Jump to content

elenizin

Members
  • Δημοσιεύσεις

    9
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Δημοσιέυσεις posted by elenizin

  1. Να πάρεις τηλέφωνο ξανά να ρωτήσεις πόσες εργάσιμες ισχύει το doa τους και αν δεν πέρασε η προθεσμία ζητάς αντικατάσταση αλλιώς υποχρεωτικά sony.

     

     

    7 μερες ειναι...αν και στη σελιδα τους που κοιτάζω...το ασπρο χρώμα που το ειχα παρει δεν ειανι πλεον διαθεσιμο!!!

  2. Είναι γνωστό πρόβλημα (μάλλον παρτίδας) και σου είπαν και καλά ότι πρώτη φορά το ακούν. Ένα search στο Google και θα καταλάβεις. Το πρώτο δικό μου το είχε, ήταν μέσα στην περίοδο doa και ζήτησα φυσικά αντικατάσταση, τι αλλαγή το λάστιχο και service λέμε τώρα, 350-400 ευρώ είναι αυτά.

     

     

     

    24/4 το πηρα...δεν γνωριζω αν μπορω να το παω και να ζητησω αλλο...στο μαγαζι που πηρα τηλεφωνο τους είπα ποτε το αγορασα και μου ειπαν να το παω στη sony.

  3. ενταξει αυτα τυχαινουν, μην τρελαινεστε! φιλος πηρε audi A4 40.000 και την 2η μερα το βρηκε γεματο νερο, δεν ειχαν βαλει καμια ταπα μονωση και μπηκε ολο το νερο του δρομου μεσα, εβρεχε 2 ημερες και ετρεχε ρυακι στην ακρη του δρομου...40.000 ευρω λεμε..μην κολλατε λοιπον, αστοχιες και λαθη γινονται παντου.

    Το θεμα ειναι να στο λυσουν χωρις ταλαιπωρια.Οχι να αφησεις το τηλεφωνο χωρις μονωση και να σου παρει υγρασια..

     

     

    χαχαχαχαχαχ!!!!! για αρχή μου παίρνει ψιχουλα επειδή το αφήνω στο τραπεζι...:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

    θα δω τι θα κάνω...τουλάχιστον δεν ειμαι η μονη μ αυτό το πρόβλημα...οπως νομιζα..κατι ειναι κι αυτό..:rolleyes:

  4. καταρχην η αρβατο μια χαρα ειναι, αν παρακολουθησεις το φορουμ, τον τελευταιο χρονο εγω μονο 1 ατομο ειδα οτι ειχα προβλημα που αντικειμενικα τον ταλαιπωρησαν. Ολοι οι αλλοι, και ειδικα με τα σονυ, βλεπω οτι ακομα και νερο να παρει μεσα σου δινουν αλλο τηλεφωνο.Αλλα ειδικα στη δικη σου περιπτωση, εχουν πολλοι το ιδιο προβλημα και τους αλλαξαν λαστιχακι, δεν ειναι τιποτα. Πηγαινε το και μην το σκεφτεσαι.

    Οσο για το μαγαζι, εννοειται οτι αν δεν εισαι doa, δεν συμφερει να τους το πας, γιατι απλα αυτοι θα στο στειλουν μετα απο λιγες μερες, μια,δυο, τρεις? δεν ξερω, αλλα χαμενες θα ειναι οπως και να εχει.

     

     

    εννοείς αλλάζουν το μαυρο λαστιχάκι που κρεμεται το καπακι??? σε ευχαριστώ πολύ παντως για τις απαντήσεις... αν και σκεφτομουν να βαλω μια θηκη και να μην μπλεξω με service...αλλα μου τι δίνει που εσκασα ενα κάρο λεφτά και ανοιγει η βλακεια...

  5. Συγγνώμη, δεν είναι υποχρεωμένοι να το στείλουν αυτοί στο service;

    Δεν είναι DOA βέβαια, αλλά ειδικά για συσκευή μιας εβδομάδας, το θεωρώ τραγικό να σε ταλαιπωρούν.

     

     

     

    Μου είπαν για πιο γρήγορα να το πάω μονη μου...τι να σου πω....:worry:

  6. λογικα 2-3 ημερες, μεχρι 5 στη χειροτερη συνηθως

     

     

     

    χμ.......βασικα μ αυτά που εχω διαβασει για την arvato....το ψιλοφοβάμαι.....:(:(:(:(:(

  7. και ποσες μερες χρειάζεται να το αφήσω?

     

    ----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

     

    εχει ξανασυμβει. πηγαινε το αρβατο. σου αλλαζουν λαστιχο.

     

     

     

    και ποσες μερες χρειάζεται να το αφήσω?

  8. εχει τύχει σε κάποιον που εχει αγοράσει το sony xperia Z3 compact να του ανοίγει (από μονο του) το καπακι που βρίσκεται η nano sim? Όταν το αγόρασα πριν καμια βδομάδα, έβαλα τη sim και το εκλεισα, μετά από καμια ωρα και αφου το είχα πανω στο τραπέζι, παρατήρησα οτι το "πορτάκι" άνοιξε μονο του!!!!!

    πήρα τηλέφωνο στο μαγαζί που το αγόρασα και μου είπαν ότι δεν εχουν ακουσει παρόμοιο πρόβλημα...και να το πάω στη sony...

×
×
  • Create New...