Jump to content

kai50000

Members
  • Δημοσιεύσεις

    200
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by kai50000

  1. Μέρες που είναι, αφιερωμένο σε όλους.
  2. Χρησιμοποιεί κανείς Garmin Pay; To χρησιμοποιώ εδώ και περίπου ένα μήνα με δύο VISA της Alpha στο πορτοφόλι μου. Κλασικά, όπως και με το myAlpha Wallet, δεν βγάζει το POS τους bonus πόντους. Όμως, στις ανέπαφες πληρωμές με το myAlpha, όταν κλείσουν οι κάρτες, οι bonus πόντοι εμφανίζονται κανονικά, δεν συμβαίνει το ίδιο με τις ανέπαφες μέσω Garmin Pay. Το άλλο παράδοξο είναι ότι όλες οι συναλλαγές φαίνονται pending, ακόμα και 20 μέρες μετά. Τί παίζει;
  3. CustomerService@alpha.gr Στείλε προκαταβολικά ταυτότητα, Ε0 (και Ε3 αν έχεις) μαζί το αίτημα γιατί παίζει να στα ζητήσουν ούτως ή άλλως.
  4. @Mernion Οι 8.000 πόντοι είναι για έκδοση νέας κάρτας. Θεωρητικά, οι MC έχουν διαφορετικό αριθμό, όμως στο σύστημα θεωρούνται ως κάρτες αντικατάστασης, γι'αυτό και ισχύουν οι παλιοί όροι και μεταφέρεται αυτούσιο το υπόλοιπο από τις AMEX. Το έχουν, κατά κάποιο τρόπο, επιβεβαιώσει και από την εξυπηρέτηση, χωρίς όμως να είναι και αυτοί σίγουροι.
  5. Ακριβώς, το λέει ξεκάθαρα και μάλιστα αναφέρει ότι αφορά νέες εκδόσεις μέχρι συγκεκριμένη ημερομηνία (η οποία από όσο έχω διαπιστώσει έχει πάρει παρατάσεις).
  6. Επανέρχομαι στο θέμα για να ενημερώσω για τις νεότερες εξελίξεις. Τίποτα από όσα μας είχαν ενημερώσει αρχικά δεν έγινε. Σε μένα τελικά ήρθε η Platinum Bonus MC και στη γυναίκα μου η Χρυσή, με τους ίδιους όρους όπως και πριν. Ρώτησα και μου είπαν, χωρίς να είναι σίγουροι, ότι σε αυτήν τη φάση δεν γίνεται να εκδοθούν 2 Platinum σε κοινό λογαριασμό. Μελλοντικά ίσως γίνεται, ισχυρίζονται. Δεν το πιστεύω, αλλά σε αυτήν τη φάση δεν έχω πλέον την όρεξη να το κυνηγήσω. Αυτά έγιναν πριν 10 ημέρες. Έχουμε τις κάρτες στην κατοχή μας και τις χρησιμοποιούμε κανονικά. Τα γνωστά θέματα με τους πόντους, τα αντιμετωπίζουμε κι εμείς. Νομίζω ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί σύντομα για το συγκεκριμένο. Σε παράλληλη εξέλιξη, έχουμε αμφότεροι στην κατοχή μας και από μια απλή VISA (Π.Ο. €4000) και μια απλή MC (Π.Ο. €3000), όπως επίσης και μια AEGEAN VISA. Κάναμε την πρόταση για κατάργηση της απλής VISA και MC, με παράλληλη έκδοση Χρυσής Bonus VISA με Π.Ο. το άθροισμα των δύο, δηλαδή €7000. Ενώ αρχικά ήταν κάθετοι ότι δεν πρόκειται να το δεχτούν. Σήμερα με ενημέρωσαν ότι τελικά θα προχωρήσει η έκδοση της χρυσής VISA. Eκεί που τα μασούσαν είναι στο τί θα γίνει με τη συνδρομή. Μάλλον πάγια πολιτική είναι πλέον να αρπάξουν ότι μπορούν από αυτούς που δεν δίνουν σημασία ή δεν παραπονιούνται. Το θεωρώ εξαιρετικά πιθανό να γίνει αντιλογισμός, όταν έρθει η ώρα, με τη σχετική όχληση εκ μέρους μας, καθώς οι ετήσιες κινήσεις είναι αρκετές χιλιάδες ευρώ. Με αυτά και αυτά, πλέον οι 4 κάρτες γίνονται 3, εκ των οποίων οι 2 VISΑ (υπάρχει και μια AEGEAN με Π.Ο. €1500), γεγονός που μας βολεύει γιατί πλέον μπορούμε να τις χρησιμοποιούμε με το Garmin Pay. Επόμενη κίνηση είναι η αύξηση του πιστωτικού ορίου στις Platinum και Gold ΜC. Τώρα αμφότερες είναι στις €6000. Θα ζητήσουμε να πάνε στις €10000 και βλέπουμε.
