Jump to content

chris_de_ze

Members
  • Δημοσιεύσεις

    22
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About chris_de_ze

  • Ημ. Γέννησης Δεκέμβριος 6

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Vodafone - Ελλάδα

chris_de_ze's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Φήμη

  1. Τελικά μετά από 2 βδομάδες συμβίωσης με το Lollipop αναγκάστηκα και το γύρισα στην Kitkat. Δεν πήγαινε άλλο! Είμαι και πάλι περήφανος ότι έχω ένα πάρα πολύ γρήγορο κινητό που κάνει τα πάντα ταχύτατα. Αυτά που έχω να παρατηρήσω είναι τα εξής: 1) Η έκδοση του Lollipop για το G2 είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί στο τηλέφωνό μας! 2) Έγινε εκνευριστικά αργό με καθυστερήσεις στην απόκριση των εφαρμογών και στο reboot. Έχω κατεβάσει και εγκαταστήσει 122 εφαρμογές και έχω 1300 επαφές (επαγγελματικό γαρ). Η ελεύθερη RAM κυμάνθηκε γύρω στα 220ΜΒ. Ενώ με τις ίδιες εφαρμογές, στο Kitkat κυμαίνεται ~750-800ΜΒ. Παρατήρησα ότι όταν η ελεύθερη RAM πέσει κάτω από τα 230ΜΒ το τηλέφωνο γίνεται πάρα πολύ αργό που δεν υποφέρεται/αντέχεται. 3) Πρέπει η έκδοση 5.0.2 για το τηλέφωνό μας να είναι πολύ ερασιτεχνική και να έγινε στα πεταχτά και γρήγορα απλά και μόνο για να πεί η LG ότι την έφτιαξε, αλλά δεν δόθηκε η απαραίτητη προσοχή και fine tuning. Κατάντησε το πιο γρήγορα κινητό της εποχής του να γίνει ένα μέτριο τηλεφωνάκι! 4) Ας μην συζητήσουμε ότι καταλαμβάνει πολύ περισσότερο στην εσωτ. μνήμη, οπότε σου αφήνει λιγότερο ελεύθερο χώρο. Πχ. με την 5 είχα 3.8GB ελεύθερα. Με την 4 έχω 5GB. Με τις ίδιες εφαρμογές και data. 5) Και ας μη μιλήσουμε για το ότι η CPU ανεβάζει υψηλές θερμοκρασίες ~50-55C χωρίς ιδιαίτερο λόγο και χωρίς να τρέχεις κάποια εφαρμογή!! Ενώ με το kitkat η θεμροκρασία παραμένει χαμηλά (<40C) Κρίμα πάντως! Με την 4.4.2 το κινητό κυριολεκτικά πετάει. Όλα γίνονται αστραπιαία. Δεν βρήκα κάτι στην 5 που να είναι πολύ σημαντικό και χρήσιμο και να λείπει από την 4, εκτός από το "backup & restore" που στην 5 λειτουργεί και από OTG μνήμη ενώ στην 4 όχι.
  2. Το "θεωρητικά η 5 είναι καλύτερη στα χαρτιά" (γιατί έτσι μας είπαν) δυστυχώς δεν σώζει την κατάσταση. Στην πράξη άλλο καταλαβαίνει ο μέσος χρήστης. Όταν μάλιστα δεν έχεις γνωρίσει την 4, τότε η 5 είναι μια χαρά και είσαι μακάρια ευτυχισμένος ότι έχεις ένα super κινητό! Λείπουν και κάποια χρήσιμα βασικά που είχε η 4. Στην 5 πώς μπορείς να βάζεις αυτόματα νέες άγνωστες λέξεις στο dictionary όταν γράφεις μηνύματα? Στην 4 είχες αυτή την επιλογή με ένα double click! Το δε κουμπί "recent apps" δεν κλειδώνει (είτε με pattern είτε με pin) με καμία εφαρμογή (τύπου "apps lock") που έχω δοκιμάσει από το play! Λέτε στην LG να μην ξέρουν ότι η 5 έχει καταντήσει το G2 ένα μέτριο κινητό της σειράς? Δεν την έχουν δοκιμάσει οι ίδιοι? Στο νετ πάντως διαβάζω πολλά παράπονα για την 5 στο G2 ... Πριν ήμουν περήφανος ότι είχα ένα πάρα πολύ γρήγορο κινητό που έκανε τα πάντα ταχύτατα. Και μπορούσα να το αποδείξω στην πράξη. Τώρα πια (δυστυχώς) όχι. Άντε τώρα να πείσω τον εαυτό μου (και τους άλλους) ότι (θεωρητικά) έχω "καλύτερη διαχείριση στις background εφαρμογές"!!!
