Jump to content

faasf

Members
  • Δημοσιεύσεις

    1.227
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by faasf

  1. Δεν έχεις άδικο. Ήταν γνωστό (περίπου πριν 2 χρόνια) ότι το UI σε μελλοντικές εκδόσεις των Windows 10 (πριν την απόφαση να μετονομαστούν σε Windows 11) θα αλλάξει και θα μοιάζει με αυτό των 10Χ και με οθόνες έναρξης άλλων λειτουργικών. Τα live tiles δεν άρεσαν στον περισσότερο κόσμο (ούτε χρησιμοποιούνταν ιδιαίτερα από τις περισσότερες εφαρμογές). Η MS πήγε με το ρεύμα. Αυτό είχα διαβάσει και 'γω προ ημερών. Θα αναφέρεται ως "Classic Start Menu". Στο παρακάτω link αναφέρεται και τρόπος για την έκδοση (μάλλον) που χρησιμοποιείς μέσω registry, γιατί απουσιάζει προς το παρόν η επιλογή στις ρυθμίσεις. Λογικά θα προστεθεί όπως γράφεις (και γράφεται και στο άρθρο) στην επίσημη έκδοση. https://www.windowslatest.com/2021/06/16/live-tiles-can-be-re-enabled-in-windows-11-if-you-really-love-them/
  2. Ωραίος Miva. Έψαξα λίγο σήμερα για αυτά που αναφέρεις. Βρήκα πληροφορίες για τα stores. Ενδιαφέρουσα προσπάθεια. Βέβαια είμαστε ελάχιστοι όσοι χρησιμοποιούμε WM10, οπότε δεν ξέρω κατά πόσο θα υπάρχει όρεξη από τους δημιουργούς. Δεν βρήκα όμως πληροφορίες για τον browser. Αν έχεις κάποιος link... Είμαι περίεργος με τι ακριβώς ασχολείται ο άνθρωπος, γιατί μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο (θέλει τρομερή δουλειά) να αναπτυχθεί browser από το μηδέν, χωρίς δηλαδή να χρησιμοποιείται η engine του edge. Αν δημιουργηθεί θέμα (κάποια ασυμβατότητα), στην engine θα υφίσταται, οπότε οποιοσδήποτε browser θα έχει θέμα. Για μένα αυτό θα είναι το μεγάλο πρόβλημα. Και ένα τελευταίο αν κάποιος δεν το έχει πάρει είδηση. Η εφαρμογή του netflix εδώ και δύο/τρεις μήνες επαναλειτουργεί (είχε θέμα και δεν μπορούσες να κάνεις σύνδεση).
  3. Όχι δε γνωρίζουμε τι από τα δύο ισχύει αναφορικά με τα Windows 10X (ως αυτόνομο λειτουργικό). Αυτό που μάλλον ισχύει είναι ότι τα Windows 11 ή όπως αλλιώς θα ονομάζονται (αν όντως τελικά υπάρξει νέα ονομασία/νέα έκδοση) θα περιλαμβάνουν τα περισσότερα χαρακτηριστικά των Windows 10X συμπεριλαμβανομένου του UI των X. Κάποια στιγμή θα υπάρξει θέμα με τον browser. Περίμενα να συμβεί νωρίτερα. Προς το παρόν είναι λειτουργικός. Μακάρι να κρατήσει άλλον έναν χρόνο. Τι εννοείς; Ποια είναι τα καταστήματα από τρίτους; Ο Spartan, o παλιός Edge δεν είναι (αυτός δηλαδή που έχουν ήδη τα WM10); Δεν έχω ακούσει κάτι.