  7. Εκεί που ήμουν απογοητευμένος με την Cote και σκεφτόμουν να την κάνω για το VF Giga Max (Απεριόριστα λεπτά και 12 GB to share), έπεσε εξαιρετική προσφορά για το Family L όπου δίνει απεριόριστα λεπτά και 10 GB to share, με extra άλλα 10 GB στα €122,4 τελική τιμή για 4 νούμερα. 3 από τα 4 νούμερα έχουν ήδη 1 GB επιπλέον από το Cosmote Οne. Βγαίνει €30,6 στο κάθε νούμερο για πρόγραμμα που αντιστοιχεί σε μια κατάσταση μεταξύ του L και του XL. Να σημειώσω ότι από το τμήμα ακυρώσεων η προσφορά ήταν στα ίδια χρήματα αλλά για +2 GB αντί για +10 GB. Tην είχα δεχθεί τηλεφωνικά και μου είπαν να πάω σε κατάστημα Cosmote για να στήσω το Family από την αρχή. Στο κατάστημα μου είπαν ότι δεν βλέπουν την προσφορά για +2 GB αλλά για +10 GB, την οποία φυσικά και αποδέχθηκα.
  8. Leffe και Duvel, αλλά τώρα τελευταία έχω ξεκινήσει και πίνω καπάκι μετά την προπόνηση μια Fix Άνευ.
  9. Return of the Living Dead aka Τα ζόμπι δεν είναι χορτοφάγα.
  10. 15 χρόνια πέρασαν και άσπρισαν τα μαλλιά μου. Καλύτερο κομμάτι από το Bad των Matthew Dekay Vs Proluctors ΔΕΝ έχει βγει.
  11. To έχω ακούσει ότι και η Diners περιορίζει την παρουσία της. Ένας παραπάνω λόγος οι AMEX να μετατραπούν σε αντίστοιχα προϊόντα VISA ή MC.
  12. @Alex0077 To ρώτησα και μου είπαν ότι η χρυσή MC έχει συνδρομή, όμως λόγω του υψηλού ποσού κινήσεων δεν θα χρεωθεί. Το ζήτησα γραπτώς και ακόμα περιμένω. @Nikos_S3 Καλή η Prestige γιατί έχει χαμηλό επιτόκιο (%13,75), όμως το Αirport Lounges πρόγραμμα χρεώνει €25 τον κάθε guest. Λονδίνο είδα GBP 16-19 λχ. Για οικογένεια με 2 παιδιά δεν συμφέρει. Για solo ταξίδια, μια χαρά.
  13. To θέμα είναι οι ηλεκτρονικές συναλλαγές. To γερμανικό amazon (και τα περισσότερα ευρωπαικά δεν δέχονται Diners λχ). Για την Ελλάδα, γνωρίζουμε καλά τί γίνεται. Όταν το 90+% των συναλλαγών είναι πλέον ηλεκτρονικές, αυτό δημιουργεί προβλήματα.
  14. @hlektro Διατηρούμε και οι δύο επαγγελματικούς λογαριασμούς στην ALPHA και POS. Καταθέσεις έχουμε σε διάφορα σχήματα αλλά η γυναίκα μου είναι ο κύριος καταθέτης στα περισσότερα από αυτά. Προφανώς είμαστε συνδικαιούχοι σε όλους τους λογαριασμούς. Τείνω να καταλήξω ότι τις δίνουν λίγο πολύ τυχαία ή ακόμα χειρότερα προωθούν σκοπίμως την Diners ενώ γνωρίζουν γνωρίζοντας την περιορισμένη απήχηση που βρίσκει στην Ελλάδα
  15. Και οι δύο έχουμε απλή Μastercard με το ίδιο όριο (€3000) . Επίσης έχουμε από μια AEGEAN VISA με επίσης το ίδιο όριο (€1500). Δεν θα το έλεγα ότι γίνονται πολλές χρεώσεις σε εστιατόρια. Γενικά φροντίζουμε να μοιράζονται όσο το δυνατόν ισόποσα οι χρεώσεις στις πιστωτικές για τα προσωπικά έξοδα.
  16. Bonus Premium AMEX με €6000 όριο θα μετατραπεί σε Gold Mastercard με τους ίδιους όρους. H ίδια κάρτα με το ίδιο πιστωτικό όριο, παρόμοιες κινήσεις και πάγιες εντολές κτλ της γυναίκας μου θα μετατραπεί σε Diners. WTF?? Η πλάκα είναι ότι τους είχα πάρει τηλέφωνο πριν μια εβδομάδα και δεν ήξεραν τίποτα παρά μόνο ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνη. Την Τρίτη πήραν εμένα και μου είπαν για την Mastercard και το θεώρησα σίγουρο ότι το ίδιο θα γίνει και με τη γυναίκα μου. Σήμερα την πήραν και της είπαν ότι θα γίνει Diners. To μόνο που αλλάζει είναι το κατάστημα έκδοσης των δύο καρτών. Οι κινήσεις στις δύο κάρτες είναι παρόμοιες μ.ο. €20000/έτος (κυρίως από πάγιες εντολές), διαφορά ούτε €150 ευρώ η μία από την άλλη το 2018. Ό,τι να'ναι!
×
×
  • Create New...