Jump to content

ShAd0W_z0nE

Members
  • Δημοσιεύσεις

    15
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by ShAd0W_z0nE

  1. Καλησπερα μηπως γνωριζεις αν το tablet υποστηριζει φορτιση και ταυτόχρονα να συνδέεις αλλες συσκευες στο usb hub. Ή οποιος αλλος γνωριζει. Ευχαριστώ.
  2. [OFFTOPIC] Το πρωτο μου smartphone ηταν Huawei το οποιο με εβγαζε προβληματα, αλλα αυτο πριν 7 χρονια. Απο τοτε ειπα ποτε ξανα κινεζικο. Τωρα ισως να εγινε καλη εταιρια. Ο συγκεκριμενος εδινε εγγυηση 3 μηνες, την οποια νομιζω θα την τηρουσε γιατι γινεται μεσω ebay και σου δινει την δυνατοτητα με επιλογη να επιστρεψεις το προιον σε περιπτωση ελαττωματικου. Αξιζε για την τιμη χωρις τελωνειο[/OFFTOPIC] Απλα πληροφοριακα ξερει κανεις αν αυτο με το τελωνειο ισχυει σε ολες τις χωρες τις ΕΕ; Π.χ. καποιος θα μπορουσε να νοικιασει μια θυριδα σε ενα αλλο κρατος της ΕΕ με ελαστικο τελωνειο να περασει ελευθερα απο εκει και μετα να ερθει εδω. Αλλα για μια αγορα λογικα δεν συμφερει γιατι εχει και κοστος η θυριδα.
  3. Πριν αγοράσω το προιον ειχα στειλει μηνυμα στον πωλητη για το τι θα γινει με το τελωνειο. Με ειχε διαβεβαιωσει οτι θα δηλωνε μικρη αξια και οτι δεν θα πλήρωνα: "we always marked our package as gift with low value to avoid the customs duty for buyers.". Δεν ειχα ενημερωση ωστωσο οτι το καθεστως στο τελωνειο αλλαξε απο το 2017, αλλιως θα τον ρωτουσα αν κανει τριγωνικη αποστολη. Οποτε το φταιξιμο θεωρω οτι δεν ηταν αποκλειστικα δικο μου, για να αρνηθει την επιστροφη. Διαφωτιστικο το ποστ σου παντως γιατι πιστευα οτι αφου το ειχε στειλει με Ολλανδικο εκανε και αυτοματα τριγωνικη αποστολη.
  4. @minotavros @makap Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Η αλήθεια είναι ότι αγόρασα απο τον συγκεκριμένο πωλητή πριν ενα μηνα και το τηλεφωνο ηρθε απο Hong Kong μεσω Ολλανδιας (αρα λογικα εκανε τριγωνικη αποστολή) αλλά το σταματησαν προχτες στο τελωνειο και έτσι δεν συμφερε να το αγοράσω...Το ειχε δηλώσει 15$ spare parts. Συμφωνησαμε να επιστρέψει πισω και θα μου κανει refund. Το κινητο που ηθελα να αγοράσω ηταν Galaxy σειρα S, το S7 συγκεκριμενα κοιταξα στα site που αναφερεις δεν ειχε κατι (αυτα απο οτι καταλαβα ειναι για κινεζικα κινητα τα οποια δεν εμπιστευομαι) οποτε τα μονα site που το ειχαν ηταν aliexpress και ebay. Ο συγκεκριμένος πωλητής είχε 97% θετικές, απο ευρωπαικα κρατη καποιες, και οι αρνητικες δεν ανεφεραν τιποτα για το τελωνειο. Υπηρχε ομως μια αρνητικη απο Ελληνα και παραπονιοταν οτι του ηρθε τελωνειο 97€. Του πωλητη του φανηκε περιεργο που το σταματησαν, λεει πολυ σπανια συμβαινει. Οποτε απο οτι καταλαβα τα ελληνικα τελωνεια εχουν γινει πολυ πιο αυστηρα και οτι η τριγωνικη αποστολη πλεον δεν πιανει. Τελικα βρηκα μια προσφορα για το S8 σε γνωστο ελληνικο καταστημα και θα το παρω απο εκει.