  4. Όχι. Ανέλπιστα δεν έχει αλλάξει κάτι, οπότε δεν χρειάστηκε μέχρις στιγμής να αγοράσω άλλη συσκευή. Το 950 έχω ακόμη. Δεν χρειάζεται πάντως να αγοράσω τηλέφωνο android για να σου πω τις εντυπώσεις μου. Υπέροχες συσκευές κυκλοφορούν και κυκλοφορούσαν με android (όπως και με ios) για όλα τα γούστα. Ό,τι ξέρεις, ξέρω evris. Και δεν έχω καταλάβει αν είναι καινούριο λειτουργικό ή μία «μεγάλη» αναβάθμιση του UI των W10; Απ' ό,τι βλέπω σε εικόνες στο νετ, μάλλον το δεύτερο ισχύει. Δηλαδή ενσωμάτωσαν στα W10 τα χαρακτηριστικά και το UI των Windows 10X. Και κάπου διάβασα ότι θα υπάρχει η επιλογή να διαλέγει κάποιος το προηγούμενο UI. Θα δούμε. Νομίζω στις 24 Ιουνίου θα πουν περισσότερα.
  5. Σαφώς ενδέχεται να υπάρχει θέμα με συμβατότητα εφαρμογών, αλλά δεν ισχύει ότι δεν μπορούν να εγκατασταθούν εφαρμογές εκτός store. Στα arm based μπορείς να εγκαθιστάς και εφαρμογές εκτός store (όπως σε οποιαδήποτε έκδοση windows), αλλά θα πρέπει η εφαρμογή είτε να είναι 32bit x86 έκδοσης (έτσι ώστε να εκτελείται μέσω emulation), είτε arm32 ή arm64 (να τρέχει natively). Υπάρχουν εφαρμογές με arm64 εκδόσεις (π.χ. edge, firefox, vlc, beta photoshop). Η MS πρόσθεσε και 64bit x86 emulation πρόσφατα. Δεν ξέρω αν έχει περάσει η δυνατότητα πάντως στις επίσημες εκδόσεις των Windows 10 Arm.
  6. Έτσι φαίνεται (αυτό λένε). Δε σημαίνει όμως Evris ότι μπορεί να σταθεί (να είναι λειτουργικό) ως τηλέφωνο ή ως συσκευή το lumia με τα Windows 10X. Ένα αρκετά ενδιαφέρον project είναι όπως και τα Windows 10 Arm.
  7. Ο Gustave ενεργοποίησε cellular, data και κλήσεις (νόμιζα ότι είχαν αφαιρεθεί οι λειτουργίες και από τα Windows 10X) και το auto rotation. Από ό,τι είχα δει αρχικά δεν λειτουργούσαν τα πρώτα δύο και η κάμερα. Άρα (μάλλον) μόνο η κάμερα μένει.
  8. Ούτε Evris. Από τη MS όχι.
  9. Εννοείται με περιορισμούς. Δεν είναι για τηλέφωνα το λειτουργικό. Οι λειτουργίες τηλεφώνου έχουν αφαιρεθεί. Δοκιμές κάνουν, όπως και με τα Windows 10 ARM, αν και τα Windows 10X έχoυν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το lumia, γιατί τα Windows 10X είναι light/mobile os και αν δεν είχε σταματήσει να ασχολείται με τηλέφωνα η MS (με δικό της λειτουργικό), αυτή θα ήταν η επόμενη έκδοση των WM10. Κυριολεκτικά είναι η επόμενη έκδοση των WM10, απλά αυτή δεν προορίζεται για συσκευές/τηλέφωνα (με τόσο μικρή οθόνη δηλαδή).
  10. Μια χαρά φαίνονται τα Windows 10X στο 950XL. Απ' ό,τι διάβασα και φαίνεται στις παρακάτω εικόνες το UI προσαρμόζεται ικανοποιητικά στο 950, ενώ αναφέρουν ότι τρέχει αρκετά καλά το λειτουργικό. Για άλλη μια φορά φοβερή δουλειά από τους τύπους που ασχολούνται. Τελικά βλέπουμε τα WCOS σε smartphone έστω και ανεπίσημα. Και με continuum?
