Jump to content

yolome

Banned
  • Δημοσιεύσεις

    31
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About yolome

  • Ημ. Γέννησης Μάρτιος 30

yolome's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Φήμη

  1. Το 8.1 update 2 τουλάχιστον όφειλαν να το δώσουν σε όλους. Αν όχι για τα νέα features, τουλάχιστον επειδή το είχαν έτοιμο και από σεβασμό στους χρήστες. Τουλάχιστον πέρασα το update 2 σε συσκευή που δεν το πήρε επίσημα, μέσω του technical preview των 10. Η δικαιολογία που δεν μοίρασαν σε όλους το update 2 ήταν μάλλον πως ήθελαν να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη των windows mobile 10.
  2. Δωρεάν εννοώ το επιχειρηματικό μοντέλο, που από πριν οι πλειοδότες γνώριζαν πως έχει ζημιογόνο αποτέλεσμα. Παρά ταύτα έσπευσαν και συνέστησαν συμμετοχικό μοντέλο για την εξαγορά της HERE, αν και αντίπαλες εταιρείες, ακριβώς με το φόβο να βρεθούν αποκλεισμένες την επαύριο από την πρόσβαση σε δεδομένα χαρτών. Οι αγοραστές έχουν παράπλευρα και όχι άμεσα κέρδη για να τους ενδιαφέρει να βγάλουν φράγκα από την πλοήγηση. Τα παράπλευρα κέρδη είναι η αψεγάδιαστη χαρτογράφηση που είναι προϋπόθεση για την επόμενη μέρα της αυτοκινητοβιομηχανίας, την αυτόνομη οδήγηση. Οι χρήστες δοκιμάζουν-χρησιμοποιούν δωρεάν τη χαρτογράφηση και επιστρέφουν στη χαρτογράφηση το feedback. Πάρε-δώσε δηλαδή, που αν ο καταναλωτής δεν έχει συμφέρον, δεν πρόκειται να δώσει αξιόπιστο και μαζικό feedback. Η σύγκλιση αυτοκινητοβιομηχανίας-πληροφορικής θέτει σε αμφισβήτηση το status quo της αυτοκίνησης, και οι παραδοσιακές δυνάμεις της αυτοκινητοβιομηχανίας θα πρέπει να προσαρμοστούν ώστε να μην μείνουν όχι μόνον πίσω, αλλά και εντελώς εκτός παιχνιδιού.
  3. Να πω μια άποψη στο θέμα δωρεάν HERE Maps. 1. H Microsoft έχει πληρώσει την HERE επί εποχής ιδιοκτησίας της HERE από τη Nokia. H Microsoft όταν είχε πληρώσει τη HERE, το έκανε ως μεταπράτης των δεδομένων των χαρτών, δηλαδή για να χρησιμοποιεί και ενσωματώνει τα δεδομένα της HERE Maps στους Bing maps, αλλά και σε άλλες υπηρεσίες. Σήμερα η Microsoft έχει πουλήσει τους Bing maps στους οποίους χρησιμοποιούσε δεδομένα και από άλλους παρόχους πλην HERE. 2. Η Microsoft διατηρεί ενσωματωμένους τους Χάρτες στα λειτουργικά της με δεδομένα από την HERE. H Microsoft διατηρεί πλαίσιο συνεργασίας με τη HERE, με συμβόλαιο που έχει συναφθεί. H HERE δεν ανήκει πλέον στη Nokia, αλλά σε εύρωστες αυτοκινητοβιομηχανίες. Η πιθανώς ανταγωνιστική-εχθρική σχέση Microsoft-Nokia δε θα επηρεάσει στο μέλλον τη συνεργασία Microsoft-HERE. 3. H HERE κατά κανόνα ήταν μια ζημιογόνα επιχείρηση. Η Microsoft απέρριψε την εξαγορά της HERE, όμως οι νέοι ιδιοκτήτες δεν είχαν ενδοιασμό αλλά τα αντίθετο έσπευσαν να πλειοδοτήσουν. Οι νέοι ιδιοκτήτες της HERE είναι αυτοκινητοβιομηχανίες Οι υπόλοιποι υποψήφιοι αγοραστές είχαν παράπλευρες επιχειρηματικές δραστηριότητες εξαρτώμενες από δεδομένα χαρτογράφησης. Η HERE δεν αντλεί την αξία της τόσο ως οικονομικά αποτελέσματα, αλλά ως βάση δεδομένων-χρηστών. 