Jump to content

vgiozo

Members
  • Δημοσιεύσεις

    1.876
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Δημοσιέυσεις posted by vgiozo

  1. Περίεργο που αυτό το κινητό δεν έχει περισσότερους χρήστες, έχει λάβει Ανδροιδ 12 εδώ και λίγο καιρό και τις προηγούμενες μέρες έλαβε και ενημέρωση στο Α12.

    Τρέχουσα έκδοση F.04

  2. On 3/9/2021 at 10:49 ΜΜ, surprise said:

    Έχει ηχογράφηση κλήσεων;

    Όχι, θέλει 3η εφαρμογή.

    Σε δίκτυο Wind χθες ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά το VoLTE (που ήταν πάντα ενεργοποιημένο ως ρύθμιση, αλλά δεν εμφανιζόταν στη μπάρα εργασιών) για τις κλήσεις.

     

  3. Εγω το αγορασα "δεύτερο χερι", σφραγισμένο όμως, πριν απο καμια βδομαδα, εχει ασφαλως ενημερωθεί σε Ανδροιδ 11, μαλιστα ελαβε κ 2 πρόσθετες ενημερωσεις, τωρα είμαι στην έκδοση 11_C.10

    Το ηχείο του ειναι καλύτερο απο του realme 7 5g, που ειναι το κύριο κινητό μου.

  4. On 29/8/2021 at 7:37 ΜΜ, bbbb said:

    Ετσι και αλλιώς σε όλα τα κινητά εκείνης της γενιάς mediatek cpu και κινέζικων μαρκών τύπου thl,doogee,umi κτλ σπάνια θα πετύχαινες μοντέλο τους που να έχει καλό δέκτη gps, οπότε κατά την γνώμη μου αυτό δεν αποτελεί κριτήριο για τα νεότερης γενιάς mtk κινητά και πιο γνωστών κατασκευαστών όπως πχ η xiaomi

    Συχνά όταν πρωτο-τρέχει κανείς εφαρμογές GPS, ζητούν τη ρύθμιση (calibration) της πυξίδας..για κάποιο λόγο γίνεται αυτό και κάπως αξιοποιείται.

    Παρόλαυτά, εκτός από τα πιο φτηνά μοντέλα, είτε παλιότερα είτε νεώτερα κινητά είχαν/έχουν πυξίδα, οπότε είναι δύσκολο να το αποδώσω στον επεξεργαστή, χωρίς να ληφθεί υπόψη το υπόλοιπο πακέτο.

    Και το Honor 8 (Kirin 950 + πυξίδα) που είχα, πάντως δεν είχε φοβερό GPS (πολύ δύσκολο έως αδύνατο να βρει σήμα σε εσωτερικό χώρο, απαίτηση συχνού καλιμπραρίσματος κοκ...ωστόσο το αγαπημένο μου κινητό μέχρι στιγμής, με εξαίρεση τη μπαταρία...πολύ μετάνιωσα που το έδωσα)

  5. 1 minute ago, spy14 said:

    Δεν γνωρίζω αν έχει πυξίδα πάντως στην χρήση είναι απόλυτα ακριβές το δικό μου.

    Για ποιό λες;

    Just now, athanaso77 said:

    Συσκευές χωρίς πυξίδα δεν είναι σε θέση να καταλάβουν τον προσανατολισμό, εκτός και αν είναι σε κίνηση και έμμεσα μέσω του GPS δείχνουν τον προσανατολισμό στο χάρτη.

    Ευχαριστώ, και σε κίνηση εμφανίζουν συχνά θέματα από τη δική μου εμπειρία, αν και με είχε εξυπηρετήσει κι εκείνο το τηλέφωνο αρκετές φορές...οπότε δυστυχώς δεν μπορούμε να τη βγάλουμε με κινητό στα ~100€

     

  6. 3 minutes ago, spy14 said:

    Πήγαινε σε ένα κοτοσοβολο και ρωτά αν μπορούν να στο φέρουν έστω και με λίγες μέρες καθυστέρηση.

    Θα πάρω ένα τηλέφωνο πρώτα να δω.

    Μόλις συνειδητοποίησα ότι όλα τα κινητά της χαμηλής/φτηνής κατηγορίας (Redmi 9A, 9C, Realme C21, Realme C11) ΔΕΝ έχουν Πυξίδα...

