Jump to content

nikoskazanakis

Members
  • Δημοσιεύσεις

    116
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by nikoskazanakis

  1. Εκεί που λέει για την μετατροπή σε αορίστου χρόνου: https://tvxs.gr/news/ellada/ti-allazei-sta-symbolaia-kinitis-kai-statheris-tilefonias Υπάρχουν και άλλα πολλά της εποχής. Δεν ισχύει αυτό; Μίλησα και φυσικά θέλουν κι άλλα αυτοί, το θέμα είναι τι ισχύει επίσημα.
  2. Λήγει σήμερα το συμβόλαιό μου κινητής στην COSMOTE (24μηνο), το οποίο το έχω στο gigamax family s με άλλο ένα μέλος. Δεν θέλω να πάω αλλού ούτε όμως και να πάρω την "προσφορά", που μου δίνουν online, με αύξηση φυσικά (ΠΑΝΤΑ) της τιμής. Θυμάμαι ότι με τον τελευταίο Κανονισμό της ΕΕΤΤ όταν λήγει το συμβόλαιο ορισμένου χρόνου και δεν γίνει καμία ενέργεια ανανέωσης κλπ., μετατρέπεται αυτομάτως το συμβόλαιο σε αορίστου χρόνου με ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ διατήρηση της μειωμένης τιμής που ίσχυε μέχρι την λήξη. Δηλαδή δεν επανέρχεται το συμβόλαιο στις τιμές καταλόγου όπως παλιά αλλά παραμένει με τις εκπτώσεις και γίνεται αορίστου. Θα ήθελα να ρωτήσω όποιον γνωρίζει αν το εφαρμόζει αυτό στην πράξη η COSMOTE ή με διάφορες δικαιολογίες επαναφέρει το συμβόλαιο στις τιμές καταλόγου κλπ. όπως παλιά. Ευχαριστώ πολύ!
  3. Δυστυχώς το Ali τέλος για μένα. Επανέρχομαι στο error CSC 7200026, που απορρίπτει όλες τις πληρωμές μου με οποιαδήποτε κάρτα. Δοκίμασα όλες τις προτεινόμενες λύσεις (άλλες κάρτες κλπ.) αλλά δυστυχώς όλες οι κάρτες μου δεν γίνονται δεκτές για "security reasons", κάτι τέτοιο. Έκανα 4 φορές appeal, έστειλα φωτός κλπ., μίλησα με το "support", χωρίς αποτέλεσμα. Τα appeals απορρίπονται με αυτόματο email εντός 5λέπτου. Όλα άρχισαν όταν συνεννοήθηκα με έναν seller να αφήσω απλήρωτο order, ώστε να φτιάξει το shipping συνολικά. Μου λέει κάνε order χωρίς να πληρώσεις και θα το φτιάξω. Για να καταχωρηθεί order χωρίς να πληρώσω έκανα αυτό δηλαδή έβαλα μια generic κάρτα, για να μείνει η παραγγελία απλήρωτη και αφού έφτιαχνε το shipping ο πωλητής να πληρώσω κανονικά. Έκτοτε δεν γίνεται δεκτή καμία κάρτα μου, προφανώς έγινε red flagged η generic κάρτα που είχα βάλει. Και δεν βλέπω τρόπο να το φτιάξω. Ενημερώνω απλώς, για να μην κάνει κάποιος τα ίδια και την πατήσει όπως την πάτησα εγώ.
  4. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Το θεωρώ από δύσκολο μέχρι αδύνατο να έχει σχέση με τα capital controls. Τις "λύσεις" που προτείνονται στο νετ τις δοκίμασα κι εγώ, με βασικότερη να προσπαθήσω από το app, που όμως ούτε αυτό έγινε δεκτό. Η διαδικασία που περιγράφεις αφορά αποστολή στοιχείων, φωτός, ταυτότητας κλπ. στο Αλί, που εκτός του ότι δεν παίζει να το κάνω στο Αλί (και κανείς δεν πρέπει), λένε ότι κάνει 2-3 μέρες (δηλαδή 15) και δεν φαίνεται να γίνεται δεκτή τελικά, γιατί είναι αυτοματοποιημένη με bot. Έχω αρχίσει να σκέφτομαι μήπως είναι θέμα του έμπορου. Δεν γίνεται δηλαδή 3 χρεωστικές να απορρίπτονται, οπότε μήπως οφείλεται εκεί. Μια άλλη λύση που βλέπω είναι να αλλάξω το συνάλλαγμα, αλλά κι αυτό δεν είναι σωστό, αφού πληρώνω σε Ευρώ και δεν θέλω να το γυρίσω σε Δολάρια (δεν θέλω το τελωνείο -εάν χρειαστεί- να κάνει μετατροπές της πλάκας). Όπως και 'χει ευχαριστώ πολύ!