4. Το μέλλον της αυτοκίνησης βρίσκεται στην αυτόνομη οδήγηση, για την οποία καίριο ρόλο παίζει η χαρτογράφηση. Αυτοκινητοβιομηχανία και πληροφορική συγκλίνουν σε σχέσεις ανταγωνισμού και συνεργασίας. 5. Στη χαρτογράφηση πρωταρχικό και αναντικατάστατο λόγο έχει η συμβολή των χρηστών. Η συμβολή των χρηστών θα είναι αποτελεσματική και μαζική όσο μεγαλώνει η βάση χρηστών. Κομμάτι της αξίας της υπηρεσίας των HERE maps είναι ακριβώς και η πελατειακή βάση. Η πελατειακή βάση της HERE διευρύνεται όσο είναι μαζική κι ελεύθερη η πρόσβαση στις υπηρεσίες της. Με το δεδομένο λοιπόν πως η HERE ανήκει σε αυτοκινητοβιομηχανίες και εξαγοράστηκε για να υπηρετήσει την αυτόνομη οδήγηση, είναι συμφέρον προς τα αφεντικά της HERE να μην αλλάξουν το επιχειρηματικό μοντέλο που περιλαμβάνει μια μαζική βάση χρηστών και ένα μαζικό feedback που θα επιτρέπει την διόρθωση και την επικαιροποίηση των δεδομένων της χαρτογράφησης.
  4. Δεν υπάρχουν χάρτες της Microsoft, είναι οι offline χάρτες που κατεβάζει το κινητό και για τους HERE Maps. Η Microsoft αν δεν κάνω λάθος πούλησε τους Bing maps και τώρα χρησιμοποιεί απευθείας τους χάρτες της HERE στην ενσωματωμένη εφαρμογή.
  5. λοιπόν δεν ξέρω πόσοι έχετε δοκιμάσει το χειρόγραφο ως μέθοδο εισαγωγής κείμενου στα Windows 10 PC αλλά είναι διαθέσιμο και στα ελληνικά το ότι θέλει εξοικείωση είναι επόμενο αλλά θα έλεγα ότι λειτουργεί αρκετά καλά ως μέθοδος αναγνώρισης γραφής είναι αποδοτικό και στα δύσκολα ορνιθοσκαλίσματα χρησιμοποιεί τις προτάσεις κειμένου του λεξικού και γενικά βρίσκεται στα επίπεδα της ποιότητας του «τύπου Swype» πληκτρολογίου των WP Θα ήταν αρκετά χρήσιμο αν το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό μπορούσε να ενσωματωθεί και στα windows 10 mobile και να συνδυαστεί με την πρακτικότητα του pen by the way γράφω το κείμενο τώρα με γραφίδα εντυπωσιακή εμπειρία αν και χωρούν περιθώρια βελτιστοποίησης του χειρισμού και ασφαλώς και εκμάθησης
  6. Στο βίντεο παρακάτω είδα δυο πολύ ωραίες επιλογές για το Continuum, η πρώτη πως η οθόνη του κινητού μπορεί να μετατρέπεται σε touchpad για Continuum στο εξωτερικό montor και η δεύτερη επιλογή πως το εξωτερικό monitor μπορεί να δείχνει είτε το Continuum είτε αναπαραγωγή της οθόνης του κινητού
  7. http://www.windowscentral.com/sites/wpcentral.com/files/styles/larger/public/field/image/2015/10/mozo-lumia-950.jpg
  8. Βέβαια έχουν και την 'καγκουριά' με το λογότυπο after market αντί για το λογότυπο της Microsoft (αναπόφευκτο κάποιος θα πει, μάλλον όχι απαραίτητα αναπόφευκτο αν είχε προηγηθεί συμφωνία με τη MS, όταν μάλιστα οι ίδιοι λένε πως αποτελούν επίσημο συνεργάτη after market) By the way στο γαλλικό MS Store διαβάζω για το 950 που σημαίνει πως το περιεχόμενο της συσκευασίας περιλαμβάνει μόνο συσκευή-μπαταρία-φορτιστή-καλώδιο. Και υποτίθεται στη Γαλλία τα ακουστικά είναι υποχρέωση από το νόμο. (Προσωπικά τα ακουστικά των Lumia δεν τα χρησιμοποίησα ποτέ για να τα θεωρώ αναντικατάστατα, τέλος πάντων όμως.) Παρομοίως στπ αγγλικό Και δεν βλέπω αυτό που είχε ακουστεί πως στην τιμή περιλαμβάνεται το dock και δεν ξέρω ποιά ακόμη αξεσουάρ.