  5. Καλησπέρα στο forum. Θελω να παρω ενα κινητο απο Hong Kong ebay. Αν κανονισω με το πωλητη να το δηλωσει γυρω στα 60$ (ενω πραγματικα κανει 200€) λετε κινησει υποψιες οπως για παραδειγμα ενα δεμα gift 15$? Για δεματα με ογκο οπως μια συσκευασια του κινητου κινουν ολα υποψιες οτι η αξια τους ειναι πάνω απο ένα συγκεκριμένο ποσο και ζητουν σε ολα αποδειξη paypal κτλ.; Υπαρχει περιπτωση να το ανοιξουν;
  6. Ναι εχουν βγαλει δες εδω: https://forum.xda-developers.com/xperia-xz/how-to/how-to-unlock-bl-kernel-twrp-root-t3541648
  7. Αγόρασα το κινητο την μαύρη Παρασκευή, δεν το εχω ανοιξει ακομα γιατι σκεφτομαι να το πουλησω διοτι βλέπω οτι δεν εχουν βγάλει ακομα μέθοδο για αντιγραφη των DRM keys, έχει βγει μόνο μια μέθοδος rootαρισματος στην οποια χανονται τα κλειδια. Στο προηγουμενο μοντέλο δηλαδή το XZ την είχαν βγάλει μεσα σε λιγοτερο απο 3 μήνες απο την κυκλοφορία του. Σε αυτο πέρασαν 4 και ακόμα τίποτα. Υπάρχει περίπτωση να έχουν καλύψει όλα τα κενά ασφαλείας και να μην βγει ποτέ;
  8. Καλησπέρα για όσους χρησιμοποιούν ακόμα το κινητό στην έκδοση marshmallow έχουν αλλάξει τα πράγματα. Οπότε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα: 0) Κρατήστε αντίγραφα των δεδομένων σας και κάντε εγκατάσταση τους ADB Drivers: Link-->https://drive.google.com/file/d/0B0MKgCbUM0itNVB1elljU2NPR0k/view?pref=2&pli=1 1) Φλασάρισμα την έκδοση 26.3.A.0.131 με Androxyde flashtool ΑΝ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ, και ξεκλειδώστε τον bootloader. link--> https://drive.google.com/file/d/0B_d8uWGbkaetTnhWX0J5UG5hN28/view?pref=2&pli=1 2)ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ Κρατήστε αντίγραφο τα DRM keys με το BACK UP TA 9.11 και ξεκλειδώστε τον bootloader, με την βοήθεια του Androxyde flashtool. Αυτό πρέπει να το κάνετε οπωσδήποτε καθώς στην marshmallow δεν γίνεται root με κλειδωμένο τον bootloader. Για να κρατήσετε τα κλειδια drm πρέπει να επιστρέψετε στην προηγούμενη έκδοση lollipop να κάνετε root όπως περιγράφω στον προηγούμενο οδηγό δηλαδή Βήμα 1) Φλασάρισμα την έκδοση E2303_26.1.A.1.128 με Androxyde flashtool. link--> https://drive.google.com/file/d/0B_d8uWGbkaetTnhWX0J5UG5hN28/view?pref=2&pli=1 Βήμα 2) Ενεργοποίηση USB DEBUGGING και Root με rootkitXperia_E23xx. link--> http://forum.xda-developers.com/m4-aqua/general/guide-t3130092/post65486499#post65486499 Στην συνέχεια κάνετε ότι γράφω παραπάνω δηλαδή κρατάτε τα DRM Keys με το BACK UP TA 9.11, και ξεκλειδώνετε τον bootloader από το site της sony. Ενδικτικός