Jump to content

msland

Members
  • Δημοσιεύσεις

    45
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by msland

  1. Καλησπέρα σας! Ψάχνω αλλα έχω μπερδευτεί λιγο...το συγκεκριμένο κινητό το θέλω για άτομο που κάνει βασική χρηση (τηλεφωνο, μνμτα, social αντε και κανενα απλο παιχνίδι και φυσικα φωτογραφία)...Ενας χρήστης που δεν είναι έμπειρος για να εγκαταστήσει έμμεσα εφαρμογές κλπ, μπορεί να εγκαταστήσει απο το "μαμα" app store του, facebook, messenger, ibank, instagram, viber και whats up (της cosmote)? Το backup των επαφών πως γίνεται; Εγω παράδειγμα το εχω συνδέσει με gmail Και περνάω στο κινητό απευθείας απο εκει τις επαφές στο κινητο. Ρωτάω γιατί για το χρήστη που προορίζεται αυτά χρειάζεται. Φαινεται να αξίζει σαν συσκευή (ειδικά στη τιμη των 144) και σίγουρα η Huawei για να καλύψει το "κενό" της έλλειψης google θα πρέπει να έχει κάνει ωραία δουλειά, αλλα αξίζει τελικα χωρις google (για χρήστη που δε θα κάτσει να ψάξει περαιτέρω). Μήπως καλύτερα το Huawei Y7 2019; Ξέρω πολλές οι ερωτήσεις χαχαχα, συγγνώμη για το "Σεντόνι"! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  2. msland

    Huawei P20

    Το adaptive battery υπάρχει καπου ως ρύθμιση; Γιατι δε μπορω να το εντοπίσω. Ειδα καπου ενα βιντεάκι, αλλα δε βρίσκω αντίστοιχη ρύθμιση στο P20.
  3. msland

    Huawei P20

    Παιδια δε ενθουσιάστηκα...εκτος απο το night mode που ειναι οντως πολυ ωραίο, κατα τα αλλα δε μπορω να πω οτι μου άρεσε. Επισης μου κάνει καποια μικρά λαγκαρίσματα..
  4. msland

    Huawei P20

    Καλησπέρα! Και εμένα μου ήρθε η αναβαθμιση. Αγορασμένο απο public με κάρτα sim cosmote μεσα. Θυμίστε μου , πριν κάνουμε την αναβάθμιση κάνουμε επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, για να περάσει "καθαρη" η αναβάθμιση ή αφου κάνουμε την αναβάθμιση κάνουμε επαναφορα; Καπου ειχα διαβασει εδω αντίστοιχο ποστ αλλα δυστυχως δεν το βρίσκω. Ευχαριστώ!
  5. msland

    Huawei P20

    Καλησπέρα σε όλους! Έχω το εξής πρόβλημα, δε ξέρω αν φταίει η οθόνη, αλλά κάποιες φορές (αρκετα σπάνια βεβαια),΄όταν είμαι στην αρχικη οθόνη, με ξεκλείδωτο κινητο και μου έρχεται μυνημα απο messenger (δηλαδη εμφανίζεται το κυκλάκι με την εικονα προφιλ) καποιες φορές αντιδράει σα να πατάω πανω στο κυκλακι και μου ανοίγει τη συνομιλία χωρις να το αγγίξω!! Το παθαίνει κανεις άλλος; Σας παραθέτω και καποιες ίσως χαζες λεπτομέρειες, αλλα πραγματικά δε ξερω τι μπορει να φταίει: Το κινητο το έχω σε θηκη-πορτοφόλι. Το κυκλάκι του messenger το εχω τοποθετημένο στο δεξι μερος της οθόνης, οποτε οταν ερχονται μυνήματα "καθεται¨ εκει. τωρα το τοποθετησα αριστερα και αναμένω. Προσπαθω να καταλάβω αν είναι θεμα οθονης, ή αν εχει καποιο λογισμικο που "διαβαζει" τις συνήθειες μας και εχει "αποφασίσει" απο μονο του μια στο τοσο να το ανοιγει, ή εαν φταίει η θήκη του κινητου- μηπως ετσι οπως το αγκαλιάζει το κινητό το πλαστικο "παταει" εκεινη τη πλευρα..; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! p.s. Το κινητό το έχω 5 μήνες περιπου και το φαινόμενο αυτό το κάνει κανενα 3μηνο περιπου, αλλα οπως ειπα αρκετα σπανια..μεχρι τωρα δηλ να εχει γίνει 6 φορες...
  6. msland

