

    Ενώ από την προηγούμενη Δευτέρα που τους έγραφα καθημερινά μου έλεγαν και στο ticket και στο chat ότι είτε το έκαναν είτε θα γίνει escalate

     

    Συγγνώμη για το πρήξιμο παιδιά αλλά θέλω να τα πω όλα αυτά

    • Sad 1
  10. 1 hour ago, MIKU said:

    Χάλασε το Technicolor TG788vn στο από κάτω διαμέρισμα.

    Δεν βγάλανε άκρη, πήρα εγώ τη Nova, τελικά είπαν θα στείλουν καινούργιο σε 2-3 μέρες και δώσανε στο κινητό της κοπέλας απεριόριστα GB και 1500 λεπτά προς όλους για 15 ημέρες.

    Αρχικά μπράβο, δεν το περίμενα.

    Ξέρουμε ποιο ρούτερ θα στείλουν;

    Η γραμμή είναι 100/10 VDSL.

    Μάλιστα νομίζω πως έχει αυτό το πράγμα και μέσω της εφαρμογής της Nova και μπορείς να επιλέξεις 2 αριθμούς για να πάρουν το δώρο. Σε αυτό τους αξίζει όντως μπράβο.

    • Like 5
  11. 1 ώρα πριν, Mikepan_1 said:

    Σε μια γρηγορη περιήγηση σε διαφημιση του OP12 στο fb ειδα 2-3 comments απο χρηστες που αναφερουν οτι περιμενουν αντικατάσταση ή refund σε ελαττωματικο OP12 που εστειλαν 30+ ημερες πριν και δεν εχουν ακομα καμια ενημερωση απο την OP. Οποτε μαλλον χρειαζεται δυνατη υπομονη η ολη φαση.

    Επειδή ξεφεύγει έτσι, λέω να τους ζητήσω τα χρήματα πίσω και σαν τελευταία επιλογή dispute με την τράπεζα μου.

  12. 11 minutes ago, Mikepan_1 said:

    Θα πρεπει ανα πασα στιγμη να γνωριζουν σε ποιο σταδιο βρισκεται η διαδικασια και να μπορουν να δινουν μια εκτιμώμενη ημερομηνια εκπλήρωσης του αιτηματος. Δηλαδή αν καποιος θελει αντικατάσταση μπαταριας που ειναι μιση ωρα δουλειας, πρεπει να στειλει τη συσκευη στην πολωνια και να περιμενει κανα μηνα ισως και περισσοτερο για να γινει μια τοσο απλη διαδικασία;

    Όχι βέβαια, Δευτέρα στέλνει και Παρασκευή το πολύ θα έπρεπε να έχει έρθει πίσω.

    Έτσι ακριβώς είναι, αλλιώς δεν είναι καθόλου σωστή συμπεριφορά προς κάποιον πελάτη. Τρέχα γύρευε.

  13. 5 minutes ago, Mikepan_1 said:

    Προφανώς η συσκευη παει σε καποιο συνεργαζομενο επισκευαστικο κεντρο και οχι στην Oneplus - το δικτυο επισκευαστικων κεντρων στην Ευρωπη ειναι πολυ φτωχο καθως η εταιρεια, για καποιο λογο, δεν φαινεται πως δινει σημασια σε αυτο το κομματι με αποτελεσμα το επισκευαστικο κεντρο να πρεπει να εξυπηρετει (φανταζομαι) εκατονταδες συσκευες αρκετες απο αυτες με σοβαροτερα θεματα. Επομενως δεν εκπλησσομαι με την καθυστέρηση. Παρ ολα αυτα θα μπορουσαν οι απαντησεις τους να ειναι πιο συγκεκριμενες και να δειχνουν οτι νοιαζονται για την εξυπηρετηση του πελατη κατι που δεν φαινεται απο τον τροπο που σου απαντησαν στο chat.

    Συμφωνώ μαζί σου, το service είναι η ctdi Πολωνίας που φαίνεται πως αναλαμβάνει λίγο πολύ όλα τα μεγάλα ονόματα όπως apple, samsung, sony εγχώρια με βάση τα reviews που έχει στο Google. Αλλά για μια αντικατάσταση ειλικρινά, πόσος έλεγχος μπορεί να χρειάζεται; Δεν θα κάνουν κάποια επιδιόρθωση.

    Λογικά έχουν μια σειρά προτεραιότητας εκεί και απλά κάποια στιγμή θα έρθει και η σειρά του δικού μου. Με το our apologies και sorry for the inconvenience δεν λύνεται το πρόβλημα.

    Και αυτό που είπες, δεν δείχνει καθόλου να ενδιαφέρονται για τους πελάτες.

  14. Χίλιες φορές να το είχα πάρει από tradingshenzen ή giztop βασικά, θα είχα γλυτώσει κάποια χρήματα γιατί από ταλαιπωρία βλέπω πως δεν την γλύτωσα πληρώνοντας παραπάνω παίρνοντας το απευθείας από την oneplus.

  15. Απλά ντροπή.

    Δεν κατάλαβα, τόσες μέρες έλεγαν πως έχει γίνει ήδη escalate, τώρα μου λέει ότι μπορούν να το κάνουν escalate?

    Screenshot-2024-03-19-10-28-29-90-3aea4a

    Η υπομονή μου αρχίζει και εξαντλείται πάντως.