οδηγός link--> https://forum.xda-developers.com/m4-aqua/general/guide-backup-ta-drm-keys-unlocking-t3260209 3)Root για την έκδοση marshmallow ακολουθώντας αυτόν τον οδηγό link-->https://forum.xda-developers.com/m4-aqua/general/root-t3421932 4) Partition καρτας sd (προτείνεται με χαρακτηριστικά τουλάχιστον κλασης 10 UHS-1) σε δύο διαμερίσματα fat32 και ext4, με το πρόγραμμα MiniTool Partition Wizard Home Edition το δωρεαν δηλαδή μας κάνει, με αποθηκευτικο χωρο για προγραμματα(ext4) το πολύ το 20-30% της κάρτας.(π.χ. για κάρτα 32gb καλό είναι τα 7gb ). 5)α)Αγορά και εγκατάσταση του Apps2SD pro. β)Link apps to SD CARD δηλαδή ΣΥΝΔΕΣΤΕ στην sd μία μία τις εφαρμογές χρήστη. Προσεξτε μην μεταφερετε τις εφαρμογες η διαφορά ειναι τεράστια. Θα επιλέξετε το πρόγραμμα που θέλετε να συνδέσετε και στην συνέχεια -->Link application file και Link odex file μην κάνετε link το data folder γιατί οι πιθανότητες είναι να μην δουλέψει η εφαρμογη. Επίσης εφαρμογές που χρησιμοποιείται συχνά ή απαιτούν ταχύτητα κάνετε μονο Link application file και όχι το Link odex file .Μπορείτε με αυτήν την εφαρμογή να αφαιρέσετε το bloatware της sony, για να απελευθερώσετε επιπλέον χώρο. 6) Προαιρετικό: Πάγωμα εφαρμογών που δεν χρησιμοποιείτε με για να μην τρέχουν στο background. π.χ. google plus, μουσικη Google play,Officesuite,Email,File Commander. 7)Εαν χρειαστει να το πατε στην εγγυηση της Sony κάνετε restore DRM Keys και απλά ξαναφλασάρετε την εργοστασιακή ROM με το Androxyde flashtool.Προσοχή αν χρειαστεί να ξανακλειδώσετε τον Bootloader δηλαδη επαναφορα των DRM keys θα χάσετε όλα σας τα αρχεία!
  9. Ειναι ειδικο προγραμμα αυτο? Επιστροφη χρηματων εννοεις?
  10. Σκεφτομαι για αλλαγη συσκευής απο xperia m4 aqua σε μια από αυτες τις 2 συσκευές στην dual sim έκδοση . Ποιο προτεινεται και γιατι; Τείνω προς το z5 αν και πιο παλιο εχει καλυτερες κριτικες.
  11. Εδώ είναι το λινκ: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=6718936#post6718936
  12. Για αρχή κατέβασε το es explorer, η δωρεάν έκδοση πρέπει να σε κάνει και πάνε στις επιλογές ανάλυση κάρτας sd, εκεί φαίνεται ξεκάθαρα ποιος φάκελος σου τρώει τον πιο πολύ χώρο. Συνήθως αρκετό τζάμπα χώρο τρώει ο φάκελος DCIM-> Thumbnails. Χωρίς root κατέβασε το apps2sd θα μπορείς να μετακινήσεις μόνο ένα μέρος της εφαρμογής, αλλά και ρουτ να είχες το fb,messenger,viber δεν γίνεται να τα μετακινήσεις ολόκληρα. Με root ναι μπορεί να γίνει ακολούθησε τον οδηγό μου, στην αρχική σελίδα το thread υπάρχει ο σύνδεσμος.