    Αυτό δεν επηρεάζει τη πλοήγηση, πχ για να εντοπίζεται σωστά ο προσανατολισμός, πέρα από τη θέση; Είχα παλιά ένα THL T5S, χωρίς πυξίδα, και ήταν βάσανο γιατί συχνά (όχι πάντα) έχανε το προσανατολισμό, κοίταζα προς βορρά κ το βέλος έδειχνε ανατολικά και τέτοια.

     

  7. 4 hours ago, user_one said:

    Θα βάλεις κάρτα sim μέσα; (a-gps)

    Αν το χρησιμοποείς σε offline mode (με κατεβασμένους χάρτες), δε θα ήταν καλύτερα ένα οικονομικό tablet στις 7-8 ίντσες;

    Θα βαλω καρτα κ για ιντερνετικό ραδιόφωνο κ για δεύτερο τηλεφωνο, ειτε αλλο αριθμο ειτε δεύτερη καρτα με τον ιδιο αριθμο.

    Το τάμπλετ παραειναι μεγάλο και γενικά αλλά και για το χωρο που εχω στο ταμπλό στο αμάξι (οι αεραγωγοί ειναι ψηλα στη μεση του ταμπλο, κ θα εμποδιζει τη ροη του αερα).

    Πραγματικά ακομη κ με παλιότερο μικρότερο κινητο, ποτε δε ενιωσα οτι χρειάζομαι μεγαλύτερη οθονη

  8. 4 hours ago, DjTony said:

    Είχα πάει με ένα κινέζικο 6ετιας του πατέρα μου από Αθήνα Κροατία, είχε 4 γιγα ram νομίζω.. Πήγαμε και ήρθαμε εννοείται χωρίς κανένα κόλλημα.. Γενικά δε θέλει πολλά τεχνικά χαρακτηριστικά από τη στιγμή που η χρήση του θα είναι αποκλειστικά για GPS 

    Δες το Blackview A80 Plus

    Αρκετά καλή λύση, με πλεονεκτήματα το NFC, USB-C και τη πολύ καλή ταχύτητα Wifi...έχει και Fingerprint Reader, αλλά σε δοκιμές είναι αρκετά αργό με αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες

    https://www.notebookcheck.net/Blackview-A80-Plus-Smartphone-Review-Little-Money-For-Fast-Internet.528049.0.html

    https://www.youtube.com/watch?v=p6tt3wj6UYI&

     

    Είναι πιο κοντά σε επιδόσεις στο Redmi 9A, αλλά:
    - το Redmi 9A έχει 39% μεγαλύτερη αυτονομία
    - κ είναι 20€ φθηνότερο
    - υποθέτω θα έχει καλύτερη υποστήριξη λογισμικού

    Εχουν ανέβει οι τιμές στα κινητά τελευταία κι ενώ πριν θα έπαιρνα το Redmi 9 κοντά στα ίδια χρήματα, τώρα ξύνω το πάτο των smartphone.

     

  9. Θέλω να αγοράσω ένα δεύτερο κινητό με κύρια χρήση τη πλοήγηση, πρακτικά το φθηνότερο που μπορώ να αγοράσω και να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα/κολλήματα με Here Maps & Google Maps.

    Πρακτικά τα προσόντα που νομίζω ότι πρέπει να έχει είναι

    • καλή φωτεινότητα
    • καλή λήψη gps
    • επαρκές ηχείο για το αυτοκίνητο
    • καλή μπαταρία/αυτονομία, για να μη φορτίζει συνεχώς και ψηθεί στο αμάξι (ενώ πού και πού χάνεται η σύνδεση με το φορτιστή αναπτήρα, δε θέλω να ξεμείνω)

    Τα φθηνότερα είναι τα Redmi 9C, Realme C21 (κοντά/κάτω από τα 100€) ... δε ξέρω πώς τα πάνε στη πράξη.

    Από κει και πάνω υπάρχει το Realme 7i, Redmi 9 (το φθηνότερο με τα 3γίγα RAM διαβάζω ότι μπορεί να κολλάει στη χρήση), Poco M3 αλλά φτάνουμε τα 150€.

