Jump to content

pan24

Members
  • Δημοσιεύσεις

    1.810
  • Εγγραφή

  • Days Won

    1
  • Αξιολογήσεις

    0%

pan24 last won the day on Μάϊος 21

pan24 had the most liked content!

About pan24

  • Ημ. Γέννησης Απρίλιος 11

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Cosmote - Ελλάδα

pan24's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare

Recent Badges

13

Φήμη

  1. pan24

    5G NR

    Oneplus 8 κοντα στο πάρκο στο Ελληνικό
  2. pan24

    5G NR

    Highscore Κατι κάνει 😄
  3. pan24

    4G LTE

    Πολλά κάνουν μήνες να διορθωθούν, και σοβαρότερα ακόμα, ειδικά αν δεν επηρεάζουν πολλούς. Κάποιοι μπορεί να το έβλεπαν παροδικά εδώ και 4 μήνες ή και περισσότερο αλλά δεν είχε αναφερθεί σε μεγάλη έκταση. Και εδώ δεν το είχε αναφέρει κάποιος. Μια πιθανή εξήγηση είναι το πρόβλημα πράγματα να υπάρχει για καιρό αλλά το ip range να ήταν μικρό οπότε ελάχιστοι να επηρεάζονταν. Τώρα που μπήκε το προφίλ αυτό σε μεγαλύτερο range το πρόβλημα είναι ορατό από πολλούς.
  4. pan24

    4G LTE

    Ο κόφτης πρέπει να είναι λάθος στο configuration. Αυτό που είπε ο Μιχάλης ότι υπάρχει ξεχωριστό προφιλ για κάποιο ip range(πχ για IoT; ) και από λάθος αυτό το ip range είναι διαθέσιμο σε όλους είναι το πιο λογικό. Εναλλακτικά, θα μπορούσε να υπάρχει θέμα με το routing σε συγκεκριμένα ip ranges. Με ένα traceroute προς το ίδιο destination σε ip που κάνει το θέμα και ένα σε ip χωρίς μπορούμε να δούμε αν έχει τα ίδια hops. Δεν έχει λογική να γίνεται εντελώς τυχαία, φάση να ανοιγοκλείνεις flight mode για να πάρεις νέα ip και εκεί να μην έχεις cap. Επίσης τα 3-5 mbps είναι πολύ χαμηλό για να είναι επίτηδες cap. Αν έμπαινε σε όλους ή σε συγκεκριμένες περιοχές ή σε συγκεκριμένες ώρες ή σε unlimited αφού είχες καταναλώσει μεγάλο όγκο ή έστω σε όλους αλλά με ένα μεγάλο όριο θα μπορούσα να πω ότι ναι είναι επίτηδες. Δεν μπορεί να είναι επίτηδες κάτι που σε πηγαίνει σε ταχύτητες χαμηλότερες από 3G ακόμα και ξημερώματα χωρίς να έχεις καταναλώσει τα δεδομένα του πακέτου σου.
  5. Έχει βάλει κάποιος aosp based android 12 custom rom; Αν ναι ποια; Εντυπώσεις; Τα βασικά features και το 5G παίζουν;
  6. pan24

    5G NR

    Από εμβέλεια wifi πως τα πάει; Τα φοβάμαι κάτι τέτοια λόγω mobile χαρακτήρα.
  7. pan24

    5G NR

    It's not a bug,it's a feature θα έλεγα εγώ. Το apn internet είναι το default και παίρνεις IP πίσω από NAT, όχι public με ότι σημαίνει αυτό. Στο vpn-internet έχεις public ip, με όλες τις πόρτες ανοιχτές και κανένα firewall με ότι καλό και κακό συνεπάγεται αυτό. Το vpn-internet APN πρέπει να το ζητήσεις για να στο ενεργοποιήσουν και από ότι λένε, για λόγους ασφαλείας το ενεργοποιούν σε data only sim. Δεν μου κάνει εντύπωση να βάζουν κόφτη ταχύτητας εκεί για να μην κάνεις τίποτα περίεργα πράγματα πχ να στήσεις servers στο υπόγειο σου 😄 Ο σκοπός του APN είναι για κάποιους που θέλουν να βάλουν sim για κάμερες πχ και χρειάζονται public ip και ανοιχτές πόρτες οπότε για εκεί φτάνει και περισσεύει το bandwidth που δίνει.
  8. pan24

    5G NR

    Γενικά Ελλάδα έχουμε έλλειψη σε 5G modems. Σε σταθερά και όχι portable μόνο το dlink dwr 978 και το huawei 5g cpe pro 2 κυκλοφορούν.
  9. Έχουν δώσει μόνιμο πακέτο με απεριόριστα data που κάνει 54 τον μήνα. Με cosmote one, προσφορές κλπ μπορείς να το ρίξεις στο 40-45αρι αλλά και πάλι για τον μέσο Έλληνα ακριβό είναι. Βέβαια εδώ που τα λέμε ο μέσος χρήστης δεν έχει ανάγκη απεριόριστα. Αν μπορούσες να βρεις φτηνό πακέτο με 10-20 gb το 90% υπερικανοποιημένο θα ήταν.
  10. pan24

    4G LTE

    Η digea δεν επηρεάζει στην κατάργηση του 3G. Η digea χρειάζεται να μετακινηθεί για να ανοίξει η N28, την οποία έχουν δικαίωμα να την χρησιμοποιήσουν από 1/1/22. Ως τότε θα έχουν αλλάξει οι συχνότητες όπου πρέπει.
  11. pan24

    5G NR

    Έχουν κάνει απίστευτο optimization στο DSS. Όταν πρωτοάνοιξε ήταν ένα 4G με σήμα 5G. Σιγά σιγά όμως... Βοηθάει και ότι κλείνει εντελώς το 3G, ξεκίνησε τώρα και θα ολοκληρωθεί παντού ως τέλος 21. Όπου κλείνει στα 2100 έχεις μόνο N1.
  12. pan24

    5G NR

    Στον ιστό υπάρχουν N78 panels;
  13. pan24

    5G NR

    Τα λέγαμε από την αρχή, σχεδόν όπου αναβαθμίζει βάζει και N78 η οποία όμως συνήθως ανοίγει εβδομάδες/μήνες μετά. Ίσως για λόγους optimization, ίσως γιατί θέλει και αναβάθμιση στο backhaul, ποιος ξέρει. Αλλά ειδικά σε αστικό ιστό μπαίνει N78 σχεδόν σε κάθε σταθμό.
  14. pan24

    5G NR

    Σχετικά με το volte είχα παρατηρήσει ότι μερικές φορές αν σε ρίξει σε CS επειδή βγήκες εκτός κάλυψης 4G/5G μετά όταν ξανασυνδεθείς σε 4G/5G κάποιες φορές κολλάει και δεν ενεργοποιεί volte με αποτέλεσμα να μένει σε CS. Βέβαια από όταν άνοιξε n1 δεν έχω ξαναπετύχει τέτοια κατάσταση εδώ που είμαι για να τεστάρω, έχει παντού 4G/5G πλέον εδώ. Με κλειδωμένο σε 4G/5G όσο το έχω δοκιμάσει δεν έχει τύχει να μην έρχονται κλήσεις.
×
×
  • Create New...