  3. Θα συμφωνήσω με τον Τάσο. Αν είχα εγκατεστημένη την έκδοση "5" και μου έλεγαν (χωρίς να το ξέρω) ότι η "4" είναι η έκδοση "6", τότε θα χειροκροτούσα την "6" (δηλ. την πραγματική "4") βλέποντας ότι πραγματικά βελτιώνει την απόκριση και κάνει το κινητό ταχύτερο! Μην κολλάμε στο νούμερο του τίτλου της αναβάμισης. Το G2 με την 4 είναι απλώς άλλο τηλέφωνο, μακράν από πολλά της αγοράς. Δεν κολλάει πουθενά και η απόκριση είναι στιγμιαία. Δεν λείπει καμία βασική λειτουργία από την 4. Ας απαντήσει κάποιος: "Ποια είναι εκείνα τα εμφανή πλεονεκτήματα του Lollipop που θα προτρέψουν έναν μέσο χρήστη να κάνει την αναβάθμιση???" Σκεπτόμουν για G3 ή G4, αλλά από όσα έχω διαβάσει και από εμπειρίες φίλων, η αυτονομία της μπαταρίας είναι απογοητευτική (βλ. για κλάμματα)! Να φορτίζω δηλ. 3 φορές το κινητό την ημέρα? Αυτό το κάναμε όταν πρωτοβγήκε η κινητή τηλεφωνία και είχαμε κινητά-παντόφλες. Να το κάνουμε και τωρα το 2016?
  4. Ακριβώς! Συμφωνώ απόλυτα. Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξα και εγώ από την εμπειρία μου και με τις 2 εκδόσεις. Και το Lollipop εγκαταστάθηκε τη 2η φορά με firmware flash (δηλ. από την αρχή). Αν κάποιος συμβιβαστεί με το γεγονός ότι θα έχει ένα πιο "αργό" κινητό (που δεν θα θυμίζει σε τίποτα το παλιό καλό κινητό "σφαίρα" που είχε), τότε ας προχωρήσει στην αναβάθμιση. Οι εφαρμογές και τα μενού, το σκέπτονται πριν ανταποκριθούν. Υπάρχουν καθυστερήσεις και κάποιες φορές και μικρής διάρκειας "κολλήματα". Πού είναι δηλαδή η καλύτερη διαχείριση μνήμης που έχει το Lollipop και εγώ δεν τη βλέπω? Με το να γίνει το κινητό πιο αργό? Το τελικό αποτέλεσμα που βλέπει ο χρήστης είναι απογοητευτικό (σε σχέση πάντα) με αυτό που είχε συνηθίσει πριν. Θυμίζει απόκριση κινητού με τετραπύρηνο στο 1Ghz και όχι στα 2.3Ghz. Ποια είναι δηλαδή εκείνα τα εμφανή πλεονεκτήματα του Lollipop που θα προτρέψουν έναν μέσο χρήστη να κάνει την αναβάθμιση??? Όσο για τα τυχόν θέματα ασφάλειας, υπάρχουν διαθέσιμες πολλές και καλές εφαρμογές antivirus/antispam κλπ. Ξέρει κανείς αν πρόκειται να διαθέσει σύντομα η LG κάποια νεότερη έκδοση (πχ. 5.1) για το G2?
  5. Αυτό που έχω να παρατηρήσω είναι ότι η ενημέρωση/αναβάθμιση σε 5.0.2 δεν έχει να προσφέρει κάτι σημαντικό στο G2. Δεν θα τη συμβούλευα σε κάποιον που κάνει καθημερινά μια κανονική μέση χρήση του κινητού του. Το κινητό έχει γίνει αρκετά πιο αργό στην απόκριση των εφαρμογών και στο μενού του, το firmware καταλαμβάνει μεγαλύτερο χώρο στη μνήμη (αφήνοντας λιγότερο διαθέσιμο χώρο), η διαθέσιμη RAM είναι μικρότερη και η μπαταρία καταναλώνεται γρηγορότερα. Για παράδειγμα, με τις ίδιες ακριβώς εφαρμογές που είχα και πριν με το 4.4.2, τώρα έχω ελεύθερη RAM ~350MB, ενώ πριν είχα ~700. Το μόνο ίσως πλεονέκτημα είναι ότι έχει αναβαθμίσει το USB port σε 3.0. Καμμία άλλη σημαντική βελτίωση δεν βλέπω στη χρήση του κινητού. Αντίθετα θεωρώ την 5.0.2 ως "υποβάθμιση" και όχι ως "αναβάθμιση". Σκέπτομαι μάλιστα να το γυρίσω κάποια στιγμή πίσω στην 4.4.2, με την οποία το G2 ήταν πραγματικά "σφαίρα" σε απόκριση και ταχύτατο σε οτιδήποτε (κάτι για το οποίο ήμουν υπερήφανος)!
