Jump to content

vasilimertzani

Members
  • Δημοσιεύσεις

    1.885
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Δημοσιέυσεις posted by vasilimertzani

  1. Σε σπίτι που μίσθωσα πριν λίγο καιρό, ανακάλυψα μετέπειτα ότι η συρόμενη πόρτα του μπάνιου(κατασκευής 80), φεύγει συνεχώς από τη θέση της και δεν κουμπώνει. Δεν το αντιλήφθηκα εξ αρχής, καθότι μετακίνησα ελάχιστα την πόρτα, οπότε και φάνηκε λειτουργική. Για ενημέρωση από πλευράς ιδιοκτήτη, δεν το συζητάμε.

    Τι μπορώ να κάνω στην περίπτωση αυτή; Δεν αποτελεί πόρτα δωματίου, ώστε να συμβιβαστώ, αλλά πόρτα μπάνιου που επιβάλλεται να είναι λειτουργική(πχ περίπτωση φιλοξενίας).

    Στο σενάριο που ενημερώσω τον ιδιοκτήτη και είναι αρνητικός, μπορώ να καλέσω μάστορα και να αφαιρέσω το τελικό κόστος από το μισθίο;

    κάνε του μια γραπτή ενημέρωση (email-sms κλπ) ότι οφείλει να την επισκευάσει σε εύλογο χρονικό διάστημα και απέστειλε την προσφορά που έχεις λάβει για το κοστος,να δούμε τι θα μας πει.
  2. μου κάνει εντύπωση πάντως που βρίσκεται φυσιολογικό να σας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια σας και να το βλέπετε φυσιολογικό και αρεστό κιόλας.

     

     

    επίσης επειδή αναφέρθηκε για ήθος και νομιμότητα:

    ► Οι πλασματικές εκπτώσεις και προσφορές είναι παράνομες. Αποτελούν μορφή παραπλάνησης του καταναλωτή και, ως εκ τούτου, απαγορεύονται

     

     

    πηγή : https://www.google.com/amp/s/www.iefimerida.gr/news/244527/synigoros-katanaloti-odigies-kai-symvoyles-gia-exypnes-agores-stis-ekptoseis-lista%3famp

  3. Γιατί πλασματικες?

    Το πρόλαβες? Το αγοράζεις!

    Δεν το προλαβες? Ή περιμένεις πάλι την προσφορά ή πας σε σκρουτζομάγαζο.

     

    Πχ, μελάνια για τον εκτυπωτή hp, τα βγαζει κατα καιρούς, πολυυυ πιο χαμηλα κ απο τα σκρουτζομαγαζα, σε σημείο να μην συμφέρει, ουτε η αναγόμωση (εμένα τουλαχιστον).

     

    Αρκει να παρακολουθεις το προϊόν που σε ενδιαφέρει

     

    -------------

    Στάλθηκε με το Tapatalk, χρησιμοποιώντας το δεξί μου δάχτυλο.

    αυτό λέγεται απάτη φίλε μου. το τι προλαβαίνει ο καθένας είναι αδιάφορο. εδώ με προφανή τρόπο (σύμφωνα με τον φίλο) χρησιμοποιεί ψευδή στοιχεία για να κοροϊδέψει τον υποψήφιο αγοραστή.
  4. Πήγα με ακαδημαϊκή ταυτότητα και βεβαίωση φρέσκια. Έφαγα πόρτα δύο φορές. Προσπαθώ να βρω τρόπο να ρωτήσω εγγράφως τους λόγους απόρριψης.
    πλέον κανείς online αίτηση μέσα από το site
  5. Δε κατάλαβες το παράδειγμα μου. Επαναλαμβάνω:

    Τα πέντε οροφοδιαμερίσματα είναι ίδια στην πραγματικότητα, αλλά στα χαρτιά διαφέρουν(γιατί διαφέρει ο ημιυπαίθριος).

    Τα χιλιοστά επειδή βασίζονται στα επίσημα τετραγωνικά που αναφέρονται στα χαρτιά είναι αλλοπρόσαλλα.

    ισχύει κάτι τέτοιο.
  6. Έχω το τηλέφωνο μια εβδομάδα και βλέπω ότι θα το κρατήσω πολύ.

     

    Αυτό που μου έλειπε στα τηλέφωνα που είχα δοκιμάσει μέχρι τώρα (μετά Microsoft lumia εποχή) ήταν οι κινούμενες φωτογραφίες που στο τηλέφωνο αυτό βγαίνουν πολύ καλές.