  5. Υπάρχει κάποιο θέμα με το Ali και πληρωμές με απλές ελληνικές debit? Από το πρωί έχω προσπαθήσει με 3 και μου τις απορρίπτει με κωδικό error CSC_7200026, που απ' ό, τι βλέπω είναι "λόγοι ασφαλείας", χωρίς να διευκρινίζεται κάτι άλλο, και μου λέει κάνε appeal κλπ. Τις έχω ελέγξει και τις 3 από τα online των τραπεζών, ενεργές και δεν έχουν θέμα, υπόλοιπο υπάρχει. Σε τόσες αγορές με πιστωτική δεν είχα ποτέ θέμα μέχρι σήμερα. Με τις χρεωστικές μου το βγάζει πρώτη φορα. Ξέρει κανείς τι παίζει;
  6. Όχι, πρώτη φορά θα κάνω dispute, δε μου έχει ξανασυμβεί. Οπότε το κάνω χωρίς να στείλω τίποτα, φωτός κλπ, ε;
  7. Ναι οκ, το βρήκα, έπρεπε να διαλέξω ότι όντως παρέλαβα (γενικά) και μετά να προχωρήσω στο refund για τα συγκεκριμένα που δεν έστειλε. Σε σχετική ερώτηση, πώς αποδεικνύω ότι όντως στο πακέτο δεν υπήρχαν αυτά που λείπουν; Φαντάζομαι ο πωλητής θα πει τα έστειλα. Έχει νόημα να ανεβάσω φωτό; Αν και πάλι θα πει υπήρχε μέσα αλλά δε το 'βγαλες φωτό. Γενικώς αξίζει τον κόπο να ασχοληθώ, παρεμβαίνει σοβαρά το Αλί ή μπα;
  8. 1 παραγγελία με 10 μικροπραγματάκια, λείπουν 2. Παρέλαβα σήμερα, οπότε και το διαπίστωσα. Επειδή στο σύστημα φαίνεται όλη η παραγγελία δήθεν delivered, δεν μπορώ να κάνω ειδικά dispute γι' αυτά. Μάλλον πρέπει να περιμένω να περάσει το τελικό διάστημα χωρίς να κάνω confirm γι' αυτά και μετά dispute, δεν βρίσκω άλλο τρόπο. Ο πωλητής δεν απαντάει.
  9. Ξέρει κανείς πως ανοίγουμε dispute για μερική παράδοση από το Αλί; Δηλαδή σε παραγγελία 10 μικροπραγμάτων, μου ήρθανε τα 8. Πάω να ανοίξω dispute για full refund γι' αυτά που λείπουνε, αλλά μου λέει ότι στο σύστημά μας φαίνεται ότι τα πράγματα σας παραδόθηκαν-επικοινωνήστε με τον πωλητή (αντίο). Έκανα confirm τα υπόλοιπα και έχω αυτά που εκκρεμούν.
  10. Σε περίπτωση παραλαβής από Αλί δέματος, που αντί πχ. για 10 μικροπραγματάκια έχει μέσα 8, πώς συμβουλεύετε να το χειριστώ; Έστειλα στον πωλητή αλλά βέβαια δεν περιμένω καμία απάντηση. Κάτι μικροηλεκτρονικά είναι και είναι βέβαιο ότι το έκανε επίτηδες, γιατί αυτά που λείπουν είναι τα πιο ακριβά (για τα δεδομένα). Δεν ξέρω, αν πρέπει να κάνω πρώτα confirm όλη την παραγγελία και μετά dispute για τα συγκεκριμένα που λείπουν. Ή πώς αλλιώς;
  11. Αυτό λέω και εγώ, νομίζω δεν λειτουργεί καθόλου το tracking της comet (παρότι προωθεί κανονικά σε speedex). Αυτό αφορά και τους 8ψήφιους του BG και εκείνους με τύπο Α00...GR που δίνει το Flytexpress. ----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Ναι, τώρα το έχει η Speedex, ψάχνεις με το δικό της tracking.