  6. Τελικά πέρασα από την αρχή (βλ. CSE Flash) την 5.0.2 (βλ. D80230D_00) με το LG Flash Tool. Αφού πρώτα απενεργοποίησα το antivirus στο PC και έκανα backup τα δεδομένα του κινητού με χρήση της πολύ χρήσιμης εφαρμογής LG BACKUP και του MyPhoneExplorer. Όλα πήγαν καλά. Μετά κατέβασα μέσω του Google Play όλες τις εφαρμογές που είχα πριν, και μετά με χρήση του LG BACKUP έγιναν restore όλα τα δεδομένα και settings στο κινητό. Το LG BACKUP αποδείχθηκε πολύτιμο. Πάρα πολύ χρήσιμη εφαρμογή. Έφτιαξε αυτόματα και σωστά όλα τα homescreens, τα δεδομένα και τις ρυθμισεις, και έτσι το κινητό έχει την ίδια εμφάνιση που είχε πριν! Μόνο τα Notes δεν κάνει backup/restore. Αλλά αυτά τα ανέβασα από το backup του MyPhoneExplorer. Απομένει τώρα να δοκιμάσω μερικές μέρες πώς τα πάει το νέο firmware! Αν και από ότι βλέπω το νέο λειτουργικό καταλαμβάνει πολύ περισσότερη μνήμη από το 4.4.2 και περισότερη RAM.
  7. OK Σε ευχαριστώ και πάλι. Είχα βρει και αυτό το tutorial http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2432476 Και από ότι καταλαβαίνω πρέπει να γίνει ένα "CSE Flash" (fresh format) και όχι "Normal Flash" για να εγκατασταθεί σωστά το νέο firmware από την αρχή σβήνοντας όλα τα data της συσκευής. Οπότε θα πρέπει μετά να ξαναπεραστούν επαφές, εφαρμογές κλπ. Εϊναι έτσι? Ή αρκεί και το "Normal Flash" για σωστή εγκατάσταση?
  8. Ευχαριστώ πολύ. Ψάχνοντας βρήκα και εγώ την 4.4.2 εκεί που ανέφερες και την έχω ήδη κατεβάσει. Κατέβασα από εκεί και την 5.0.2. Επίσης κατέβασα την 5.0.2 και από το http://csmgdl.lgmobile.com/dn/downloader.dev?fileKey=FWAB1I6232YKAS9633E9681/D80230d_00.kdz. Το Lollipop το εγκατέστησα με αναβάθμιση μέσω LG Suite. Εκτός του ότι είναι αργό, έχει καταλάβει και πολύ μεγαλύτερη μνήμη από το kitkat. Για να γίνει καθαρή εγκατάσταση, που αναφέρεις, τί ακριβώς πρέπει να γίνει? Αρκεί μόνο να γίνει μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων ή θα πρέπει να φλασάρω την 5.0.2 με κάποιο tool?
  9. Χθές (μετά από αρκετούς ενδοιασμούς) προχώρησα και εγώ ατην επίσημη αναβάθμιση από 4.4.2 kitkat σε 5.0.2 lollipop (D80230D_00) στο G2/16GB. Η αναβάθμιση έγινε μέσω του LG Suite. Οι εντυπώσεις μου? Μπορεί να έχει κάποιες νέες χρήσιμες ευκολίες, αλλά από πλευράς απόδοσης, απόκρισης και ταχύτητας και κατάληψης RAM ... σκέτη απογοήτευση! Η συσκευή έχει γίνει αργή σε σχέση με το πόσο γρήγορη (βλ. σφαίρα) ήταν πριν. Λες και τώρα κάθε τι το σκέπτεται για λίγο πριν το κάνει! Και επειδή μέχρι τώρα ήμουν πολύ περήφανος για το πόσο ΤΑΧΥΤΑΤΟ ήταν το G2 σαν κινητό, ενώ τώρα "σέρνετα", ρώτησα στην Procordia και μου είπαν ότι μπορούν να το γυρίσουν πίσω (downgrade) στην kitkat. Κόστος 17.85. Ξέρει κανείς (με σιγουριά) ποιο firmware version kitkat κάνει για το G2/16GB για την Ελλάδα και από πού μπορώ να το κατεβάσω? Είναι μήπως το D80220H_00 ή το D80220D_00? Από το επίσημο site της LG (http://csmg.lgmobile.com) μπορώ πια μόνο να κατεβάσω την 5.0.2. Ξέρει κανείς το link για την 4.4.2?