  11. Έλεγα πριν 2-3 βδομάδες ότι θα είχε ενδιαφέρον να δούμε και τα Windows 10X στο lumia, μάλλον μεγαλύτερο από τα Windows 10 Arm, αφού τα Windows 10X είναι και η νέα light/mobile έκδοση λειτουργικού της MS. Έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία και δεν ξέρω πώς το έχουν καταφέρει μιας δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη η ARM έκδοση (αναμένεται).
  12. Και 'γω το ελπίζω και συγνώμη για την αμέλεια στο π.μ. Με τους λογαριασμούς email ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα; Δεν σε αφήνει να τους προσθέσεις; Υπάρχει κάποιο μήνυμα λάθους; Δεν συγχρονίζονται;
  13. Νομίζω ο @athanaso77 αναφέρθηκε στο κατά πόσο είναι λειτουργική η συσκευή μέσω των Windows 10Arm και όχι λόγω των WM10 που σαφώς εξακολουθεί και είναι λειτουργική η συσκευή (με τα WM10). Εγώ έχω το 950 και δεν το έχω αλλάξει ακόμη και δεν προβλέπω για ένα ή και δύο χρόνια ακόμη. Τελικά θα κρατήσει περισσότερο από όσο υπολόγιζα. Είναι όπως τα λες. Άψογα τα WM10, χωρίς κολλήματα, χωρίς restart (χάρτες μια χαρά, φωτογραφίες αξιοπρεπέστατες), έχω αλλάξει και μπαταρία (polarcell) πριν κανά εξάμηνο με αυτονομία μία ημέρα (12-15 ώρες) άνετα. Υ.Γ. Για το email δε χρειάζεται καρφίτσωμα, μια χαρά λειτουργεί η εφαρμογή με οποιονδήποτε λογαριασμό. Σχεδόν ίδια με το desktop. Αντίστοιχα άψογα λειτουργεί και το calendar.
  14. Ναι το παρακολουθώ, απλά είχα αρκετό καιρό να μπω στο myphone. Είχα δει και το photoshop https://www.gizchina.com/2020/11/20/the-old-microsoft-lumia-950-xl-runs-a-desktop-version-of-photoshop/. Επίσης θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον αν δούμε και τα windows 10X (λίγο πριν κυκλοφορήσουν) στο lumiα (και όχι μόνο), αφού είναι mobile λειτουργικό (αυξημένη αυτονομία, άμεση εκκίνηση κ.τ.λ.). Από τη στιγμή που -κατά πάσα πιθανότητα- θα έχουμε και arm έκδοση νομίζω θα τα δούμε.
  15. Εδώ είναι το νήμα (υπάρχει) για τη duo: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=485386
  16. Δεν το έχω ψάξει, αλλά πιθανόν να υπάρχουν πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες συσκευές android τέτοιου τύπου. Μπορεί π.χ. κάποιος ενδιαφερόμενος να θέλει οπωσδήποτε πενάκι στην αναδιπλούμενη. Νομίζω πως η συσκευή της samsung, η πρώτη σίγουρα όχι, νομίζω ούτε η δεύτερη έκδοση δεν υποστηρίζει, λόγω της ενιαίας αναδίπλωσης. Μπορεί να βολεύει καλύτερα κάποιους η ύπαρξη δύο ξεχωριστών οθονών ή η δυνατότητα πλήρους περιστροφής των οθονών. Μπορεί κάποιος να είναι φαν της σειράς surface. Σίγουρα θα υπάρχουν διαφορές. Στη σύγκριση συσκευών android ίσως υπάρχει αντίστοιχο νήμα.