  12. Στην Comet εμένα και στις 2 περιπτώσεις (1 που έλαβα και 1 που ήδη έχει αριθμό στη Speedex) πάντα γράφει "εκκρεμεί- προς παραλλαβή" (με 2 λ σταθερά, μάλλον υπάρχει καταγωγή από βόρεια Ελλάδα :) ). Καμία κίνηση τίποτα. Παρ' όλο που η ίδια δίνει σε Speedex. Είμαστε σίγουροι ότι το tracking στο site της Comet λειτουργεί; Δε γίνεται να περνάνε από αυτήν πράγματα, να δίνει αριθμό σε Speedex, να ενημερώνονται και τα διεθνή ψαχτήρια και στο ίδιο το σάιτ της να μη δείχνει τίποτα, περίεργο δεν είναι;
  13. Αν μπορείς, επιβεβαίωσέ μου σε παρακαλώ κάτι, γιατί ψάχνω να βρω ένα τρόπο να δω πως θα παρακολουθούμε το πακέτο και μετά την Κίνα: Εμένα, παρά τη σημερινή παράδοση, δεν υπάρχει σε κανένα απολύτως ψαχτήρι (Flytexpress, parcelsapp, 24track κλπ.), ούτε καν στην Comet, ότι παραδόθηκε. Μόνο στο σάιτ της Speedex φαίνεται αυτό. Εντωμεταξύ, μόλις μου ήρθε αυτόματο από BG, ότι παραδόθηκε, και μπήκα να δω στο ίδιο το tracking της BG. Και ενώ ήταν τόσες μέρες στο "Package has been sterilized and shipped out" βλέπω απανωτές entries, ξαφνικά (στα ελληνικά μάλιστα): Dec 09, 2020 12:14 ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ Dec 08, 2020 01:54 ΑΦΙΞΗ ΣΕ HUB ΑΘΗΝΩΝ Dec 07, 2020 15:58 Προώθηση αποστολής σε συνεργάτη (Speedex) (Αρ. Αποστολής: 700005238827) Dec 07, 2020 15:58 Εισαγωγή αποστολής σε Comet Hellas Αυτά δεν υπήρχαν χτες. Δηλαδή πρώτα παραδόθηκε και μετά εμφανίστηκαν και έλαβα γνώση του αριθμού της Speedex. Και σε κανένα απολύτως άλλο ψαχτήρι δε φαίνεται η παράδοση. Έχει συμβεί και σε σένα έτσι;
  14. Όντως με πάτησες φίλε, κατά τέσσερεις μέρες... Ας λαμβάνω σε 16 μέρες όμως και ας χάνω σε αυτά :) Πλάκα πλάκα, οι μέρες αυτές είναι άριστες,κοντραρει ευθέως αγορές από όλα τα ευρωπαϊκά Αμαζον, για να μην πω και ελληνικά καταστήματα υπό διάλυση. Για να δούμε πόσο θα κρατήσει... Το μόνο θέμα είναι το κενό στο τρακινγκ, που όντως δε μπορείς να το παρακολουθήσεις αφού φύγει από Κίνα καθόλου και υπάρχει κίνδυνος να χαθεί ή να γίνονται τα κλασικά που κάνουν οι εδώ κούριερ.
  15. Παιδιά συγγνώμη, μάλλον πρέπει να παίξω τζόκερ: Παραλαβή από BG με PDM σε 16(!!!!) ημέρες. Το Άμαζον κάνει παραπάνω! Παραγγελία 23/11, παραλαβή (με speedex στην πόρτα παρακαλώ) σήμερα, 9/12. Αφού χτύπησαν την πόρτα και λέω ποιος είναι δεν περιμένω κανένα. To ίδιο το BG έχει expected 2/1/21.... Για την ιστορία: Το 8ψήφιο της BG μου έδωσε ένα άλλο tracking μέσω Flytexpress του τύπου Α00...GR. Το τελευταίο ήταν κολλημένο στο item in transit από 27/11 σε όλα τα ψαχτήρια. Στην Κόμετ το 8ψήφιο έδωσε μόνο "εκκρεμεί προς παραλαβή", και ακόμα αυτό λέει. Και σήμερα ξαφνικά μου χτύπησαν την πόρτα από Speedex! Ο δικός τους tracking είναι ένας άσχετος, μόνο αριθμοί, που έβγαλε μόνο "παραλαβή 8/12-9/12 αποστολή με διανομέα". ΤΖΟΚΕΡ... Ερώτηση: Ανάμεσα στο Α00...GR και τον τελικό αριθμό της Speedex, πώς βλέπουμε τι tracking παίρνει κλπ.; Διότι εγώ είχα ακόμα το δέμα..στην Κίνα. Αυτό, για να λέμε και τα καλά που και που (και μπράβο και στη Speedex/Comet, που φαίνεται ότι το παλεύουν λίγο).