    Huawei P20

    Σε ευχαριστώ για τη συμβουλή! Απεγκατέστησα fb και messenger και φαινόταν οντως για 12 ωρες λιγο καλύτερα η μπαταρια (με ανοιχτο wifi, εν συγκρίσει με οταν ειναι αυτες οι εφαρμογες μεσα). Μετά τις 12 ωρες τις ξανα εγκατέστησα. Οντως μου εβγαλε μνμ το κιν καποια στιγμη οτι το messenger ειναι ενεργοβόρο (βεβαια με βάση τη μπαταρία που κοίταξα, το fb "τραβάει περισσότερη"). Σήμερα μου εκανε και διάφορα, χθες ήταν στο 21 %, το απενεργοποίησα. Σήμερα το ανοιξα ξανά, και με το που άνοιξα wifi έκανε ενα drop λες και εκανε αντιστροφη μετρηση σχεδον! Επεσε στο 14% και μετα σταθεροποιήθηκε. Δε ξερω αν την εριξαν οι εφαρμογές που συγχρονίζονταν ,επειδή συνδέθηκαν στο wifi. Αλλα και παλι ειναι λογικο; Έχει λιγες ώρες που έβγαλα το fb και έβαλα το fb lite. Φαίνεται η μπαταρία να λειτουργεί πιο νορμαλ προς το παρον. Σημείωση: Δεν έχω παιχνίδια στο κινητό ή κάτι άλλο που να "κουράζει" την μπαταρία. Έχω αφαιρέσει ο,τι περιττή εφαρμογή είχε και έχω μόνο αυτα που χρειάζομαι για επικοινωνία δηλ viber,gmail,fb,messenger Συγγνώμη για το μεγάλο μήνυμα! Καλό μήνα να έχουμε!
  7. msland

    Huawei P20

    Καλησπέρα! Εχω το κινητό περίπου 1,5 μήνα. Ειναι υπέροχο, δε το συζητώ, απλώς με απασχολεί λιγο η μπαταρία! Εχω την αίσθηση οτι τον τελευταίο καιρό πεφτει πολυ γρήγορα!Έχω κανει ρυθμίσεις (χαμηλη φωτεινότητα, κλεισιμο οθονης στα 15 δευτ, στην εκκίνηση εφαρμογών τα έχω όλα κλειστά εκτος απο messenger και viber)...όταν παω στη χρήση μπαταρίας πρώτο που μου εχει είναι το fb με 29% και ακολουθεί messenger 12%. Να έχουν παθει κανα κολλημα αυτες οι εφαρμογές και να "τρωνε" την μπαταρία έτσι γρήγορα τον τελευταίο καιρο;
  8. msland

    Huawei P20

    Καλησπέρα! Ποια είναι η τελευταία έκδοση που υπάρχει? Έχω την 9.1.0.345 και βγάζει πάλι ενημέρωση και έχω κανει ήδη 2.
  9. msland

    Huawei P20

    Να κάνω μια ίσως μια "κουτή" ερώτηση; Πηρα το κινητο και εχω 8.1.0.152 και android 8.1. Ειναι αναγκαίες οι αναβαθμίσεις που αναφερετε; Είδατε καποια σημαντική διαφορά (πχ καλύτερη διαχείριση μπαταρίας); Γιατί κάπου είδα στις σελίδες οτι κάποιοι αναφέρανε οτι η μπαταρία για παράδειγμα φαίνεται να πέφτει ισως πιο γρήγορα, ενω κάποιοι άλλοι αναφέρανε βελτίωση κάμερας.
  10. msland

    Huawei P20

    Καλησπέρα σας! Εβαλα σημερα το κινητο για φόρτιση και έτσι οπως ακουμπησε-πέρασε το δάκτυλό μου στο μεταλλικό πλαίσιο (ενώ φορτίζει) είναι σα να "δονείται". Σας το κάνει και εσάς; Ή "χάνει ρεύμα" απο πουθενά εμενα(οταν περνάει ρεύμα) και όταν περνάω το χέρι μου στη μεταλλικη πλευρά κάνει ετσι; Ακόμη, παρατήρησα οτι ζεστένεται λιγο (τουλαχιστον μεχρι να πιάσει περίπου 60%), αλλα λογικά ειναι φυσιολογικό λόγω ταχυφόρτισης..; Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις, απλώς ειναι κάτι νέο για μένα (το προηγούμενο κινητο δεν ειχε τετοιες τεχνολογιες). Σας ευχαριστώ! Καλή συνέχεια!
  11. msland

