Jump to content

bombiras

Members
  • Δημοσιεύσεις

    21
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About bombiras

  • Ημ. Γέννησης Απρίλιος 7

bombiras's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Φήμη

  1. Στα πλαίσια αναζήτησης για 9αρι κλιματιστικό και παρακινούμενος από τα καλά λόγια που γραφτηκαν στο παρούσα συζήτηση για τα Gree, πρόσεξα ότι μολις βγήκε στην αγορά το Gree Lomo GRS 101 EI/JLM1-N3 με R32 ψυκτικό, τιμή εκκίνησης 370€ και μέσο όρο τιμής τα 400€. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το budget φτάνει στα 500€ αντε και κάτι ψιλά αν δικαιολογειται, υπάρχει λέτε κάποιο αντίστοιχων δυνατοτήτων (π.χ. Izuru Eco, Passion 2 Eco κ.α.) που να αξίζει να δώσεις 100-150€ παραπάνω;
  2. Όπως τα βλέπω τα πράγματα μάλλον για entry level mirroless είμαι. Για τις NEX διαβάζω κυρίως σε ξένα site ότι είναι καλές για begginers.
  3. Ερασιτεχνικά πάντα λέω να ξεκινήσω να ασχολούμαι, με αφορμή το γεγονός ότι δεν μένω ικανοποιημένος με την ποιότητα φωτογραφίας των απλών compact φωτογραφικών μηχανών. Οπότε ψάχνω κάτι με φορητότητα μιας compact και ποιότητα στην αμέσως ανώτερη κατηγορία.
  4. Χρόνια πολλά σε όλους! Βρίσκομαι σε αναζήτηση φωτογραφικής μηχανής κυρίως για ερασιτεχνική χρήση με βασικό ζητούμενο την καλύτερη ποιότητα φωτογραφίας από τα κινητά τηλέφωνα και την φορητότητα. Τιμή μέχρι 400Ε. Είμαι μεταξύ entry level mirrorless και advanced-premium compact. Τι έχετε να προτείνετε;
  5. Δηλαδή, μια παραγγελία συνολικής αξίας 50 Ευρώ π.χ. από Al....ess με αποστολή απλό ταχυδρομείο, σε ποια κατηγορία από τις παρακάτω εντάσσεται, τι είδους χρέωση επιπλέον θα υπάρξει και που θα καταβληθεί; α) Στα εμπορεύματα εμπορικού χαρακτήρα, με αξία μεγαλύτερη των 22 ευρώ (που επιβάλλεται μόνο ο ΦΠΑ), β) Στα μη εμπορικού χαρακτήρα, με αξία μεγαλύτερη των 45 ευρώ, γ) Στα «εμπορεύματα αμελητέας αξίας» με τελωνειακή ατέλεια, των οποίων η πραγματική αξία δεν υπερβαίνει συνολικά τα 150 ευρώ ανά αποστολή.
  6. Καμιά πρόταση (με pm) για ανάλογα σωστό επαγγελματία στην Θεσσαλονίκη υπάρχει ;
  7. Πραγματικά κορυφή το Hitachi RAK-25PPB/RAC-25WPB. Αξιοσημείωτη διαφορά από τον προκάτοχο του. Όντως δεν υπάρχει λόγος να μην το προτιμήσει κάποιος έναντι του S10HB. Που να το βρει όμως; Δεν έχει καν σκάσει μύτη στο skroutz. Μόνο σε ένα κατ/μα το βλέπω. Λογικά θα σκάσει μύτη και σε άλλα. Και το Hitachi RAK-50PPB/RAC-50WPB 20 ημερών είναι.
  8. Διευκρινίζοντας, εννοείται πως δεν έγραψα στα σοβαρά το παραπάνω για την "αντιγραφή-επικόλληση". Πάντως όταν με το καλό θα έχω σχηματίσει συνολική άποψη θα την κοινοποιήσω.
  9. Μπορώ να πω ότι σκέφτηκα να γράψω ότι κάτι μου θυμίζει για ευνόητους λόγους (Hitachi, γνώσεις κ.λ.π.), αλλά δίστασα. Οπότε αν αγοράσω τελικά το Hitachi RAS/RAC-S10HB θα κάνω αντιγραφή-επικόλληση την αξιολόγηση σου και όπου Α θα βάλω Β. @gnt μήπως έχεις καμιά πληροφορία για έλευση του αντικαταστάτη του Toshiba RAS-B10N3KV2-E/RAS-10N3AV2-E Suzumi Plus (κυκλοφόρησε 11-2012 νομίζω), γιατί βλέπω ξεκίνησαν μικρές βουτιές οι τιμές του.
  10. Τι αξιολόγηση-περιγραφή έγραψε ο τύπος: http://www.skroutz.gr/s/2937397/Hitachi-RAS-RAC-S10HA.html :clap:
  11. @gnt Κατ' αρχήν σε ευχαριστώ εκ νέου για όλες τις απαντήσεις-συμβουλές σου και φυσικά τον χρόνο σου.:respect: Η λέξη "ημι-εμπειρικά" που χρησιμοποίησες είναι απόλυτα εύστοχη για τον τρόπο αντιμετώπισης του θέματος εγκατάσταση κλιματιστικού, αλλά φυσικά και άλλων θεμάτων ανάλογης φύσης στην Ελλάδα. Τώρα αν και λίγο αργά έπαθα και έμαθα, τουλάχιστον σε κάποιο καλύτερο από πριν. Σημαντικό βέβαια αν θα μπορούσες να δεις προηγούμενη δουλειά του υποψήφιου τεχνικού. Πάντως αυτό που έχω παρατηρήσει γενικά στον κλάδο των τεχνικών-μαστόρων, είναι ότι ανεξάρτητα από την κατάρτιση, υπάρχει έλλειψη "νοικοκυροσύνης", θα το έλεγα. Είναι δύσκολο να βρεις δηλαδή κάποιον που κυρίως λόγω χαρακτήρα, θα του αρέσουν προσωπικά οι δουλείες του να είναι νοικοκυρεμένες. Η τσαπατσου λιά μεγάλου ποσοστού είναι πραγματικά εκνευριστική, σε βαθμό που καταλήγουν να μην σέβονται και τον χώρο σου. Όσον αφορά την επιλογή, κλίνω περισσότερο προς Toshiba, κυρίως λόγω απόδοσης στην ψύξη. Οι ενδοιασμοί είναι: α) ο παραγόμενος θόρυβος καθώς το hitachi έχει ηχητική στάθμη στην εσωτερική μονάδα 40/33/24/22 dB για ταχύτητα ανεμιστήρα H/M/L/SL αντίστοιχα και από ότι βλέπω το toshiba έχει επίπεδο θορύβου σε db (H/L) εσωτερικής Μονάδας 38/26 δηλαδή +2 db στο L (δεν βρήκα το M) και β) γιατί δεν το είχες συμπεριλάβει στις αρχικές προτάσεις σου προς εμένα, για budget +-550E :worry: (γενικά το είχες προτείνει #6904 , #7018 post) :tease: Πιστεύω μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι να αποφασίσω :fool: .
  12. Απ' ότι περιγράφει το post που κοινοποίησες gnt, έκανα ακριβώς το αντίθετο στην εγκατάσταση του 1ου μου κλιματιστικού (toyotomi 18000btu). Με λίγα λόγια επέλεξα τον "γνωστό" και "καλό παιδί", ήμουν τελείως αδιάβαστος και αγνόησα επιδεικτικά όλα τα σημάδια αντιεπαγγελματισμού του τεχνικού, όπως π.χ. ελλείψεις σε εξοπλισμό εγκατάστασης, ανοργανωσιά, προχειρότητα κ.α.. Και φυσικά το "πλήρωσα" ακριβά γιατί στην ουσία πλήρωσα 2 φορές εγκατάσταση (230 Ευρώ σύνολο), δεν είχα κλιματιστικό της προκοπής σχεδόν 2 χρόνια και από τύχη δεν παρέδωσε πνεύμα. Το post είναι αναλυτικότατο και μάλιστα σκέφτομαι να εκτυπώσω τις αριθμημένες προτάσεις (1-10), αφού τις προσασρμόσω αναλογικά στην περίπτωση μου και τις στείλω με fax στον υποψήφιο τεχνικό. Επίσης, είναι και αρκετά "ψαρωτικό" να τα αναφέρεις αυτά στον οποιονδήποτε τεχνικό, καθώς θα καταλάβει εξ' αρχής ότι δεν έχει να κάνει με τελείως άσχετο-θύμα. Υ.Γ. Πώς βλέπεις @gnt, την σύγκριση μεταξύ του Toshiba RAS-B10N3KV2-E/RAS-10N3AV2-E Suzumi Plus και του Hitachi RAS/RAC-S10HB. Αξίζει τα +25 Ε (για την ακρίβεια) επιπλέον το πρώτο; Μήπως έχει και αυτό ψιλά τίποτα ψιλά γράμματα στην εγκατάσταση;
  13. Tο Mitsubishi MSZ/MUZ-SF25VE όντως ξεφεύγει από το μέγιστο budget μου, με αυτά που ισχύουν για την εγκατάσταση του. Απλά για ειδικούς λόγους προέκυψε ότι μπορώ να πάρω το Toshiba-RAS-B10N3KV2-E-RAS-10N3AV2-E-Suzumi-Plus με διαφορά 30 Ε από το Hitachi RAS/RAC-S10HB και πιστεύω ότι ανεβαίνω γενικά επίπεδο σε κατηγορία, λαμβάνοντας υπόψη ότι ενδιαφέρομαι κυρίως για ψύξη. Επίσης, υπάρχει καμία πρόταση για εγκαταστάτη που τηρεί τις προδιαγραφές στην περιοχή της Θεσσαλονίκης;
  14. Mitsubishi MSZ/MUZ-SF25VE vs Toshiba RAS-B10N3KV2-E/RAS-10N3AV2-E Suzumi Plus; και Toshiba RAS-B10N3KV2-E/RAS-10N3AV2-E Suzumi Plus VS Hitachi RAS/RAC-S10HB;
  15. Σε τοπικό κατάστημα (Θεσσαλονίκη) βρήκα το Hitachi RAS/RAC-S10HB σε καλή σκρουτζοτιμή. Ρώτησα και για το Mitsubishi MSZ/MUZ-SF25VE αλλά μου είπαν ότι δεν τα "δουλεύουν" αντιπροτείνοντας μου τα Toshiba ως "ίδιο" εργοστάσιο και κατ' επέκταση ίδια τεχνολογία. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ξανακούσει κάτι τέτοιο. Ξέρεις κανείς αν ισχύει; Αν ισχύει υπάρχει κάτι αντίστοιχο με το παραπάνω μοντέλο της Mitsubishi σε Toshiba; (Π.χ. αυτό: Toshiba RAS-B10N3KV2-E/RAS-10N3AV2-E Suzumi Plus)
×
×
  • Create New...