  13. Έκανα και εγώ το update και η διαφορά είναι τεράστια. Για όσους δεν πούλησαν το κινητό, δικαιώθηκαν τελικά. Πάντως για να κάνω όλα τα απαραίτητα root/ta back up/ξεκλείδωμα/ φλασάρισμα την 6 με ρουτ με βγήκε η ψυχή 24 ώρες μόνο με αυτό ασχολιόμουν, για κάθε βήμα που έκανα έβγαζε συνέχεια σφάλματα. Για αυτό θα πρότεινα σε όλους όσους πρόκειται να το αγοράσουν μακρυά από το συγκεκριμένο τηλέφωνο και γενικότερα μακρυά από τα middle range της Sony. Καλύτερα κάποιο μεταχειρισμένο ή stock της σειράς z. Παρ όλη την ταλαιπωρία, η διαφορά είναι σαν να περνάς από τα windows (s)vista στα 7. Λειτουργικά έγινε καλύτερο στα εξής: -Το κινητό είναι 10 φορές πιο γρήγορο σε όλα. -Το σύστημα γενικά δεν έχει bugs, με εξαίρεση ότι δεν μπορείς να βγάλεις τα apps από την εκκίνηση. Μπορούν όμως να απενεργοποιηθούν στην συνέχεια με το greenify. -Δεν ζεσταίνεται πλέον, αλλά η φόρτιση έχω την εντύπωση ότι είναι πιο αργή. -Δεν κάνει τυχαίες επαννεκινήσεις . -Η οθόνη δεν είναι πλέον σκοτεινή. - Το stamina ενεργοποιείται σε συγκεκριμένη στάθμη μπαταρίας. -Χρησιμοποιείται λιγότερη RAM. - Ο ήχος από τα ακουστικά, την υποδοχή jack, είναι με διαφορά πολύ δυνατός και έχει βελτιωθεί η ποιότητα. -Στα αρνητικά είναι νομίζω πως το φόρτωσαν πιο πολλά σκουπίδια, αλλά βγαίνουν πανεύκολα με titanium back up. >500ΜΒ rom συστήματος και 1,98 Giga εσωτερικό ελεύθερο χώρο είναι το μαξ που το κατάφερα. Αρνητικό για κάποιους είναι ίσως και ότι δεν έδωσαν δυνατότητα χρησιμοποίησης κάρτας sd ως εσωτερική μνήμη. -Η κάμερα έχω την εντύπωση πως είναι χειρότερη. -Δυνατότητα αντιγράφου ρυθμίσεων. -Οι ρυθμίσεις εμφανίζονται σαν .apk και λογικά μπορούν να γίνουν αντίγραφο ασφαλείας πολύ εύκολα. Εμφανισιακά Τα εικονίδια των εφαρμογών δεν είναι τεράστια, όπως στο 5.0. Εφέ κατά το άνοιγμα των menu. Δόνηση όταν το κινητό είναι σε σιωπηλή λειτουργία, και δόνηση όταν το κινητό μπαίνει στο ρεύμα/ή με το πάτημα των κουμπιών της μπάρας πλοήγησης. - Οι προγραμματιστές της Sony έκαναν πολύ καλή δουλειά, διόρθωσαν ουσιαστικά σχεδόν όλα τα προβλήματα. Το link2sd δεν λειτουργεί στην 6.0. Θα πρέπει να κατεβάσετε το app2sd, αφού εγκαταστήσετε το busybox, και κάνει άριστα την μετακίνηση με εξαίρεση κάποιες λίγες εφαρμογές όπως το facebook, messenger, viber όπου θα μετακινήσετε μόνο το apk. Το adoptive storage του marshmallow έχει πολλά bugs, αναφέρουν στο xda.