    Huawei P20

    Ευχαριστω πολύ για την αναλυτική και άμεση απάντηση!! Το πήρα τελικά απο public στα 229 (κατεβασανε κιαλλο την τιμη), σίγουρα αποτελει αναβάθμιση σε σχέση με το sony E4G που είχα. Ειναι με Android 8,1, σε 9 θα μου έρθει αυτόματα να υποθέσω; Δε χρειάζεται να κανω κατι ετσι; Επειδή απο οτι ξερω, γενικώς καλο ειναι να περαστεί απευθείας πριν βαλω εφαρμογες κλπ. Κάτι άλλο που πρέπει να ξέρω τωρα για την αρχη; Πχ φορτιση μπαταρίας;
  12. msland

    Huawei P20

    Καλησπέρα σας! Καλές γιορτές με υγεία! Θα ήθελα να ρωτήσω εσας τους έμπειρους χρήστες, εαν σαν κινητό αξίζει για αγορά τωρα. Ενδιαφέρομαι για την αγορά του και γενικώς τα κρατάω πολυ τα κινητά μου (4ετια). Απο χρήση κάνω τη βασική, λίγο social, ιντερνετ και μουσική (και δεν εχω ανοιχτά συνέχεια δεδομένα)- συνολο δηλ 2-3 ωρες συνολικά το χρησιμοποιοώ με δεδομένα εφαρμογές κλπ. Απο μπαταρία πόσο σας διαρκεί περίπου; Πιθανότατα βεβαια να τα εχετε ξανα απαντήσει αυτα τα ερωτήματα αλλα είναι πολλές οι σελίδες! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
  13. msland