     

    Έχω ένα θέμα, δεν έχω ήχο στα μηνύματα του messenger (SMS), ενώ όλα τα άλλα είναι κομπλέ, έχει κάποιος το ίδιο πρόβλημα;

    όταν λες δεν έχεις ήχο;έρχονται κανονικά τα μηνύματα;
  7. Στην ιδια Τραπεζα εχουμε λογαριασμο δεν ξέρω αν τα κατεθεσε με τηλεφωνική εντολή -εξυπηρέτηση και ετσι εξηγούνται οι χρεώσεις Στο συμφωνητικο οριζεται σε ποια Τραπεζα πρεπει να κανει καταθεση αλλα οχι και με ποιο τρόπο Αν δεν υπαρχει ρητη διαταξη νομου που να απαντα το ερωτημα και πρεπει να τα βρεισ δικαστικα - που δε το κάνεις για το λόγο αυτο, τοτε θα μου πει αυτο που λες οτι δε με απασχολεί πόσα έλαβες Αλλα το εαν θεωρειται εξοφληση εχει καποια αλλη νομική αξία γιατι μπορει τοτε να του κανεις διαταγή πληρωμή αποδοση του μισθίου σε περίπτωση που δε τα πατε καλα και θέλεις να φύγει
    τι νόμος θέλεις να υπάρχει;έχετε συμφωνήσει να σε πληρώνει ένα Χ ποσό το μήνα .τώρα με ποιο τρόπο θα το κάνει δεν νομίζω ότι σε ενδιαφέρει.
    Επειδή είμαι ιδιοκτήτης, δεν έχεις βάλει στην εξίσωση κάτι το πολύ σημαντικό.....

    Το ότι κάθε μήνα τα παίρνεις και δεν κυνηγάς τα λεφτά σου....

    Κάμε τον σταυρό σου που έχεις σωστό ενοικιαστή, και απλά βάλε στο μυαλό σου ότι πλήρωσες 1 καφέ παραπάνω το μήνα.

    Οτιδήποτε άλλο φτάνει τα όρια της καβουρομάνας. Και αν είσαι σε αυτό το σημείο, απλά να σου πω πως καλά σου κάνει....

     

    Στάλθηκε από το Nokia 7.1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

    απόλυτα σωστός.
  8. Βλέπω κάτι Daikin 80αρια στα 7 χιλιάρικα. Έχω έτοιμες παροχές από καλοριφέρ κλείνω το λεβιτα και κυκλοφορεί το νερό μόνο με την αντλία. Τι χρήματα παραπάνω χρειάζονται? Το χρόνο θέλω 1500 ευρώ πετρέλαιο συν το air condition 24αρι Daikin για καλοκαίρι. Οπότε με την αντλία γρήγορα θα κάνω απόσβεση θεωρώ.

     

    τι είναι τα 80ρια;

    εφόσον θες και ψύξη τα καλοριφέρ δεν κάνουν. χρειάζονται αντικατάσταση, μαζί με αυτά και οι σωληνώσεις. ένα καλό φανκοιλ έχει κανένα 800+.

    αν θες μόνο θέρμανση κάνουν τα καλοριφέρ που έχεις, ίσως όχι όμως τα συγκεκριμένα οπότε θες αντικατάσταση . εξαρτάται από την λειτουργία της αντλίας.

    χωρίς μελέτη κανένας δεν μπορεί να απαντήσει πότε θα κάνεις απόσβεση, ίσως και ποτέ αν ψωνίσεις χωρίς αυτήν.

  9. Μερικές ερωτήσεις. Σκέφτομαι για αντλίες θερμότητας οι οποίες το χειμώνα ζεσταίνουν το νερό και το καλοκαίρι το κρυώνουν και το κυκλοφορούν μέσω των καλοριφέρ. Θα κρυώνουν τον χώρο όπως ένα 24αρι air condition? Σκέφτομαι για 80αρα μεχρι 7 χιλιάρικα max. Χώρος 110 τετραγωνικά.
    και καλύτερη αίσθηση με σωστή μελέτη. όμως δεν φτάνουν τα λεφτά.
  10. έχει ραδιόφωνο παιδιά? ir blaster?
    ir έχει .ραδιόφωνο όχι.

     

    Στάλθηκε από το PCT-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  11. είπα σήμερα να κάνω τεστ.δοκιμη με φβ φόρτιση όλη νύχτα και 22:00 το βράδυ έχει 24%.

    περιλαμβάνει παιχνίδι,καμία ώρα gps,μερικά τηλέφωνα.a83814b98d9ec4e6baa4f6a24b6e373c.jpg

     

    Στάλθηκε από το PCT-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  12. α δεν υπάρχει γρήγορη φόρτιση με αυτό; κοίτα εγώ το φορτίζω όλη νύχτα και το έχω όλη μέρα, σπάνια θα την χρησιμοποιήσω.