  16. Σε ευχαριστώ, η μόνη απορία που έχω είναι σε περίπτωση καθυστέρησης, από πόσες μέρες και μετά θεωρείται μη αποδεκτή; Και πώς προκύπτει αυτό; Είναι 5 μέρες, είναι 10, πόσες και πως το βλέπω αυτό κάθε φορά; Μετράει από τότε που παρέλαβε το κούριερ φαντάζομαι. Εσύ πχ. πόσες μέρες είχες; Ειδικά τώρα -άλλο που δε θέλανε- η καραμέλα θα είναι ο ιός -που όλοι ξέρουν ότι δεν ισχύει.
  17. Νομίζω εσύ δεν ανέφερες σε προηγούμενο ποστ ότι έλαβες αποζημίωση από Speedex 73 Ευρώ; Ήταν για απώλεια ή καθυστέρηση; Στο site της ΕΕΤΤ που παραπέμπεις μπήκα κι εγώ, για καθυστέρηση βλέπω 6€/μέρα, αλλά από πότε νοείται καθυστέρηση, πως αποδεικνύεται, τι κάνουμε στην πράξη κλπ. ψάχνω να δω τι γίνεται στην πραγματικότητα (όχι στη θεωρία της ΕΕΤΤ). Εγώ αναφέρομαι σε όλες τις αποστολές εντός Ελλάδος. Και εξωτερικού να είναι, από τη στιγμή που μπαίνει Ελλάδα και μετά, γίνεται εσωτερικού. Φυσικά και δεν αναφέρομαι στην Flytexpress και την κάθε ουκρανική κλπ., που επιλέγουν οι Κινέζοι. Αλλά όταν το δέμα φτάνει Ελλάδα και (μετά το τελωνείο) κάνει 40 μέρες να παραδοθεί ή ακολουθούν τα καραγκιοζιλίκια ότι "λείπατε, δε σας βρήκαμε", ενώ δε στέλνουν τίποτα, εννοείται ότι εφαρμόζεται ο Κανονισμός της ΕΕΤΤ (αν εφαρμόζεται βέβαια ποτέ στην πράξη). ----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Έχεις δίκιο και σόρρυ, ζήτησα προκαταβολικά συγγνώμη για το hijack του θέματος, απλά θεώρησα σκόπιμο να το θέσω εδώ, που όσο να 'ναι οι χρήστες είναι πιο έμπειροι με αγορές από Κίνα κλπ. (και έχουν τραβήξει τα πάνδεινα).
  18. Δε θέλω να κάνω hijack το θέμα, αλλά ναι φίλε, ειδικά οι της ACS είναι από χρόνια για φυλακή. Δεν καταλαβαίνω τα εδώ καταστήματα γιατί την επιλέγουν-πλην του κόστους που αγνοώ-, δεν καταλαβαίνουν ότι μόνο ζημιά κάνουν στη φήμη τους;! Εγώ πλέον πρώτα κοιτάω ο καθένας με τι στέλνει και μετά ψωνίζω (και αν), είναι κυριολεκτικά ΤΡΑΓΙΚΗ η κατάσταση. Η Γενική επισήμως κατέρρευσε, η Speedex χαροπαλεύει, για τους μικρούς να μη πούμε, η ACS για κλείσιμο κανονικά σε οποιαδήποτε σοβαρή χωρα. Με τους συγκεκριμένους τελευταίους υπάρχει και άλλο ΑΘΛΙΟ φαινόμενο: Να μη στέλνουν απολύτως τίποτα , καμία ειδοποίηση και εντός λίγων ημερών (7-10) να επιστρέφουν το αντικείμενο, επίσης χωρίς καμία ειδοποίηση. Επειδή, εκτός από τσιγκουνιά στην πρόσληψη προσωπικού, όλα ανεξαιρέτως τα καταστήματά τους είναι τρύπες για να γλιτώνουν νοίκια, και δεν έχουν καν χώρο για αποθήκευση. Οι δε υπάλληλοι μονίμως αγενέστατοι, κακόκεφοι, κακοντυμένοι, άπλυτοι και με νεύρα, λες και παίρνουν για καναδυό μέρες κάποιον άστεγο και του λένε πήγαινε. Περιμένω τον φίλο να μας πει, πως δουλεύει η διαδικασία στην πράξη και θα κινηθώ με όλους σε ΚΑΘΕ περίπτωση. Και ξαναλέω παιδιά: ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ-βρίστε τους στο τηλέφωνο, απειλήστε ότι θα κάνετε καταγγελία και στην τελική κάντε την. Έχουν πληρωθεί να μας τα φέρνουν σπίτια μας.