    Honor 10

    Καλησπέρα! Ενδιαφέρομαι για το συγκεκριμένο κινητό, μιας και φαινεται (σε αυτη την τιμη που ειναι τωρα γυρω στα 220) μια καλή ισορροπημένη επιλογή και θα ήθελα να σας κανω την εξής ίσως κλασική ερώτηση. Ακουω διφορούμενες αποψεις για την μπαταρία του κινητού... Προσωπικά η χρήση που κάνω συνήθως είναι λιγο ιντερνετ, fb , μουσική... αρθροιστικά θα πω 4ωρο ανα ημέρα...τη βγάζει πιστευετε 1μιση μερα; Σε βάθος χρόνου (οσοι το εχετε καιρο), εχει πεσει πολύ σε επιδόσεις η μπαταρια; Επισης θα ήθελα να μου πείτε εαν γνωρίζετε, αν η χρήση απλου φορτιστή και οχι ταχυφορτιστή εχει επιπτώσεις στη μπαταρία του κινητού. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη αν σας κουρασα! Καλό υπόλοιπο ΣαββατοΚύριακου.
  14. Παιδιά σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και τις απαντήσεις σας! Νομίζω ξεκαθάρισε στο μυαλό μου το πως θα κινηθώ και μάλλον θα ακολουθήσω τη συμβουλή του συμforumίτη gippas. Ακριβώς επειδή τα κρατάω αρκετά τα κινητά μου, θα προσπαθήσω να αυξήσω λιγο το budget (και ίσως μεχρι τότε να πέσει και λίιιγο ακόμη η τιμή των συσκευών που αναφέρατε) ωστε να αγοράσω κάτι που να έχει περισσότερη και σε βάθος χρόνου υποστήριξη. Να είστε καλά, καλή συνέχεια!
  15. Καλησπέρα σας! Θα κάνω μια ερώτηση που ίσως έχετε βαρεθεί να απαντάτε, αλλά συγχωρέστε με. Είναι να αλλάξω κινητό γιατί το έχω πια 4 χρόνια και δεν "σηκώνει" εφαρμογές κτλ.(τα κρατάω δηλ. τα κινητά μου) και ειναι και ευκαιρία ίσως τωρα με κατι προσφορες που βγαίνουν. Το budget μου ειναι 250 ..το κινητό όμως αυτο "μου έχει μιλήσει" καθως φαίνεται όπως λετε να έχει πολύ καλή κάμερα και αξιοπρεπέστατη μπαταρία(εν συγκρίσει με άλλα μοντέλα) που το θεωρω σημαντικό, δυστυχως όμως ειναι στα 300 απο σκρουτζ. Απo εξωτερικό δεν εχω παρει ποτέ και φοβάμαι με αυτά που λένε περι τελωνείων - εχω διαβάσει για πχ banggood οτι με priority δεν υπάρχει θέμα, αλλα φοβάμαι τωρα ειδικά που είναι και γιορτές μήπως ειναι πιο αυστηρά τα πράγματα και μου βγει το κινητό...iphone σε τιμη! Εν κατακλείδι : Γενικώς λοιπον αξίζει το κινητό να το πάρω - αν και ειναι του 2017 (βέβαια δεν εχω κόλλημα με το να ειναι τελευταίο μοντέλο) ή να δω και κάτι άλλο; Αν το αγοράσω να παω σε σκρουτζ ή πιστεύετε οτι δεν θα εχω θεμα με bangood (ρωτάω και απο θέμα τεχνικής κάλυψης.. το σκρουτζ νομιζω δινουν και ενα χρόνο εγγυηση) ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν το αγοράσω δεν εχω σκοπο να του "πειράξω" λογισμικό κτλ-δεν εχω γνώση. Όποτε αυτα που διαβάζω για αλλαγη Ρομ και καλύτερη καμερα κτλ κτλ δεν θα τα εχω. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη για το εκτενές μύνημα...Καλη σας συνέχεια!
  16. Καλησπέρα Spyrus, το δοκίμασα και αυτό, αλλά μου βγάζει μήνυμα οτι δεν υποστηρίζεται πια το συγκεκριμένο λογισμικό. Στο μεταξύ το κινητό δεν έχει κάποιο θέμα, απλώς μπήκε σε bootloop επειδή πήγα να στείλω ένα αρχείο με bluetooth(μου το είχε κάνει μερικές φορές και στο παρελθόν). Για Flashtool και images...εδώ υπάρχει θέμα...έχω ασχοληθεί με το hardware του κινητού, με το Software μέρος όμως δεν έχω ασχοληθεί σε τέτοιο επίπεδο...flashtool, images, root κτλ. είναι άγνωστες έννοιες για μένα, που μπορώ βέβαια να μελετήσω και να τις εφαρμόσω - υποθέτω - αλλά φοβάμαι λόγω απειρίας μη γίνει κάτι ανεπανόρθωτο και μετά να μη μπορεί ούτε κάποιος που γνωρίζει να μου το επαναφέρει το κινητό :worry: ) Κάτι που σκέφτηκα, μπορεί να λέω και χαζομάρα...υπάρχει ίσως κάποιος τρόπος να μπω σε safemod στο κινητό (όπως κάνουμε στα windows) και από εκεί μήπως μπορέσω και το ξεκολλήσω;
  17. Καλησπέρα σας! Λοιπον...όπως φοβόμουν... Επικοινώνησα με το support μέσω live chat της Sony και μου είπανε οτι δεν διατίθεται πια το λογισμικό για το συγκεκριμένο κινητό γι'αυτο και το Companion μου έβγαζε αυτό το μήνυμα. Το μονο που μπορώ να κάνω μου είπε είναι να απευθυνθώ στη τοπική εξουσιοδοτημένη υποστήριξη και εκεί λεει θα μου το φτιάξουν.
  18. Καλησπέρα, χρόνια πολλά, καλή χρονιά! Εχω και εγω το ιδιο πρόβλημα με @Whatfreedom (αλλά xperia mini pro), μονο που ενω πάντα το διόρθωνα (εκανα repair) με companion, με το τελευταίο όμως companion (που εχει αλλάξει λιγο η διαδικασία...δεν επιλέγεις πια το μοντελο κινητου σου κτλ), κανω τη διαδικασία που μου δίχνει και στη φάση που συνδέω το κινητό στον υπολογιστή , μου βγάζει "Software repair error":An error occurred while repairing your device. κτλ κτλ" Error code: UEGetPhoneInfoMissingInfo Μήπως μπορείτε να βοηθήσετε; Υ.Γ. Δε πιστεύω η Sony να σταμάτησε να διαθέτει το λειτουργικό του συγκεριμένου κινητού μέσω Companion ... :blink: Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  19. msland

    Sony Xperia E4

    Και μία τελευταία ερώτηση. Να το λειτουργήσω τωρα κανονικά το τηλεφωνο μέχρι να αποφορτιστεί ή ετσι οπως το παρέλαβα (στο 70%), να το φορτίσω στο 100% ;
  20. msland

    Sony Xperia E4

    Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σου! Πήρα σημερα το κινητό, το ενεργοποιησα πρωτη φορα και είχε μεσα μπαταρία 71% ... το περιεργάστηκα ελάχιστα, το πολύ 15 λεπτά χωρις wifi και συνδεση στο νετ και μου έκανε εντύπωση το οτι έπεσε 65% ... είναι ανησυχητικο? Και κατι ακόμα..οταν η κάμερα ειναι ρυθμισμένη στο αυτόματο...Για να τραβήξεις ποιότητας 5MP πρεπει να ειναι στο 16:9 (οπως το είχε) ή στην άλλη επιλογη(μου διαφεύγει αυτη την στιγμη). Συγνώμη για τις πολλες ερωτήσεις αλλα ειχα πολυ καιρο να παρω νεο smartphone (το προηγουμενο ήταν το xperia mini pro) και με καποιες αλλαγες που εχουν γινει δε μπορω να βγαλω ευκολα ακρη...
  21. msland