     

    Στάλθηκε από το PCT-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  13. Εχεις παρει καποια θηκη που μπορεις να προτείνεις;

     

    Εγω περιμένω μερικές που δεν εχουν ερθει ακομα.

    https://www.electronix.gr/index.php?route=product/product&product_id=289126&search=honor+20+view

     

    έχω μπανισει αυτή(με διάφανη πρόσοψη)

    αλλά δεν την έχω δοκιμάσει.εχω αυτή που δίνει η honor την διάφανη.χοντρη για τα χέρια μου αλλά προστατεύει καλά και δεν γουστάρει.αναγκαιο κακό και αυτές.

    αυτό που σκέφτομαι στο άμεσο μέλλον να πάρω μαγνητικό usb για την φόρτιση γιατί καταστρέφεται η θύρα και αρχίζουν τα προβλήματα (σε βάθος χρόνου εννοώ)

     

     

     

    Στάλθηκε από το PCT-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  14. να αναφέρω και εγώ τι έχω δει μέχρι στιγμής.

    μπαταρία κρατάει ΟΛΗΗΗΗ μέρα , τηλέφωνα bleutooth, viber ,6 ώρες οθόνη κλπ και έχεις και 40%το βράδυ.την πρώτη μέρα χρειάστηκα να το φορτώσω και σε δέκα λεπτά πήγε από 18-40.

    οθόνη τέλεια.φως ήλιο γυαλιά απροβληματιστη.θερμοκρασια με τη υδρόψυκτη; 0 κάμερα δεν έχω άποψη ακόμα

     

    Στάλθηκε από το PCT-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  15. Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω την ερώτηση.

    Αν θέλουν οι υπόλοιποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το αποθεματικό, μπορούν να βάλουν επιπλέον αν δεν φτάνει ή να κοψουν μηνιαίο χαράτσι για αυτούς. Σε τι άλλο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το αποθεματικό;

     

    Στάλθηκε από το PCT-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  16. Το να καλέσει ένας δικηγόρος μάρτυρα κάποιον που δεν θυμάται τίποτα ,νομίζω είναι για να τον γράψουμε στο βιβλίο Γκίνες.

    Λυπάμαι την πλευρά που τον έχει δικηγόρο.

    Για το θέμα ανθρωπιας-φιλιας κλπ κάνεις δεν μπορεί να σου απαντήσει αν είναι σωστό/λάθος,αν είναι κολλητός και τελοσπαντων τι είναι αυτή η μαρτυρία που θέλουν να καταθέσεις(ήθελε να τον βάλει σε καμία πλαστική σακούλα;)

    Πάντως και εγώ στην θέση σου θα απέφευγα να πάω μάρτυρας σε δικαστηριο να καταθέσω ότι δεν του έκανε τηγανιτές πατάτες και δεν έβαζε μαλακτικό στα βρακιά του.

  17. Θέλαμε να κάνουμε μια μέτρηση και δεν είχαμε μετρό μαζί και ένας έβγαλε ένα iPhone που είχε και με μια εφαρμογή άρχισε να μετράει από άκρη σε άκρη..!!

    Πάνω στη φούρια να γίνει η μέτρηση δε μου πέρασε απ το μυαλό να ρωτήσω.

    Μήπως ξέρει κάποιος καμιά παρόμοια εφαρμογή για android??

     

    Στάλθηκε από το MI 9 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

    Distance meter ψαξε
  18. Καλησπέρα από έναν νέο στην κοινότητα.

     

    Μετά από πολύ ψάξιμο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζω στην πολυκατοικία, βρήκα αυτό το θέμα σας και μέσω παλαιότερης δημοσίευσης.

     

    Στο θέμα μου:

     

