Jump to content

diadiktyako

Members
  • Δημοσιεύσεις

    3
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About diadiktyako

  • Ημ. Γέννησης Απρίλιος 7

diadiktyako's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Φήμη

  1. @ gnt Δεν αμφισβητώ την ακρίβεια των εποχιακών υπολογισμών SCOP/SEER, αλλά τη δυνατότητα εφαρμογής τους στα θερμότερα κλίματα, όπως της Ελλάδας. Αν δεις για παράδειγμα πώς υπολογίζεται το ευρωπαϊκό SEER, θα διαπιστώσεις ότι κάνουν τέσσερις μετρήσεις, στους 35, 30, 25 και 20 βαθμούς Κελσίου με συντελεστή βαρύτητας 3%, 33%, 41% και 23% αντίστοιχα(http://en.wikipedia.org/wiki/European_seasonal_energy_efficiency_ratio). Φυσικά στην Ελλάδα δεν πρόκειται να ανάψεις το κλιματιστικό αν η θερμοκρασία είναι 25 βαθμοί! Γι' αυτό δίνω περισσότερη βαρύτητα στο COP (μέτρηση πλήρους φορτίου στους 7 βαθμούς) και στο EER (μέτρηση πλήρους φορτίου στους 35 βαθμούς). @ antonn Δυστυχώς ή ευτυχώς το σπίτι το έφτιαξαν οι γονείς πριν χρόνια, όταν οι προεγκαταστάσεις για κλιματιστικά ήταν άγνωστες, τουλάχιστον στην επαρχία. Επίσης, οι εξωτερικές μονάδες των 4 κλιματιστικών στα υπνοδωμάτια μπορούν να μπουν μόνο στον τοίχο, γιατί οι βεράντες είναι στενές. Αυτό που ανέφερες για ελάχιστο μήκος σωλήνων τρία μέτρα, αν ισχύει και για τα μιτσουμπίσι που θέλω να αγοράσω, την έκατσα, γιατί περιπλέκεται πολύ το πράγμα. Πάντως είναι πολύ σημαντικό και θα το ρωτήσω πριν αγόρασω τα κλιματιστικά. Σ' ευχαριστώ για την επισήμανση!
  2. @ gnt, σ' ευχαριστώ για την άμεση και πολύ κατατοπιστική απάντησή σου. 1) Σε λύση LG θα πάω μόνο αν η διαφορά τιμής είναι μεγάλη ή αν η αγορά του συγκεκριμένου Mitsubishi παρουσιάσει άλλα προβλήματα, όπως η υποχρεωτική εγκατάσταση από εξουσιοδοτημένο συνεργειο (το οποίο δεν υπάρχει στην πόλη μου) για να ισχύει η εγγύηση. 2) Μέχρι να βγουν εποχιακές μετρήσεις για θερμά κλίματα κοιτάω μόνο COP/EER, τα οποία, νομίζω, ταιριάζουν ακριβώς στους μέσους όρους θερμοκρασίας της Αττικής. Τα SCOP/SEER είναι παραπλανητικά για την Ελλάδα. Ειδικά το SEER αγγίζει τα όρια του γελοίου. 3) Δυστυχώς τα δύο κλιματιστικά που θέλω να βάλω στο σαλόνι δεν μπορούν να τοποθετηθούν αντιδιαμετρικά, μόνο το ένα δίπλα στο άλλο, σε απόσταση 3-4 μέτρων. Όντως ένα 18αρι, ή ένα 21άρι που πρότεινες, θα αποδειχθεί πιο οικονομικό, αλλά τα μοντέλα που έχω δει έχουν δύο μειονεκτήματα. Χαμηλότερη ενεργειακή απόδοση και υψηλότερο θόρυβο. Θα κοιτάξω όμως καλύτερα μήπως εντοπίσω κάποιο. 4) Θα προτιμούσα να έχω πάρει κάποιες γνώμες από πριν, γιατί αλλιώς φοβάμαι ότι ο τεχνικός θα μου πασάρει την πιο εύκολη για αυτόν λύση. Επί τη ευκαιρία, μήπως ξέρει κανείς γιατί και οι δύο επίσημες αντιπροσωπείες της Mitsubishi Electric (Ρόμβος και Τενόρα) δεν διαφημίζουν το μοντέλο MSZ/MUZ-FH25VE; Το κρατάνε μόνο για τους μυημένους;