  14. Ε αξιζει να δωσουμε ενα 2ευρω στον ανθρωπο που μας εσωσε το κινητο στην ουσια :shifty: Οχι αυτο ισχυεί μόνο για οποιαδήποτε έκδοση της σειρας 26.1.A.1.xxx. H 26.1.A.1.128 Commercial and Journalists που παραθέτω είναι η τελευταία και πιο σταθερή έκδοση της συγκεκριμένης σειρας (σειρας 1) με τις λιγότερες προεγκατεστημένες εφαρμογές. Για να αυξήσεις την εσωτερική μνήμη στην τελευταία έκδοση (26.1.Α.3.111) γίνεται μόνο αν ξεκλειδώσεις τον Bootloader που δεν αξίζει να το κάνεις γιατί θέλει αρκετή διαδικασία, αν δεν το κανεις σωστα χάνεις την εγγυηση και τελικά ούτε κάποιο ουσιαστικό κέρδος έχεις αφου και οι 2 εκδόσεις είναι Lollipop 5.0 .
  15. Καλησπέρα και συγχαρητήρια στο forum σας. Το κινητό το έχω εδώ και 3 εβδομάδες και με είχε παιδέψει αρκετά με αυτό το θέμα σε σημείο είμουν έτοιμος να το επιστρέψω, διότι μετα την πρώτη αναβάθμιση συστήματος και στην συνέχεια των εφαρμογών με έβγαζε το μήνυμα ότι η μνήμη είναι στο 85% και δεν με άφηνε να εγκαταστήσω τίποτα. Η Sony δεν αφήνει να διαγράψετε τις εφαρμογες της (bloatware), αλλά ούτε και να τις μεταφέρεται στην sd. Το 90% αυτών ειναι ενσωματωμένες με την εργοστασιακή ROM και καλό θα ήταν όποιος σκέφτεται να το αγοράσει να πάρει την 16 GB εκδοση(η οποία δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα απ'ότι ξέρω). Βρήκα όμως λύση και αυτη την έχουν ποσταρει στο xda developers πρόσφατα και είπα να την μοιραστώ μαζι σας. Το Θέμα είναι αυτό εδώ: http://forum.xda-developers.com/m4-aqua/development/root-root-install-twrp-sony-xperia-m4-t3316690 ΠΡΟΣΟΧΗ!!: Μην ακολουθήσετε όμως πιστά αυτές τις οδηγίες γιατι θα οδηγηθειτε σε bootloop!! Πρέπει αναγκαστικά να επιστρέψετε σε προηγούμενη έκδοση, κάτι όμως που το λογισμικό της Sony το PC companion δεν το επιτρέπει. Αυτό το λέω υποθέτοντας πως έχετε αναβαθμίσει ήδη στην έκδοση 2.167. **Η διαδικασία αυτή έχει ξαναειπωθεί στο φορουμ απ' ότι βλέπω αλλά είναι πιο γενική. 0) Κρατήστε αντίγραφα των δεδομένων σας και κάντε εγκατάσταση τους ADB Drivers: Link-->https://drive.google.com/file/d/0B0MKgCbUM0itNVB1elljU2NPR0k/view?pref=2&pli=1 1) Φλασάρισμα την έκδοση E2303_26.1.A.1.128 με Androxyde flashtool. Ολόκληρο και όχι μόνο το Kernel, αλλιώς θα οδηγηθειτε σε bootloop. link--> https://drive.google.com/file/d/0B_d8uWGbkaetTnhWX0J5UG5hN28/view?pref=2&pli=1 2) Ενεργοποίηση USB DEBUGGING και Root με rootkitXperia_E23xx. link--> http://forum.xda-developers.com/m4-aqua/general/guide-t3130092/post65486499#post65486499 3) Partition καρτας sd (προτείνεται με χαρακτηριστικά τουλάχιστον κλασης 10 UHS-1) σε δύο διαμερίσματα fat32 και ext2, με το πρόγραμμα MiniTool Partition Wizard Home Edition το δωρεαν δηλαδή μας κάνει, με αποθηκευτικο χωρο για προγραμματα(ext2) το πολύ το 20-30% της κάρτας.(π.