    Έχω νοικιάσει ένα διαμέρισμα σε πρώην οικογενειακή πολυκατοικία με 4 οροφοδιαμερίσματα. 5 μήνες που μένω εδώ, δεν έχω δει κατάσταση κοινοχρήστων, ούτε λογαριασμούς που αναφέρονται στα χειρόγραφα σημειώματα, ούτε βεβαίως έλαβα κάποια απόδειξη πληρωμής κοινοχρήστων. Το κοινόχρηστο ρεύμα, εκκαθαριστικός πριν δύο μήνες, έναντι τώρα, έχουν ακριβώς το ίδιο ποσό, και είναι μεγαλύτερο και από όσο πληρώνω στο σπίτι μου με κουζίνα, εστίες, πλυντήρια ρούχων και πιάτων για 5 άτομα!! Συντήρηση ανελκυστήρα κάθε μήνα λες και τον έχουμε έμμισθο υπάλληλο, όπως και την καθαρίστρια! Ειδικά δε για την καθαρίστρια, θεωρώ πολλά αυτά που χρεώνει, δεν έχω δει απόδειξη (σιγά μην κόβει, φίλη της διαχειρίστριας είναι από τη γειτονιά), αλλά αυτόν τον μήνα χρέωσε η διαχειρίστρια καθαρισμό για τον Αύγουστο, ενώ η καθαρίστρια είχε αφήσει σημείωμα ότι θα έχει άδεια σχεδόν όλο το μήνα!! Επικοινώνησα με τον ιδιοκτήτη και αφού συνεννοήθηκε με την πεθερά του (διαχειρίστρια ήθελα να πω) με ενημέρωσε πως έχουν κάνει συμφωνία με την κοπέλα όταν λείπει με άδεια, να αναπληρώνει τους καθαρισμούς αυτούς τον επόμενο μήνα, για αυτό και η χρέωση.. Όμως, μέσα Σεπτέμβρη πια, ήρθε μόνο μια φορά, ίσως έρθει και αύριο, και έχει ήδη πληρωθεί και πρέπει να πληρώσω τώρα και εγώ το μερίδιό μου!! Επίσης ο ιδιοκτήτης με ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει κοινόχρηστο νερό, και το πότισμα του κήπου και το λάστιχο που υπάρχει στην πυλωτή είναι στο ρολόι ..της διαχειριστριας!!! Για τις φθορές όμως που διαπίστωσα με τον καιρό στο σπίτι, ούτε κουβέντα. Μόνο μια ενημέρωση ότι πλέον θέλει να το πουλήσει και για αυτό θέλει κάποια στιγμή να βγάλει φωτογραφίες για την αγγελία, ενώ κατοικείται και έχει προσωπικά μου αντικείμενα, όχι προς πώληση! Επίσης, με έχουν πρήξει για τα παπούτσια που τα έχω δίπλα στην εξώπορτα, εκτός, χωρίς να ενοχλούν κανέναν γιατί κανείς δεν κατεβαίνει τις σκάλες και σε κάθε όροφο έχει πολύ πλατύ κοινόχρηστο χώρο, αλλά είμαστε 2 ενήλικες και 3 μικρά παιδιά. Είχε δεχθεί ο ιδιοκτήτης για σκοπό να βάλω ειδικές θήκες και τα 5-8 ζευγάρια αυτά, κρεμασμένα στον τοίχο για να μην "καταλαμβάνουν" επιφάνεια κοινόχρηστη, αλλά εκ των υστέρων με παρέπεμψε σε έναν κανονισμό που ουδέποτε έλαβα γνώση. Ωστόσο, έχει αφήσει ένα γύψινο κάδρο στο κλιμακοστάσιο, έχει έναν μεγάλο καθρέπτη με κόλλα στον τοίχο στην είσοδο και εντός, αλλά αυτά επιτρέπονται, λέει! Άμα γίνει κανενας καλός σεισμός και σπάσει ο καθρέπτης στην είσοδο και δε μπορούμε να βγουμε! Πυροσβεστήρες πουθενά, μόνο σημείωμα να κλειδώνει η εξώπορτα! Πίνακα ανακοινώσεων πουθενά.. Κανονισμός, άφαντος, μυστικός και απόρρητος. Πρακτικά συνελεύσεων που λάβανε αυτές τις αποφάσεις; Αν υπάρχουν (που δεν), μπορώ να ζητήσω; Αν πιέσω για συνέλευση, μπορώ να συμμετάσχω και να πω τις θέσεις μου ή απλά "ενοικιαστής είσαι, σκάσε και πλήρωνε ότι και όσα σου λέμε";

     

    Έχω αηδιάσει με αυτήν την κατάσταση, και δεν εμπιστεύομαι επ ουδενί την παρούσα διαχείριση να βάλει πετρέλαιο κλπ που φέρνει ο χειμώνας!

     

    Όσο για τον ιδιοκτήτη, τώρα που σκοπεύει να το πουλήσει, σιγά μη βάλει σεντ στο σπίτι αυτό... Μια φαση "φτιαξ'τα μόνος σου και αν στα δώσει ο νέος ιδιοκτητης"! Όσο για επισκέψεις υποψήφιων αγοραστών και τις φωτογραφίες που θέλει, το βλέπω να πιάνω κουζινομάχαιρο στο ένα, και μπαλτά στο άλλο χέρι!