  17. Δεν ξέρω τι περιμένουν να πουλήσουν ή πόσο θα πουλήσουν. Τώρα απευθύνονται όμως σε όλους που ενδιαφέρονται για foldables. Αν κυκλοφορούσε με andromeda os, οι πιθανοί αγοραστές θα ήταν -αποκλειστικά- οι ευχαριστημένοι με τα wm10 (κάτω από 0,1% μερίδιο χρήσης εκείνη την περίοδο) και συγκεκριμένα ένα πολύ μικρό κλάσμα αυτών, όσοι δηλαδή θα μπορούσαν/θα ήθελαν να διαθέσουν 1500 ευρώ για να αντικαταστήσουν τις παλιές συσκευές τους. Τις υπηρεσίες της η MS, τις πουλάει εδώ και χρόνια σε άλλα λειτουργικά και χωρίς να έχει ανάγκη την duo (προφανώς). Επειδή είχαν έτοιμο το hardware και ήταν παράλογο (έως τρέλα) να κυκλοφορήσει με νέο mobile λειτουργικό (με τις ίδιες εφαρμογές) σε μια αγορά που είχε καταλήξει κατά 99,9% σε 2 λειτουργικά, αποφασίστηκε να διατεθεί με android. Νομίζω πως δεν τίθεται ζήτημα σύγκρισης ανάμεσα στους πιθανούς ενδιαφερόμενους (με android ή andromeda os) για την συσκευή. To πόσοι τελικά θα την αγοράσουν, είναι άλλο ζήτημα.
  18. Σαφώς δείχνει αποτυχία. Η αποτυχία ίσχυε πριν την απόφαση να κυκλοφορήσουν την andromeda με android. Αφού απέτυχαν τα WM10 ήταν βέβαιο ότι θα αποτύγχανε (εμπορικά) οποιαδήποτε νέα έκδοση λειτουργικού, όπως ήταν το andromeda os μόνο με uwp εφαρμογές. Αν δεν υπήρχε αποτυχία, θα υπήρχε συνέχεια. Ποιος θα αγόραζε την andromeda; Εγώ και άλλοι 100 στον κόσμο. Όσοι δηλαδή δεν έχουν ανάγκη gapps, facebook και τόσες άλλες δημοφιλείς mobile εφαρμογές. Από την πλευρά της MS, ήταν λογικό τελικά να εγκαταλειφθεί το project και να χρησιμοποιήσει android. Και τώρα πάντως υπάρχει ένα πρόβλημα -σαφώς μικρότερο- σχετικά με τις εφαρμογές στο android, όπως σωστά αναφέρεται στα σχόλια του αρχικού άρθρου. Πολλές εφαρμογές θα πρέπει να βελτιστοποιηθούν (από τους devs) για δύο οθόνες. Σίγουρα για τους χρήστες, προτιμότερο είναι να υπάρχει διαθέσιμη μια εφαρμογή στο λειτουργικό, έστω και μη βελτιστοποιημένη για δύο οθόνες, από το να μην υπάρχει καθόλου. To surface phone ως προς τις δυνατότητες/χαρακτηριστικά διαφέρει για τον καθένα... Τι είναι το surface phone; Συσκευή με windows 10 (π.χ. windows 10 arm ή windows 10 σε μια υποθετική μικρή συσκευή με x86 επεξεργαστή) που υποστηρίζει dekstop εφαρμογές; Ή συσκευή με windows core os (arm) που θα έτρεχε μόνο uwp εφαρμογές; Για τη μεν πρώτη (αρχιτεκτονική επεξεργαστή, αυτονομία, βάρος συσκευής, εμφάνιση εφαρμογών σε μικρή οθόνη) είναι δύσκολο τεχνικώς να υπάρχει ισορροπία, για τη δεύτερη ισχύει ό,τι παραπάνω (ενδιαφέρει ελάχιστους μόνο με uwp εφαρμογές). Άρα σωστά γράφεις ότι δεν το βλέπεις με τίποτα να γίνεται, τουλάχιστον τα επόμενα χρόνια. Από 'κει και πέρα η MS δουλεύει σε πράγματα που έχουν σχέση/αφορούν light/mobile λειτουργικό που θα είναι έτοιμα εν καιρώ. Project Reunion: project που συγκλίνουν uwp και desktop εφαρμογές. Desktop εφαρμογές θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν εύκολα το api της uwp (π.