  3. Γεια σας και από μένα. Είμαι καινούριος στο φόρουμ. Σας βρήκα τυχαία, ψάχνοντας πληροφορίες για αγορά κλιματιστικών. Ειλικρινά είμαι πολύ τυχερός που έπεσα πάνω στο θρεντ αυτό, γιατί έμαθα πολλά πράγματα και θα αποφύγω λάθη που ήμουν έτοιμος να κάνω. Για παράδειγμα, ρώτησα ψυκτικό πόσα θέλει για τοποθέτηση και μου είπε 70 ευρώ το κομμάτι. Το θεώρησα ακριβό και σκόπευα να διαπραγματευθώ, αλλά μετά από αυτά που διάβασα εδώ, δεν θα προσπαθήσω να ρίξω την τιμή, αλλά να σιγουρευτώ ότι θα κάνει σωστή δουλειά. Κι ας ζητήσει και παραπάνω. Ένα ευχαριστώ λοιπόν κι από μένα σε όσους απαντούν εμπεριστατωμένα και με υπομονή στις απορίες που διατυπώνονται. Οφείλω πάντως να ομολογήσω ότι το θρεντ έχει γίνει τεράστιο και δύσχρηστο. Ίσως θα ήταν καλύτερο να ανοιχθεί ένα καινούριο. Στο προκείμενο τώρα. Έχω ένα σπίτι 150 τετραγωνικών στην Εύβοια και σκοπεύω να βάλω 6 εννιάρια κλιματιστικά, 4 στα υπνοδωμάτια και 2 στο σαλόνι. Το διαμέρισμα έχει όροφο και από πάνω και από κάτω, έχει διπλά τζάμια, και το καλοκαίρι απέκτησε και εξωτερική θερμομόνωση 5 εκατοστών. Ααα, η πολυκατοικία, επίσης διαθέτει κεντρική θέρμανση πετρελαίου με αυτονομία, αλλά δεν συμφέρει πλέον να ανάβεις τα καλοριφέρ. Οπότε τα θέλω και για ψύξη και για θέρμανση. (Αν βάλει πολλά κρύα, μπορώ πάντα να ανοίξω την κεντρική θέρμανση). Κύριο κριτήριό μου ήταν η ενεργειακή απόδοση των κλιματιστικών (EER/COP πάνω από 5) και έχω καταλήξει στα εξής: 1) Mitsubishi Electric MSZ/MUZ-FH25VE https://www.skroutz.gr/s/2756873/Mitsubishi-MSZ-MUZ-FH25VE.html 2) LG Prestige H09AK https://www.skroutz.gr/s/3269165/LG-Prestige-H09AK.html Αυτή τη στιγμή το Mitsubishi στο Σκρουτζ έχει 803 ευρώ και το LG 760. Για διαφορά 40 ευρώ προσανατολίζομαι προς το Mitsubishi, λόγω ποιότητας κατασκευής. Αν η ψαλίδα ανοίξει μπορεί να προτιμήσω το LG. Τα ερωτήματά που θα ήθελα να υποβάλλω στο φόρουμ είναι τα ακόλουθα: 1) Ποιο από τα δύο θα προτιμούσατε; Έχετε να μου προτείνετε κάποιο άλλο που μου ξέφυγε; (Εκτός από το καινούριο Daikin Ururu Sarara FTXZ25N / RXZ25N, του οποίου η τιμή είναι απλώς εξωπραγματική). 2) Παρατήρησα ότι το Mitsubishi έχει ελάχιστη απόδοση στην ψύξη 4777 Btu (ονομαστική 8530) και στη θέρμανση 6142 Btu (ονομαστική 10918), ενώ το LG έχει ελάχιστη απόδοση 1024 Btu για ψύξη και θέρμανση (ονομαστική 8530 και 10918). Αυτό δε σημαίνει ότι, αφού πιάσει την απαιτούμενη θερμοκρασία, το Mitsubishi θα καίει περισσότερο χωρίς να χρειάζεται; Ή δεν έχω καταλάβει εγώ καλά; 3) Το σαλόνι του σπιτιού είναι περίπου 45τμ (9 επί 5). Προβλέπεται να τοποθετηθούν δύο κλιματιστικά στον εννιάμετρο τοίχο πάνω από τις μπαλκονόπορτες. Είναι καλύτερο να υπάρχουν στο ίδιο χώρο δύο 9άρια κλιματιστικά ή να προτιμήσω ένα 18άρι; 4) Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να τοποθετήσεις τις εξωτερικές μονάδες σε τοίχο, ο οποίος έχει καλυφθεί με εξωτερική θερμομόνωση (διογκωμένη πολυστερίνη – γκρι πλάκες); Συγγνώμη για την πολυλογία και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
×
×
  • Create New...