  9. Αυτό λέω, δεν είναι θήκες που μπαίνουν από πάνω, είναι καπάκια όπως τα αυθεντικά καπάκια για την πλάτη και περιμετρικά του κινητού. Είναι σε κάτι φωτογραφίες που βγήκαν με δερματινη επένδυση, τύπου 'μεταλλικό' πλαίσιο μπλα μπλα. http://www.mozoaccessories.com/img_home/pic_detail.jpg Από ό,τι κατάλαβα το τύπου 'μεταλλικό' πλαίσιο είναι πλαστικό με μεταλλική επίστρωση και λένε ότι το δέρμα είναι κανονικό.
  10. http://www.mozoaccessories.com/ Lumia950/XL quality covers coming soon, from official Microsoft partner δεν κάνω διαφήμιση, θα έπρεπε πρώτα να ήμουν Φινλανδός για να το έκανα γιατί η εταιρεία είναι Φινλανδική αλλά πρόκειται για τα καπάκια που κυκλοφόρησαν ευρέως σε εικόνες για το 950 το κακό από ό,τι κατάλαβα είναι πως το πλαίσιο δεν είναι μεταλλικό αλλά PC με μεταλλική επίστρωση
  11. Με ευχαριστείς αργότερα. :)
  12. Έχω ένα θέμα μεγάλο με το OTG σε Toshiba Encore tablet WT8-A32. Λοιπόν - η φόρτιση-τροφοδοσία από το ρεύμα προς το tablet λειτουργεί κανονικά και άψογα (σημειώνω πως ήδη με την υποδοχή USB είμαι ψείρας από τη στιγμή που το αγόρασα και προσέχω να μην τη ζορίζω) - η τροφοδοσία από το tablet προς USB συσκευή δεν φαίνεται να λειτουργεί (ανεπαρκής ακόμα και για flash stick) και επομένως το OTG ως αναγνώριση συσκευής και μετάδοση δεδομένων δεν λειτουργεί επίσης χωρίς εξωτερικό τροφοδοτικό (βασικά USB OTG αγόρασα τελευταία και δεν ξέρω αν ποτέ λειτουργούσε η τροφοδοσία tablet>USB, μια φορά τώρα που το βλέπω διαπιστώνω πως δεν φαίνεται να τροφοδοτεί τίποτε) - η διασύνδεση σε περιβάλλον Windows με εξωτερική USB συσκευή λειτουργεί κατά περίπτωση συσκευής και απαραίτητα εφ' όσον υπάρχει χωριστή τροφοδοσία (πχ μέσω USB με τροφοδοτικό ή HDD/DVD με τροφοδοτικό κλπ) - η εκκίνηση [POWER]&[VOL+] με διασύνδεση USB συσκευής λειτουργεί ακόμα πιο δύσκολα σε ό,τι έχω δοκιμάσει, πάλι κατά περίπτωση και απαραίτητα εφ' όσον υπάρχει χωριστή τροφοδοσία (πχ αναγνωρίζει DVD με τροφοδοτικό, αλλά όχι HDD με τροφοδοτικό) Να σημειώσω πως στο BIOS έχω παίξει με ρυθμίσεις xHCI και safeboot, εγγύηση λίγο δύσκολη γιατί είναι συσκευή εκτός ΕΕ (αγορασμένη από Ελλάδα) και θέλω να αποφύγω το μαγαζί εν πρώτοις, μπαταρία πλήρως φορτισμένη, λειτουργεί-διαρκεί κανονικά, ζημιές (από πεσίματα κτλ) δεν παίζουν, το USB OTG καλώδιο το έχω δοκιμάσει σε άλλη συσκευή και δείχνει να παίζει, με άλλο USB OTG καλώδιο δεν έχω δοκιμάσει, HDD δοκίμασα boot σε κενό NTFS/exFAT χωρίς επιτυχία να το δεί στο boot menu, έχω δοκιμάσει και μετά από επαναφορά από το recovery partition, καθώς και bios&drivers updates. Καμία ιδέα για βοήθεια; (Δεν έχω πάρει καλά καλά recovery.) Η μόνη ελπίδα να έχει πρόβλημα (αγωγιμότητας; ) το καλώδιο OTG.
×
×
  • Create New...