     

  10. Εφτασε η android 11 εκδοση, την εχει εγκαταστήσει κανεις;

     

    ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΊΑ

     

    Η αναβάθμιση ολοκληρώθηκε επιτυχώς, έκδοση RMX2111_11_C.02

  11. Νομίζω ότι έχασε μια ευκαιρία φέτος η Realme...ελάχιστες αναβαθμίσεις από πέρσι, πιο "incremental" δε γινόταν...

     

    ...χρειάστηκε να πάρω έκτακτα συσκευή και τελικά κατέληξα στην 7 5G, λόγω τσιπ / επιδόσεων / μπαταρίας / ισορροπημένων καμερών...με μια στοχευμένη αλλά ουσιαστική αναβάθμιση, η σειρά 8 θα μπορούσε να σαρώσει τις πωλήσεις της Xiaomi στην Ελλάδα.

  12. Ποιά είναι η τελευταία ενημέρωση λογισμικού που έχετε;

     

    Εμένα τώρα έχει την RMX2111_11_A.34 (security patch Μαΐου)

     

    Μόλις προχθές πήρα το κινητό από Γερμανό...σε ιστοσελίδες που παρακολουθούν τις ενημερωσεις της Realme δεν υπάρχει πουθενά η συγκεκριμένη.

  13. Με έκαψε η τελευταία ενημέρωση που ήρθε μόλις σήμερα...τη κατέβασα, το έβαλα να επανεκκινήσει, τελευταία φορά που κοίταξα ήταν στο 40%, μετά ήταν στο μενού του Ανδροιδ, με μόνες επιλογές το reboot, wipe data...μετά από 10 επανεκκινήσεις πάλι στα ίδια...

     

    Πήγα να δω αν μπορώ να σώσω τίποτα σε αυτή τη κατάσταση, δεν το έβλεπε ο υπολογιστής καθόλου, οπότε έκανα wipe data (δεν ξέρω γιατί, απ' τα νεύρα μου μάλλον) και τώρα πρέπει να δω πως θα φλασάρω τη ΡΟΜ, γιατί δεν έχω κανένα κινητό, ούτε χαζό πλέον...τα έσπρωξα σε γονείς κτλ και τώρα δεν μπορώ καν να δεχθώ τηλεφώνημα.

  14. στο κάνει και σε άλλες εφαρμογές ή μόνο στο vibe;

    πχ η κάμερα δεν ανοίγει σε πολύ σκοτεινούς χώρους ,και μπορείτε να το τεστάρετε ανά πάσα ώρα,το ίδιο συμβαίνει και αν κάτι έστω και μικρά εμποδίζει την έξοδο της κάμερας πχ η θήκη

    αν ακούγεται το μοτέρ και η κάμερα δεν ανοίγει δυστηχός πάτε για ανταλακτικό πρισματικό οδηγό

     

    Μέχρι στιγμής μόνο στο viber, όσο μπορώ να θυμηθώ...

  15. Καλη Χρονια. Η pop up καμερα μετα απο πτωση δεν εμφανιζεται ενω ακουγεται να λειτουργει το μοτερακι. Ειχε κανεις παρομοια εμπειρια?

     

    Όχι, εμένα άρχισε να κολλάει (στο Viber) χωρίς να έχει προηγηθεί πτώση...όταν το παθαίνει μπορεί να μην ανοίγει η μπροστινή κάμερα καθόλου, μπορεί να ανοίγει μόνη της καθυστερημένα (πχ 10 δευτ > 1 λεπτό της κλήσης), ή να χρειάζεται εναλλαγή πίσω/μπροστινής κάμερας μερικές φορές για να ανοίξει.

     

    ...δεν ακούγεται όμως το μοτεράκι να δουλεύει, απλώς δεν εκτελεί την εντολή.

  16. Παίδες στα 299€ αξίζει πλέον;

     

    Θα το αγοράζατε τώρα σε αυτή τιμή;

    έχει κανείς εμπειρία με Mi 10(τ) Lite 5G από άποψη κάμερας και μπαταρίας;

  17. Μού επέστρεψε το Banggood - προς τιμήν τους - 120€ για να αλλάξω οθόνη+αισθητήρα αφής, και έλεγα με μικρότερο κόστος 50-65€ περίπου να το κάνω μόνος μου, αλλά τελικά το φοβάμαι λίγο.