     

     

     

    Αυτά τα λίγα, τα όμορφα για αρχή.. καμία συμβουλή;

     

     

     

    Ευχαριστώ

     

    Πολλά προβλήματα.

    Αρχικά φτιάξε ένα όμορφο χαρτάκι και τοιχοκολλησε το να το δουν οι υπόλοιποι ένοικοι το οποίο θα αναγραφει:

    Ο διαχειριστής είναι υποχρεωμένος να αναρτα τις νόμιμες αποδείξεις για κάθε έξοδο.

    Χωρίς νόμιμη απόδειξη έξοδο δεν υφίσταται.ψαξε τον σχετ.νομο.

    Ασανσέρ: υπάρχει υποχρεωτική από τον νόμο καθιερωμένη επίσκεψη.μεχρι 7 ορόφους αν θυμάμαι καλά είναι ανά 45 ημέρες.καλεσε τον στο τηλ και ζήτα του διευκρινήσεις επί του θέματος.

    Για τις φωτογραφίες αν θέλεις εσύ μπορείς να επιτρέψεις την είσοδο και φωτογράφηση όπως και οποιουδήποτε υποψηφίου αγοραστή.προτεινω να ορίσεις μια ημέρα την εβδομάδα που μπορείς να δέχεσαι(έχει να κάνει με την ανθρωπιά που δείχνει ο καθένας).Αν τελοσπαντων δεν το επιθυμείς μπορειτε να προχωρήσετε στην λύση του συμβολαίου και αποχώρηση.

    Για την καθαρίστρια (ένα μήνα έλειπε; προύχοντας) προφανώς και δεν ισχύουν τα καθαρίζω δίπλα τον Σεπτέμβρη δεν έχει νόημα.τωρα αν έχουν έρθει σε συνεννόηση με τους υπόλοιπους και το δέχονται ,δεν μπορείς να κάνεις κάτι(δες αποδείξεις).

    Πυροσβεστήρες: πρέπει να δω σχετικά, μπορεί να μην είναι υποχρεωτικο από την διαχείριση αλλά από τον ένοικο.

    Για τα παπούτσια,ισχύει από τον νόμο η ελεύθερη πρόσβαση σε κοινόχρηστους χώρους,ειδικά η έξοδος κινδυνου(αν είναι μπροστά στην πόρτα σου είναι κοινόκτητος) .

  19. Τι εννοείς είναι ίδια καταστήματα? Το 2ο και 3ο κατάστημα που σου βγάζει στο best price δεν το έχουν? Γιατί αυτά δεν υπάρχουν στο σκρουτζ.

     

    Sent from my Huawei P20 pro using Tapatalk

    Εχεις δικιο.Εστειλα ηδη στο τριτο καταστημα (το μονο περιεργο με αυτα ,ειναι οτι 3-4 καταστήματα βρισκονται Ελευσινα.τοσο τυχαιο?) το οποιο εχει μονο σε μαυρο(οι προηγουμενες παραγγελιες ηταν μπλε).

    σε ευχαριστω

  20. Κοίταζα στο άλλο κατάστημα(ίδια κατάστηματα είναι).έκανα πρώτη παραγγελία 3 μέρες μετά ακύρωση γιατί αναμονή λέει πάνω απο 30 μέρες.

    Κάνω δεύτερη με τηλεφωνική 3 μέρες μετά ακυρώθηκε γιατί είναι λέει σε έλλειψη.πηρα μια την hihonor δεν δίνουν πληροφορίες.

    Έτσι υπάρχουν 40 καταστήματα και μόνο 4-5 εξυπηρετουνε.

  21. Δεν το βρίσκω πουθενά.στα φτηνά σκρουτζομαγαζα δεν υπάρχει και η παραγγελία δεν οδηγεί πουθενά (πάνω από 30 εργάσιμες,ακύρωση κλπ).ξεκινάει από 370€ αυτή την στιγμή λοιπόν.

    LG G7

    ψαξου λιγο με αγγελιες σε αλλο φορουμ γειτονικό το βρισκες πλεον σχεδον καινουργιο σε πολυ χαμηλες τιμές ..

     

    το δικο μου το βρηκα 240 του κουτιου στην κυριολεξια ..:)

    Έχει πέσει τόσο πολύ;

    Ενδιαφέρουσα τιμή.μεταξυ του 7 και του plus,ίδιες μπαταρίες βλέπω έχουν.μονο η ram αλλάζει;

×
×
  • Create New...