  10. Απλώς παραθέτω την εμπειρία μου. Από διάφορες θήκες που έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα, η καλύτερη, πιο αξιόπιστη και πιο ποιοτική είναι της NILLKIN.. Κορυφαία σε σχεδίαση, εφαρμογή, χρήση και ποιότητα. Έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος. Έχει ένα μαγνητάκι για να ανοίγει το quick view και έχει και 2ο μαγνητάκι για κλείνει το καπάκι. Εκείνη που φθείρεται γρηγορότερα είναι η μαμά. Ξεφτίζει γρήγορα και ξεκολλάει η λεπτή επικάλυψη (σαν φόδρα) που έχει επάνω της.
  11. Αυτό που έχω προσέξει είναι τον τελευταίο καιρό η vodafone δεν είναι τόσο αξιόπιστη. Είμαι συνδρομητής της από το 1994 (εδώ και 20 χρόνια). Και τον τελευταίο χρόνο, το σήμα κόβεται χωρίς λόγο, οι κλήσεις διακόπτονται, μετακινούμενος από κυψέλη σε κυψέλη δεν μεταφέρει τη συνομιλία κλπ. Κάτι δεν πάει καλά. Αλλά άσχετα με αυτό, το G2 έχει ένα θέμα σε περιοχές με ασθενές σήμα. Τσεκαρισμένο με πολλά άλλα vodafone κινητά δίπλα-δίπλα.. Πρόσεξα όμως ότι όταν είναι ανοικτό το wi-fi του τότε έχει πιο καλή λήψη σήματος. Εκεί που είναι εκτός δικτύου, ξαφνικά βλέπω 1-2 μπαρίτσες. Το έχει παρατηρήσει κανείς άλλος?
  12. Ναι σωστά αλλά εγώ χρειάζομαι μια πρόχειρη οθόνη για να φτιάξω εκείνο που έσπασε ώστε να το έχω εφεδρικό γιατί ήδη έχω πάρει ένα άλλο ίδιο. Ούτως ή άλλως έτσι σπασμένο δεν εξυπηρετεί σε τίποτα.
  13. Αν κάποιος έχεi παραγγείλει "LCD+digitizer" σε καλή τιμή από το ιντερνετ και του βγήκε καλή (χωρίς προβλήματα), ας δώσει το link .... για να μην την πατήσουμε με τα διάφορα άλλα sites (όπως έγραψε και ο φίλος από πάνω).
  14. Και σε μένα χθες μόλις άνοιξα το wi-fi στο σπίτι, άρχιζε να κατεβάζει την αναβάθμιση εφαρμογών (110ΜΒ). Δεν έχω προλάβει να δώ διαφορά. Ας ελπίσουμε ότι μπορεί να διορθώσει τα κακώς κείμενα του κινητού μας πχ. εκτός δικτύου σε περιοχές με ασθενές σήμα, snooze σε υπενθύμιση με μέγιστο 1 ώρα (γιατι άραγε δεν έβαλαν μέρα, βδομάδα, κλπ?), η εφαρμογή μηνυμάτων καμιά φορά τρελαίνεται και αντί να γράψει γράμματα γράφει αριθμούς, η εφαρμογή music να έχει δυνατότητα να κλείνει και όχι να παίζει όποτε αυτή γουστάρει για όσους έχουν headset κλπ)
  15. Πριν από περ. 1 μήνα, κάποια στιγμή γλύστρησε το κινητό και έπεσε από 7 μέτρα ύψος (2ο όροφο) πάνω σε μαρμάρινο δάπεδο. Δεν έσπασε απολύτως τίποτα εκτός από ένα ράγισμα στη οθόνη. Αμέσως πήρα τηλ. την Procordia και μου είπε : κόστος "LCD+digitizer" = 145 ευρώ. Αλλά δεν είχαν διαθέσιμες οθόνες και θα έφερναν μετά από μια βδομάδα. Οποτε για να μην μείνω χωρίς τηλ. (βλ. επαγγελματικό) πήγα και πήρα ένα καινούριο G2 (285 ευρώ). Το παλιό τώρα το άνοιξα πριν από μια βδομάδα και έβγαλα το "LCD+digitizer" με σκοπό να το φτιάξω μόνος μου (ακολουθώντας ένα πολύ καλό βίντεο που υπάρχει στο youtube). Είδα τιμές για "LCD+digitizer" στο ιντερνετ από 45 ευρώ (πχ. http://www.aliexpress.com/item/New-Original-LCD-Screen-Display-for-LG-Optimus-G2-D802-D802T-LCD-Digitizer-Touch-Screen-Assembly/1564134393.html) αλλά πρέπει να είναι μαϊμούδες. Μετά από αυτά που γράφτηκαν εδώ, το σκέφτομαι αν θα το παραγείλω.
×
×
  • Create New...