  19. Φίλε, επειδή με τρώνε τα χέρια μου να κινηθώ κατά διαφόρων, ιδίως της ACS, που πλέον πρόκειται απλά για καλοστημένη κομπίνα καραμπινάτη, μπορείς να δώσεις περισσότερα info, ποιες αποστολές αφορά (εντός ή εκτός Ελλάδας), πως προκύπτουν οι μέρες που πρέπει να σου παραδώσουν κάτι, τί χρειάζεται να στείλεις από χαρτιά κλπ., και γενικά τη διαδικασία; Είναι πολύ ενδιαφέρον. Η ιστορία κρατάει ΠΟΛΛΑ χρόνια και ΔΕΝ έχει σχέση με τον ιό, απλά χειροτέρεψε και το εκμεταλλεύονται: Δεν παραδίδουν πλέον τίποτα-ποτέ, στην καλύτερη περνάνε και αφήνουν χαρτί ότι λείπεις δήθεν και έλα στην ουρά στο κατάστημα. Πρόκειται για καλοστημένη κομπίνα, καθώς πολύ απλά ούτε έχουν (ή είχαν ΠΟΤΕ) το απαιτούμενο προσωπικό, για να παραδίνουν σπίτια. Ούτε θέλουν να πάρουν, όταν οι περισσότεροι αφελείς από μας πάνε και στήνονται στην ουρά αδιαμαρτύρητα. ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ, επιμείνετε να σας το φέρουν σπίτι, ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ. Έχουν πληρωθεί, για να παραδώσουν σπίτι και να ψάξουν ενεργά (με κλήση στο κινητό κλπ.) να σας βρούνε, όχι αντιθέτως ενεργά και επίτηδες να μη στέλνουν τίποτα. Και επαναλαμβάνω η κολώνια κρατάει χρόνια, δεν έχει σχέση (μόνο) με τον ιό. Πλέον δεν τολμάω να πάρω τίποτα online, διότι στο 90% των φορών μου καταστρέφουν την υποτίθεται εύκολη εμπειρία αγοράς, τους κυνηγάω που είναι το δέμα, λείπατε, δεν λείπατε, ελάτε από 'δω, δεν έρχομαι, το "έχει το παιδί", δε βρήκαμε το κουδούνι και άλλα τέτοια. Πλέον, αν μου έρθει κάτι σπίτι, το θεωρώ σχεδόν πολυτέλεια, ενώ έπρεπε να είναι ο απαράβατος ΚΑΝΟΝΑΣ. Να κινηθούμε όλοι πλέον άμεσα να σταματήσει αυτό το αίσχος!
  20. Και εμένα μεγάλη εντύπωση μου κάνει, το ξανακοίταξα τώρα, ακόμα Royal Mail, χωρίς tracking και επικοινωνήστε με τη Royal Mail με τηλέφωνο(!). Όλα αυτά από τον κολοσσό της Amazon.de.
  21. Ρε παιδιά, συγγνώμη, στέλνει το Amazon.de με Royal Mail ΧΩΡΙΣ tracking number; Εμένα έτσι μου γράφει μια παραγγελία από χτες και "επικοινώνησε με Royal Mail". Αυτό δε το κάνει ούτε ο τελευταίος Κινέζος στο Αλί. Δηλαδή πώς θα το παρακολουθήσω τώρα; Κυρίως για την παράδοση εδώ, διότι πλέον στην Ελλάδα είναι αυτονόητο το ιδιωτικό, καλοπληρωμένο κούριερ, αντί να τα φέρνει σπίτι να σου πετάει ένα χαρτί ότι δήθεν έλειπες και να σου λέει έλα από μας. Τα ίδια και χειρότερα με ΕΛΤΑ φυσικά. Δηλαδή, αν χαθεί το χαρτί, πάει, έχει πάει πίσω η παραγγελία λόγω μη παραλαβής.