χ. για κάρτα 32gb έκανα τα 7gb ). Επιμένω με ext2 διότι δοκίμασα με ext4 και δεν δούλεψε. 4)Αγορά και εγκατάσταση του link2sd plus. α) Όταν θα πρωτοανοίξει το πρόγραμμα επιλέγετε .ext4 αν και έχετε διαμορφώσει σε ext2 (bug του link2sd μαλλον) και β) ΣΥΝΔΕΣΤΕ στην sd μία μία τις εφαρμογές χρήστη. Προσεξτε μην μεταφερετε τις εφαρμογες η διαφορά ειναι τεράστια. Εφαρμογες συστηματος δεν θα προτεινα να αγγιξετε γιατί όταν και αν χαλάσει η sd θα έχετε πρόβλημα(και αν είναι αυτες οι δήθεν επώνυμες απο το ebay αυτο θα συμβεί σίγουρα). Εφαρμογες με πολλά γραφικά π.χ. Facebook, παιχνιδια θελουν να τις κανετε πρωτα πάγωμα και μετά συνδεση αλλιώς δεν τρέχουν. Οπότε κάνετε Πάγωμα-->Σύνδεση-->Ξεπάγωμα. Για επαλήθευση έχετε και την επιλογή της εκτέλεσης. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Μετα την επανεκκινηση παρατήρησα ότι καποια προγραμματα παλι δεν λειτουργουσαν και στα παιχνίδια η απόκριση ήταν αργή. Η διαδικασία που πρέπει να κάνετε είναι η εξής: i)Αποσύνδεση και Επανεγκατάσταση της εφαρμογής ii)Συνδεση όλων αλλα δεν τικαρετε το κουτάκι που γράφει davlik - cache file. Δηλαδή αυτο αναγκαστικά πρέπει να μείνει στην μνήμη το τηλεφώνου, αλλιώς η εφαρμογή δεν θα τρέξει ή δεν θα τρέχει σωστά. 5) Προαιρετικό: Πάγωμα εφαρμογών που δεν χρησιμοποιείτε με link2sd για να μην τρέχουν στο background. π.χ. google plus, μουσικη Google play,Officesuite,Email,File Commander. 6)Εαν χρειαστει να το πατε στην εγγυηση της Sony απλά ξαναφλασάρετε την εργοστασιακή ROM με το Androxyde flashtool. Ακολουθώντας αυτην την διαδικασία έχω ουσιαστικά άπειρη μνήμη(2+2+7gb για εφαρμογες και 22gb για πολυμέσα) και η μνήμη στο τηλέφωνο είναι μόλις 54% πλήρης. [OFFTOPIC] Επίσης να ανεφέρω άλλα προβλήματα που παρουσιάστηκαν τα οποία είναι συχνά απ'οτι είδα: -- Το πρόβλημα της υπερθέρμανσης/battery drain στο δικο μου τηλεφωνο οφειλόταν στο ότι είχαν διαγραφει/αλλοιωθει καποια αρχεια συστηματος που βαζει το android με το που τοποθετειται η καρτα sd. Aυτο όμως λύνεται εύκολα αν κάνετε format την sd. Επίσης καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιείτε cleaners το android 5.0 έχει πολλά bugs και διαγράφονται σημαντικά μη ανακτήσιμα αρχεία, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν υπερθερμανση,κρασαρισματα κ.α. [/OFFTOPIC] Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κρατάει συτήν την γραμμη η Sony, και το προηγουμενο το M dual που είχα, είχε ολόιδιο θέμα με την μνήμη, αλλά εκει τουλάχιστον μπορούσες να βάλεις μέχρι 20 apps. Και τοτε είχε γίνει ακριβως το ίδιο πράγμα, πλήθος χρηστών παραπονιόταν για την ελάχιστη διαθέσιμη μνήμη, η οποία ήταν πάλι τοσο περίπου 1,5GB και τελικά η Sony δεν έκανε τίποτα για αυτο. Όμως πριν 2 χρόνια οι εφαρμογές ήταν πιο μικρές. Πρέπει να σοβαρευτούν εκει στη Sony..
×
×
  • Create New...