     

    Σκέφτομαι να πουλήσω το Mi 9T 128GB στα 120€ μαζί με ολοκαίνουρια (ανέγγιχτα, στο κουτί τους) θήκη και τζαμάκι Nillkin (το πιο ακριβό, με πληρη κάλυψη), σε κάποιον που θα τον ενδιέφερε το συγκεκριμένο κινητό.

     

    Θα άξιζε, πιστεύετε;

  18. ισως το flesh να εννοει το δαχτυλο σου. και στο black flat, μια μαυρη επιφανεια.

     

    ----- προσθήκη μηνύματος 79 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

     

    Aν διαβασεις το τοπικ που παρεθεσα, το προβλημα ειναι με oled οθονες που καποιες πουληθηκαν κ σαν γνησιες.

     

    Στο νημα εκεί κάποιος αναφέρει περίπτωση που με την miui 12, αρχικά μετα την αλλαγή οθόνης του εμφάνιζε 5touch και μετα το ξαναπήγε στο σέρβις, αντέγραψαν κάποιο κώδικα/firmware απο τη παλιά οθόνη και η ιδια η νεα μετα λειτουργούσε κανονικά με 10touch.

     

    ...

    Πολλοί πωλητές γράφουν στο τιτλο lcd και στη συνέχεια μιλούν για oled, ενω κάποιοι πωλούν και τις δυο στην ίδια αγγελία (aliexpress)...

     

    To banggood προσφέρθηκε - κι εγώ συμφώνησα - να μου επιστρέψει 120€, ενω το χαμηλότερο κόστος επισκευής (οθόνη + εργατικά) χωρίς ΦΠΑ που βρήκα ήταν 141€...

     

    Αλλά τώρα σκέφτομαι μήπως πουλήσω τη συσκευή κάνα 100€, για όποιον θα ήθελε να κάνει μονος την επέμβαση, και με 220€ να παρω κατι άλλο

  19. Tεράστια προσοχη παντως τι οθονη θα βαλεις. εχουν αναφερθει προβληματα μη αναγνωρισης του δαχτυλικου και αναγκη factory reset και πολλα παρομοια "ομορφα" με το miui12.

    https://forum.xda-developers.com/k20-pro/help/miui-12-fingerprint-unlock-defective-t4122135

     

    Όπως έγραψα και στο XDA μέρος των προβλημάτων το αντιμετωπίζω ήδη με το MIUI 12, χωρίς να έχω αλλάξει την οθόνη...συγκεκριμένα, μού βγάζει το ίδιο μήνυμα που αναφέρει κι ο TS στο νήμα που παραπέμπεις...

    "from CIT menu I ran the fingerprint sensor test. Result shows: all success. Next test (Fod fingerprint input test) gives following message:

    Your phone has password can not enroll fingerprint information"

     

    ...χωρίς βέβαια τα προβλήματα bootloop κτλ...απλώς δουλεύει πιο αργά ο αναγνώστης αποτυπωμάτων στο νέο λειτουργικό.

     

    ΟΜΩΣ

     

    Όταν πάω "CIT > (dot menu) additional tools > 13. fod fingerprint calibration", που καποιος ανέφερε ότι φτιάχνει το πρόβλημα

    - πατάω START

    - μου ζητείται να "Put the FLESH FLAT then click NEXT"

    ...τί σημαίνει αυτό;

    - Πατάω NEXT, όλα τα τεστ δείχνουν "succeed"

    - Μού ζητείται να "Put the BLACK FLAT then click NEXT"

    ...ορίστε;

    - Πατάω NEXT

    - Όλα τα τεστ δείχνουν "Succeed", εκτός από το τελευταίο, το "PERFORMANCE_CHART Test, που δείχνει "Failed"...

     

    Επίσης βγαίνει ένα μήνυμα στα κινέζικα στη κορυφή που μεταφράζεται (google translate) ως

    "Please wipe the screen and test head and try again or replace the module"...

    ...δλδ να καθαρίσω την οθόνη, να δοκιμάσω τον αναγνώστη και να επαναλάβω το τεστ ή να αλλάξω τον αισθητήρα αποτυπωμάτων...αν καταλαβαίνω καλά.

     

    Το τελευταίο τεστ φαίνεται πως προσωρινά κρασάρει την αυτόματη φωτεινότητα, που μένει υψηλή και πρέπει να κλείσω την οθόνη για να επανέλθει...

×
×
  • Create New...