Jump to content

sambouar

Members
  • Δημοσιεύσεις

    90
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by sambouar

  1. Τελικά έστειλα τη συσκευή στο σέρβις με κούριερ που μου έστειλε η infoquest την Παρασκευή το απόγευμα και μου επεστράφη την Τρίτη το μεσημέρι επιδιορθωμένο μέσα στα πλαίσια της εγγύησης. Μου άλλαξαν τα πλήκτρα αυξομείωσης της έντασης. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα τόσο άψογη εξυπηρέτηση. Μπράβο στην Infoquest. Άλλη μια φορά είχα χρειαστεί σέρβις για το LG G4 το οποίο επισκευάστηκε(αλλαγή πλακέτας) πάλι στα πλαίσια της εγγύησης. Τέλος καλό όλα καλά
  2. πάρε ένα πιστολάκι μαλλιών και ζέστανε λίγο τοπικά το κουμπί ίσα ίσα να ζεσταθεί με κλειστό το κινητό και πάτα και το πάνω και το κάτω κουμπί μερικές φορές ίσως πήρε υγρασία και κόλλησε από το κρύο ίσως κάτι άλλο,δοκιμασε ίσως ξεκολλήσει αλλιώς ανοιγμα Το δοκίμασα μόλις τώρα αλλά δεν έγινε τίποτα :( Θα το στείλω στο σέρβις. Ευχαριστώ για τη βοήθεια παιδιά.
  3. Αυτό φαντάστηκα και εγώ αλλά επειδή είδα σε κάποια φόρουμ ορισμένους με παρόμοιο πρόβλημα και τους πρότειναν λύσεις με διορθώσεις στο λογισμικό, είπα να ρωτήσω μήπως μπορεί να με διαφωτίσει κάποιος.
  4. Μια βοήθεια συμφορουμίτες. Χθες επειδή δεν λειτουργούσε το κουμπί volume up, έκανα μία επανεκκίνηση το κινητό και από τότε έχει κολλήσει στο fastboot menu χωρίς να μου δίνει την επιλογή να φορτώσει το λειτουργικό. Το άφησα να τελειώσει η μπαταρία και με το που συνέδεσα το φορτιστή ξαναφόρτωσε σε fastboot menu. Έχετε καμμία λύση υπόψιν σας ή να το στείλω στο σέρβις της infoquest (αγορασμενο από Κωτσόβολο)?
  5. Σωστό....με την προϋπόθεση ότι δεν θα μου ξανασυμβεί :)
  6. Την προηγούμενη εβδομάδα μπήκα στο club των Procordia fans και εγώ. Συσκευή αγορασμένη από κατάστημα Wind τον Δεκέμβριο του 2016 με σειρά 601 bootloopare και περιμένουμε ανταλλακτική πλακέτα στο σέρβις. Περαστικά μας. Παρεμπιπτόντως αγόρασα σε black friday ένα Xiaomi Redmi 4A στα 100€ για να την περάσω μέχρι να φτιαχτεί το G4 και αν εξαιρέσεις την κάμερα, θα μπορούσα να το κρατήσω για μόνιμο τηλέφωνο. Μπράβο στην Xiaomi.
  7. Καλή επιτυχία :) Στάλθηκε από το LG-H815 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  8. Καλή επιτυχία και χρόνια πολλά σε όλους. Στάλθηκε από το LG-H815 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  9. Ναι, άσπρο χρυσό και εγώ
  10. Ήταν εγκαίνια του καταστήματος της wind στην Τσιμισκή Θεσσαλονίκης. Δεν είχε μόνο μία συσκευή. Απλά πρόλαβα και πήρα. Στο φινάλε πόσα εκθεσιακά κομμάτια να είχαν? Η συσκευασία ήταν απείραχτη, τα αυτοκόλλητα ασφαλείας της LG στη θέση τους και τα αυτοκόλλητα που κάλυπταν τη συσκευή ολοκαίνουργια, ούτε δαχτυλιά.
  11. Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές παιδιά, αχρείαστες να είναι :lol:
  12. Οπότε αν γίνει κάτι (χτύπα ξύλο) το πηγαίνω στη Wind και όχι σε εξουσιοδοτημένο σέρβις. Σωστά?
  13. Δίνουν πιστωτικό σε περιπτώσεις βλάβης? Αν και θα με ενδιέφερε πάλι η ίδια συσκευη :)
  14. Η αλήθεια είναι ότι ήμουν ενήμερος για το πρόβλημα. Αλλά στα 200€ ελληνικής αντιπροσωπείας και με εγγύηση 2 ετών θεωρώ ότι είναι ευκαιρία. Και πρόβλημα να εμφανιστεί θα λυθεί από το επίσημο σέρβις.
  15. 601 είναι τα τρία πρώτα νούμερα
  16. Από που φαίνεται η παρτίδα?
  17. Επειδή ήμουν υποψιασμένος δεν το είχα όλη τη μέρα στο χέρι. Αλλά ήθελε δεύτερη φόρτιση μέσα στη μέρα. Ελπίζω να στρώσει όπως λες.
  18. Καλησπέρα σε όλους. Εγώ αγόρασα το LG G4 από προσφορά καταστήματος της Wind στα 200€ την προηγούμενη εβδομάδα. Θεωρώ ότι είναι εξαιρετική συσκευή με μόνο μελανό σημείο η μπαταρία του που διαρκεί πολύ λίγο. Δεν μου βγάζει τη μέρα ούτε με συντηρητική χρήση. Το προηγούμενό μου τηλέφωνο ήταν το ΝΟΚΙΑ 930 και δεν είχε ιδιαίτερα καλή μπαταρία αλλά τουλάχιστον έβγαζε τη μέρα. Υπάρχει περίπτωση αν αλλάξω μπαταρία να διορθωθεί?
  19. LG G4 στο αυτόματο, χωρίς επεξεργασία. Σημειωτέον στην πρώτη φωτό η ρόδα περιστρεφόταν αργά και στη δεύτερη ο κόσμος χόρευε γύρω από τη φωτιά. Θεωρώ το αποτέλεσμα καλό(προερχόμενος από Nokia lumia 930).
×
×
  • Create New...