  22. Για αγορές από Αλί (όλες κάτω των 22 τα γνωστά), σε περίπτωση που ζητηθεί η κίνηση της κάρτας αλλά υπάρχουν τον ίδιο μήνα πχ. 2-3 αγορές και από αλλού (πχ. Bangood με PDM άνω των 22), πώς φαίνεται ότι η τάδε χρέωση στην κάρτα είναι ειδικά για την τάδε αγορά από το Αλί; Στην κίνηση βλέπω μόνο ένα generic Aliexpress.com, χωρίς αριθμό παραγγελίας.
  23. Και σε μένα τα ίδια, 8ψήφιοι κωδικοί σε PDM χωρίς τίποτα άλλο. Πάντως, για να τα λέμε όλα, έγιναν shipped όλα εντός ελάχιστων ωρών-μπράβο στο BG γι' αυτό. Άσχετο βέβαια πότε θα έρθουν (ήδη αναφέρει estimated 30/12, οπότε πάμε προς Φλεβάρη-Μάρτη). Άσχετο: Στο Αλί, σε περίπτωση που ο έμπορος δεν απαντάει καθόλου στο γνωστό contact (για να συνεννοηθούμε, ρωτήσουμε κλπ.), υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος επικοινωνίας ή κατευθείαν ακύρωση;
  24. Δεν απευθυνόμουν σε σένα, αλλά οκ, δεν πειράζει. Ούτε διαμαρτυρήθηκα, μια ερώτηση έκανα. Αφού λοιπόν μιλάς ΣΟΒΑΡΑ, δες το παρακάτω λινκ με την εγκύκλιο του υπουργείου και το ξανασυζητάμε. Θα μας (σου) λύσει όλες τις απορίες: https://www.e-forologia.gr/lawbank/document.aspx?digest=30474F648E93A948.1D031AEA53&version=2016/03/30 "..1. Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με το άρθρο 29 καν. 2913/92 (Κοινοτικός Τελωνειακός Κώδικας), η δασμολογητέα αξία είναι η συναλλακτική αξία των εισαγόμενων εμπορευμάτων, δηλαδή η πράγματι πληρωθείσα ή πληρωτέα για αυτά τα εμπορεύματα τιμή. H εν λόγω αξία γενικά διαμορφώνεται στη βάση του τιμολογίου εισαγωγής, με την προσθήκη των εξόδων μεταφοράς και ασφάλισης (αξία cif)." Το άρθρο 29 λοιπόν του Κανονισμού αυτού ρητά γράφει: "Άρθρο 29 1. Η δασμολογητέα αξία των εισαγομένων εμπορευμάτων είναι η συναλλακτική αξία, δηλαδή η πράγματι πληρωθείσα ή πληρωτέα για τα εμπορεύματα τιμή, όταν πωλούνται προς εξαγωγή με προορισμό το τελωνειακό έδαφος της Κοινότητας..." Το τι κάνουν στην πράξη είναι άλλο θέμα. Παρότι θα μπορούσα να ακυρώσω την παραγγελία (είναι unshipped ακόμα), θα την αφήσω, για να δω τι θα γίνει και να ενημερώσω το forum, ώστε να υπάρχει (σωστή) ενημέρωση όλων μας.
  25. Δεν εξανισταμαι, απλά μου φαίνεται παράλογο. Οι παλιές περιπτώσεις που βάζανε δήθεν 'δώρο' όμως δεν συνδυάζονταν με υποχρέωσή σου να πάς κίνηση PayPal/κάρτας, όπου εκεί θα φαινόταν κανονικά χρέωση. Τώρα αυτό ζητάνε και βάσει αυτού χρεώνουν (όχι όπως κρίνουν εκείνοι). Σε αντίθετη περίπτωση φτάνουμε στο αδιανόητο αποτέλεσμα, παρότι θα πας κίνηση Χ ευρώ, αυτοί να μπορέσουν να θεωρήσουν Χ επί 2 ετσιθελικά. Μιλάμε εδώ πάντα για πραγματική συναλλαγή, όχι μαϊμού.
×
×
  • Create New...