  16. 11 minutes ago, ostvarivanje said:

    Συγγνώμη αλλά τι "there's nothing else I can do" όταν περιμένεις ήδη 18 μέρες. Να τους πεις να βιαστούν γιατί δε γίνεται να περιμένεις τόσο καιρό χωρίς να κάνουν κάτι να καθυστερούν πάρα πολύ. Ρώτησέ τους σε ποια φάση βρίσκεται το θέμα και πότε θα αποσταλεί το καινούριο τηλέφωνο.

    Αυτό ακριβώς κάνω εδώ και μια εβδομάδα από τότε που μου το είχες αναφέρει, σήμερα είπαν και αυτό. Δεν ξέρω αλλά μεγάλη ντροπή τότε, τόσες μέρες για αντικατάσταση. Που να χρειάζονταν πράγματι service.

    Στα θετικά ρώτησα με την εγγύηση τι θα γίνει; Μου είπαν ότι θα ανανεωθεί με την αντικατάσταση.

    Έστειλα και στο ticket ένα κείμενο ότι είμαι πολύ δυσαρεστημένος από αυτή την αντιμετώπιση με μια απλή αντικατάσταση συσκευής και ότι αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο που συμβαίνει όπως και η έλλειψη πληροφόρησης από την στιγμή που δεν γνωρίζουν ούτε πότε θα στείλουν την καινούργια συσκευή, ούτε πότε εγώ περίπου θα την έχω στα χέρια μου.

  17. 4 minutes ago, junglist said:

    Σου είπαν από το σέρβις ότι θα γίνει αντικατάσταση;

    Το έχεις γραπτό;

    Ναι σωστά, βασικά από την ίδια την oneplus. Πρόσφεραν αντικατάσταση ή επιστροφή χρημάτων, επέλεξα αντικατάσταση, μου είπαν θα περάσει έναν τυπικό έλεγχο από από το service ctdi και θα προχωρήσει για αντικατάσταση.

    • Like 1
  18. Άλλη μια μέρα που μίλησα με το chat και απλά είπαν "I'm sorry" και ότι "it has already been escalated, there's nothing else I can do" ενώ στο ticket καμία απάντηση.

    Ελπίζω να κλείσει αυτή την εβδομάδα γιατί ήδη έχει πάρει πάρα πολύ, 18 μέρες σήμερα που το έχει παραλάβει το service.

    Θυμίζω ότι πρόκειται για αντικατάσταση και όχι κάποια επιδιόρθωση.

  19. 42 minutes ago, marios239 said:

    Ταβέρνα "αύρα" , Καλά Νερά, Νότιο Πήλιο. Παραλιακά πιάνει απ'το Σωρό και είναι λειτουργική. 10 βήματα πιο πάνω edge ή εκτός δικτύου. (Αν κλειδώσω σε 4g παλεύει να βρει σήμα από Νεοχώρι, Μηλιές, Αργαλαστή. Μη λειτουργικό τις περισσότερες φορές.) Για κάποιους μήνες είχαν αυξήσει την ισχύ των b20 και σε ανοιχτούς χώρους κάτι γινόταν, τις μείωσαν όμως πάλι. Screenshot_20240316-165638_NetMonster.thumb.png.96e8478c7f58d1ff91a45a2af0eeb8f9.pngScreenshot_20240316-164010_Speedtest.thumb.png.5a4ac30308878ab2809c16a2aa5d722f.png

    Πιστεύω το καλοκαίρι θα αυξήσουν πάλι την ισχύ, Σκιάθο είχαν n78 το καλοκαίρι αλλά ήταν κλειστή τώρα. Λογικά κοιτάνε και οικονομία να κάνουν αν δεν υπάρχει η ανάγκη.

    • Like 3
  20. Σκλαβενίτη νέα Σμύρνη

    Σκλαβενίτη νέα Σμύρνη στον φάρο, μπροστά στο πεζοδρόμιο, μεγάλη τύχη που είχα σήμα και πόσο μάλλον το ότι κατάφερε να ολοκληρώσει το Speedtest. Αυτό το κάνει ακόμα και με μια μόνο σιμ.

    https://maps.app.goo.gl/MrEpogE7Dg9PQeok8

    Screenshot-2024-03-16-13-32-47-20-79d0ff

    Screenshot-2024-03-16-13-32-50-49-852d9a

    • Confused 1
    • Sad 2
  21. 1 minute ago, ktikti said:

    δοκιμασμενη η κοσμοτε εδω στην περιοχη μου τα τελευταια 7 χρονια που εχω watsup και παει πολυ καλα..4g+ ταχυτητες γυρω στα 150mbits και 5G στα 800.αντιθετα με nova μονιμα κατω απο 60.

    δεν ειμαι ευχαριστημενοσ και το εχω πει 10δες φορες..απλα σημερα εφτασε ο κομπος στο χτενι που λεμε..με την ειρωνια της κυριας και με τις ταχα προσφορες χειροτερες απο τι εχω.

    Έφυγες χθες τότε, ειδικά με τις προσφορές που δίνει τώρα για το gigamax unlimited. Έχουν γραφτεί κάποια τηλέφωνα στο αντίστοιχο θέμα των συμβολαίων της πράσινης. Βέβαια νομίζω πως το σταθερό το κλασικό adsl double play το δίνει 25€.

    Πάντως αν και τα 60 είναι μια χαρά και κάνεις αρκετά πράγματα, ίσως και τα πάντα από ένα κινητό, δεν αντιπροσωπεύει τα λεφτά που ζητάει.

    • Like 2
×
×
  • Create New...