χ. γραφικό περιβάλλον, προσαρμοστικότητα κ.τ.λ.) και uwp εφαρμογές θα είναι σε θέση να έχουν πρόσβαση σε αντίστοιχες λειτουργίες των desktop. Windows 10X, δηλαδή τα windows core os (andromeda os, polaris os κ.τ.λ.). Μάλλον πάνε για το '22 και με συσκευές με μία οθόνη (όχι μόνο τη neo δηλαδή) Φαίνεται ότι εγκαταλείπεται η ιδέα (τουλάχιστον αρχικά) για υποστήριξη win32 εφαρμογών τοπικά -μέσω containers- και θα παρέχεται η δυνατότητα streaming των dekstop εφαρμογών. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι δυνατόν να κυκλοφορήσουν και συσκευές arm. Όχι μόνο με intel όπως ήταν τα αρχικά πλάνα. Σημ: Το app streaming (για τις desktop εφαρμογές) φημολογείτο από το '17/'18 ότι θα παρεχόταν σε κάποια μελλοντική αναβάθμιση στην andromeda, ως extra χαρακτηριστικό έτσι ώστε να μην έμενε η συσκευή μόνο με uwp εφαρμογές.
  19. Συνοπτικό άρθρο που παρουσιάζει την αρχική ανάπτυξη της andromeda με τα windows core os / andromeda os, μέχρι το σημείο που αποφασίστηκε από τη MS να κυκλοφορήσει -τελικά- με android ως duo. Σε κάποια πιστοποιητικά η duo αναφέρεται ως andromeda https://www.windowslatest.com/2020/09/12/surface-duo-firmware-andromeda-os-origins/
  20. Πολύ ευχάριστα. links; Νομίζω πως είναι πολύ δύσκολο (αδύνατο τεχνικώς) να υλοποιηθούν. Μακάρι να είμαι λάθος. Ό,τι γίνει καλό θα είναι. Ιδίως στο ζήτημα του browser, επειδή αν σταματήσω να χρησιμοποιώ το 950 θα είναι λόγω του browser.
  21. Ελάχιστοι χρησιμοποιούμε ακόμη τα 950/950 xl, οπότε μάλλον αρκετά δύσκολο να το δει κάποιος το μήνυμά σου. Θα πρέπει να του έχει τύχει και το συγκεκριμένο πρόβλημα. Από εδώ: https://answers.microsoft.com/en-us/mobiledevices/forum/all/lumia-950xl-camera-error-0xa00f42710xc00d3704/8a65f8a0-768b-4b93-8f5e-1ce3339364f1?page=2 δοκίμασε: ...hit the front face camera icon and the "something went wrong ok" button at the same time. Από εδώ: https://answers.microsoft.com/en-us/mobiledevices/forum/all/lumia-950xl-camera-error-0xa00f42710xc00d3704/db274c27-3435-4406-a114-816e3a60738e Δοκίμασε όλες τις ενδεχόμενες γρήγορες λύσεις (από την 4η-5η απάντηση και μετά): π.χ. απενεργοποίηση windows hello, απενεργοποίηση αυτόματης αποθήκευσης φωτογραφιών στην sd card κ.τ.λ. Αφού τα δοκιμάσεις όλα κάνε ένα soft reset και αν δε βαριέσαι hard reset (αν και από ό,τι είδα με μια γρήγορη ματιά ίσως δε βοηθήσει). Από τη στιγμή όμως που το 950 δεν είναι η κύρια συσκευή σου δε χάνεις τίποτα.
  22. Κάνε μια αναζήτηση για το σφάλμα και ρίξε μια ματιά στα αντίστοιχα αποτελέσματα που αφορούν το 950.
×
×
  • Create New...