    Sony Xperia E4

    Καλησπέρα! Θα ήθελα να κανω μία ερώτηση, το κινητό όταν τα αγοράσατε και το ενεργοποιήσατε, η μπαταρία ήταν πλήρως ή μερικώς φορτισμένη; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων :)
  22. Καλησπέρα και σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Κατέβασα και εγκατέστησα το MyPhoneExplorer αλλα συνδέω το κινητο και μου λεει οτι δεν βρισκει καποια συσκευη συνδεδεμένη. Στο "βοήθεια" μου λεει - Όταν συνδέσετε το τηλέφωνο επιλέξτε "Μόνο φόρτιση" (το έκανα) - Βεβαιωθείτε ότι η επιλογή "Εντοπισμός σφαλμάτων" είναι ενεργοποιημένη στο τηλέφωνο (Ρυθμίσεις-Εφαρμογές-Ανάπτυξη) (αυτο δεν μπορω να το κανω οπως καταλαβαινεις γιατι δεν έχω πρόσβαση) - In Android 4.2.2 and newer you have to unlock the USB-Debugging option first (Settings-About the phone-Build number -> tap 7 times on it) (ομοίως) - Βεβαιωθείτε ότι οι οδηγοί Debug για το τηλέφωνό σας έχουν εγκατασταθεί (ADB-Drivers) (αυτο τι ειναι?Εννοει να εγκατασταθουν στο pc? Που τους βρίσκω αυτους τους drivers?) p.s.Εν συνεχεία σε μια αναζητηση που εκανα κατέβασα και εγκατεστησα το android-transfer αλλα αρχισε να μου βγαζει το avast και ο τοιχος προστασίας κατι μνμτα και δεν προχώρησα. Συγνωμη αν ειναι off-topic απλως το αναφερω ωστε μηπως υπάρχει καποια άλλη προταση δοκιμασμενη(σε περιπτωση που δεν βρουμε ακρη με το myphoneexplorer). Υπομονή για την "Εκθεση" και τις πολλες ερωτησεις απλως μεχρι τωρα μέχρι repair ηξερα να κανω. :P Ευχαριστώ!
  23. Καλησπέρα παιδιά! Καλή χρονια , με υγεία και χαμόγελα! Θα ήθελα αν μπορει κάποιος να με βοηθήσει στο εξής: Ήμουν στο άλμπουμ φωτογραφιών του κινητού και πάτησα να αποστείλω μία φωτογραφία μέσω bluetooth. Με το που πάτησα αυτη την επιλογή έκανε επανεκκίνηση και απο τότε εχει κολλήσει εκει. Δηλ ανοιγω το κινητο βγαίνει το "sony" βγαίνει και το "xperia" και μετα απο αυτο επανεκκινηση και ξανά στο "sony"(και αν δεν βγάλω την μπαταρία, αυτο τον κύκλο θα κάνει συνέχεια)! Τι μπορω να κάνω? Επισης υπάρχει καποιος τρόπος να πάρω επαφες και μνμτα?(εκανα το λάθος και είχα καιρο να τα κάνω backup) :\ Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  24. Καλησπέρα παιδιά! Εχω το εξής προβλημα και δεν ξερω αν έχει αναφερθεί ξανα ή αν ειναι μονο θέμα του xperia mini μου ή γενικο θέμα των android κινητων... Χαλασαν λοιπον τα hands free μου(τα official του κινητου,αυτα που ηταν μαζι του οταν το αγορασα) και πηγα σημερα να αγοράσω καποια άλλα. Δοκιμάσαμε στο κατάστημα οποια μάρκα είχαν και το κινητο εβγαζε μηνυμα "μη αναγνωρισιμη συσκευη" ή κατι τέτοιο..τελος παντων δεν δεχοταν τα ακουστικα. Με απλά ακουστικά που χρησιμοποιούμε για να ακουσουμε μουσικη σε ενα mp3 για παραδειγμα, δεν υπάρχει πρόβλημα, ακουω ηχο κανονικά! Τι μπορω να κανω? Επισης εμαθα οτι η sony δεν κυκλοφορεί αυτα τα ακουστικα για να παω να αγορασω ιδια... :\ Σας ευχαριστω εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...